Simona Halep

Simona, RĂZBOI cu Konta! Hard Miami, nisip la Mamaia, acum iarbă

LIVE HALEP-KONTA SFERTURI WIMBLEDON 2017. Simona Halep se va duela cu Johanna Konta în sferturile turneului de la Wimbledon, o adversară specială, în meciul care o poate duce pe primul loc al...
11.07.2017 | 17:10
Simona RAZBOI cu Konta Hard Miami nisip la Mamaia acum iarba
ADVERTISEMENT

LIVE HALEP-KONTA SFERTURI WIMBLEDON 2017. Simona Halep se va duela cu Johanna Konta în sferturile turneului de la Wimbledon, o adversară specială, în meciul care o poate duce pe primul loc al tenisului mondial. Partida de la All England Club are dublă însemnătate pentru ambele jucătoare. 

LIVE HALEP-KONTA SFERTURI WIMBLEDON 2017. Duelul “păcătos” de la Miami

Prima confruntare a Simonei cu Johanna Konta în 2017 a avut loc în sferturile de la Miami. Atunci, Halep a început perfect meciul, câştigând primul set cu scorul de 6-3, însă în partea a doua Simona Halep a pierdut treptat controlul. Românca şi-a vărsat nervii pe Darren Cahill, venit la on court coaching, replicându-i “When I miss, don’t shake your head” (n.r. “Nu mai da din cap atunci când greşesc”). În timpul game-ului imediat următor, Simona a mai avut încă o ieşire nervoasă, aruncând cu racheta de pâmânt.

ADVERTISEMENT

LIVE HALEP-KONTA SFERTURI WIMBLEDON 2017. Halep a fost eliminată atunci de Konta, care s-a impus în setul decisiv, însă lucrurile negative au continuat pentru româncă. Cahill a lăsat-o şi a plecat în Australia: “După Miami, a încetat să mai lucreze cu mine pentru că a fost supărat după acel meci cu Konta. Nu a fost supărat pentru că am pierdut, ci din cauza atitudinii mele şi pentru că a simţit că am renunţat. Îl admir şi îl respect pe Darren mult. Cred că trebuie să-i mulţumesc pentru că a luat acea decizie după Miami, pentru că a fost un şoc pentru mine. Mi-am zis că nu există altă cale decât să schimb.

Sincer, am fost puternică. Nu vreau să zic vorbe mari, să mă laud, dar sunt puternică pentru că am schimbat aşa de repede. Acum vreau să-mi arăt că pot să mă menţin pe acest drum, să fiu consecventă, pentru că e mult mai bine pentru mine, a spus Simona prima dată când a acceptat să vorbească despre acest subiect, unul sensibil, la aproximativ două luni după ce Konta o bătuse. Atunci, Simona câştigase turneul de la Madrid, apărându-şi trofeul cucerit cu un an în urmă.

ADVERTISEMENT

LIVE HALEP-KONTA SFERTURI WIMBLEDON 2017. A existat, însă, un lucru bun în tot acest dezastru pentru Halep. Eliminată de la Miami şi rămasă fără antrenor, Simona a început să lucreze cu un mental coach, care, mărturiseşte ea, a ajutat-o să treacă peste desele momente negative pe care le avea pe parcursul meciurilor: “Am început să lucrez din greu la atitudine, la mentalitate, pe plan psihologic“.

LIVE HALEP-KONTA SFERTURI WIMBLEDON 2017. Întâlnirea de la Fed Cup şi scandalul cu Năstase

Al doilea meci Halep – Konta din acest an a avut loc la Constanţa, oraş care a găzduit confruntarea României cu Marea Britanie din Fed Cup. Atunci, românca l-a impresionat pe Darren Cahill, care a felicitat-o pe Halep pentru că s-a impus în ambele meciuri, cu Konta şi Heather Watson.

ADVERTISEMENT

În prima zi din weekend-ul dedicat meciurilor din Fed Cup, în timpul unui meci cu Sorana Cîrstea, Konta a fost portagonista unui episod despre care se mai discută şi astăzi (vezi detalii aici). Britanica a început să plângă în cel de-al doilea set şi i-a spus arbitrei de scaun că nu mai poate continua meciul, acuzând că a fost jingită de fanii români. Enervat de faptul că meciul a fost oprit, iar britanica a fugit la vestiare, Ilie Năstase a răbufnit la adresa Johannei şi a arbitrei de scaun, apoi a fost evacuat din arenă şi interzis la meciurile organizate de ITF.

Halep Wimbledon. Konta, urmatoarea adversara. Ce meciuri au avut (1)

Se pare că interdicţia a fost apoi valabilă şi la competiţiile organizate de WTA, după ce acestuia i-a fost retrasă invitaţia de la Roland Garros, iar la Wimbledon a fost anunţat că este chiar interzis încă de atunci. Acum, britanica ar vrea să se răzbune pentru ce s-a întâmplat în România.

ADVERTISEMENT

Însă nici Simona nu a uitat ce s-a întâmplat atunci, iar înfrângerea Johannei pe pâmânt britanic, plus încununarea ei ca număr 1 mondial la All England Club, le-ar aduce şi românilor mai multă satisfacţie. Şi lui “Nasty” la fel.

Concediat prin sms

LIVE HALEP-KONTA SFERTURI WIMBLEDON 2017. Konta este pregătită acum de Wim Fissette, cu care a lucrat şi Halep în trecut. Românca a încetat colaborarea cu acesta la finalul anului 2014, după ce i-a trimis un simplu sms. “Chiar trebuie să spun cum l-am anunţat? I-am dat mesaj şi i-am multumit pentru tot, dar el nu mi-a răspuns. Eu vreau ca atunci când ne întâlnim la turnee, să vorbim, să fim aşa cum am fost, să rămânem prieteni”, spunea Halep despre Fissette, care a mai antrenat-o şi pe Victoria Azarenka înainte de britanică.

Acum, Fissette o vede pe Johanna ca fiindu-i superioară lui Halep. Rămâne de văzut, însă, în ce proporţie are dreptate. “Jucatoarea mea chiar nu are slăbiciuni şi poate puncta din ambele părţi ale terenului. Este dificil să gaseşti un plan de joc pentru a o învinge. Ştie foarte clar ce trebuie să facă la fiecare minge! Are încredere completa în sine.

Serviciul este cu siguranţă arma letală! Nu vezi multe jucătoare să servească precum ea. Cu siguranţă este în top 3. Cu siguranta, multe fete din circuit şi-ar dori ca primul lor serviciu să fie macar la fel de bun precum al doilea al Johannei”, a spus Wim Fissette, citat de Gulf Times.

Halep Wimbledon. Simona va juca impotriva Johannei Konta (3)

Meciul dintre Simona Halep şi Johanna Konta va avea loc marţi,d e la ora 17:00, pe terenul central. Partida va fi transmisă în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.

2-2 este scorul meciurilor directe dintre cele două juctăare, înainte de duelul de la Wimbledon

1 este locul pe care Simona Halep îl va ocupa în clasamentul WTA, dacă o va bate pe britanică

ADVERTISEMENT