Naşu’ l-a numit pe Puiu să-l dea AFARĂ pe Piţurcă!

UPDATE 14:30 - În cadrul conferinţei de presă, Mircea Sandu, actualul preşedinte al FRF, a anunţat că viitorul director tehnic al Federaţiei va fi Anghel Iordănescu, om care, aproape sigur, nu...
16.12.2013 | 14:35
Nasu la numit pe Puiu sal dea AFARA pe Piturca
ADVERTISEMENT

UPDATE 14:30 – În cadrul conferinţei de presă, Mircea Sandu, actualul preşedinte al FRF, a anunţat că viitorul director tehnic al Federaţiei va fi Anghel Iordănescu, om care, aproape sigur, nu va dori să lucreze alături de Victor Piţurcă!

“Iorgulescu este noul prim-vicepreşedinte al FRF. Îl înlocuieşte pe Dragomir. Se vor alege noi membrii în Comitetul Executiv, mai puţin reprezentantul Ligii I. Datele statistice ale lui Piţurcă sînt pozitive. Am criticat faptul că la Atena nu a alcătuit cea mai bună echipă. Dar, cu toate acestea, eu sînt mulţumit de activitatea sa. Piţurcă are un obiectiv foarte clar, Campionatul European din 2016. Piţurcă a promovat jucători buni la echipa naţională gen Măţel, Pintilii, Chiricheş, Grozav şi mulţi alţii. Sper ca selecţionerul care va începe campania pentru 2016 să reuşească. Are toate premisele pentrua a obţine un succes. Anghel Iordănescu este noul director tehnic al FRF. Iodănescu va fi persoana care va propune antrenorii pentru toate categoriile de vîrstă la echipa naţională. Directorul tehnic este o persoană foarte importantă în cadrul FRF”, a spus Mircea Sandu. 

ADVERTISEMENT

“Las Federaţia cu 20 de milioane de euro în patrimoniu şi cu nouă milioane de euro în conturi. Sper ca Burleanu să nu fie ales pentru a nu-şi bate joc de banii pe care îi voi lăsa acestei instituţii. Federaţia de minifotbal nu există în MTS. Tot ceea ce organizează el este supus unei evaziuni fiscale. Aş dori să văd şi eu cum sînt plătite terenurile care sînt închiriate, cum sînt plătiţi arbitrii. Referitor la alt candidat, cel care a spus că va veni să scoată căruţa din mocirlă, vreau să spun despre el că ne suna un ospătar să-l luăm de pe holurile unei cîrciumi pentru că udase granitul pe acolo şi nu se mai putea ridica”, a spus Sandu. 

“Boloni poate fi un candidat atunci cînd echipa naţională nu va avea selecţioner. Eu l-am candidat în urmă cu doi ani şi jumătate. Dacă persoanele care vor conduce FRF vor avea alte propuneri, indiferent, că va fi vorba de director tehnic, este problema lor. Eu sper ca Piţurcă să rămînă în funcţie şi după data de 5 martie”, a spus Sandu. 

ADVERTISEMENT

“Jucătorii şi antrenorii găsesc explicaţia jocului prost ale echipelor unde activează pe seama arbitrilor. Arbitrii noştri fac partide bune în cupele europene, iar cînd vin aici se relaxează. I-am atras atenţia şi lui Deaconu că nu este corect. Arbitrii au greşit în favoarea Stelei, dar nu sînt corupţi. Nu o favorizează intenţionat. Din retur, în Liga I vom avea şi arbitri adiţionali, ca în cupele europene. UEFA susţine acest lucru, aşa că nu va fi o presiune suplimentară pe cluburi. Uitaţi de varianta cu un şef al CCA din afară. Arbitri mai greşesc, nu este nimic în neregulă cu arbitrajul din România. Pînă şi Pierluigi Collina a acceptat acest lucru”, a spus Sandu. 

“Va fi în primăvară o inspecţie din partea oficialilor UEFA, după care în septembrie 2014 se vor da pachetele de sarcini pentru organizarea Euro. România are şanse reale de a obţine această şansă, dacă îşi va face bine temele. Domnul Gabriel Oprea se va ocupa de acest lucru, are experienţa necesară. În jur de 15 ministere vor conlucra la candidatura României”, a spus Sandu. 

ADVERTISEMENT

“Îl susţin pe Gică Popescu la FRF. Sănmărtean este un jucător bun din două în două meciuri. Nu ştiu dacă este o soluţie pentru echipa naţională. Vin mulţi jucători din spate, gen Gardoş. Cei care au renunţat, nu mai trebuie convocaţi. Săpunaru a fost chemat şi el a spus că are bilete cumpărate pentru vacanţă. În noiembrie, am recuperat un milion de euro faţă de deficitul pe care îl aveam. Am pierdut foarte mulţi sponsori. Sînt convins că dacă ne calificam la Campionatul Mondial, alta era situaţia. Piţurcă este singurul angajat al FRF care are o clauză în contract în caz de demitere”, a spus Sandu. 

“Nu cred că Gică Popescu va pierde alegerile, va trebui să expună membrilor afiliaţi proiectul pe care îl are. Nu îmi voi da demisia din fruntea FRF. Degeaba a sărit minicandidatul de Burleanu să spună că aş face un act de laşitate”, a spus Sandu. 

ADVERTISEMENT

“Dacă îl respectă pe Contra, Mutu poate face treabă la Petrolul. Eric este un jucător bun, îmi place, dar vorbeşte cam mult. Am înţeles că a luat cetăţenia, este o soluţie pentru echipa naţională”, a spus Sandu. 

UPDATE 12:50 – Comitetul Executiv a decis ca alegerile pentru şefia FRF să aibă loc pe 5 martie, zi în care este programat şi meciul amical dintre România şi Argentina. Victor Piţurcă a prezentat raportul pe 2013 în faţa Comisiei. 

În această dimineaţă are loc şedinţa Comitetului Executiv al FRF, iar pe ordinea de zi sînt trasate două puncte importante: raportul lui Victor Piţurcă pe 2013 şi stabilirea datei la care va avea loc Adunarea Generală pentru alegerea noului preşedinte al FRF. În urmă cu cîteva zile, patronul Astrei, Ioan Niculae, anunţa că are informaţii conform cărora selecţionerul îşi va prezenta demisia. Piţurcă a dezminţit zvonurile, însă azi va trebui să le prezinte membrilor CEx realizările din 2013. Se va stabili şi data la care vor avea loc alegerile pentru preşedenţia FRF, funcţie pentru care, pînă acum, s-au înscris oficial cinci candidaţi: Gică Popescu, Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu.

 

 

ADVERTISEMENT