Sporturi

LIVE BLOG turneele ATP/WTA din martie 2020. Știri, informații și rezultate. Irina Begu a câștigat turneul de 125K de la Indian Wells. VIDEO

08.03.2020 | 21:34
LIVE BLOG turneele ATPWTA din martie 2020 Stiri informatii si rezultate Irina Begu a castigat turneul de 125K de la Indian Wells VIDEO
ADVERTISEMENT

Cele mai importante turnee care se vor disputa în tenisul mondial în luna martie sunt cele din Statele Unite ale Americii, de la Indian Wells și Miami. În circuitul WTA, în prima săptămână a lunii este programată competiția de la Lyon, unde România va avea trei reprezentanți.


UPDATE, 8 martie, ora 21:35 / Irina Begu a câștigat turneul de 125.000 de dolari de la Indian Wells. Românca a învins-o în finală pe japoneza Misaki Doi cu un dublu 6-3, după o oră și 26 de minute.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 7 martie, ora 21:46 / Irina Begu, locul 104 WTA, s-a calificat în finala turneului de categorie 125K de la Indian Wells, după ce a învins-o în semifinale pe ucraineanca Lesia Tsurenko, scor 6-4, 6-4, după o oră și jumătate. În finală, Begu o va întâlni pe japoneza Misaki Doi, favorită 13 și locul 86 WTA.


UPDATE, 5 martie, ora 20:00/ Jaqueline Cristian a pierdut meciul cu Sofia Kenin, scor 7-6 (5), 5-7, 6-4.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 martie, ora 16:50/ A început meciul Jaqueline Cristian – Sofia Kenin.


UPDATE, 5 martie, ora 16:40/ Irina Bara a fost eliminată de la Lyon. Sportiva din România a pierdut meciul cu Daria Kasatkina, favorită șapte, în minimum de seturi, scor 3-6, 2-6.


UPDATE, 5 martie, ora 15:30/ Start de meci între Irina Bara şi Daria Kasatkina, cap de serie nr 7, în optimi de finală la Lyon. După acest joc urmează meciul Jaqueline Cristian – Sofia Kenin. Kenin a câştigat Australian Open în urmă cu o lună.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 4 martie, ora 20:10/ Sofia Kenin (5 WTA), campioana en-titre de la Australian Open, a trecut de Vitalia Diatchenko (107 WTA), scor 6-4, 6-3, și va juca în optimile de finală de la Lyon cu românca Jaqueline Cristian (174 WTA).

Meciul Jaqueline Cristian – Sofia Kenin se va juca joi, la o oră care urmează să fie anunțată de organizatorii turneului francez.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 4 martie, ora 10:00/ Daria Kasatkina a învins-o pe Pauline Parmentier, 6-2, 5-7, 6-4, și o va întâlni pe Irina Bara în optimile turnuelui de la Lyon. Meciul va avea loc joi, nu mai devreme de ora 11:00.


UPDATE, 2 martie, 16:26 / Irina Bara (168 WTA) a urmat-o pe Jaqueline Cristian în optimile de finală de la Lyon. Românca a trecut, după un meci maraton de două ore și 44 de minute, de unguroaica Timea Babos (99 WTA), scor 6-3, 6-7, 6-4.

Pentru Bara urmează, în optimi, un meci cu învingătoarea meciului Daria Kasatkina (73 WTA) – Pauline Parmentier (143 WTA).


UPDATE, 2 martie, 15:06 / Jaqueline Cristian (174 WTA) continuă să impresioneze după prestația excelentă de la duelul de Fed Cup dintre România și Rusia. Românca s-a calificat în optimi la WTA Lyon, după 6-2, 6-0 cu Priscilla Hon (129 WTA, Australia).

În turul următor, Jaqueline Cristian o va înfrunta pe învingătoarea meciului dintre campioana Australian Open 2020, Sofia Kenin (5 WTA) și Vitalia Diatchenko (107 WTA), meci programat miercuri.

  • 8 victorii și un eșec are Jaqueline Cristian după succesul cu Veronika Kudermetova de la Fed Cup

Două turnee Premier Mandatory în circuitul WTA

După ce primele două luni ale anului au fost dominate în circuitul feminin de Australian Open și cele două turnee din zona Golfului, de la Dubai și Doha, în martie se vor juca două competiții Premier Mandatory, tot pe suprafața dură, la Indian Wells și Miami.

Simona Halep a reușit să câștige în februarie primul trofeu al sezonului, la Dubai, dar s-a retras de la Doha din cauza unei accidentări la piciorul stâng, iar prezența la Indian Wells este pusă sub semnul întrebării.

La primul turneu Premier Mandatory din Statele Unite ale Americii vor juca, în calificări, patru sportive din România, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Țig și Ana Bogdan, în timp ce Simona Halep va fi a doua favorită dacă starea fizică îi va permite să joace.

Până la turneele din Statele Unite ale Americii, în circuitul WTA se vor juca turneele de categorie International de la Monterrey și Lyon și competiția de 125k de la Indian Wells.

La Lyon, competiție programată în perioada 2 – 8 martie, România va avea trei reprezentante. Dacă Ana Bogdan a intrat direct pe tabloul principal, Irina Bara și Jaqueline Cristian au trecut de calificări.

Alături de cele trei sportive din România, pe hardul de la Lyon vor juca nume importante din circuitul mondial, precum Sofia Kenin, campioana de la Australian Open, Kristina Mladenovic, Caroline Garcia sau Daria Kasatkina.

Programul în circuitul WTA din luna martie:

  • Monterrey, Mexic (International), 2 – 8 martie
  • Indian Wells, SUA (125k), 2 – 8 martie
  • Lyon, Franța (International), 2 – 8 martie
  • Indian Wells, SUA (Premier Mandatory), 11 – 22 martie
  • Guadalajara, Mexic (125k), 16 – 21 martie
  • Miami, SUA (Premier Mandatory), 24 martie – 4 aprilie

Cele mai importante nume din ATP vor juca în Statele Unite ale Americii

În artie, circuitul masculin propune, după barajele din Cupa Davis programate la în prima săptămână a lunii, două turnee de categorie Masters 1000, la Indian Wells și Miami. Cu excepția lui Roger Federer, care a anunțat că nu va putea juca din cauza unei accidentări, numele grele din tenisul mondial masculin vor juca pe hardul din Statele Unite ale Americii.

Marius Copil, singurul reprezentant al României din top 200 ATP, încă nu se regăsește în startul acestui sezon. Sportivul a fost eliminat în rundele inaugurale ale turneelor Challenger de la Canberra și Newport Beach, în timp ce la Australian Open nu a reușit să treacă de turul doi al calificărilor.

Programul în circuitul ATP din luna martie:

  • Indian Wells, SUA (Masters 1000), 12 – 22 martie
  • Miami, SUA (Masters 1000), 25 martie – 5 aprilie
ADVERTISEMENT