Video

Robben, de trei ori MVP: “Van Gaal are un glob vrăjit”

UPDATE 22:01 / Arjen Robben, cel mai bun jucător al Olandei la acest turneu final, a comentat şi pentru presa din ţara sa evoluţia "portocalelor" în meciul cu Chile. "Avem trei meciuri, am...
23.06.2014 | 18:26
Robben de trei ori MVP Van Gaal are un glob vrajit

UPDATE 22:01 / Arjen Robben, cel mai bun jucător al Olandei la acest turneu final, a comentat şi pentru presa din ţara sa evoluţia “portocalelor” în meciul cu Chile. “Avem trei meciuri, am cîştigat nouă puncte. Am marcat de zece ori şi am primit trei goluri, dintre care două din penalty. Sînt foarte mîndru“, a spus jucătorul lui Bayern Munchen. Acesta a comentat amuzat şi inspiraţia lui Louis van Gaal, care i-a introdus în a doua repriză pe Fer şi Depay, marcatorii golurilor. “Poate are un glob vrăjit“, a spus hîtru Robben.

UPDATE 21:56 / Duel verbal la conferinţele de presă între cei doi antrenori. Sampaoli a fost cel care a atacat primul: “Noi am încercat să jucăm fotbal, ei nu“. Van Gaal nu a aşteptat pentru a da replica: “Nu mă interesează deloc ce spune antrenorul celor de la Chile“.

UPDATE 21:48 / Gary Medel, unul dintre cei mai buni jucători ai chilienilor la acest Mondial, era şi el extrem de supărat la finalul meciului cu Olanda. “Rezultatul e injust, am căutat victoria mai mult decît ei, aşa cum ne ştiţi, dar asta e. Au făcut multe faulturi şi nu li s-au acordat cartonaşele pe care le meritau, dar asta nu e o scuză. Am pierdut, trebuie să ne obişnuim cu ideea. Arbitrul putea să facă ceva mai mult“, a spus fundaşul sud-american.

UPDATE 21:37 / Claudio Bravo, portarul celor de la Chile, a acuzat arbitrajul la finalul meciului cu Olanda însă susţine că echipa sa a făcut un joc foarte bun şi că europenii s-au temut în permanenţă de sud-americani. “Noi am intrat pe teren să cîştigăm, am avut în faţă o echipă care nu şi-a propus nimic, a stat şi s-a apărat aproape 90 de minute, dar noi am pierdut pe greşelile noastre. Ei ar fi trebuit să primească multe cartonaşe, dar nu s-a întîmplat aşa. Parcă destinul era scris dinaintea jocului. Dar mergem liniştiţi înainte. Au fost destule lucruri neclare. Sîntem satisfăcuţi de ce am făcut azi, i-am făcut să arate foarte rău. Nu am cîştigat, dar asta e“, a spus căpitanul naţionalei din Chile.

UPDATE 21: 08 / Arjen Robben, cel care a fost desemnat de FIFA drept omul meciului în această seară, şi-a exprimat entuziasmul la finalul victoriei cu Chile: “Am fost în vîrf de formă, am luptat ca leii. Leii portocalii! Am marcat două goluri fantastice!“. În acest moment, Robben a fost ales de FIFA omul meciului la toate partidele jucate de Olanda în Brazilia.

UPDATE 21:02 / Gary Lineker, golgheterul Cupei Mondiale din 1986, susţine că cel mai bun jucător de pînă acum al competiţiei din Brazilia este Arjen Robben: “Cel mai bun jucător al fazei grupelor este Arjen Robben. A fost cu totul remarcabil“.

twitter lineker

_________________________________________________________________________________________________

Min. 90+3: Fluier final. Olanda termină pe primul loc din grupă, iar Chile pe locul doi. Sud-americanii vor juca împotriva Braziliei dacă gazdele Mondialului înving Camerun diseară.

Min. 90+2: GOOOL OLANDA! Chilieni neglijează apărarea, iar olandezii profită. Robben scapă pe un contraatac fulgerător, îi pasează în faţa porţii lui Depay, iar acesta împinge de la cîţiva metri mingea în poartă.

Min. 89: Ultima schimbare la olandezi: iese Kuyt, care a acuzat în urmă cu două minute crampe musculare şi intră Kongolo.

Min. 81: La un corner al chilienilor, De Jong deviază pe spate, pe cadrul propriei porţi, dar De Vrij respinge de lîngă bară.

Min. 80: Schimbare la Chile: iese Vargas şi intră Pinilla.

Min. 77: GOOOL OLANDA! FER înscrie cu o lovitură de cap excelentă din 6-7 metri.

Loading the player…
Loading the player…

Min. 76: Depay trimite un şut de la 25 de metri, în forţă, dar Bravo scoate cu sificultate de sub bară.

Min. 76: O nouă modificare la olandezi: iese Sneijder şi intră Fer.

Min. 75: Kuyt trimite cu capul după un corner, dintr-o poziţie bună, dar mingea se duce mult pe lîngă.

Min. 70: Sampaoli schimbă ofensiv: iese Silva, unul dintre cei trei stoperi, şi intră Valdivia, un mijlocaş ofensiv pur.

Min 69: Schimbare la Olanda: iese Lens şi intră Depay.

Min. 66: Robben trimite un şut puternic din interiorul careului, pe diagonală, dar execuţia e parată de Claudio Bravo.

Min. 65: Alexis Sanchez este lîngă tuşa de corner, în colţul careului mare, îi trece mingea lui Lens printre picioare, dar şutul său din unghi e blocat de Cillessen.

Min. 64: Al doilea cartonaş galben al partidei: Blind este avertizat pentru faulturi repetate.

Min. 56: Meciul continuă fără mari faze de poartă. Alexis Sanchez şutează de la mare distanţă, dar mingea se duce peste poartă.

Conform FIFA, Chile a avut o posesie uluitoare în prima repriză: 72%! Raportul şuturilor este favorabil olandezilor însă: 7-3.

twitter fifa

Min. 46: Partida se reia. Chilienii fac prima schimbare: iese Gutierrez şi intră Beausejour.

Min. 45: Arbitrul fluieră finalul primei reprize.

Min. 44: Aflat la 8 metri de poartă, Gutierez deviază pe spate o lovitură liberă a lui Diaz, dar balonul ocoleşte poarta.

Min. 40: Robben declanşează o acţiune din propria jumătate, ajunge în faţa careului unde este aşteptat de Medel, îl driblează, coborînd spre partea stîngă, iar odată intrat în careu şutează pe jos, la colţul lung. Încercarea e nereuşită, pentru că mingea trece la cîţiva centimetri de bară.

Min. 35: De Vrij trimite o lovitură de cap puţin pe lîngă poartă, deşi poziţia era excelentă.

Min. 31: Aranguiz şi Blind se bat pentru un balon în careu, ambii lovesc mingea în acelaşi timp, dar chilienii cer penalty. Reluările indică însă că gambianul Gassama, arbitrul partidei, a luat decizia corectă.

Min. 26: Sneijder execută lovitura liberă obţinută de Lens la 25 de metri de poarta chiliană, dar şutul său la colţul scurt este reţinut destul de sigur de Bravo.

Min. 25: Silva vede primul cartonaş galben al acestei partide pentru un fault asupra lui Lens.

* Olanda joacă pentru prima dată la acest Mondial în culoarea lor tradiţională, portocaliul.

Min. 23: Chilienii execută excelent un corner, pe jos, spre centrul careului, acolo unde Gutierrez este undeva la 14 metri, dar şutul mijlocaşului sud-american trece puţin pe lîngă.

Este pentru prima dată în ultimii 18 ani cînd Olanda începe un meci fără vreun jucător al cărui nume să conţină prepoziţia “van”.

Min. 13: Mena centrează în careu, Vargas reia de la 8-9 metri, dar lovitura de cap a sud-americanului trece puţin pe lîngă vinclu.

Min. 5: Nici o ocazie pînă acum, dar Chile controlează acest start de partidă şi e echipa care-şi asumă construcţia momentan.

Min. 1: A început partida! La chilieni, vedetele Vidal şi Valdivia sînt rezerve.

_____________________________________________________________________________________________

Olanda şi Chile se întîlnesc astăzi într-o luptă care va decide ocupanta locului 1 în grupa B a Mondialului. “Portocala Mecanică” este favorită la şefie, dar asta în principal graţie golaverajului, unul superior celui al sud-americanilor. Totuşi, echipa lui Van Gaal este lipsită de cel mai bun jucător al ei, Robin van Persie, cel care este suspendat din cauza celor două cartonaşe galbene primite contra Spaniei şi Australiei.

Vezi echipele de start:

Olanda: 1. Cillessen – 7. Janmaat, 3. De Vrij, 2. Vlaar, 5. Blind – 20. Wijnaldum, 6. De Jong, 10. Sneijder – 11. Robben (c), 17. Lens, 15. Kuyt; Antrenor: Louis van Gaal.

Chile: 1. Bravo (c) – 5.Silva, 17. Medel, 18. Jara – 4. Isla, 20. Aranguiz, 21. Diaz, 2. Mena – 16. Gutierrez – 7. Sanchez, 11. Vargas; Antrenor: Jorge Sampaoli.

Arbitru: Bakary Gassama (Gambia); Asistenţi: Evarist Menkouande (Camerun) şi Felicien Kabanda (Rwanda)