News

Video. Slujba de Înviere de la Mănăstirea Putna şi de la Patriarhia România. Vezi cele mai importante momente de azi noapte. Hristos a-nviat, români de pretutindeni!

19.04.2020 | 01:15
Video Slujba de Inviere de la Manastirea Putna si de la Patriarhia Romania Vezi cele mai importante momente de azi noapte Hristos anviat romani de pretutindeni
ADVERTISEMENT

Slujba de Înviere din noaptea de sâmbătă spre duminică a fost transmisă live de cele mai importante posturi generaliste și de știri din România. În casele tuturor credincioșilor a intrat mesajul biblic ”Hristos a Înviat!”

FANATIK a transmis live video Slujba de Înviere, atât de la Patriarhia Română, cât şi de la Mănăstirea Putna. Vezi imaginile mai jos

ADVERTISEMENT

Slujba Învierii Domnului

Transmisiune video în direct – Slujba Învierii Domnului

Posted by Mănăstirea Putna on Saturday, April 18, 2020

Posted by Fanatik News on Saturday, April 18, 2020

Live Online Slujba de Înviere

Live Online Slujba de Înviere

Posted by Fanatik News on Saturday, April 18, 2020

Live Online Slujba de Înviere. Vezi în direct pe Trinitas, Pro TV, Digi 24 și Antena 1

Postul Trinitas TV a anunțat că va transmite LIVE slujba de Înviere, ce poate fi următită și online, începând cu 23:45, de AICI.

Ministerul Apărării Naționale anunță că, începând cu 23:45, va transmite LIVE pe pagina de Facebook slujba de Înviere de la Biserica Militară din sediul central al MApN. Slujba de Înviere poate fi urmărită şi de către persoanele cu deficienţe de auz, întrucât aceasta va fi tradusă, în premieră, în limbaj mimico-gestual, de către un preot militar.

ADVERTISEMENT

Slujba de Înviere va fi transmisă și pe siteul doxologia.ro și pe conturile de pe rețelele sociale ale portalului creștin ortodox, pentru ca toți credincioșii să poată lua parte, sufletește, la sărbătoarea Învierii Domnului.

Slujba de Înviere se va oficia anul acesta fără enoriași. Ceremonia care strângea an de an, mii de credincioși la toate lăcașurile de cult din țară, va fi transmisă live la cele mai importante posturi de televiziune interne.

ADVERTISEMENT

Ceremoniile religioase s-au mutat la televizor sau pe internet

Enoriașii vor putea asculta și vedea Sfânta Slujbă de Înviere din fața televizoarelor sau o pot urmă în mediul online. În anii trecuți, în Sâmbăta Mare, creștinii se uneau și cântau în cor ”Hristos a înviat din morți, cu moartea pre moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le”.

Slujba de Înviere sau Sfânta Liturghie este cea mai importanta slujbă din Săptămâna Mare. Alături de Sărbătoarea Crăciunului, reprezintă cel mai așteptat eveniment de către toți credincioșii.

ADVERTISEMENT

Foarte multe dintre simbolurile creștine care se regăsesc în Biblie le întâlnim în decursul acestei slujbe.

Prima parte a Sfintei Liturghii îmbină doua elemente arhaice binecunoscute de către toți credincioșii, focul și apa. Începutul slujbei este marcat de binecuvântarea focului și de către aprinderea lumânării pascale. Important este ca focul nu trebuie aprins de la alt foc, ci doar cu ajutorul cremenei.

Cum vor primi credincioșii Sfintele Paști și Sfânta Lumină

Biserica Ortodoxă Română îi sfătuiește pe credincioși să stea acasă. Sfintele Paști și Lumina Sfântă vor fi distribuite populației, la cerere, de către personalul clerical însoțit de maximum cinci voluntari, care vor avea echipament de protecție.

În ceea ce privește Pâinea sfințită (Paștile), aceasta se va distribui la domiciliul credincioșilor vineri și sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 17:00, și în prima zi de Paști, între 6:00 și 12:00, iar Lumina Sfântă se va distribui sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20:00.

Oamenii vor primi Lumina Sfântă și pâinea sfințită din pragul casei sau de la fereastră, iar în cazul blocurilor de locuințe, va fi desemnat un reprezentant care va avea echipament de protecție și care va distribui apoi celorlalți vecini.

ADVERTISEMENT