Fotbal international

Ei sunt cei doi jucători de la Atletico Madrid depistați pozitiv cu COVID-19. Ce se întâmplă cu meciul din Liga Campionilor. Video

10.08.2020 | 15:03
Ei sunt cei doi jucatori de la Atletico Madrid depistati pozitiv cu COVID19 Ce se intampla cu meciul din Liga Campionilor Video
ADVERTISEMENT

Manchester City și Olympique Lyon s-au calificat în Final 8 al Champions League și vor fi adversare în sferturile de finală. ”Cetățenii” au trecut de Real Madrid, scor 2-1, în manșa retur, după ce se impuseseră și pe Bernabeu cu același scor. 

Lyon, cu Ciprian Tătărușanu pe banca tehnică, a fost învinsă în deplasare de Juventus, 1-2, dar s-a calificat după ce se impusese acasă cu 1-0 și a beneficiat de golul marcat pe teren advers.

ADVERTISEMENT

Bayern a învins și în retur pe Chelsea cu 4-1 (scor general 7-1) și se califică fără emoții în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, acolo unde va întâlni pe Barcelona. Catalanii au câștigat și ei destul de clar contra lui Napoli cu 3-1 și merg mai departe cu scorul general de 4-2.


UPDATE, 10 august, ora 15:04 / Cei doi jucători ai lui Atletico Madrid depistați pozitivi cu COVID-19 sunt Angel Correa și Sime Vrsaljko. Ambii jucători au fost plasați în carantină. Ei sunt asimptomatici. Ceilalți jucători care au ieșit negativ la test, vor face deplasarea în Portugalia, pentru meciul cu Red Bull Leipzig.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9 august, ora 22:18/ Este panică la Atletico Madrid înainte de meciul cu RB Leipzig din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, programat pentru joi la Lisabona. Gruparea spaniolă anunță că există două cazuri de coronavirus în club, în urma efectuării testelor înainte de plecarea spre Portugalia.

Au fost informate de urgență UEFA, Federația Portugheză de Fotbal  și Federația Spaniolă de Fotbal, iar până la luarea unei decizii plecarea spre Lisabona a fost amânată. Luni, vor fi repetate testele pentru cele 93 de prsoane care trebuiau să compună delegația ce făcea deplasarea pentru Final 8.

ADVERTISEMENT

Cele două persoane depistate pozitiv, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost plasate în carantină.


Liga Campionilor, optimi de finală, retur

Sâmbătă, 8 august

  • Barcelona – Napoli 3-1 (Lenglet 11, Messi 24, L. Suarez 45 pen. / Insigne 45+2 pen.); în tur 1-1 – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Roberto, De Jong, Rakitic – Messi, Suarez, Griezmann (84 Monchu). Antrenor: Quique Setien

Napoli: Ospina – Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui (79 Elmas) – Fabian, Demme (46 Lobotka), Zielinski (70 Lozano) – Callejon (70 Politano), Mertens, Insigne (79 Milik). Antrenor: Gennaro Gattuso


  • Bayern – Chelsea 4-1 (Lewandowski 10 pen., 84, Perisic 25, Tolisso 76 / Abraham); în tur 3-0 – VEZI VIDEO

Bayern: Neuer – Kimmich (71 Odriozola), Boateng (64  Sule), Alaba, Davies – Thiago (71 Tolisso), Goretzka – Gnabry (81 J. Martinez), Müller, Perisic (64 Coutinho) – Lewandowski. Antrenor: Hansi Flick

Chelsea: Caballero – James, Christensen, Zouma, Emerson – Kante, Barkley, Kovacic – Mount, Abraham (81 Giroud), Hudson-Odoi. Antrenor: Frank Lampard


Vineri, 7 august

  • Manchester City – Real Madrid 2-1 (Sterling 9, Gabriel Jesus 68 / Benzema 28); în tur 2-1 – VEZI VIDEO

Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo – Rodrigo (Otamendi 89), Gundogan – De Bruyne, Foden (Bernardo Silva 67), Sterling (David Silva 81) – Gabriel Jesus. Antrenor: Josep Guardiola.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas Vazquez 83), Varane, Militao, Mendy – Modric (Valverde 83), Casemiro, Kroos – Rodrygo (Asensio 61), Benzema, Hazard (Jovic 83). Antrenor: Zinedine Zidane.


  • Juventus Torino – Olympique Lyon 2-1 (Ronaldo 43 pen., 60 / Depay 10 pen.); în tur 0-1 – VEZI VIDEO

Juventus Torino: Szczesny – Cuadrado (Danilo 70), De Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic (Ramsey 60), Rabiot – Bernardeschi (Dybala 70, Olivieri 84), Higuain, Ronaldo. Antrenor: Maurizio Sarri.

Olympique Lyon: Lopes – Denayer (Andersen 61), Marcelo, Marcal – Dubois (Tete 90+1), Caqueret, Guimaraes, Aouar (Thiago Mendes 90+1), Cornet – Toko Ekambi (Reine-Adelaide 67), Depay (Dembele 67). Antrenor: Rudi Garcia.


Liga Campionilor, sferturi de finală

Miercuri, 12 august

  • ora 22:00 Atalanta – PSG (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Joi, 13 august

  • ora 22:00 RB Leipzig – Atletico (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Vineri, 14 august

  • ora 22:00 Barcelona – Bayern (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Sâmbătă, 15 august

  • ora 22:00 Manchester City – Olympique Lyon (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Liga Campionilor, semifinale

Marți, 18 august

  • ora 22:00 RB Leipzig/Atletico – Atalanta/PSG (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Miercuri, 19 august

  • ora 22:00 Manchester City/Lyon – Barcelona/Bayern (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Liga Campionilor, FINALA

Duminică, 23 august

  • ora 22:00 Câștigătoare semifinala 1 – Câștigătoare semifinala 2 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

UPDATE, 9 august, ora 16:20/ După ce l-a achiziționat pe fundașul central Nathan Ake de la Bournemouth contra sumei de 40 de milioane de lire sterline, Manchester City este gata să se despartă de John Stones, care ar putea fi cedat la Chelsea contra a numai 20 de milioane de lire sterline. Dacă mutarea se va realiza, „cetățenii” vor ieși în pierdere, deoarece au plătit 50 de milioane de lire în schimbul lui Stones în 2016, când l-au cumpărat de la Everton. Un alt fundaș de care Pep Guardiola vrea să se despartă în această vară este argentinianul Nicolas Otamendi, pentru care se cer doar 8 miloane de lire.

Manchester a învins de două ori cu 2-1 pe Real Madrid în optimile de finală ale Ligii Campionilor și va întâlni în sferturi pe Olympique Lyon. Partida se va disputa sâmbătă, 15 august, la Lisabona.


UPDATE, 9 august, ora 12:43/ Barcelona a câștigat cu 3-1 returul cu Napoli din optimile Ligii Campionilor și s-a calificat în Final 8-ul de la Lisabona, acolo unde va întâlni în sferturile de finală pe Bayern Munchen. Deși calificarea părea acontată încă de la pauză, când catalanii aveau deja două goluri avans, starul argentinian Lionel Messi s-a arătat foarte motivat înainte de începerea părții secunde și și-a încurajat coechipierii, transmițându-le să fie foarte atenți.

“Vor ieși în forță, să nu fim fraieri. Avem două goluri avantaj, deci să nu fim fraieri! Trebuie să fim liniștiți”, a fost discursul ținut de Messi pe tunelul dinspre vestiare.


UPDATE, 9 august, ora 9:36/ Barcelona – Bayern Munchen este cel mai tare duel din sferturile Ligii Campionilor. Partida va avea avea loc vineri, 14 august, de la ora 22:00, pe stadionul „Da Luz” din Lisabona. Înaintea acestei confruntări, Lothar Matthäus, fost jucător de legendă al bavarezilor, a avut o declarație arogantă la adresa catalanilor, considerând că echipa sa de suflet va fi eliminată doar dacă va face foarte multe lucruri proaste.

„În mod normal, Barcelona are suficientă calitate pentru a scoate tot ce e mai bun de la ea într-un asemenea meci. Dar cred că Bayern ar trebui să greșească mult și să facă multe lucruri proaste pentru a pierde în fața acestei Barcelona. Este o fază eliminatorie într-o singură manșă și se pot întâmpla multe. Dacă faci ceva greșit, ești eliminat. În fazele eliminatorii tur-retur poți repara eroarea”, a declarat Matthäus, conform Marca.


UPDATE, 8 august, ora 22:44/ Koulibaly, fundașul în schimbul căruia Napoli cere cel puțin 100 de milioane de euro, are o intervenție primitivă în careu asupra lui Messi, care se putea solda cu o accidentare foarte gravă. Penalty transformat cu siguranță de Luis Suarez.


UPDATE, 8 august, ora 22:26/ Messi se distrează cu apărătorii lui Napoli și face 2-0, risipind practic emoțiile calificării. În minutul 30, starul argentinian a reușit să mai marcheze o dată, dar golul a fost anulat cu VAR pe motiv de henț.


UPDATE, 8 august, ora 22:14/ În minutul 9 al meciului dintre Bayern și Chelsea, arbitrul român Ovidiu Hațegan a dictat penalty pentru o intervenție în careu a portarului Caballero asupra lui Lewandowski. Centralul a avut însă neoie de ajutorul VAR pentru a verifica dacă atacantul polonez se afla în ofsaid sau nu, așa cum îi semnalizase asistentul Octavian Șovre. Reluările au demonstrat că Lewandowski se afla în poziție regulamentară în momentul pasei lui Gnabry.


UPDATE, 8 august, ora 22:02/ Ocazie imensă ratată de Napoli în debutul partidei de la Barcelona: Mertens a trimis în bară în minutul 1!


UPDATE, 8 august, ora 20:41 / Partida de la Munchen, dintre Bayern și Chelsea, va fi arbitrată la centru de românul Ovidiu Hațegan. El va fi ajutat la cele două tușe de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în timp ce rezervă va fi Radu Petrescu.


UPDATE, 8 august, ora 19:14 / Jucătorii Barcelonei sunt încrezători că vor elimina Napoli în optimilie Ligii Campionilor. Cel mai optimist este chilianul Arturo Vidal, care se vede deja ridicând trofeul deasupra capului. Absent la meciul de diseară din cauza unei suspendări, el își îndeamnă colegii să fie agresivi din primul până în ultimul minut.

 „Trebuie să avem grijă din primul minut. Trebuie să ne jucăm jocul, dar să fim agresivi de la început până la final. Și să arătăm că vrem să câștigăm. Vrem să transmitem un mesaj clar în acest joc către Europa și să arătăm ce avem de gând în viitor. Deja văd Barcelona ridicând trofeul Ligii Campionilor. Suntem Barcelona și este de datoria noastră să câștigăm această competiție. Avem tot ce ne trebuie pentru a atinge acest obiectiv. Avem respect pentru Napoli, însă suntem capabili să învingem pe oricine acum”, a declarat Vidal pentru site-ul oficial al clubului FC Barcelona.


UPDATE, 8 august, ora 17:42 / Quique Setien, antrenorul Barcelonei, nu se poate baza pe 4 jucători importanți în meciul de diseară contra lui Napoli. Este vorba de Vidal și Busquets, care sunt suspendați, dar și de Dembele și Umititi, accidentați. În aceste condiții, pe banca echipei catalane s-ar putea să își facă loc Konrad de la Fuente, primul american din istoria Barcelonei. El are 19 și a fost promovat de la echipă secundă special pentru aces meci. Americanul și-a prelungit contractul cu Barca în această vară și are o clauză de reziliere în valoare de 50 de milioane de euro.

Barcelona – Napoli, echipe probabile

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Roberto, de Jong, Rakitic – Messi, Suarez, Griezmann

Napoli: Ospina – Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui – Ruiz, Demme, Zielinski – Callejon, Mertens, Elmas


UPDATE, 8 august, ora 14:18 / Elma Aveiro, sora lui Cristiano Ronaldo, a lansat o serie de atacuri asupra jucătorilor lui Juventus după ce formația italiană a ratat calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Într-o postare pe Instagram, ea a elogiat prestația fratelui său, care a marcat ambele goluri ale torinezilor, dar i-a criticat pe colegii acestuia, considerându-i răspunzători de eșec.

“Te-ai descurcat mai bine decât oricine altcineva, dragă frate. Sunt mândră să te văd jucând și să-ți văd dăruirea, dar, din păcate, nu poți face totul singur, mai mult este imposibil! Știi că așa este fotbalul, dar trebuie să crezi că ai făcut tot posibilul și că ești cel mai bun”, a scris Elma Aveiro.


UPDATE, 8 august, ora 12:11 / Leo Messi nu ia în râs problema coronavirusului și face tot ce e posibil pentru a-și ține familia la adăpost. Conform cotidianului catalan Mundo Deportivo, starul argentinian al Barcelonei a investit recent o sumă considerabilă pentru a achiziționa saltele care ar distruge, în proporţie de 99%, orice virus, inclusiv Covid-19. Acestea sunt fabricate de o companie spaniolă şi, prin intermediul nanoparticulelor aflate pe ţesătură, elimină virusurile într-un timp record, de numai patru ore.


UPDATE, 8 august, ora 8:44 / Jean Michel Aulas, președintele lui Lyon, a transmis un mesaj pe contul personal de Twitter la finalul partidei cu Juventus, în care își arată entuziasmul pentru performanța realizată de echipa sa. El strecoară și o ironie la adresa Federației Franceze de Fotbal, căreia îi mulțumește pentru calificare.

”Vreau să mulțumesc tuturor jucătorilor, lui Rudi Garcia, staff-ului său și suporterilor, care ne-au împins către a zecea calificare în sferturile cupelor europene. Mulțumim Federației Franceze de Fotbal pentru că ne-a ajutat să învingem căpcăunul Juventus”, este mesajul lui Aulas.


UPDATE, 7 august, ora 23:26 / Cristiano Ronaldo a marcat două goluri în returul cu Olympique Lyon și a ajuns la 37 de reușite pentru Juventus în toate competițiile din acest sezon.

Portughezul a stabilit încă un record, fiind jucătorul cu cele mai multe goluri marcate într-un singur sezon pentru campioana din Serie A.


UPDATE, 7 august, ora 20:00 / Cristiano Ronaldo a fost protagonistul unui moment hazliu la ultimul antrenament al echipei Juventus Torino, iar doi dintre colegii săi nu au ratat momentul pentru a-l lua la mișto.

Starul portughez a luftat la unul dintre exercițiile efectate de jucătorii ”Bătrânei Doamne”, iar Juan Cuadrado și Wojciech Szczesny l-au ironizat imediat imitând bucuria lui Ronaldo de la goluri.

Ronaldo a râs la gluma colegilor, dar la faza următoare a sărit la glezna lui Cuadrado, în semn de ”răzbunare”. Deși intensitatea atacului a fost destul de ridicată, nimeni n-a ieșit accidentat la finalul antrenamentului.


UPDATE, 7 august, ora 19:06 / Cu o zi înainte de meciul cu Manchester City, starul lui Real Madrid, Gareth Bale, a oferit o nouă mostră de aroganță.

Chiar în momentul în care Zinedine Zidane anunța că galezul a refuzat să joace în returul cu ”cetățenii”, Bale a fost surprins la o partidă de golf la Madrid.

Presa din Spania a anunțat în mai multe rânduri o ”ruptură totală” între Zidane și Bale, astfel că extrema madrilenilor are șanse mari să părăsească formația în această vară.


UPDATE, 7 august, ora 17:34 / Mijlocaşul columbian James Rodriguez va pleca de la Real Madrid în această vară, în ciuda faptului că maai are un an de contract.

Conform As, impresarul columbianului, Jorge Mendes, caută de mai multe săptămâni o soluţie pentru jucător, iar Arsenal este echipa care ”manifestă cel mai mare interes pentru el”.


Manchester City a reuşit să se impună pe Santiago Bernabeu cu scorul de 2-1 în luna februareie, graţie golurilor marcate de Gabriel Jesus şi Kevin De Bruyne pe final de meci. Pentru echipa lui Zidane a deschis scorul Isco, cel care a profitat de o gafă în apărarea adversă.

Pep Guardiola consideră că echipa lui nu este calificată şi Real Madrid este o echipă capabilă să întoarcă rezultatul din tur: ‘‘Avem un rezultat bun scos în tur. Dacă vom încerca însă să ţinem de scorul de la care plecăm vom avea probleme serioase.

Live blog UEFA Champions League. Real Madrid, misiune infernală împotriva lui Pep pentru Final 8!

Nu ar trebui să ne gândim prea mult la acest avantaj chiar dacă el există. Real Madrid este capabilă să întoarcă rezultatul, aşa cum ar fi capabilă şi FC Barcelona sau Bayern Munchen. Trebuie să ajungem cu bine la finalul meciului”

Echipele probabile: 

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Cancelo – Rodri, Gundogan, De Bruyne – Mahrez, Jesus, B Silva

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Militao, Mendy – Modric, Casemiro, Valverde – Isco, Vinicius, Benzema

Juventus trebuie să revină de la 0-1 cu Lyon!

În celălalt meci al serii, Juventus joacă împotriva celor de la Olympique Lyon. Italienii trebuie să revină de la 0-1 în tur pentru a putea prinde turneul Final 8 de la Lisabona care urmează să se dispute săptămâna viitoare.

Unicul gol al meciului disputat în tur pe Stade des Lumières a fost marcat de Tousart. Între timp, sezonul din Ligue 1 a fost îngheţat, iar italienii vor avea un avantaj din acest punct de vedere, având un ritm de competiţie mult mai bun.

Italienii sunt favoriţi şi la casele de pariuri, având o cotă de 1,40 pentru un succes. O eventuală victorie a francezilor de la Lyon are cota 8,00 la casele de pariuri. Atenţie, însă, Lyon se poate califica şi cu o victorie la limită, dacă reuşesc să înscrie pe Juventus Stadium.

Echipele probabile: 

Juventus: Szczesny – Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Sandro – Bentancur, Pjanic, Rabiot – Bernardeschi, Dybala, C. Ronaldo

Olympique Lyon: Lopes – Dubois, Denayer, Andersen, Marcal – Aouar, Mendes – Cornet, Reine-Adelaide, Depay – Dembele

ADVERTISEMENT