Războiul declaraţiilor Mourinho-Guardiola înainte de Supercupă

Jose Mourinho, Pep Guardiola  şi cîte doi jucători de la Chelsea şi Bayern au susţinut în această după-amiază conferinţa de presă premergătoare Supercupei Europei, eveniment ce va avea...
29.08.2013 | 16:33
Razboiul declaratiilor MourinhoGuardiola inainte de Supercupa

Jose Mourinho, Pep Guardiola  şi cîte doi jucători de la Chelsea şi Bayern au susţinut în această după-amiază conferinţa de presă premergătoare Supercupei Europei, eveniment ce va avea loc mîine, de la ora 21:45, în format LiveText pe FANATIK.RO.

Ce a spus Mourinho

“Bayern nu e favorită. Vă înşelaţi. Uitaţi-vă ce s-a întîmplat în ultima finală de Cupa Angliei sau în alte competiţii. Într-o finală este posibil orice”.

“Puterea lui Bayern stă în întreaga echipă. Jucătorii se află în cel mai bun moment al carierei lor. Jucători precum Robben, Ribery sau Mandzukic sînt foarte experimentaţi. Au demonstrat în sezonul precedent că sînt o echipă perfectă “.

“Bayern a fost întotdeauna un club puternic, indiferent de numele antrenorului pe care l-a avut”.

“Cine spune că nu-şi doreşte să cîştige un trofeu, minte”.

“După meciul cu Man United le-am dat liber băieţilor, iar după aceea m-am ocupat de transferul lui Willian. Am pregătit partida cu Bayern doar începînd de azi “.

M-am decis în privinţa echipei pe care o voi trimite pe teren. Probabil că va fi un meci echilibrat, cu un scor strîns“.

“Dacă vreţi să mă întrebaţi de Real Madrid şi Barcelona, nu sînt aici. Nu e un duel între mine şi Pep. Noi doar antrenăm cîştigătoarele celor două competiţii, nu am contribuit la succesul lor”.”Eto’o încă nu a semnat cu noi. E o chestiune de momente”.

“Eto’o încă nu a semnat cu noi. L-am luat pe Willian, dar, desigur, nu îl putem utiliza mîine”.

Diferenţa dintre Liga Campionilor şi Europa League este uriaşă. Sînt situate în lumii diferite. În urnele primei competiţii sînt doar echipe puternice. Gîndiţi-vă că PSG sau Juventus, care-şi doresc să cîştige trofeul, fac parte din urna secundă”.

Ce a spus Guardiola

“Nu există rivalitate între mine şi Mourinho. Copiii iubesc acest sport datorită jucătorilor, nu a antrenorilor. Sîntem doar doi antrenori care încearcă să-şi conducă echipele spre victorie”.

Recordurile sînt stabilite doar pentru a ni le aminti. Fotbalul reprezintă totul. Nu mai e important ce s-a întîmplat în trecut“.

“La Barcelona jucam fără atacant de careu, însă la Bayern am jucători de profil diferit, trebuie să ma adaptez situaţiei”.

“Mai am nevoie de timp pentru a pune lucrurile la punct. Totuşi, în momentul de faţă, mă aflu exact unde-mi doream. Ştiu că se aşteaptă lucruri măreţe de la mine, dar nu mi-e frică de provocări”.

“Am avut nevoie de o pauză mai îndelungată pentru a-mi limpezi gîndurile. A fost o perioadă încărcată la Barcelona, trebuia să mă gîndesc mereu doar la modalităţi de a cîştiga. Asta va trebui să fac şi la Bayern”.

“Avem probleme de lot înaintea acestui meci. Rămîne de văzut dacă Schweinsteiger va juca sau nu mîine”.

Sînt un antrenor tînăr, am doar 42 de ani. Mi-aş dori, cîndva, să antrenez în Premier League, e un campionat fantastic. Acum mă gîndesc doar la Bayern însă“.

Ce au spus jucătorii

Petr Cech, portar Chelsea

“Joc finale pentru a le cîştiga. Am fost extrem de dezamăgit cînd am pierdut Supercupa de anul trecut, împotriva lui Atletico. Sper ca deznodămîntul să fie altul mîine seară. Am învins-o pe Bayern cînd nimeni nu s-ar fi gîndit, în finala Ligii, disputată chiar la Munchen.”

Philipp Lahm, fundaş Bayern

“Guardiola este un antrenor foarte meticulos, încearcă să ne aducă aproape de perfecţiune. Mai avem multe aspecte de pus la punct”.

“Chiar dacă am remizat la Freiburg, nu ne facem griji. Sîntem la fel de încrezători ca înainte. Nu am cîştigat niciodată acest trofeu, avem o motivaţie în plus”.