Sporturi

Live Blog Roma. Novak Djokovic a câștigat turneul Masters! Sârbul i-a doborât recordul lui Nadal. Video

21.09.2020 | 20:29
Live Blog Roma Novak Djokovic a castigat turneul Masters Sarbul ia doborat recordul lui Nadal Video
ADVERTISEMENT

Cel mai important turneu înainte de Roland Garros este WTA Roma, iar FANATIK te va ține la curent cu tot ce se întâmplă în capitala Italiei într-un Live Blog.

Simona Halep este principala favorită a competiției de la Foro Italico, acolo unde pe tabloul de simplu a acces și Irina Begu după ce a jucat în calificări.

ADVERTISEMENT

Fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon nu a câștigat până acum niciodată la Roma, fiind învinsă în ambele finale disputate de Elina Svitolina.


UPDATE, 21 septembrie, ora 20:34 / Sârbul Novak Djokovic a câștigat pentru a cincea moară în carieră Mastersul de la Roma, după ce l-a învins în finală pe argentinianul Diego Schwartzman, scor 7-5, 6-3.

ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului ATP a devenit jucătorul cu cele mai multe titluri de Masters din istoria tenisului. El l-a cucerit pe cel cu numărul 36 și l-a devansat pe Rafael Nadal, care a rămas cu 35.


UPDATE. 20 septembrie, 18:50 / Perechea Raluca Olaru / Anna-Lena Friedsam a pierdut șansa de a câștiga concursul de dublu. Cele două au fost învinse în finală de perechea Hsieh / Strycova, cu un dublu 6-2. Câștigătoarele erau, de fapt, și principalele favorite ale turneului.

ADVERTISEMENT

UPDATE. 19 septembrie, ora 14:45 / Raluca Olaru s-a calificat în finala turneului de dublu, alături de partenera sa, nemțoaica Anna-Lena Friedsam. Cele două le-au învins în trei seturi (3-6, 6-2, 10-4) pe Aoyama și Shibahara, favoritele numărul 7. În finală, românca și nemțoaica vor juca fie cu perechea Hsieh – Strycova, principalele favorite ale competiției, fie contra cuplului Carter – Stefani. Este prima finală din cariera Ralucăi Olaru într-un turneul Premier 5.


UPDATE, 18 septembrie, ora 18:35 / Simona Halep a fost mulţumită de jocul ei în partida cu Dayana Yastremska. În special de faptul că şi-a reglat problemele la serviciu. 

ADVERTISEMENT

“A fost dificil. Mă așteptam la acest lucru deoarece este o jucătoare care lovește foarte puternic mingea și nu prea știi unde lovește. E greu să returnezi astfel de mingi. Mi-am revenit, am schimbat un pic jocul, am jucat mai departe și am încercat să înalț mingile un pic. După ce s-a dereglat un pic, am început să fiu și eu mai agresivă. Serviciul ei este foarte greu de returnat, are un kick extraordinar. Este foarte tânără, foarte buna și meciurile contra ei sunt destul de grele. Am servit foarte bine astăzi, încet, încet îmi reglez ritmul”, a spus Simona Halep pentru Digi Sport.

“E mereu complicat contra ei. Luptă foarte mult și face meciul mai dificil. Sunt pregătită fizic, o să fie schimburi lungi. Mă aștept la un meci dificil, dar sunt încrezătoare”, a mai spus Halep.


UPDATE, 18 septembrie, ora 17:00 / Raluca Olaru şi germana Anna-Lena Friedsam s-au calificat în semifinalele probei de dublu de la Roma.

Ele au învins, cu scorul de 5-7, 7-6 (4), 10-8, echipa Magda Linette/Bernarda Pera (Polonia/SUA), după două ore şi șapte minute.

În semifinale, Olaru şi Friedsam vor evolua contra favoritelor 7, japonezele Ena Shibahara/Shuko Aoyama, care au trecut pe parcurs de perechea Simona Halep/Monica Niculescu.


UPDATE, 18 septembrie, ora 16:04 / Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Roma, după 7-5, 6-4 cu Dayana Yastremska, în turul 3. O va înfrunta pe învingătoarea dintre Yulia Putintseva şi Elena Rybakina, partidă aflată în desfăşurare.


6-4. Game, set şi meci.

5-4. Yastremska îşi face serviciul.

5-3. Simona îşi face serviciul.

4-3. Game lung câştigat de Yastremska.

4-2. Game la zero Halep.

3-2. Game la zero făcut de Yastremska.

3-1. Yastremska face şi ea break.

3-0. Din nou break pentru Halep.

2-0. Cinci game-uri la rând pentru Halep.

1-0. Un nou break pentru Simona Halep.


7-5. Simona închide setul unu cu un as!

6-5. Simona Halep trece în avantaj şi serveşte pentru primul set.

5-5. Simona rămâne în set.

4-5. Game Yastremska.

4-4. Simona îşi face serviciul şi de această dată.

3-4. Yastremska întrerupe seria Simonei.

3-3. Simona face game la zero din nou.

2-3. Primul break şi pentru Halep, obţinut la zero.

1-3. Primul game al Simonei Halep în meci.

0-3. Un nou game pentru Yastremska.

0-2. Yastremska face break, Halep are deja două duble greşeli.

0-1. Game Yastremska.


UPDATE, 18 septembrie, ora 13:50 / Simona Halep – Dayana Yastremska, în turul 3 la WTA Roma, se joacă astăzi de la ora 14:30. Este prima confruntare directă dintre cele două.


UPDATE, 17 septembrie, ora 22:40 / Organizatorii de la Foro Italico au anunțat că meciul dintre Simona Halep și Dayana Yastremska se va disputa pe Arena Centrală, nu înainte de ora 14:00, ora României.


UPDATE, 17 septembrie, ora 19:35 / Konta fructifică prima minge de meci şi câştigă 6-0, 6-4.


UPDATE, 17 septembrie, ora 19:32 / Begu răspunde cu un game la zero şi se face 5-4 pentru Konta. Britanica serveşte pentru meci.


UPDATE, 17 septembrie, ora 19:27 / Konta duce scorul la 5-3, după un game alb câştigat pe propriul serviciu. Begu serveşte pentru a rămâne în meci.


UPDATE, 17 septembrie, ora 19:18 / Begu reuşeşte un prim break în meci şi se apropie la 2 game-uri de adversară. Scorul este 4-2 pentru Konta.


UPDATE, 17 septembrie, ora 19:01 / Irina Begu a început slab şi setul secund. Konta conduce cu 2-1 şi urmează la serviciu.


UPDATE, 17 septembrie, ora 18:42 / Irina Begu a pierdut primul set cu un drastic 6-0.


UPDATE, 17 septembrie, ora 18:35 / Forcingul britanicei continuă și scorul a ajuns la 5-0.


UPDATE, 17 septembrie, ora 18:23 / Start dezastruos de meci pentru Begu care și-a pierdut de două ori serviciul. Konta conduce cu 3-0.


UPDATE, 17 septembrie, ora 17:48 / În jurul orei 18:15, Irina Begu o va întâlni pe britanica Johanna Konta, cap de serie numărul 7, în turul doi.


UPDATE, 17 septembrie, ora 14:42 / Simona Halep și Monica Niculescu au ratat calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu.

Româncele au fost învinse de perechea japoneză Shuko Aoyama/Ena Shibahara, cap de serie numărul 7, scor 1-6, 3-6, după o oră de joc.


UPDATE, 17 septembrie, ora 14:33 / Japonezele au intrat din nou în controlul meciului și conduc 4-3 și un break în față.


UPDATE, 17 septembrie, ora 14:27 / Halep și Niculescu au reușit să facă rebreak și au preluat conducerea cu 3-2.


UPDATE, 17 septembrie, ora 14:18 / Japonezele au reușit break-ul încă din startul setului secund și conduc cu 2-1.


UPDATE, 17 septembrie, ora 14:05 / Halep și Niculescu au cedat primul set: 1-6.


UPDATE, 17 septembrie, ora 13:59 / Perechea japoneză a reușit break-ul și s-a distanțat la 4-1.


UPDATE, 17 septembrie, ora 13:51 / Început echilibrat de meci, japonezele conducând cu 2-1. Româncele au fost aproape de a prelua conducerea, dar au ratat patru mingi de break în ghem-ul al treilea.


UPDATE, 17 septembrie, ora 13:02 / Perechea Simona Halep/Monica Niculescu va evolua, după ora 13:30, împotriva cuplului japonez Shuko Aoyama/Ena Shibahara, cap de serie numărul 7, în optimile de finală ale probei de dublu.


UPDATE, 16 septembrie, ora 16:40 / Simona Halep a oferit prima reacţie  după calificarea în turul 3 la WTA Roma. A trecut de Jasmine Paolini, scor 6-3, 6-4, dar jocul a fost unul dezamăgitor.

“N-a fost un meci uşor. Am fost un pic încordată. Parcă nu pleca mingea din rachetă. E bine că am terminat în două seturi. Jasmine este o jucatoare bună. Per total, a fost un meci bun şi mă bucur că m-am calificat în urmatorul tur. Nu ţin cont de seria de victorii, dar sper să câstig cât mai mult. Îmi creşte încrederea când câştig. Îmi era bine să joc împotriva celor din top, nu ai nimic de pierdut. Va fi o partidă grea în turul următor. Nu m-am gândit la jocul următor. Trebuie să lovesc mai înalt în meciul următor şi să servesc bine. Asta contează la fiecare meci, de fapt. La dublu a fost un meci foarte frumos. Cel mai bun al nostru. Moni a fost foarte motivată. Adversarele ne-au ajutat, pentru că au greşit destul de mult, dar sper să fie şi mai bine mâine. O să am o adversară foarte tânără în următorul meci la dublu. Sunt motivate, puternice. Este un sentiment plăcut să fie din nou alături de Darren în echipă. A venit cu aer relaxat, proaspăt. Mă bucur că a revenit”, a declarat Simona Halep la Digi Sport.


UPDATE, 16 septembrie, ora 16:02 / Raluca Olaru şi germana Anna-Lena Friedsam s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce au învins, cu scorul de 6-4, 6-3, cuplul Miyu Kato/Sabrina Santamaria (Japonia/SUA).

Olaru şi Friedsam trebuie să mai aştepte până să-şi cunoască adversarele din sferturi. Mai întâi trebuie să se joace partida Magda Linette/Bernarda Pera (Polonia/SUA) – Alexa Guarachi/Desirae Krawczyk (Chile/SUA), din primul tur.

Învingătoarele din această întâlnire va evolua apoi cu cuplul Nicole Melichar/Demi Schuurs (SUA/Olanda), cap de serie numărul 4. Câştigătoarea din acest meci urmează să dea piept cu Olaru şi Friedsam.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu total de 12.903 euro şi cu câte 190 de puncte în clasamentul de dublu.


UPDATE, 16 septembrie, ora 15:05 / Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Roma, după ce a învins-o pe Jasmine Paolini, scor 6-3, 6-4. A fost un joc cu mari probleme la serviciu, iar Simona va trebui să schimbe câteva lucruri la acest aspect.


6-4. Game, set şi meci!

5-4. Game Halep.

4-4. Se merge numai cu break-uri. Halep egalează.

3-4. Din nou break Paolini.

3-3. Din nou break şi pentru Halep.

2-3. Break reuşit din nou de Paolini.

2-2. Rebreak Simona Halep.

1-2. Simona, din nou probleme la serviciu. Paolini face break.

1-1. Paolini îşi face serviciul.

1-0. Simona salvează trei mingi de break.


5-3. Simona Halep îşi face serviciul.

4-3. Simona Halep face din nou break.

3-3. Paolini răspunde şi ea cu break.

3-2. Break Simona, care trece în avantaj.

2-2. Simona, fără probleme la serviciu de această dată.

1-2. Simona face break, dar mai degrabă pe mâna adversarei sale. Paolini face patru duble greşeli în acest game.

0-2. Break pentru Paolini, Simona începe slab.

0-1. Paolini îşi face serviciul fără emoţii.


UPDATE, 16 septembrie, ora 13: 23 / S-a terminat duelul dintre Danka Kovinic și Belinda Bencic. A fost o victorie pentru prima, scor 6-3, 6-1. Jucătoarea din Elveția, locul 10 WTA, este eliminată din competiție. Partida Simonei Halep începe în aproximativ 10 minute.


UPDATE, 16 septembrie, ora 12:35 / Simona Halep joacă astăzi primul ei meci în proba de simplu de la Roma. O va înfrunta pe Jasmine Paolini, din Italia, locul 99 WTA. Partida va începe după ora 13:30. Tot astăzi se mai joacă la Roma și partidele Raluca Olaru / Anna Lena Friedsam – Miyu Kato / Sabrina Santamaria și Horia Tecău / Jean Julien Rojer – Wesley Koolhof / Nikola Mektic.


UPDATE, 15 septembrie, ora 18:15 / Simona Halep a făcut o postare haioasă pe rețelele de socializare, după victoria categorică obținută alături de Monica Niculescu în proba de dublu.

”Distracție mare pe terenul de dublu cu Monica Niculescu azi la Roma”, a scris Halep pe contul de Facebook și a postat mai multe fotografii dinainte și din timpul jocului.

Lots of fun on the doubles court with Monica Niculescu today in Rome ??

Geplaatst door Simona Halep op Dinsdag 15 september 2020


UPDATE, 15 septembrie, 15:42. Victorie clară și pentru Irina Begu la simplu. Numărul 77 în ierarhia WTA a învins-o pe italianca Elisabetta Cocciaretto cu un dublu 6-2 într-un meci ce a durat o oră și 26 de minute. Astfel, Begu s-a calificat în turul 2 al turneului de la Roma.


UPDATE, 15 septembrie, ora 14:46. A fost un galop de sănătate pentru Simona Halep și Monica Niculescu, în primul tur la dublu. Româncele le-au învins cu 6-0, 6-1 pe Elina Svitolina și Dayana Yastremska.


UPDATE, 15 septembrie, ora 14:13. Simona Halep și Monica Niculescu joacă acum la dublu împotriva perechii formate din Elina Svitolina și Dayana Yastremska. Startul este fulminant pentru perechea română, primul set fiind încheiat cu 6-0 pentru dublul român.


Raluca Olaru s-a calificat în optimi, la dublu, la WTA Roma

Marți, Raluca Olaru s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu de la WTA Roma. Ea și nemțoaica Anna-Lena Firiedsam au trecut, în primul tur, cu scorul de 6-1, 6-4, după o oră și 14 minute, de cuplul american Sofia Kenin/Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numărul 8.

În faza următoare, Olaru și Friedsam vor întâlni învingătoarele partidei dintre perechea Miyu Kato/Sabrina Santamaria (Japonia/SUA) și cuplul Misaki Doi/Renata Voracova (Japonia/Cehia).

Tot marți va evolua în proba de dublu și perechea Simona Halep/Monica Niculescu. Cele două vor debuta, în jurul orei 13:30, împotriva cuplului ucrainean Elina Svitolina/Dayana Yastremska. De la aceeași oră va intra în concurs și Irina Begu, la simplu. Ea o va întâlni, în primul tur, pe italianca Elisabetta Cocciaretto, beneficiară a unui wild card.

După șase luni de zile, Simona Halep îl va avea din nou lângă ea pe  antrenorul Darren Cahill. Tehnicianul din Australia este la Roma, iar campioana noastră a avut un antrenament cu el și la final s-a arătat încântată de reluaarea colaborării.

Simona Halep are un singur adversar în circuitul WTA, pe ea însăși, luptând cu propriile recorduri, care o vor propulsa definitiv în istoria tenisului mondial. Astfel, ea și-a asigurat  locul în top 10 WTA până la finalul anului și va urca pe locul 8 în clasamentul all-time al tenismenelor care au petrecut cele mai mult săptămâni la rând în top 10 WTA.

În ciuda faptului că a decis să nu participe la Grand Slam-ul de la New York, românca a rămas pe  locul 2 în clasamentul WTA și va fi principala favorită la Roland Garros, în absența liderului Ashleigh Barty.

ADVERTISEMENT