Sport

Un meci din EHF European League, investigat pentru blat / Dănciulescu nu și-a primit restanțele de la Dinamo

Meciul disputat între Kadetten Schaffhausen și GOG, din EHF European League, a ajuns să fie investigat pentru blat. Asta după ce au apărut pariuri suspecte cu sume mari de bani înainte de meci.
Un meci din EHF European League investigat pentru blat  Danciulescu nu sia primit restantele de la Dinamo
Un meci din EHF European League, investigat pentru blat / Dănciulescu nu și-a primit restanțele de la Dinamo
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.


Un meci din EHF European League, investigat pentru blat

Presa daneză scrie că mai mulți bookmakeri au blocat pariurile pe meciul dintre Kadetten Schaffhausen și GOG, cu scurt timp înainte de a începe. Cota pentru o victorie a lui Kadetten a scăzut cu o seară înainte de meci de la 2,00 la 1,35.

ADVERTISEMENT

A fost raportată o activitate suspectă cu sume mari de bani pariate pe Kadetten, echipă care avea cota 2,00 inițial. Până la urmă, Kadetten a câștigat cu 29-28, alimentând zvonurile privind un eventual blat, scrie Handballplanet.


Dănciulescu încă așteaptă banii de la Dinamo

UPDATE, 21 octombrie, ora 18:07 / Fostul director sportiv al clubului Dinamo București, Ionel Dănciulescu, a dezvăluit că încă nu și-a primit restanțele financiare și crede că bani și-au luat doar cei care au depus memorii.

ADVERTISEMENT

”Nu, am văzut că s-au făcut anumite plăți, dar către mine nu s-a virat nicio sumă. Dan Nistor a depus memoriu la FRF și așa a ajuns să-și recupereze suma, mai ales că se ajunsese la un termen limită. Eu nu am depus memoriu, aștept să primesc banii. Nu aș vrea să ajung în situația asta.

Cei de la Dinamo trebuie să-și reamintească și de datoria față de mine. Sunt bani puțini. Suma este sub 10.000 de euro. Nu e așa mare! Cei care și-au primit banii, respectivii, au ajuns la judecată, pentru că altfel nu și-ar fi primit banii. La Nistor era un utimatum, cum am spus.

ADVERTISEMENT

Totul pare frumos acolo, declarații pompoase, proiecte, vom face, dar până în momentul de față, nimic concret! Dar, mai am o speranță legată de acest proiect prin prisma lui Cosmin Contra. Dacă va pleca și el nu voi mai crede în nimic. Zilele trec și nu se întâmplă nimic. Lucrurile nu arata așa cum zic dânșii”, a spus Dănciulescu la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.


Aris Salonic are 10 cazuri de coronavirus

UPDATE, 21 octombrie, ora 14:02 / Clubul Aris Salonic, unde este legitimat fundașul român Cristi Ganea, a anunțat pe site-ul oficial că are zece cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor și al staff-ului tehnic.

Conform protocolului sanitar care impune intrarea în carantină de la mai mult de trei cazuri, echipa nu se va putea antrena timp de două săptămâni. Miercuri dimineaţa s-a procedat la dezinfectarea tuturor zonelor din baza sportivă a echipei din Salonic. În urma acestui fapt, a fost amânat următorul meci de campionat, contra formaţiei AE Larissa.


Federer revine pe teren la Australian Open

UPDATE, 21 octombrie, ora 11:47 / Tenismenul Roger Federer a anunțat că va reveni pe teren în ianuarie 2021, la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Elvețianul de 39 de ani a suferit două intervenții chirurgicale în acest an și a ratat cea mai mare parte a sezonului. ”Sunt pe drumul cel bun. Îmi revin, dar îmi voi lua timp și nu vreau să pun presiune asupra mea. Nu voi participa la un turneu până când nu sunt în formă 100%. Deocamdată, se pare că pot reveni la Australian Open în ianuarie”, a declarat Federer.

Întrebat de reporterii săptămânalului Schweizer Illustrierte despre retragere, elvețianul a răspuns: ”Mă gândesc de aproximativ cinci ani la asta. Dar, atâta timp cât mă distrez și este bine pentru noi toți, voi continua”.


Patru jucători de la FC Barcelona şi-au prelungit contractele

UPDATE, 21 octombrie, ora 10:22 / Portarul Marc-Andre ter Stegen şi jucătorii Gerard Pique, Clement Lenglet şi Frenkie de Jong au semnat noi contracte cu FC Barcelona.

Pique şi-a prelungit contractul până în iunie 2024, iar clauza de reziliere a fost stabilită la 500 de milioane de euro. Contractul său se va baza pe atingerea unui anumit număr de meciuri jucate, după sezonul 2021/2022. Pique va avea 37 de ani la finalul noului contract.

Şi Ter Stegen are o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro, în timp ce data de încheiere a înţelegerii este iunie 2025.

Lenglet şi De Jong au semnat contracte până în 2026. În cazul lui Lenglet, clauza de reziliere este de 300 de milioane de euro, în timp ce clauza lui De Jong este de 400 de milioane de euro.

”Aceste acorduri au fost încheiate după săptămâni de negocieri şi includ o ajustare temporară a salariilor din cauza circumstanţelor actuale provocate de criza Covid-19”, se arată într-un comunicat al FC Barcelona, publicat la o oră după victoria catalanilor, cu 5-1, în meciul cu Ferencvaros, din Liga Campionilor.


10.000 de bilete vândute pentru ȚSKA Sofia – CFR Cluj

UPDATE, 20 octombrie, ora 14:56 / Autoritățile din Bulgaria au permis accesul pe stadioane al suporterilor în limita a 30% din capacitatea stadioanelor, astfel că meciul ȚSKA Sofia – CFR Cluj va avea fani în tribune.

Conform sportal.bg, clubul sofiot a vândut deja 10.000 de bilete pentru întâlnirea cu CFR Cluj. Pe stadionul ”Vasil Levski”, la meciul de joi seară, pot fi prezenți 12.824 de spectatori.


Arbitru turc la debutul lui CFR Cluj în grupele Europa League

UPDATE, 20 octombrie, ora 13:20 / Meciul ŢSKA Sofia – CFR Cluj, programat, joi, 22 octombrie, de la ora 19:55, în prima etapă a grupei A din Europa League, va fi arbitrat de o brigadă din Turcia, cu Halil Umut Meler la centru.

Acesta va fi ajutat la cele două linii de Mustafa Eyisoy şi Cevdet Komurcuoglu. Rezervă va fi Koray Gencerler. Halil Umut Meler a condus la 26 martie 2019 partida pe care echipa națională a României a câștigat-o, acasă, cu scorul de 4-1, în fața reprezentativei Insulelor Feroe, în preliminariile pentru Campionatul European.


Mitriță și-a primit ”botezul” la Al Ahli

UPDATE, 20 octombrie, ora 10:13 / Alexandru Mitriță a efectuat primul antrenament la noua sa echipă, Al Ahli, unde este împrumutat pentru două sezoane de la New York City FC.

Înainte de startul ședinței de pregătire, unul dintre șefii clubului le-a ținut un discurs jucătorilor. Apoi fotbaliștii au făcut un tunel prin care Mitriță a trecut în viteză, în timp ce jucătorii îl loveau cu palmele.


Astra a transferat un fost internațional de tineret portughez

UPDATE, 19 octombrie, ora 15:00 / Clubul Astra Giurgiu l-a transferat pe fundașul Hugo Filipe Goncalves Martins de Sousa, acesta semnând un contract valabil până la finalul actualului sezon.

Fotbalistul de 28 de ani, născut în Portugalia, fost internaţional de juniori al acestei ţări, a evoluat ultima dată în prima ligă din Grecia, la Aris Salonic, venind la echipa giurgiuveană din postura de jucător liber de contract. Ultimele sale prezenţe în tricoul echipei din Salonic au fost în iulie 2020.

Fundaşul format la Porto şi Sporting Lisabona a mai evoluat şi în prima ligă din Belgia (Wasland Beveren), Cipru (AEL Limassol şi Pafos) şi acum aproape 10 ani, imediat după ce a părăsit echipa Under 19 a clubului FC Porto, a trecut pentru o scurtă perioadă şi prin Liga I, la FC Braşov.


Transformare temporară pentru stadionul din Varșovia

UPDATE, 19 octombrie, ora 13:48 / Stadionul Naţional din Varşovia va fi transformat în spital pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, într-un moment în care Polonia se confruntă cu o creştere a numărului de contaminări.

Conform euronews.com, stadionul de aproape 60.000 de locuri construit pentru Euro 2012 va putea primi de la sfârşitul săptămânii pacienţi în numeroasele sale săli de conferinţe şi spaţii multifuncţionale situate sub tribune.

”Aproximativ 500 de paturi vor fi instalate pe stadion pentru a primi persoane care au nevoie de spitalizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Muller, care a mai precizat că planuri similare pentru înfiinţarea de spitale temporare sunt avute în vedere pentru fiecare dintre regiunile Poloniei, dacă va fi necesar.


Un egiptean, cel mai bătrân fotbalist din istorie

UPDATE, 19 octombrie, ora 12:15 / Atacantul egiptean Ezzeldin Bahader a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai vârstnic fotbalist din istorie.

Bahader, care va împlini 75 de ani pe 3 noiembrie, a jucat un al doilea meci complet în ultima lună pentru echipa 6 October Club, din liga a treia egipteană. Formația sa a fost învinsă cu 3-2 de echipa El Ayat Sports Club SC, pe stadionul Olimpic din Cairo.

știri de ultimă oră

Ezzeldin Bahader are patru copii și șase nepoți. Fostul record era deținut de portarul israelian Isaak Hayik, care a evoluat la vârsta de 73 de ani.


Autogol inexplicabil al unui fost fotbalist de la FCSB

UPDATE, 18 octombrie, ora 22:00 / Un fost fotbalist al FCSB a înscris un autogol care poate fi cu greu explicat. CSM Satu Mare a primit vizita echipei Someșul Dej. Luca Tincău, cel care a fost adus de Satu Mare în 2019, de la chiar de la clubul lui Gigi Becali, s-a trezit în minutul 64 cu mingea în fața porții goale și a cataputat-o cu sete, direct în vinclu. Singura problema a fost aceea că poarta era cea a echipei sale. Partida s-a disputat în Liga 3 și s-a terminat cu scorul de 0-1. Autogolul lui Tincău a fost, astfel, decisiv. Faza poate fi urmărită la minutul 18:00 al clipului video.

REPRIZA 2 CSM SATU MARE- Someșul Dej

REPRIZA 2 CSM SATU MARE- Someșul Dej

Geplaatst door CSM Satu Mare op Zaterdag 17 oktober 2020

Van der Poel câștigă primul Monument din carieră

UPDATE, 18 octombrie, ora 17:30 / Rutierul echipei Alpecin Fenix, Mathieu van der Poel, a câștigat Turul Flandrei, una dintre cele cinci clasice Monument, după ce l-a învins la sprint pe marele său rival, belgianul Wout van Aert (Jumbo-Visma).

Pentru Van der Poel este primul succes într-o cursă Monument și calcă astfel pe urmele bunicului său Raymond Pulidor (Milano-San Remo 1961) și a tatălui său Adrie (Turul Flandrei 1986 și Liege-Bastogne-Liege 1988).

Podiumul a fost completat de norvegianul Alexander Kristoff (UAE). Marele pierzător este francezul Julian Alaphilippe (Deceunick Quick-Step), care a abandonat cu 35 de kilometri înainte de final după ce s-a lovit de o motocicletă în momentul în care se afla în fruntea cursei alături de Van der Poel și Van Aert.


Nicholas Ionel, învins în calificări la Antwerp

UPDATE, 18 octombrie, ora 17:27 / Tenismenul Nicholas Ionel, beneficiar al unui wild card, a fost învins în primul tur al calificărilor de la Antwerp. Românul a fost întrecut de japonezul Yuichi Sugita, scor 4-6, 6-1, 6-2, după o oră și 55 de minute.


Begu a ratat calificarea pe tabloul principal la Ostrava

UPDATE, 18 octombrie, ora 16:11 / Jucătoarea de tenis Irina Begu a ratat calificarea pe tabloul principal al turneului de la Ostrava.

Românca a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră și jumătate, de americanca Cori Gauff.


Ovidiu Hațegan va arbitra meciul Dinamo Kiev – Juventus

UPDATE, 18 octombrie, ora 12:33 / Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida dintre echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, şi formaţia Juventus Torino, care se va disputa marţi, 20 octombrie, de la ora 19:55, în Ucraina, în grupa G a Ligii Campionilor.

Haţegan va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar arbitru de rezervă va fi Sebastian Colţescu. În camera VAR vor fi germanii Bastian Dankert şi Harm Osmers.


Halep și Niculescu, premiu inedit

UPDATE, 18 octombrie, ora 11:13 / Simona Halep şi Monica Niculescu sunt câştigătoarele premiului WTA pentru lovitura lunii septembrie într-un meci de dublu.

Cele două sportive au reuşit lovitura votată câştigătoare în primul tur la Roma, la meciul cu echipa ucraineană Elina Svitolina/Dayana Yastremska, scor 6-0, 6-1. Lovitura este din setul doi, când scorul era 2-1 pentru românce.

La acest premiu au mai fost nominalizate perechile Ellen Perez/Storm Sanders (semifinale Istanbul) şi Hayley Carter/Luisa Stefani (semifinale Strasbourg).


ȚSKA Sofia, doar egal în campionatul Bulgariei

UPDATE, 18 octombrie, ora 10:29 / Echipa ȚSKA Sofia, prima adversară a celor de la CFR Cluj în grupele Europa League, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Beroe Stara Zagora, în etapa a noua a campionatului Bulgariei.

Oaspeții au deschis scorul prin Makouta (48), iar gazdele au reșit egalarea prin Antov (54). În urma acestei remize, ȚSKA Sofia se află pe locul patru în clasament, cu 14 puncte, la patru puncte în urma liderului Lokomotiv Plovdiv.

O altă adversară a ardelenilor în Europa League, Young Boys Berna, a încheiat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, meciul cu Servette Geneva, în etapa a patra a campionatului Elveției. După această remiză, Young Boys ocupă poziția secundă în clasament, cu opt puncte, unul mai puțin decât liderul St. Gall.


Irina Begu merge mai departe la Ostrava

UPDATE, 17 octombrie, ora 22:55 / Irina Begu (76 WTA) s-a impus cu scorul de 6-7 (7-5), 6-2, 6-2 în jocul cu Varvara Gracheva (96 WTA), în calificările de la Ostava.

Meciul dintre cele două jucătoare a durat două ore și trei minute. În runda următoare românca va juca împotriva lui Cori Gauff (numărul 55 mondial). Partida se va disputa duminică, de la ora 11:00.


Steaua are victorii pe linie în Liga a treia

UPDATE, 17 octombrie, ora 17:54 /  CSA Steaua, echipa antrenată de Daniel Oprița, pare favorită la promovarea în liga secundă.

Echipa din Ghencea a reușit o nouă victorie în seria a 4-a din Liga 3. A fost 2-0 în jocul cu formația a doua a Concordiei Chiajna. Pacionel și Dragoș Nicolae au marcat golurile steliștilor. Steaua a reușit cinci victorii din tot atâtea jocuri și ocupă primul loc al clasamentului, cu 15 puncte.


Liderul din MotoGP, accident la 150 km/h

UPDATE, 17 octombrie, ora 17:40 / Fabio Quartararo, liderul clasamentului în MotoGP, a fost aruncat din şaua motocicletei sale la 150 km/h, după o greşeală la ieşirea din virajul cu numărul 14 al circuitului de la Aragon, Spania. Francezul de 21 de ani de la Petronas Yamaha s-a lovit rău de asfaltul pistei, dar, din fericire, nu a suferit nicio fractură. Mai mult, există posibilitatea ca el să participe la cursa de duminică, 18 octombrie.

Fabio Quartararo conduce clasamentul cu 115 puncte, urmat de Joan Mir (Suzuki) – 105 şi Andrea Dovizioso (Ducati) – 97.

Dinamo a adus un jucător care a evoluat în Euroligă

UPDATE, 17 octombrie, ora 17:10 / Dinamo București l-a luat pe baschetbalistul din Somalia Mohammed Abukar (35 de ani). Sportivul a evoluat ultima dată în campionatul din Cipru.

Noul jucător al lui Dinamo a terminat pe primul loc în stagiunea trecută cu echipa din Cipru. De asemenea, a câștigat Cupa și Supercupa. În Germania și Elveția a cucerit titlul.

În Europa a jucat în EuroCup, Liga Balcanică, dar și în Euroligă. Abukar evoluează pe poziția a patra și măsoară 2.06 metri.


Hamza Younes și-a găsit echipă după ce a plecat de la Petrolul

UPDATE, 17 octombrie, ora 15:15 / Hamza Younes (34 de ani) a semnat cu noua sa formație după ce s-a despărțit de Petrolul Ploiești. Vârful din Tunisia va fi jucătorul echipei din prima ligă a Greciei AEL Larissa.

Hamza și-a pus semnătura pe un contract de un sezon. Jucătorul va avea doi colegi din România. Este vorba despre Gabriel Torje (30 de ani) și Steliano Filip (26 de ani).


Ana Bogdan și Sorana Cîrstea, învinse în calificări la Ostrava

UPDATE, 17 octombrie, ora 15:11 / Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 92 WTA, a ratat accederea în ultimul tur al calificărilor la turneul de la Ostrava, dotat cu premii în valoare de 528.500 de dolari. Românca a fost învinsă, în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 6-4, după două ore și 15 minute, de Sara Sorribes Tormo din Spania, poziția 73 în ierarhia mondială.

Tot în primul tur al calificărilor a pierdut și Sorana Cîrstea, poziția 88 în clasamentul mondial, care a fost învinsă de iberica Paula Badosa, poziția 69 în ierarhia mondială, scor 6-3, 6-3, după o oră și 21 de minute.

În calificările de la Ostrava va mai evolua Irina Begu, locul 76 WTA, care o va întâlni în primul tur pe rusoaica Varvara Gracheva, locul 96 WTA.


S-a stabilit programul din turul 4 al Cupei României

UPDATE, 17 octombrie, ora 11:35 / Marţi şi miercuri sunt programate meciurile din cadrul turului 4 al Cupei României, rundă în care vor intra și restul de 11 echipe din Liga 2 care nu au participat în tururile anterioare. Programul întâlnirilor este următorul:

  • Marți, 20 octombrie, ora 14:30
  • Şoimii Lipova – Ripensia Timișoara
  • Viitorul Şelimbăr – Universitatea Cluj
  • Progresul Spartac – Rapid
  • CSM Slatina – Turris-Oltul Turnu Măgurele
  • ACSO Filiaşi – FC U Craiova
  • Miercuri, 21 octombrie, ora 14:30
  • CSC Sânmartin – Comuna Recea
  • Ghiroda şi Giarmata Vii – Politehnica Timișoara
  • Municipal Braşov – Csikszereda
  • Şomuz Fălticeni – Ceahlăul Piatra Neamţ
  • Hușana Huși – CSM Focşani
  • Dacia Unirea Brăila – Gloria Buzău
  • Axiopolis Sport Cernavodă – Farul Constanţa
  • Mostiştea Ulmu – Dunărea Călăraşi
  • Metaloglobus Bucureşti – Petrolul Ploieşti
  • Concordia Chiajna – CS Mioveni
  • Viitorul Dăeşti – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Marc-Andre Ter Stegen nu va juca în El Clasico

UPDATE, 17 octombrie, ora 11:00 / Portarul Marc-Andre Ter Stegen, care nu s-a recuperat în urma unei accidentări la genunchiul drept, nu va evolua în meciul pe care FC Barcelona îl va susţine la 24 octombrie cu Real Madrid.

”Nu punem presiune pe Marc-Andre. Este un portar excelent, dar noi suntem acum mulţumiţi de munca lui Neto”, a declarat antrenorul Ronald Koeman.

Conform cotidianului spaniol As, Ter Stegen va reveni pe teren abia peste trei săptămâni, astfel că va lipsi şi la meciurile din Liga Campionilor, cu Ferencvaros şi cu Juventus Torino.


Arestări în Cehia într-un scandal de trucare de meciuri

UPDATE, 16 octombrie, ora 19:05 / Poliţia cehă a arestat 19 persoane, vineri, la Praga, acestea fiind bănuite de corupţie şi trucare de meciuri. ”Procedura vizează activitatea unui grup infracţional specializat în trucarea de meciuri”, a anunţat Parchetul de la Praga.

Conform L’Equipe, printre persoanele reţinute figurează şi Roman Berbr, vicepreşedinte al federaţiei din 2013. Potrivit presei de la Praga, acest fost arbitru de 66 de ani este considerat cel mai important personaj din fotbalul ceh al ultimilor ani.


Magaye Gueye, debut de vis la Dinamo

UPDATE, 16 octombrie, ora 16:52 / Atacantul Magaye Gueye, transferat de Dinamo în ultimele zile de mercato, a debutat cu o dublă la echipa a doua a clubului.

Vârful senegalez de 30 de ani a marcat două goluri până la pauza meciului cu Rapid 2. Primul cu o ”scăriță” din penalty și al doilea cu un șut puternic din interiorul careului.


Adi Popa a semnat cu FC Voluntari

UPDATE, 16 octombrie, ora 16:44 / FC Voluntari a anunțat oficial achiziționarea mijlocașului Adrian Popa, în vârstă de 32 de ani, care a jucat ultima oară la FCSB.

#FCV #new #player #Adi #Popa❗ OFICIAL ❗Bun venit, Adrian Popa ! ✍📄🤝FC Voluntari anunță că jucătorul Adrian Popa va…

Geplaatst door FC Voluntari op Vrijdag 16 oktober 2020

Adrian Popa, care s-a antrenat toată vara alături de ilfoveni, a semnat un contract valabil până la finalul sezonului și va purta tricoul cu numărul 88 la FC Voluntari.

De asemenea, sub comanda lui Mihai Teja a ajuns și mijlocașul John Anderson, care a semnat un contrct pe două sezoane. Brazilianul de 23 de ani care a mai evoluat la formațiile Leixoes, Freamunde și Barcelona Sportivo Capela va purta numărul 11 pe tricou.

#FCV #transfer #John #Anderson✍📄FC Voluntari anunță că a semnat un contract, pe o perioadă de 2 sezoane ,cu jucătorul…

Geplaatst door FC Voluntari op Vrijdag 16 oktober 2020


Poli Iași are trei jucători infectați ci Covid-19

UPDATE, 16 octombrie, ora 13:59 / Clubul Poli Iași a anunțat pe site-ul oficial că trei jucători au fost depistați pozitiv coronavirus la ultimele teste efectuate înaintea partidei cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

”În mod normal ar fi trebuit să ne testăm la finalul săptămânii viitoare, când s-ar fi împlinit cele 14 zile de la precedenta testare. Însă, dat fiind faptul că am avut cazuri pozitive și că ne preocupă să avem un lot sănătos și să nu-i punem în pericol pe ceilalți parteneri de întrecere, am ales să mergem la laborator și înaintea meciului cu Sepsi.

Din nefericire, în contextul epidemiologic în care ne aflăm, în care răspândirea virusul SARS-CoV-2 se face și la nivel comunitar, am primit și rezultate pozitive”, a declarat președintele Ciprian Paraschiv.

Oficialii clubului au informat deja autoritățile cu privire la rezultatele testării și așteaptă deciziile privind desfășurarea activității la echipă.


Meci amical pentru România în noiembrie

UPDATE, 16 octombrie, ora 13:31 / FRF a anunțat pe site-ul oficial că echipa națională a României va juca un meci amical pe teren propriu, în 11 noiembrie, împotriva reprezentativei Belarusului.

Ora disputării și stadionul urmează a fi stabilite și comunicate ulterior. Belarus ocupa la final de septembrie locul 87 în clasamentul FIFA. A pierdut semifinala play-off-ului pentru EURO 2021 în Georgia, 0-1. În Liga Națiunilor, în această toamnă, a jucat cu Albania (0-2 acasă), Kazahstan (2-1 în deplasare), Lituania (2-2 în deplasare) și din nou Kazahstan (2-0 acasă).

”Tricolorii” au întâlnit de patru ori până acum Belarus, reușind două victorii și două remize. România joacă pe 11 noiembrie acasă această partidă amicală, apoi pe 15 noiembrie cu Norvegia în Liga Națiunilor (Arena Națională) și pe 18 noiembrie cu Irlanda de Nord, la Belfast, în aceeași competiție.


Formula 1 nu mai merge în 2020 în Vietnam

UPDATE, 16 octombrie, ora 13:16 / Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Vietnamului au anunţat anularea cursei din acest an, din cauza incertitudinilor legate de pandemia de coronavirus.

”A fost o decizie foarte dificilă pentru noi toţi, dar până la urmă unica soluţie după ce am analizat cu atenţie toate criteriile de siguranţă şi eficienţa în actualele condiţii. Vă mulţumim pentru susţinere şi înţelegere în această perioadă de incertitudini”, a declarat Le Ngoc Chi, CEO al Vietnam Grand Prix Corporation.

Conbform L’Equipe, fanii care au cumpărat bilete pentru eveniment îşi vor primi banii înapoi. Marele Premiu al Vietnamului era programat în 5 aprilie, la Hanoi, şi a fost iniţial amânat.


McGregor va lupta la începutul anului 2021

UPDATE, 16 octombrie, ora 12:33 / Irlandezul Conor McGregor, care în iunie şi-a anunţat pentru a treia oară retragerea din activitatea sportivă, va reveni în ring, el urmând să îl înfrunte pe americanul Dustin Poirier în ianuarie 2021.

”Accept, va fi în 23 ianuarie. Scopul meu este ca acest meci să aibă loc pe Cowboy Stadium. Aşa cum trebuie. Jerry Jones este un prieten şi stadionul ne poate găzdui publicul. Voi fi pregătit pentru Texas şi Texas va fi pregătit pentru fanii mei! Apoi, Manny”, a notat McGregor pe Twitter.

În iunie, starul MMA îşi anunţa pentru a treia oară retragerea din activitate. Ultima dată, McGregor a luptat în 18 ianuarie, cu americanul Donald Cerrone, în Las Vegas, meci pe care l-a câştigat.


Trei cazuri de coronavirus la UTA

UPDATE, 16 octombrie, ora 11:05 / Echipele din Liga 1 sunt din ce în ce mai afectate de coronavirus. UTA este ultima echipă de pe listă unde au apărut cazuri noi de COVID-19. Marius Tomozei şi Florin Ilie au fost depistaţi pozitiv, în timp ce testul lui Dragoş Balauru, portar al arădenilor, este neconcludent. “Bătrâna Doamnă” va juca împotriva lui Hermannstadt în etapa a 7-a, partidă programată duminică, de la ora 18:45.

Vineri dimineaţă, Viitorul a anunţat existenţa a două cazuri de coronavirus. Radu Boboc şi George Ganea, jucători care au evoluat la naţionala U21 a României, au fost depistaţi pozitiv. Primul a fost testat la selecţionata de tineret şi a intrat în izolare, în timp ce fiul lui Ionel Ganea a primit răspunsul după noile testări efectuate de clubul lui Gică Hagi.


CFR Cluj l-a pus pe liber pe Yacouba Sylla

UPDATE, 15 octombrie, ora 22:28 / După ce l-a cedat pe Mihai Bordeianu în Arabia Saudită, CFR Cluj s-a despărțit și de mijlocașul malian Yacouba Sylla, care și-a reziliat contractul.

Conform gsp.ro, jucătorul în vârstă de 29 de ani, venit în urmă cu un an în Gruia, nu l-a convins pe Dan Petrescu și a jucat doar cinci meciuri pentru campioana României.


Mircea Lucescu se va întâlni pentru prima dată cu suporterii lui Dinamo Kiev

UPDATE, 15 octombrie, ora 20:54 / Aproximativ 20.000 de suporteri vor putea fi prezenți la meciul de peste cinci zile dintre Dinamo Kiev și Juventus Torino. Autoritățile ucraniene va permite accesul fanilor, în limita a 30% din capacitatea stadionului.

Lucescu va avea primul contact cu suporterii ucranieni care l-au contestat puternic încă de când a fost numit antrenor principal la Kiev, după ce a antrenat 12 ani pe Șahtior Donețk, rivala celor de la Dinamo.

Valentino Rossi ratează Marele Premiu al Aragonului fiind depistat pozitiv cu Covid-19

UPDATE, 15 octombrie, ora 20:11 / Pilotul de motociclism viteză al echipei Yamaha, Valentino Rossi, a fost depistat pozitiv cu coronavirus și va rata Marele Premiu al Aragonului.

Conform Marca, italianul este izolat la domiciliul său din Tavullia. ”Din păcate, când m-am trezit în această dimineață, nu mă simțeam bine. Mă simțeam deosebit de slăbit și aveam o febră ușoară, așa că am sunat imediat medicul. Rezultatul testului PCR rapid a fost negativ, dar cel de-al doilea a avut rezultat pozitiv.

Sunt foarte dezamăgit pentru că nu pot participa la cursa din Aragon. Sunt trist și furios pentru că am făcut tot ce am putut pentru a respecta protocolul. Oricum, așa a fost să fie și nu pot face nimic pentru a schimba situația. Acum voi urma sfaturile medicilor și sper să fiu vindecat cât mai curând posibil”, a declarat legendarul pilot italian.


S-a anunțat programul etapei a 9-a din Liga 1

UPDATE, 15 octombrie, ora 17:10 / LPF a anunțat programul etapei a noua din Casa Pariurilor Liga 1:

  • Vineri, 30 octombrie
  • Ora 18:00 FC Argeş – FC Voluntari
  • Ora 21:00 FC Hermannstadt – Universitatea Craiova
  • Sâmbătă, 31 octombrie
  • Ora 14:30 Academica Clinceni – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
  • Ora 19:00 FC Botoşani – UTA Arad
  • Ora 21:30 Dinamo – Astra Giurgiu
  • Duminică, 1 noiembrie
  • Ora 18:00 Poli Iaşi – FC Viitorul
  • Ora 21:00 CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş
  • Luni, 2 noiembrie
  • Ora 21:00 Chindia Târgovişte –  FCSB

Sam Querry a fugit din Rusia după ce a fost depistat cu coronavirus

UPDATE, 15 octombrie, ora 15:53 / Tenismenul american Sam Querrey, locul 49 ATP, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi a fugit din Rusia, unde trebuia să participe la turneul de la Sankt Petersburg.

Potrivit jurnalistului New York Times, Ben Rothenberg, Querrey, care a fost testat pozitiv înaintea meciului cu canadianul Denis Shapovalov din primul tur, riscă o suspendare de până la trei ani pentru încălcarea protocolului sanitar.

Soţia şi fiul în vârstă de opt luni care l-au însoţit au fost testaţi şi ei pozitiv, toată familia fiind plasată în izolare într-un hotel de lux din Sankt Petersburg. Apoi, Sam Querrey ar fi primit un telefon de la cineva care îl anunţa că familia lui ar putea fi spitalizată dacă apar simptome.

Semifinalistul de la Wimbledon din 2017, îngrijorat că ar putea fi separat de bebeluşul său, a decis să-şi facă bagajele şi să părăsească Rusia cu un zbor privat către o destinaţie necunoscută. Jucătorul a ajuns într-o ţară europeană (posibil în jurul Mării Baltice) care nu cere un test negativ la trecerea frontierei. În prezent, familia este cazată într-o locuinţă închiriată prin Airbnb.

Cazul este luat foarte în serios de oficialii ATP, care au arătat că este vorba de o ”încălcare gravă” a protocolului sanitar şi au deschis o anchetă. Jucătorul de 33 de ani ar putea primi o amendă de 100.000 de dolari şi, mai ales, o suspendare de până la trei ani.


Prima imagine cu Mihai Bordeianu la arabi

UPDATE 15 octombrie, ora 12:02 / Mihai Bordeianu a plecat de la CFR Cluj la Al-Qadisiyah, proaspăt promovată în prima ligă din Arabia Saudită. Arabii au achitat clauza de reziliere a mijlocaşului, care va avea un contract pe trei sezoane.

Bordeianu a ajuns în Arabia pentru a semna înţelegerea de 850.000 de euro pe sezon. Clubul a emis un comunicat pe site-ul oficial, dar a publicat şi o imagine cu fotbalistul în aeroport.

„Conducerea clubului Al-Qadisiyah a încheiat contractul cu mijlocașul internațional român, Mihai Bordeianu, de la CFR Cluj. Tânărul de 28 de ani, împreună cu fostul său club, a câștigat de 3 ori campionatul în România, Supercupa o dată și a reprezentat naționala în două meciuri internaționale“, se arată în comunicatul arabilor


Chindia anunță 5 cazuri de coronavirus la echipă

UPDATE 15 octombrie, ora 11:37 / Chindia Târgoviște a anunțat că, în urma testărilor PCR efectuate în data de 14 octombrie, încă 5 persoane din cadrul clubului au fost descoperite pozitiv. Este vorba despre 3 jucători, un antrenor de la Centrul de Copii și Juniori și un junior U17. Gruparea dâmbovițeană precizează că au fost luate toate măsurile de izolare a acestora, dar și faptul că meciul de sâmbătă cu Gaz Metan Mediaș nu este în pericol.

„AFC Chindia Târgovişte anunţă că în urma testării RT-PCR din data de 14 octombrie au fost depistate cinci cazuri pozitive de COVID-19: trei jucători, un antrenor de la Centrul de Copii și Juniori și un junior U17. Clubul nostru a luat măsurile care se impun în această situaţie şi aşteaptă acum deciziile Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa.
Conform Protocolului medical pentru reluarea competițiilor, programarea meciului cu Gaz Metan Mediaș (sâmbătă, 17 octombrie, ora 14.00) nu este pusă în pericol”, se arată în comunicatul emis de oficialii Chindiei.

AFC Chindia Târgovişte anunţă că în urma testării RT-PCR din data de 14 octombrie au fost depistate cinci cazuri…

Geplaatst door AFC Chindia Oficial op Donderdag 15 oktober 2020


Trei fotbalişti, în probe la Petrolul Ploieşti

UPDATE 15 octombrie, ora 10:31 / Viorel Moldovan, antrenorul Petrolului Ploieşti, vrea să îşi întărească lotul pentru a putea promova în Liga 1 şi testează trei jucători care au venit în probe: Steve Beleck, Richard Samnick şi Salif Cisse.

Beleck (27 de ani) este un atacant de 1,88 m, născut în Camerun, dar are şi cetăţenie franceză. El a mai trecut prin România, în sezonul 2015-2016 făcând parte din lotul lui CFR Cluj. De asemenea, a mai bifat echipe ca Udinese şi Fiorentina. În momentul de faţă e cotat la 90.000 de euro, dar valoarea maximă a fost în 2012, 1,35 milioane.

Samnick (27 de ani) este un fundaş central de 1,90m , născut în Franţa, dar cu origini cameruneze. E format la juniorii lui PSG, dar a evoluat numai la echipe de ligi inferioare din Franţa şi Italia, cel mai sonor nume fiind cel al lui Bari. E cotat la 270.000 de euro, apogeul atingându-l în 2013, 450.000 de euro.

Cisse (28 de ani) este un atacant francez de 1,87 m, cu origini malineze. Ultima dată a evoluat pentru bulgarii de la Tsarsko Selo, care l-au transferat în iulie anul acesta. A prins 6 meciuri, dar nu a înscris niciun gol. Cea mai mare cotă a fost de 90.000 de euro.


Chelsea îl vrea pe Paulo Dybala

UPDATE 15 octombrie, ora 10:21 / Chiar dacă a cheltuit în jur de un sfert de miliard de euro doar în ultima fereastră de transferuri, Chelsea are în continuare jucători importanţi în vedere. Conform presei italiene, unul dintre ei este Paulo Dybala, argentianul de 26 de ani din atacul lui Juventus.

Între jucător şi club există discuţii pentru prelungirea înţelegerii care expiră în vara lui 2022, dar Chelsea speră că ele nu se vor materializa. Dybala câştigă acum 7.000.000 de euro stagional, fiind unul dintre cei mai bine plătiţi fotbalişti din Italia. Discuţiile legate de un nou contract au început în ianuarie, iar salariul lui Dybala ar urma să crească la 12 milioane, sumă ce l-ar clasa pe locul secund în Italia, după Cristiano Ronaldo (31 de milioane).

Chelsea stă la pândă. Dacă Juventus nu va reuşi să îi reînnoiască înţelegerea lui Dybala, londonezii vor încerca să îl aducă pe Stamford Brigde în vara viitoare, când argentianul va intra în ultimul an de contract. 80 de milioane de euro valorează Paulo Dybala, conform Transfermarkt.


Doi jucători de la ASU Poli au scăpat de COVID-19. 8 rămân pozitivi

UPDATE 15 octombrie, ora 10:11 / ASU Poli Timişoara se luptă cu numărul cazurilor pozitive în cadrul echipei. În cursul săptămânii precedente, s-au înregistrat 7 infectaţi. Pe 13 octombrie, la cinci zile de la primele teste pozitive, toţi cei negativi în prima fază au fost retestaţi, conform protocolului. Alţi trei jucători au fost găsiţi cu noul coronavirus. Singura veste bună pentru timişoreni este că doi dintre cei şapte infectaţi de la început, care au fost la rândul lor supuşi unor noi analiize, au fost declaraţi vindecaţi şi se pot alătura programului normal al echipei.

‼️ Dintre cei şapte jucători depistaţi săptămâna trecută cu noul coronavirus, doi au primit rezultate negative la ultima…

Geplaatst door Politehnica Timișoara op Woensdag 14 oktober 2020

Practic, din informaţiile oferite de clubul ASU Poli, în cadrul echipei sunt 8 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în momentul de faţă, cinci descoperiţi iniţial şi trei la retestarea realizată după câteva zile.


Parma are patru jucători pozitivi la testele pentru COVID-19

UPDATE 15 octombrie, ora 10:05 / Parma, noua formaţie a lui Valentin Mihăilă după un transfer record, are probleme din cauza pandemiei. Patru fotbalişti au fost diagnosticaţi ca având COVID-19, dar numele acestora nu au fost date publicului. Clubul a emis un comunicat prin care precizează că trei dintre ei sunt asimptomatici, în timp ce al patrulea prezintă simptome uşoare.

Cei patru infectaţi au intrat deja în izolare, iar restul lotului se pregăteşte pentru retestare. Valentin Mihăilă nu a intrat în programul normal de antrenament normal al echipei, el antrenându-se separat. Olteanul a avut probleme la ultimul meci jucat în Liga 1 şi urmează un program special pentru o recuperare rapidă.

ADVERTISEMENT
Tags: