Fotbal international

Athletic Bilbao dă lovitura în prelungirile finalei cu Barcelona şi câştigă Supercupa Spaniei. Video

18.01.2021 | 00:01
Athletic Bilbao da lovitura in prelungirile finalei cu Barcelona si castiga Supercupa Spaniei Video
ADVERTISEMENT

Athletic Bilbao a reuşit surpriza şi a câştigat Supercupa Spaniei, după ce a învins-o pe Barcelona într-o finală care a avut nevoie de 120 de minute. Catalanii au condus de două ori prin golurile lui Griezmann, dar Villalibre a egalat dramatic în minutul 90, iar Inaki Williams a adus victoria bascilor cu un şut superb în vinclul porţii lui Ter Stegen, în minutul 94.

Barcelona a învins-o cu mari emoţii pe Real Sociedad, după loviturile de departajare. Catalanii s-au chinuit în prima semifinală, în condiţiile în care Lionel Messi a ratat partida din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

Joi, Real Madrid a fost învinsă de Athletic Bilbao, scor 1-2, după o dublă a lui Raul Garcia. Karim Benzema le-a dat speranţe fanilor campioanei Spaniei, însă madrilenii nu au mai putut să marcheze golul care ar fi împins meciul în prelungiri.

Finala Supercupei Spaniei

Duminică, 17 ianuarie

Barcelona – Athletic Bilbao 2-3 (Griezmann 40, 77 / De Marcos 42, Villalibre 90, Inaki Williams 94)

ADVERTISEMENT

Minutul 120: Lionel Messi este eliminat după ce şi-a lovit un adversar.

  • Echipe de start:
  • Barcelona: Ter Stegen – Dest, Araujo, Lenglet, Alba – De Jong, Busquets, Pedri – Dembele, Messi, Griezmann. Antrenor: Ronald Koeman
  • Athletic: Unai Simon – Capa, Alvarez, Inigo Martinez, Balenziaga – De Marcos, Dani Garcia, Vencedor, Muniain – Raul Garcia, Inaki Williams. Antrenor: Marcelino Garcia

Programul semifinalelor Supercupei Spaniei

Joi, 14 ianuarie

  • Real Madrid – Athletic Bilbao 1-2 (Benzema 75 / Garcia 19, 37-penalty)

Echipele de start pentru Real Madrid – Athletic Bilbao


Miercuri, 13 ianuarie

  • Real Sociedad – Barcelona 1-1 (Oyarzabal 51 pen. / de Jong 40) 2-3 după penalty-uri

Echipele de start:

Real Sociedad: Remiro – Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Monreal – Portu, Guevara, Merino, Guridi – Oyarzabal, Isak.

ADVERTISEMENT

Barcelona: Ter Stegen – Mingueza, Araújo, Lenglet, Alba – Busquets, De Jong, Pedri – Griezmann, Dembélé, Braithwaite.

UPDATE 13 ianuarie, 17:10 / Lionel Messi nu s-a antrenat cu echipa în această dimineaţă şi riscă să rateze meciul din această seară cu Real Sociedad. Argentinianul a mers la Cordoba cu restul lotului, dar nu a participat la şedinţa de pregătire. Căpitanul a rămas la hotel din cauza unor probleme medicale, anunţă Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Finala Supercupei Spaniei va avea loc duminică, 17 ianuarie

Duminică, 17 ianuarie, învingătoarele se vor întâlni pentru trofeu, foarte probabil la Sevilla. Este o soluţie de compromis, pentru că de fapt fusese semnat un contract cu forurile din Arabia Saudită pentru a se juca acolo, însă pandemia de coronavirus a făcut imposibilă menţinerea înţelegerii.

Foarte interesant este faptul că la Supercupă vor fi prezente cele două echipe basce ajunse în finala Cupei sezonul trecut, dar care nu au jucat meciul pentru trofeu nici până acum, pentru că au declarat că vor să facă acest lucru doar când va fi permis accesul spectatorilor în tribune.

În Spania a fost cea mai mare furtună de zăpadă din ultimii 50 de ani

În Spania, finalul săptămânii trecute a fost marcat de existenţa unor fenomene climatice nemaiîntâlnite de 50 de ani, o puternică furtună de zăpadă abătându-se asupra capitalei Madridşi oprind desfăşurarea unor jocuri din primele două ligi.

Real Madrid, echipa care a câştigat Supercupa sezonul trecut la lovituri de departajare în faţa lui Atletico Madrid, a zburat direct de la Pamplona în Andaluzia, după ce a făcut doar 0-0 pe un teren îngheţat, cu codaşa Osasuna.

Cele patru echipe vin cu loturile bune

Barcelona vine după un 4-0 fără drept de apel reuşit la Granada, fiind în evidentă revenire de formă. Athletic Bilbao nu a putut juca meciul de la Madrid, cu Atletico, pentru că nu a putut zbura spre Capitală, iar Real Sociedad a pierdut la mare luptă, 2-3, pe terenul Sevillei.

Cele patru echipe vor trimite pe teren aproximativ cele mai bune distribuţii, Real Sociedad şi Barcelona având câteva indisponibilităţi. La catalani nu sunt prezenţi Ansu Fati, Pique, Araujo, Sergi Roberto şi Coutinho, Messi este incert, însă nu vor lipsi Griezmann sau Frenkie de Jong.

ADVERTISEMENT