News

Live VIDEO traseul Papei Francisc în România. Care sunt locațiile unde va merge Suveranul Pontif

01.06.2019 | 08:52
Live VIDEO traseul Papei Francisc in Romania Care sunt locatiile unde va merge Suveranul Pontif

Ploaia îi dă peste cap planurile și traseul Papei Francisc, care vizitează zilele acestea România. Este o vizită istorică și vine la 20 de ani depărtare după ce Papa Ioan Paul al II-lea pășea pe pământ românesc. Papa Francisc a sosit vineri în România, în jurul orei 11:30.

Papa Francisc în România – sosirea la Miercurea Ciuc

Papa Francisc se îndreaptă spre Şumuleu Ciuc. De la ora 11:30, transmitem Liturghia de la Sanctuarul Marianic Şumuleu Ciuc.Suntem în direct pe #TVR1 şi onlinehttps://youtu.be/1gyPwZDXkKIhttps://www.tvrplus.ro/live/tvr-1

Gepostet von TVR1 am Samstag, 1. Juni 2019

Așa arată traseul Papei Francisc în România

Papa de la Roma a ținut vineri un discurs la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis, a premierului Viorica Dăncilă, a corpului diplomatic, a Preafericitului Daniel și a reprezentanților societății civile. Sfântul Părinte a ținut să amintească pașii înainte făcuți de România în ultimii 30 de ani și a spus că vrea să mergem înainte împreună, făcând apel la unitate. Papa Francisc a binecuvântat România și poporul român.

Papa de la Roma a mers la Patriarhie, unde a avut o discuție privată cu Preafericitul Daniel. Cei doi și-au făcut cadouri reciproce și au ținut discursuri despre unitate. A mers apoi la Catedrala Sfințirii Neamului, unde a fost așteptat cu pâine și sare, apoi a mers la Catedrala Sfântul Iosif, unde a oficializat liturghia catolică.

Traseul Papei Francisc în România
Traseul Papei Francisc în România

Ploaia i-a dat planurile peste cap Papei Francisc

Programul pentru ziua de sâmbătă i-a fost dat peste cap de ploaia care a căzut vineri seara și care ne amenință și în ziua de sâmbătă. Așadar, aeronava care îl va transporta pe Papa Francisc sâmbătă dimineaţă, în drumul său către Miercurea Ciuc, va ateriza la Târgu Mureş din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi nu la Bacău, cum s-a anunţat iniţial, a anunţat Comitetul Interministerial pentru Securitatea vizitei Suveranului Pontif.

„Comitetul Interministerial pentru Securitate ‘Vizita Papa Francisc’ a analizat condiţiile meteo şi a decis ca, mâine (sâmbătă, 1 iunie – n.red.), aeronava care îl va transporta pe Sanctitatea Sa Papa Francisc să aterizeze la Târgu Mureş, nu în judeţul Bacău, cum era anunţat iniţial. Schimbarea traseului nu afectează programul iniţial al Papei Francisc care va ajunge la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi la orele anunţate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către Comitetul Interministerial pentru Securitate.

Papa Francisc va oficia sâmbătă, de la ora 11.30, Liturghia Pontificală în sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, unul dintre cele mai vechi locuri de pelerinaj din Europa Centrală şi de Est.

  • 09:30 – Plecarea cu avionul la Târgu Mureș
  • 11.30 – Sfânta Liturghie la sanctuarul din Şumuleu Ciuc. Omilia Sfântului Părinte
  • 16.10 – Transferul Sfântului Părinte cu elicopterul pe aeroportul din Iaşi
  • 17:25 – Vizita la catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi
  • 17.45 – Întâlnirea mariană cu tinerii şi cu familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii din Iaşi, Discursul Sfântului Părinte
  • 19:00 – Plecarea cu avionul spre Bucureşti
  • 20:00 – Sosirea pe Aeroportul Henri Coandă-Otopeni la Bucureşti