Sporturi

LIVE BLOG turneele ATP/WTA din ianuarie 2020. Știri, tablou, informații și rezultate. Barty a câștigat la Adelaide, înainte de Australian Open. VIDEO

LIVE BLOG turneele ATPWTA din ianuarie 2020 Stiri tablou informatii si rezultate Barty a castigat la Adelaide inainte de Australian Open VIDEO
ADVERTISEMENT

Ianuarie 2020 înseamnă startul în noul sezon din circuitele ATP şi WTA, iar FANATIK te va ţine la curent cu toate rezultatele obţinute de români la turneele prima lună a anului. Este perioada în care jucătorii şi jucătoarele de tenis se pregătesc pentru Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al sezonului.


UPDATE, 18 ianuarie, ora 09:57 / Liderul clasamentului WTA, Ashleigh Barty, a câștigat turneul de la Adelaide, premegător Australian Open. Australianca a învins-o în finală, cu scorul de 6-2, 7-5, pe ucraineanca Dayana Yastremska.

ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty este prima jucătoare din Australia care câștigă un turneu în țara sa din 2011 încoace.


UPDATE, 12 ianuarie, ora 16:15/ Serbia s-a impus în prima ediție a ATP Cup, turneu care s-a desfășurat la Sydney (Australia).

ADVERTISEMENT

Meciul de dublu a decis câștigătoarea, după ce Novak Djokovic și Viktor Troicki s-au impus în duelul decisiv contra perechii Pablo Carreno Busta – Feliciano Lopez. La capătul unei ore și 16 minute, sârbii s-au impus cu 6-3, 6-4.


UPDATE, 12 ianuarie, ora 13:50/ Novak Djokovic s-a impus în două seturi, 6-2, 7-6 (7-4) în meciul cu Rafel Nadal, al doilea al finalei ATP Cup. După primele două jocuri, scorul între Serbia și Spania este 1-1.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 ianuarie, ora 11:50/ A început meciul Rafael Nadal – Novak Djokovic, a doua confruntare din finala ATP Cup. În prima partidă Roberto Bautista Agut l-a învins în două seturi, 7-5, 6-1, pe sârbul Dusan Lajovic.


UPDATE, 11 ianuarie, ora 14:25 / După ce Rafael Nadal și Novak Djokovic au fost solicitați la maxim în plin turneu, cei doi se vor duela pentru a 55-a dată în istorie în finala ATP Cup, în care Serbia o întâlnește pe Spania. 

ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 ianuarie, ora 11:47 / Perechea Monica Niculescu/Misaki Doi (România/Japonia) a ratat calificarea în finala probei de dublu de la Shenzhen. Cele două au fost învinse în semifinale, scor 6-3, 3-6, 4-10, de chinezoaicele Yingying Duan și Saisai Zheng, favorite 3. Niculescu şi Doi vor primi un premiu total de 7.400 de dolari şi câte 110 de puncte WTA.


UPDATE, 10 ianuarie, ora 07:14 / Serena Williams s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului de la Auckland. Cap de serie numărul unu, americanca a trecut în sferturi de nemțoiaca Laura Siegemund, scor 6-4, 6-3. Pentru un loc în finală, fostul lider WTA va da piept cu învingătoarea meciului dintre americanca Amanda Anisimova, a treia favorită a competiției, și canadianca Eugenie Bouchard.


UPDATE, 9 ianuarie, ora 13:49 / Naomi Osaka s-a calificat în sferturi de finală la Brisbane și este la doar o victorie de a urcat pe locul 3 în clasamentul WTA, în locul Simonei Halep. Japoneza, cap de serie numărul 3, a învins-o în optimi pe americanca Sofia Kenin, scor 6-7, 6-3, 6-1, după două ore și 20 de minute.

În sferturi, Osaka o va întâlni pe învingătoarea dintre olandeza Kiki Bertens, a șasea favorită a competiției, și Anett Kontaveit din Estonia.


UPDATE, 9 ianuarie, ora 07:14 / Liderul clasamentului WTA, Ashleigh Barty, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Brisbane. Australianca a fost învinsă, scor 4-6, 6-7, de americanca Jennifer Brady, cea care trecuse anterior de Maria Sharapova.

În schimb, cehoiaca Karolina Pliskova, a doua favorită de la Brisbane, a ajuns în sferturi după victoria în fața australiencei Ajla Tomjanovic, scor 6-4, 6-7, 6-1.

Și Serena Williams a prins sferturile de finală la turneul de la Auckland. Cap de serie numărul unu, americanca a trecut în optimi de compatrioata sa Christina McHale, scor 3-6, 6-2, 6-3.


UPDATE, 8 ianuarie, ora 12:27 / Perechea Monica Niculescu/Misaki Doi (România/Japonia) s-a calificat în semifinalele probei de dublu de la Shenzhen, după ce a învins cuplul Elise Mertens/Aryna Sabalenka (Belgia/Belarus), cap de serie numărul 1, scor 7-5, 6-4, după o oră și 30 de minute. Niculescu și Doi vor juca în faza următoare cu chinezoaicele Yingying Duan și Saisai Zheng, favorite 3.


UPDATE, 8 ianuarie, ora 11:35 / Perechea Raluca Olaru/Dalila Jakupovic (România/Slovenia) a fost învinsă în sferturile de finală ale probei de dublu de la Shenzhen, scor 2-6, 6-7, de chinezoaicele Yingying Duan și Saisai Zheng, favorite 3.


UPDATE, 7 ianuarie, ora 14:58 / Maria Sharapova a pierdut primul meci jucat în 2020. Rusoaica a fosat învinsă de Jennifer Bready, scor 6-3, 1-6, 6-7, după două ore și 14 minute, în primul tur la Brisbane.


UPDATE, 7 ianuarie, ora 12:14 / Perechea Raluca Olaru/Dalila Jakupovic (România/Slovenia) s-a calificat în sferturi de finală la Shenzhen, după ce a învins cuplul Irina Begu/Krystina Pliskova (România/Cehia), scor 3-6, 7-6 (3), 11-9, după o oră și 47 de minute. Olaru și Jakupovic vor juca în faza următoare cu chinezoaicele Yingying Duan și Saisai Zheng, favorite 3.


UPDATE, 7 ianuarie, ora 10:28 / Primele meciuri din 2020 au adus și primele mari surprize în circuitul feminin de tenis. Marți, principala favorită de la Shenzhen, Belinda Bencic, a fost învinsă de Anna Blinkova, scor 6-3, 3-6, 3-6, 3-6. Și a doua favorită, Aryna Sabalenka, a pierdut, ea fiind eliminată de Krystina Pliskova, scor 4-6, 4-6.

La Brisbane, Sloane Stephens a fost eliminată de Liudmila Samsonova, scor 4-6, 6-2, 3-6, iar Angelique Kerber a fost învinsă de Samantha Stosur, scor 6-7, 6-7. Elina Svitolina a fost întrecută de Danielle Collins, scor 1-6, 1-6, iar Johanna Konta a fost eliminată de Barbora Strycova, scor 2-6, 6-3, 3-6.

În schimb, la Auckland, Serena Williams a reușit prima sa victorie din 2020 la simplu. Americanca, principala favorită a turneului, a învins-o clar pe italianca Camila Giorgi, scor 6-3, 6-2.


UPDATE, 6 ianuarie, ora 09:00 / Irina Begu, locul 102 WTA, a cedat luni dimineață contra cehoaicei Krystina Pliskova (locul 67 WTA), 3-6, 3-6, în turul I de la Shenzhen. O oră și 17 minute a durat meciul româncei din China.


UPDATE, 5 ianuarie, ora 09:36 / Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, a ratat calificarea în turul doi la Shenzhen Open. Românca a fost învinsă, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 1-6, 1-6, după o oră și 42 de minute, de Wang Xiyu, locul 144 WTA și beneficiară a unui wildcard.


UPDATE, 5 ianuarie, ora 08:21 / Irina Begu a reușit să se califice pe tabloul principal de la Shenzhen Open, acolo unde se mai află și Sorana Cîrstea. Begu, locul 102 WTA, a învins-o în ultimul tur al calificărilor, cu scorul de 7-5, 6-2, după mai bine de două ore, pe cehoiaca Barbora Krejcikova, locul 131 WTA. Pe3ntru această performanță, jucătoarea noastră va primi 19 puncte WTA și un cec în valoare de 4.205 dolari.


UPDATE, 4 ianuarie, ora 13:00 / Marius Copil va evolua contra lui Andrew Harris în turul 1 de la Canberra Challenger. Dacă îl va elimina pe tenismenul australian, în turul 2 se va duela cu Evgeny Donskoy, cap de serie numărul 14.


UPDATE, 4 ianuarie, ora 12:30 / Sorana Cîrstea şi-a aflat adversara de pe tabloul principal de la Shenzhen Open. Românca se va duela cu Wang Xiyu în turul 1, jucătoare care a beneficiat de un wildcard. În turul 2, Sorana s-ar putea duela cu sportiva care va câştiga meciul Lesia Tsurenk – Elise Mertens.


UPDATE, 4 ianuarie, ora 12:00 / Irina-Camelia Begu este singura jucătoare de tenis din România care a trecut de primul tur al calificărilor în turneele WTA din prima săptămână. Românca a învins-o pe Stefanie Vogele, scor 7-5, 3-6, 6-1, în calificările de la Shenzhen Open şi se va duela cu Barbora Krejcikova pentru un loc pe tabloul principal.

  • Monica Niculescu – Nicole Gibbs 3-6, 3-6 (Shenzhen Open)
  • Ana Bogdan – Giulia Gatto-Monticone 4-6, 6-4, 4-6 (Auckland Open)
  • Irina Bara – Ysaline Bonaventure 3-6, 1-6 (Auckland Open)

Live Blog turneele ATP/WTA din ianuarie 2020. Românii intră în acţiune din prima săptămână

În săptămâna 6-12 ianuarie se vor desfăşura trei turnee în circuitul WTA: Brisbane International, Shenzhen Open şi Auckland Open. Monica Niculescu şi Irina-Camelia Begu vor participa încă din calificări la turneul din China, în timp ce Ana Bogdan şi Irina Bara vor merge la Auckland. Pe tabloul principal de la Shenzhen Open s-a calificat deja Sorana Cîrstea.

Programul româncelor în calificările de la Shenzhen şi Auckland

  • Irina-Camelia Begu – Stefanie Vogele (Shenzhen Open)
  • Monica Niculescu – Nicole Gibbs (Shenzhen Open)
  • Ana Bogdan – Giulia Gatto-Monticone (Auckland Open)
  • Irina Bara – Ysaline Bonaventure (Auckland Open)

Simona Halep începe sezonul la Adelaide, în a doua săptămână

Simona Halep va participa la turneul Adelaide International, programat să se dispute în perioada 13-19 ianuarie, şi va fi cap de serie la competiţia din Australia. Campioana de la Wimbledon are de apărat un singur punct WTA la primul turneu al anului, astfel că poate să urce în clasament.

În aceeaşi săptămână se va disputa şi turneul de la Hobart, unde Sorana Cîrstea este pe a doua poziţie pe lista jucătoarelor de rezervă. În acelaşi timp, Irina-Camelia Begu va juca în calificări, restul jucătoarelor din România fiind angrenate în lupta pentru calificarea pe tabloul principal de la Australian Open.

Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului

Între 20 ianuarie şi 2 febriarie se va disputa Australian Open, iar România va avea trei reprezentante pe tabloul principal (Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu). Ana Bogdan, Patricia Țig, Monica Niculescu, Irina Bara, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian vor intra în calificări la Melbourne.

Marius Copil, singurul tenismen român clasat în primii 200 în ierarhia ATP

Marius Copil ocupă în prezent locul 153 ATP şi începe anul 2020 la turneul Canberra Challenger. Tenismenul de 29 de ani va fi nevoit să treacă prin calificări pentru a obţine un bilet pe tabloul principal de la Australian Open.

Programul turneelor ATP în ianuarie 2020

  • 6-12 ianuarie: ATP Cup, Qatar Open
  • 13-19 ianuarie: Adelaide International, Auckland Open
  • 20 ianuarie – 2 feruarie: Australian Open
ADVERTISEMENT