Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 27-a. Meciuri nebune în Germania! Leipzig şi-a demolat adversara. Koln, remiză după 0-2 în minutul 88. Vezi toate golurile. Video

25.05.2020 | 09:32
Live Blog Bundesliga etapa a 27a Meciuri nebune in Germania Leipzig sia demolat adversara Koln remiza dupa 02 in minutul 88 Vezi toate golurile Video
ADVERTISEMENT

Partidele programate în cea de-a 27-a etapă din Bundesliga se vor desfășura în acest weekend, pe parcursul a trei zile: de vineri, 22 mai până duminică, 24, inclusiv. Vineri se va juca uvertura etapei, Hertha Berlin – Union Berlin, derbyul capitalei, alte cinci jocuri vor avea loc sâmbătă și ultimele trei sunt programate duminică.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 mai /Trei meciuri s-au jucat duminică:

  • Koln – Dusseldorf 2-2 (Modeste 88, Cordoba 90+1 / Karaman 41, Thommy 61) – VEZI VIDEO
  • Mainz – Leipzig 0-5 (Werner 11, 48, 75, Poulsen 23, Sabitzer 37) – VEZI VIDEO
  • Schalke 04 – Augsburg 0-3 (Lowen 7, Sarenren-Bazee 76, Cordova 90+1) – VEZI VIDEO


Sâmbătă, 23 mai

  • Bayern Munchen – Eintracht Frankfurt 5-2 (Goretzka 17, Muller 41, Lewandowski 46, Davies 61, Hinteregger-autogol 73 / Hinteregger 52, 56) – VEZI VIDEO
  • Freiburg – Bremen 0-1 (Bittencourt 19) – VEZI VIDEO
  • Wolfsburg – Borussia Dortmund 0-2 (Guerreiro 32, Hakimi 78) – VEZI VIDEO
  • Paderborn – Hoffenheim 1-1 (Srbeny 10 / Skov 4) – VEZI VIDEO
  • Monchengladbach – Leverkusen 1-3 (M. Thuram 52 / Havertz 7, 56, Bender 81) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 mai, ora 21:00 / FC Koln a obţinut în extremis un punct în meciul cu Fortuna Dusseldorf. “Ţapii” au fost conduşi cu 2-0 până în minutul 88. Modeste şi Cordoba au adus egalarea în trei puncte.

La 1-0 pentru Fortuna, FC Koln a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 59. Uth şi Cordoba s-au certat pentru cine să bată penalty-ul, primul a câştigat “bătălia”, dar a ratat. Două minute mai târziu, Thommy a dus scorul la 2-0 pentru Dusseldorf.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 mai, ora 11:40 / Bayern Munchen pare că a renăscut sub comanda lui Hansi Flick. Bavarezii ocupă primul loc în Bundesliga şi au marcat deja 80 de goluri în 27 de etape. În aceste condiţii, campioana Germaniei are toate şansele să devină echipa care va înscrie cel mai mare număr de goluri într-un sezon.

Precedentul record datează din sezonul 1971-1972, când Bayern Munchen a înscris 101 goluri. Bavarezii mai au nevoie de 21 de reuşite în şapte etape pentru a egala performanţa obţinută de echipa care câştiga de trei ori Cupa Campionilor Europeni în anii ’70.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 mai, ora 10:15 / Deniz Aytekin a arbitrat derby-ul Borussia Dortmund – Schalke 4-0, jucat etapa trecută, şi a vorbit despre provocările unui meci fără spectatori.

“Mi-a lipsit faptul că s-a jucat fără spectatori. De multe ori fanii ne împingeau de la spate şi pe noi. Este înfricoşător un meci cu tribunele goale. Toţi se vor obişnui cu această situaţie până la urmă”, a declarat Deniz Aytekin pentru ZDF.


UPDATE, 23 mai, ora 18:15 / Demirbay a oferit ratarea sezonului din Bundesliga în Monchengladbach – Leverkusen. Mijlocaşul a ratat din doar câţiva metri, mingea acestuia fiind blocată de unul dintre fundaşii gazdelor.


UPDATE, 23 mai, ora 17:35 / Mario Gotze va pleca la finalul sezonului de la Borussia Dortmund. Anunţul a fost făcut chiar înainte de meciul cu Wolfsburg. Internaţionalul german a revenit la BVB în 2016, după trei sezoane petrecute la Bayern Munchen. Anterior, Gotze mai jucase la Dortmund în perioada 2009-2013.

“Ne vom despărți de Mario Gotze în această vară. A fost o decizie luată de comun acord. Mario este un om incredibil”, a declarat Michael Zorc, directorul sportiv al lui BVB.


UPDATE, 23 mai, ora 17:07 / Meciul Wolfsburg – Borussia Dortmund are parte de o atmosferă specială. Din moment ce partida se joacă fără spectatori, gazdele au pus la difuzoarele arenei sunete cu fanii pentru a da senzaţia că stadionul nu este gol.


UPDATE, 23 mai, ora 16:38 / “Borussia-Park”, stadionul echipei din Monchengladbach este plin de cartoane pe care se află fotografii ale fanilor echipei. Acestea au fost amplasate în tribune, înainte de meciul cu Bayer Leverkusen. Fiecare suporter a plătit 19 euro pentru a avea un astfel de carton pe stadion.

bundesliga etapa a 27-a
Fani de carton la meciul Monchengladbach – Leverkusen

UPDATE, 23 mai, ora 15:29 / Cunha, atacantul Herthei Berlin, nu va uita niciodată ziua de 22 mai. Brazilianul a jucat 66 de minute în derby-ul cu Union Berlin, reuşind să marcheze al treilea gol al echipei lui cu cinci minute înainte să fie înlocuit.

Fotbalistul de 20 de ani s-a grăbit să ajungă la spital, unde iubita lui urma să nască. La câteva ore după golul marcat lui Union Berlin, Cunha a devenit tată al unui băieţel şi a împărtăşit bucuria cu fanii lui care îl urmăresc pe Instagram.


UPDATE, 23 mai, ora 12:30 / Pandemia de coronavirus a micşorat salariile multor fotbalişti, lucru petrecut şi în Bundesliga. Fritz Keller, preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal, a anunţat că este posibil să apară în curând o limită salarială în prima ligă.

“Trebuie să aducem fotbalul profesionist mai aproape de oameni. Ne gândim la implementarea unei limite salariale”, a declarat recent Fritz Keller.


UPDATE, 23 mai, ora 11:05 / Philippe Coutinho a fost împrumutat de Bayern Munchen de la Barcelona, însă brazilianul nu va rămâne în Bavaria. Oficialii campioanei Germaniei puteau să activeze clauza unui transfer permanent, însă nu au făcut acest lucru.

Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele lui Bayern Munchen a susţinut că nu a dorit să activeze clauza, iar aceasta a expirat de curând. Bavarezii ar fi trebuit să plătească 20.000.000 de euro dacă doreau să-l transfere.


UPDATE, 23 mai, ora 10:10 / Suporterii nu au voie în tribune, dar şi-au susţinut favoriţii din baruri. Vineri seară, sute de nemţi au urmărit derby-ul Berlinului în pub-uri.


UPDATE, 22 mai, ora 23:21 / Hertha și Union Berlin au deschis etapa a 27-a din Bundesliga, debutul lui Bruno Labbadia pe banca gazdelor însemnând o umilință mare pentru rivalul din oraș.

  • Hertha Berlin – Union Berlin 4-0 (Ibisevic 51, Lukebakio 52, Cunha 61, Boyata 77) – VEZI VIDEO

UPDATE, 22 mai, ora 21:35 / Jucătorii ambelor echipe au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor pandemiei de coronavirus.

Moment de reculegere ținut de jucătorii Herthei și lui Union Berlin. Sursă foto: twitter
Moment de reculegere ținut de jucătorii Herthei și lui Union Berlin. Sursă foto: twitter

Clasament Bundesliga înainte de etapa a 27-a

bundesliga etapa a 27-a, clasament înaintea etapei
bundesliga etapa a 27-a, clasament înaintea etapei

Programul etapei a 27-a din Bundesliga

Vineri, 22 mai, ora 21:30

Hertha Berlin – Union Berlin

Sâmbătă, 23 mai, ora 16:30

Freiburg – Bremen

Wolfsburg – Borussia Dortmund

Paderborn – Hoffenheim

Monchengladbach – Leverkusen

ora 19:30 Bayern Munchen – Frankfurt

Duminică, 24 mai

ora 14:30 Schalke 04 – Augsburg

ora 16:30 Mainz – Leipzig

ora 19:00 Koln – Dusseldorf


 

UPDATE, 22 mai, ora 14:13 / Alphonse Davies, tânărul mijlocaș canadian de la Bayern Munchen, nu a reușit să înscrie în primul meci de la restartul Bundesligii, însă a reușit să-și uimească fanii cu un video viral pe Tik Tok.

Alphonso Davies' trick is awesome

Alphonso Davies celebrated this more than he celebrates when he scores ? (? TikTok/alphonsodavies)

Posted by Bleacher Report Football on Wednesday, 20 May 2020


Care sunt meciurile cheie din etapa a 27-a din Bundesliga

După o primă etapă care a depășit toate așteptările liderul Bayern Munchen joacă sâmbătă seară, de la ora 19:30, pe propriul teren, în compania celor de la Eintracht Frankfurt. Evident munchenezii sunt mari favoriți, mai ales că vulturii din Frankfurt nu mai zboară la fel de sus ca în sezonul precedent.

Chiar și cu absențele lui Niklas Sule, Tolisso, Javi Martinez și Philippe Coutinho Bayern nu poate avea probleme cu o echipă la care plecările de vara trecută, în special Rebic și Jovic, au cântărit enorm.

Dortmund are destule absențe

Ocupanta locului secund, Borussia Dortmund, care joacă un fotbal de mare spectacol, nu va avea deloc o misiune ușoară, pentru că merge la Wolfsburg, echipă care trage la Europa League.

Galben-negrii lui Lucien Favre au cam multe absențe pentru acest joc: Emre Can, Reus, Zagadou, Witsel și Schultz, dar pe teren vor fi puștii minune ai Bundesligii, Jadon Sancho şi Erling Haaland. Şi lupii au trei absenţe, dar acasă Wolfsburg e foarte greu de doborât.

Mare meci mare la Monchengladbach

Ocupanta locului trei după succesul clar de la Frankfurt și neașteptatul egal acasă dintre Leipzig și Freiburg, Borussia Monchengladbach, are cel mai teribil meci posibil, o partidă directă pentru podium și pentru loc de Champions League, acasă, cu Bayer Leverkusen, care e la două puncte în urmă și care a învins și ea în primul meci, foarte clar, la Bremen, cu 4-1.

Leipzig trebuie să reacționeze imediat după semieșecul de acasă cu Freiburg și deplasarea de la Mainz trebuie jucată la victorie. Echipa lui Nagelsmann e favorită pe hârtie, dar e clar că are sincope în joc, iar apărarea a greșit destul de mult. Mainz e genul de echipă foarte capricioasă, dar acasă s-a dovedit sdestul de vulnerabilă. Acasă are patru victorii, două egaluri și a pierdut de șapte ori, iar Leipzig e pe locul secund la succese afară, cu șapte reușite, patru egaluri și două înfrângeri.

Union Berlin, cu șapte indisponibili în derby

Derbyul Berlinului vine într-un moment foarte prost pentru Union. Șapte indisponibili, antrenor interimar, în timp ce Hertha a înviat cu Bruno Labbadia pe bancă și a învins afară pe Hoffenheim cu 3-0.

Sâmbătă se mai joacă Freiburg – Bremen, în care gazdele sunt mari favorite, iar oaspeții par a se gândi deja la ce echipă mare au fost în trecut și la faptul că din sezonul viitor vor activa în Bundesliga 2.

Schalke e în mare degringoladă

Paderborn – Hoffenheim încheie seria celor cinci meciuri de sâmbătă și se va juca după principiul totul sau nimic. Gazdele au scos un punct la Dusseldorf și au ratat în minutul 88 o ocazie rarisimă de a câștiga și de a lua oxigen important pentru supraviețuire. Hoffeheim a fost măturată acasă de Hertha și dacă vrea să mai spere la Europa League obligatoriu trebuie să ia cele trei puncte.

Duminica începe de la ora 14,30 cu partida dintre Schalke 04 și Augsburg. Cei din Gelsenkirchen au căzut de pe locul 6 pe locul 8, în afara cupelor europene, după 0-4 la Dortmund, în derbyul Ruhr-ului. Augsburg nu a mai bătut pe nimeni de șase etape, dar poate încerca ceva în acest meci. Partidă în alb și roșu la Koln, între echipa locală și Fortuna Dusseldorf. Țapii au avut 2-0 cu Mainz, dar au făcut 2-2 și au fost chiar aproape de a pierde, Fortuna a făcut 0-0 acasă cu Paderborn, în cel mai plicticos joc al rundei.

ADVERTISEMENT