Video

VIDEO / Revanşa “tunarilor”. Messi a marcat după o lună!

Astăzi au avut loc partidele rundei a patra din grupele E, F, G şi H ale Ligii Campionilor. Marea performeră este Arsenal, care s-a impus cu 1-o la Dortmund într-o grupă de foc. Barcelona şi...
06.11.2013 | 19:13
VIDEO  Revansa tunarilor Messi a marcat dupa o luna

Astăzi au avut loc partidele rundei a patra din grupele E, F, G şi H ale Ligii Campionilor. Marea performeră este Arsenal, care s-a impus cu 1-o la Dortmund într-o grupă de foc. Barcelona şi Atletico Madrid au reuşit victorii clare acasă şi au obţinut biletele pentru primăvara Ligii. Ajax a bifat şi ea primul succes în grupa H şi se poate bate cu un Milan în criză profundă, meciul decisiv de la Milano putînd stabili ocupanta locului secund.

În grupa Stelei Chelsea nu a forţat, dar nu a avut probleme în faţa lui Schalke, care în două partide nu a reuşit să înscrie nici un gol, pierzînd în faţa londonezilor de fiecare dată la scor de neprezentare. La capitolul eroi ai serii au ieşit în evidenţă cu dublele lor Lionel Messi, Samuel Eto’o şi Gonzalo Higuain.

GRUPA E

FC BASEL – STEAUA   1-1

Sio – min.90+1 / Piovaccari – min.17

CHELSEA – SCHALKE 04  3-0

Eto’o – min.31, 54, Ba – min.83

Camerunezul Samuel Eto’o a început deja plata pentru gestul lui Jose Mourinho de a-l lua din nou sub bagheta sa, aşa cum a făcut-o la Inter. Africanul a marcat o dublă, cu un prim gol destul de norocos, însă e din ce în ce mai bine integrat în jocul lui Chelsea. Rezerva Demba Ba i-a arătat lui Mourinho că poate conta pe serviciile lui, reuşind un al treilea gol de veritabil vîrf.

VEZI VIDEO

 

grupa e

 

GRUPA F

NAPOLI – MARSEILLE   3-2

Inler – min.22, Higuain – min.24, 75 / A. Ayew – min.10, Thauvin – min.64

O dublă a “Pepitei” Higuain duce Napoli la o victorie mult mai chinuită decît s-ar fi crezut în faţa codaşei grupei F. Francezii au deschis scorul şi au egalat la 2, dar cînd ai un atacant de 37 de milioane de euro, precum Higuain, nu mai ai ce face.

VEZI VIDEO

 

BORUSSIA DORTMUND – ARSENAL  0-1

Ramsey – min.62

Rezultat foarte important, cu posibile urmări catastrofale pentru finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor, Borussia Dortmund. Arsenal şi Napoli au cîte 9 puncte, Dortmund 6, Marseille, care a jucat excelent la Napoli, nu mai are şanse la nimic, cu 0 puncte.

VEZI VIDEO

 

grupa f

 

GRUPA G

ZENIT SANKT PETERSBURG – FC PORTO    1-1

Hulk – min.27 / Lucho Gonzales – min.22

min.52 – Hulk ratează penalty în minutul 52

VEZI VIDEO

 

grupa g

 

ATLETICO MADRID – AUSTRIA VIENA   4-0

Miranda – min.11, Raul Garcia – min.25, Filipe Luis – min.45, Diego Costa – min.82 (min.75 Costa a ratat penalty)

Madrilenii sunt calificaţi pentru următoarea fază a competiţiei după un parcurs după patru victorii consecutive. Austria Viena, la prima prezenţă în grupele Ligii, aşteaptă încă înscrierea primului ei gol în această competiţie.

VEZI VIDEO

 

GRUPA H

AJAX  – CELTIC 1-0

Schone – min.51

Lăncierii au obţinut prima victorie în Liga Campionilor la capătul unui meci cu puţine momente de fotbal de calitate. Singura fază reuşită a dus la golul înscris de danezul Schone.

VEZI VIDEO

 

FC BARCELONA – AC MILAN 3-1 / Pique – min.45 autogol

Messi – min.30 penalty, 83, Busquets – min.39

Evenimentul important al acestui meci este revenirea la gol a lui Lionel Messi după o lună de secetă pe tabela de marcaj. A reuşit dubla la partida cu numărul 500 din cariera de jucător profesionist. Autogolul lui Pique din finalul primei reprize a dat mici speranţe Milanului că ar putea spera la un punct. Cu acest rezultat Barcelona are 11 puncte şi e calificată în optimi.

VEZI VIDEO

 

grupa h

 

De la ora 19:00 s-a disputat partida dintre Zenit Sankt Petersburg şi FC Porto, din cadrul grupei G, un meci extrem de important pentru al doilea loc. Meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, goluri Hulk în minutul 27 pentru gazde, respectiv Lucho Gonzales în minutul 22.

Penalty nedat gazdelor în minutul 88

Zenit ar fi meritat cele trei puncte, dar a fost trădată de execuţia lamentabilă în minutul 52 a unei lovituri de la 11 metri de către acelaşi atacant brazilian, Hulk, fostul echipier ani buni al lui FC Porto. Şatov a irosit o imensă ocazie, singur cu portarul, iar în ultimele minute în careul oaspeţilor s-a petrecut o fază dubioasă, Hulk fiind oprit mai degrabă neregulamentar din situaţie iminentă de gol. În urma acestui rezultat, înaintea ultimelor două runde, Zenit păstrează un punct avans peste Porto şi avantajul, dacă vor termina la egalitate de puncte, meciurilor directe, ruşii cîştigînd în Portugalia cu 1-o.