News

Live Text și VIDEO. Vizita Papei Francisc în România. Toate informațiile sunt aici – Mesajul Papei în limba română după ce a plecat din țară

02.06.2019 | 17:28

Papa Francisc și-a încheiat vizita în România! Înaltul Prelat a ajuns pe 31 mai, în România, la 20 de ani după ce Papa Ioan Paul al II-lea a binecuvântat țara noastră, în timpul vizite sale la București. Papa Francisc a pleact duminică din România, după ceremonia de la Blaj. Suveranul Pontif a luat parte sâmbătă la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc și a vizitat și municipiul Iași.

Update, ora 19.32: Papa Francisc a transmis un mesaj pe Twitter în limba română după ce a ajuns înapoi la Vatican: “Fecioara Maria să-şi întindă ocrotirea ei de mamă peste toţi cetăţenii României care, în decursul istoriei, şi-au pus întotdeauna încrederea în mijlocirea ei. Fecioarei Maria vă încredinţez pe voi toţi şi mă rog pentru ca ea să vă călăuzească pe calea credinţei”.

Update, ora 17.32: Papa Francisc a părăsit România, la capătul unei vizite de trei zile. Avionul său a decolat din Sibiu și va ateriza la Roma. Înainte de a pleca, Suveranul Pontif a mărturisit că s-a simțit minunat în România.

„Am venit în această ţară frumoasă şi primitoare ca pelerin şi frate, pentru a trăi diferite întâlniri. Iar acum mă întorc acasă îmbogăţit, luând cu mine locuri şi momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele şi vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulţumesc şi vă duc cu mine! Iar acum vă binecuvântez, dar mai întâi vă cer o mare favoare: să vă rugaţi pentru mine!”, a spus acesta, la finalul vizitei din Blaj.

Update, ora 17.27: Papa este însoțit de cuplul prezidențial pe aeroportul din Sibiu.  Suveranul va pleca în câteva minute.

Update, ora 17.06: Furtuna a trecut și avionul poate decola în siguranță. Garda de onoare este pregătită pentru plecarea Papei. Sute de oameni au venit să își ia la revedere de la Sanctitatea Sa.

Update, ora 16.42:  Este furtună la Sibiu, iar decolarea avionului ar putea fi amânată. Traseul de deplasare al Papei Francisc spre aeroportul din Sibiu s-a modificat din cauza vremii, fiind ales planul de rezervă, pe cale rutieră.

Foto: captura Digi 24
Probleme la plecarea Papei Francisc Foto: captura Digi 24

Update, ora 16.30: Papa Francisc părăsește România. Suveranul Pontif s-a întâlnit cu reprezentanții comunității rome din Blaj, cărora le-a transmis un mesaj emoționant.

“Am totuşi o greutate pe inimă. Este greutatea discriminărilor, a segregărilor şi a maltratării suferite de comunităţile voastre. Istoria ne spune că nici creştinii, şi nici chiar catolicii, nu au fost străini de răul acesta atât de mare. Pentru aceasta aş vrea să vă cer iertare. Cer iertare – în numele Bisericii Domnului şi vouă – pentru momentele când, în decursul istoriei, v-am discriminat, maltratat sau v-am privit într-o manieră greşită, cu privirea lui Cain şi nu cu cea a lui Abel, şi nu am ştiut să vă recunoaştem, să vă preţuim şi să vă apărăm în specificitatea voastră”,a spus Papa.

Update, ora 15.30: Înainte de a părăsi țara, Papa face o ultimă vizită în Blaj, unde se va întâlni cu reprezentanți ai comunității rrome greco-catolice de aici.

Update, ora 13.30: Papa a terminat slujba de la Blaj în care a sanctificat 7 episcopi greco-catolici martiri și a vorbit despre suferințele prin care această comunitate religioasă a trecut în timpul comunismului.

“Voi aţi suferit din cauza discursurilor şi acţiunilor bazate pe discreditare, care duceau până la expulzarea şi distrugerea aceluia care nu putea să se apere şi reduceau la tăcere vocile disonante, îi avem în minte, în mod deosebit, pe cei şapte Episcopi greco-catolici pe care am avut bucuria să-i proclam Fericiţi. în faţa persecuţiei aprige din partea regimului ei au dat dovadă de o credinţă şi de o iubire exemplare pentru poporul lor”, a spus Papa Francisc. În jurul orei 17, Papa se va întoarce pe Aeroportul din Sibiu și va pleca spre Roma.

 

Update, ora 12.30: La Blaj, zeci de mii de oameni au ținut un moment de reculegere în memoria martirilor beatificați, apoi au spus Crezul în cor.

Update, ora 11.14: A început slujba de la Blaj.

Update, 2 iunie, ora 11.00: Papa Francisc va urca în câteva minute pe scena de la Blaj, Peste 80.000 de oameni sunt prezenți la eveniment.

Update, 2 iunie, ora 10.55: Papa s-a urcat în papamobil și se îndreaptă spre Câmpia Libertății.

Update, 2 iunie, ora 10.30: Klaus și Carmen Iohannis au ajuns la Blaj. Cei doi au fost aplaudați de mulțimea venită să-l vadă pe Papa.

Update, 2 iunie, ora 9.40: Papa a plecat în această dimineață de la Otopeni la Sibiu cu avionul. Suveranul Pontif va ajunge apoi la Blaj cu elicopterul, unde este așteptat de zeci de mii de credincioși pe Câmpia Libertății. Acesta va beatifica șapte episcopi români în ultima zi a vizitei sale de la Blaj. Mai multe detalii despre viețile acestora puteți citi AICI.


Update, ora 19.55: Papa a încheiat vizita la Iaşi şi programul din a doua zi a vizitei din România. Suveranul Pontif a susţinut şi un discurs emoţionant. Mai multe detalii AICI!

Update, ora 17.41: Suveranul Pontif a ajuns la Palatul Culturii, unde a fost amplasată o scenă. Suveranul Pontif a fost întâmpinat de patru copii, care i-au dat un buchet de flori. Papa s-a închinat la o icoană, apoi a început ceremonia.

Update, ora 17.30: Papa a plecat cu papamobilul pe bulevardul Ștefan cel Mare, urmând să ajungă la Palatul Culturii. Zeci de mii de ieșeni au ieșit pe stradă.

Update, ora 17.13: Papa Francisc a ajuns la Catedrala Sfânta Maria, Regina din Iași, unde a fost așteptat de sute de credincioși. Suveranul binecuvântează copii și bătrâni.

Update, ora 16.50: Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-l vedea pe Papă. În curând acesta va începe slujba de la Catedrala Sfânta Maria, Regina.

Update, ora 16.00: Papa a aterizat la Iași, unde a fost întâmpinat de un sobor de preoți. Suveranul Pontif va merge la Catedrala Sfanta Maria Regina și la Palatul Culturii. Zeci de mii de oameni îl așteaptă.

Update, ora 15.00: Discursul integral al Papei Francisc la Șumuleu Ciuc: Discursul Papei Francisc la Șumuleu Ciuc. Suveranul Pontif a făcut apel la unitate între români și maghiari

Update, ora 13.17: Papa Francisc a părăsit în papamobil Șumuleu Ciuc și a terminat astfel prima parte a zilei de sâmbătă. Suveranul Pontif va merge acum la Iași.

Update, ora 13.09: A dăruit un trandafir de Aur Madonei de la Șumuleu Ciuc. Gestul său a fost aplaudat la scenă deschisă. Slujba se apropie de final. Iată ce semnifică acest gest!

Update, ora 13.00: Faptul că o parte a slujbei s-a ținut în limba maghiară a provocat nemulțumiri. Cu toate acestea, există și o explicație: Scandal după ce o parte a slujbei Papei Francisc a fost ținută în limba maghiară. Care a fost, de fapt, motivul pentru acest gest

Update, ora 12.45: Înainte ca Papa Francisc să înceapă slujba, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Detalii AICI.

Update, ora 12.30: Suveranul Pontif le-a vorbit despre unitate zecilor de mii de credincioși veniți la Șumuleu Ciuc. Papa Francisc a spus că Pelerinajul anual de la Şumuleu Ciuc aparţine moştenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire tradiţiilor româneşti şi ungureşti deopotrivă şi este simbolul dialogului, al unităţii şi al fraternităţii.

Update, ora 11.35: A început slujba. Credincioșii catolici sunt plini de emoție ascultându-l pe Papă predicând.

Update, ora 11.23: Ultimele estimări arată că sunt peste 80.000 de oameni la Șumuleu Ciuc. Iată de ce este acest loc atât de important pentru catolici: Ce este pelerinajul de la Șumuleu Ciuc și de ce este important locul pentru catolici

Update, ora 11.13: Papa a ajuns cu papamobilul la Șumuleu: peste 40.000 de oameni îl așteaptă să oficieze slujba. Mai multe detalii despre vizita Papei de azi puteți citi AICI.

Update, 1 iunie, ora 9.50: Programul Papei Francisc în ziua de 1 iunie a fost dat peste cap de vremea rea. Suveranul Pontif a trebuit să aterizeze la Târgu Mureș, urmând ca de la 11.30 să participe la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc. Din nefericire pentru pelerini, în Harghita plouă torențial, iar zecile de mii de credincioși trebuie să îndure ploaia. Imagini de la fața locului puteți vedea AICI.


Papa Francisc în România – călătoria la Catedrala Naţională

UPDATE: Papa Francisc ajunge la Catedrala Mântuirii Neamului, unde se va rosti rugăciunea „Tatăl nostru", în limbile latină şi română.Acum, la #TVR1, transmitem călătoria Papei Francisc spre Catedrala NaţionalăSuntem şi online:https://youtu.be/c1wf5KGt1qYhttps://www.tvrplus.ro/live/tvr-1

Gepostet von TVR1 am Freitag, 31. Mai 2019

Update, ora 19.50: Papa Francisc a încheiat programul pe această zi. Suveranul Pontif va pleca mâine în ţară, La pelerinajul de la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi, unde va susţine o cuvântare. Puteţi vedea AICI cele mai importante imagini din prima zi a vizitei Papei.


Update, 19:28. Papa Francisc a plecat de la Catedrala Sfântul Iosif și urmează să meargă să se pregătească pentru următoarea zi de vizită oficială în România.

Update, ora 18:40. Papa Francisc a ajuns la Catedrala Sfântul Iosif, unde oficializează liturghia catolică.

Update, ora 18:00. După vreme de aproape o oră, timp în care a fost la Catedrala Mântuirii Neamului, Papa Francisc s-a urcat în papamobil și merge către Catedrala Sfântul Iosif.

Update, ora 17:00. Papa a ajuns la Catedrala Mântuirii Neamului, unde a fost așteptat cu pâine și cu sare.

Update, ora 16:30. Papa Francisc a încheiat discuția cu patriarhul Daniel, iar acum se îndreaptă spre Catedrala Sfințirii Neamului.

Update, ora 15:48. Papa Francisc se află în aceste momente la Patriarhie, unde este invitatul patriarhului Daniel. Galerie FOTO cu imaginile de la Patriarhie.

Update, ora 15:10. Papa Francisc va ajunge in scurt timp la Patriarhie.

Update, ora 14.30: Ion Iliescu a fost singurul fost președinte care a lipsit de la Cotroceni, la discursul Papei. Iată de ce:  Din ce cauză a lipsit Ion Iliescu de la vizita Papei Francisc. A fost singurul președinte al României care a absentat


Update, ora 14.25: Ce cadouri a primit Papa de la președintele Iohannis. Suveranului Pontif i s-au dat numeroase daruri. Mai multe detalii AICI!

Update, ora 14.00: O femeie a leșinat în timpul vizitei Papei și a fost luata cu salvarea! Vezi AICI ce s-a intâmplat!


Update, ora 13.53: Papa Francis a părăsit Palatul Cotroceni, iar după o scurtă pauză de masă, acesta urmează să se întâlnească cu Patriarhul Daniel. Cei doi vor merge ulterior la Catedrala Mântuirii Neamului.

Papa Francisc în România – Ceremonialul din Sala Unirii a Palatului Cotroceni

În câteva momente, la #TVR1, urmărim discursul Sanctităţi Sale Papa Francisc şi cel al preşedintelui României Klaus Iohannis, din Sala Unirii a Palatului Cotroceni.Suntem şi online:https://youtu.be/s8MqJX-EkLUhttps://www.tvrplus.ro/live/tvr-1

Gepostet von TVR1 am Freitag, 31. Mai 2019

Update, ora 13.51: Pe traseul Papei Francisc au fost amplasate cabine de spovedanie. Mai multe detalii AICI!

Update, ora 13:40. Discursul Papei Francisc de la Palatul Cotroceni a fost aplaudat în picioare de toți cei prezenți. Vezi mai jos VIDEO complet cu discursurile lui Klaus Iohannis și Papa Francisc.

Update, ora 13:28. Suvernalul ponfit a preluat microfonul din sala Palatului Cotroceni. În aceste momente ține un discurs în fața mai multor oficiali ai Romaniei, printre care și foștii președinți ai României, Traian Băsescu și Emil Constantinescu.

Gepostet von Rares Bogdan am Freitag, 31. Mai 2019

Update, ora 13:13. Viorica Dăncilă a ajuns și ea la primirea oficială a Papei Francisc. Premierul România s-a îmbrăcat într-o rochie neagră, sobră.

Update, ora 12:45. Seuveranul Ponif va petrece acum câteva zeci de minute împreună cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, unde vor discuta oficial. Înainte să se retragă în interiorul Palatului Cotroceni, Suveranul Pontif a saluat Garda de Onoare în limba Română: ”Bună Ziua”, a fost mesajul transmis de Papa Francisc.

Update, ora 12:25. Papa Francisc a ajuns la palatul Cotroceni, acolo unde a vorbit mai mult cu Carmen Iohannis, decât cu președintele României. La scurt timp, prima doamnă a României a realizat o gafă de protocol, îndreptată repede de oamenii care se ocupă cu organizarea vizitei oficiale a Papei.

Papa Francisc la București

Live: Papa Francisc a sosit în România și este primit la Palatul Cotroceni

Gepostet von Observator am Freitag, 31. Mai 2019

Update, ora 12:20. Papa Francisc a trecut pe sub Arcul de Triumf, iar acum se va îndrepta spre Palatul Cotroceni, acolo unde îl va aștepta Klaus Iohannis, împreună cu prima doamnă a României, Carmen Iohannis.

Update, ora 12.00: Papa străbate într-un Logan Bucureștiul, mergând spre recepția oficială de la Cotroceni.


Update, ora 11.50: Papa Francisc a fost preluat de la aeroport și se îndreaptă către Palatul Cotroceni, cu o coloană oficială.

Ediție specială Observator: Vizită istorică a Papei Francisc în Româniav

Vizită istorică a Papei Francisc în România! Urmăriți o ediție specială Observator

Gepostet von Observator am Freitag, 31. Mai 2019

UPDATE, ora 11.35: Papa Francisc a aterizat la București și a fost primit de cuplul prezidențial și de prelați din cadrul Bisericii Ortodoxe și Catolice. MAI MULTE IMAGINI AICI!

Ediție specială Observator: Vizită istorică a Papei Francisc în Româniav

Vizită istorică a Papei Francisc în România! Urmăriți o ediție specială Observator

Gepostet von Observator am Freitag, 31. Mai 2019

 


UPDATE, ORA 11.20: Papa Francis a aterizat la București! Iată cum poți să-l vezi azi pe Suveranul Pontif: Cum poti să-l vezi pe Papa Francisc în timpul vizitei în România


Update, ora 11.10: Avionul Papei a intrat în spațiul aerian al României. Suveranul Pontif este așteptat de președinte, înalți prelați și oameni simpli veniți să se bucure de vizita Papei.

Sute de oameni veniti la aeroport pentru a-l intampina pe Papa Francisc foto: captura Digi 24

Update, ora 11.00: Papa Francisc va ateriza cât de curând în România. Până atunci, un lucru interesant despre veniturile Suveranului Pontif: Ce salariu lunar are Papa Francisc. Câți bani încasează de la Biserica Catolică


Update, ora 10.17: Iată cum arată mașina în care Suveranul Pontif va merge in Bucuresti: Papa Francisc folosește în România un „papamobil” conceput la uzinele Dacia! SPP-ul și-a dat acordul asupra mașinii


Update, ora 10.00: Înainte de a pune piciorul în țara noastră, Papa Francisc a transmis un mesaj care privește și Biserica Ortodoxă Română: Ce a spus Papa Francisc înainte de a pune piciorul în România. Mesajul către Biserica Ortodoxă Română


Update, ora 9.35: Papa va avea astăzi, la București, întrevederi cu președintele, premierul și patriarhul. Puteți vedea care este programul complet al suveranului Pontif AICI.


Update, ora 9.15: Avionul Papei Francisc a decolat și se îndreaptă spre România. La urcarea în avion, Suveranul Pontif a fost protagonistul unui episod amuzant, din cauza vântului, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos:

Papa a avut necazuri din cauza vantului foto: captura Digi 24

Update, ora 8.50: Papa Francisc s-a urcat în avionul Alitalia care îl va aduce în România, pe aeroporul Fiumicino de lângă Roma. În avion se află și jurnaliști români. În jurul orei 11.30, Suveranul Pontif va pune piciorul pe pământ românesc. 

Live video Trinitas TV, vizita Papei Francisc


Cititorii FANATIK pot urmări Live Text și Video despre vizita istorică a Papei Francisc în România

Președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă Carmen Iohannis nu îl vor primi pe Suveranul Pontif cu mâna goală, ci cu un cadou. Cei doi s-au gândit să îi ofere elemente din toate regiunile istorice ale României, dar și bucate 100% românești. După primirea de pe aeroport, Papa Francisc va merge cu papamobilul pe bulevardele Capitalei salutând mulțimea, așa cum a făcut-o în toate vizitele sale din celelalte țări.

Autoritățile au pregătit programul și toate evenimentele la care va lua parte Papa Francisc, inclusiv Sfânta Liturghie de la Catedrala „Sf Iosif”, acolo unde Suveranul Pontif este așteptat de 25.000 de români. Capul Bisericii Catolice va fi întâmpinat la Cotroceni de garda de onoare, după intonarea imnului de stat. În București, Papa va merge și la catedrala Sfântul Iosif, a greco-catolicilor, unde va ține o slujbă specială, de binecuvântare a României.

Live Text si Video Vizita Papei Francisc in Romania
Live Text si Video despre vizita Papei Francisc in Romania sursa foto: Hepta.ro

Papa Francisc, cea mai lungă vizită în Europa!

Părintele va sta în România până pe data de 2 iunie, și pe lângă slujba comună pe care o va ține cu Patriarhul Daniel la Catedrala Mântuirii Neamului, Francisc va vizita și alte localități unde se va adresa creștinilor. În turneul său prin România, Papa Francisc va fi la Șumuleu Ciuc, Iași, Blaj și Sibiu.

Ceremonia de bun rămas a Papei va avea loc la Sibiu, după ce se va vedea la ora 17:00 cu comunitatea rromă. Trebuie menționat, în legătură cu acest turneu papal, că vizita pe care o efectuează părintele în România este cea mai lungă vizită pe care a avut-o vreodată în Europa. În general, călătoriile sale nu au durat mai mult de două zile.

Programul vizitei Papei Francisc, vineri, în Capitală:

  • 11:30 Sosirea la Aeroportul Internațional Henri Coanda-Otopeni. Primirea oficială la aeroport
  • 12:05 Ceremonia de bun venit la intrarea în Palatul Cotroceni
  • 12:20 Vizită de curtoazie la președintele Iohannis, la Palatul Cotroceni
  • 12:50 Întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni
  • 13:00 Întâlnire cu autoritățile, cu societatea civilă și cu corpul diplomatic în Sala Unirii din Palatul Cotroceni. Discursul Sfântului Părinte
  • 15:45 Întâlnire privată cu Patriarhul Daniel în Palatul Patriarhal
  • 16:15 Întâlnire cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române în Palatul Patriarhal. Discursul Sfântului Părinte
  • 17:00 Rugăciunea Tatăl nostru în noua Catedrală Ortodoxă. Salutul Sfântului Părinte
  • 18:10 Sfânta Liturghie în Catedrala Catolică Sfântul Iosif. Predica Sfântului Părinte
    Restricțiile de trafic din Capitală cu ocazia evenimentului:

Începând de joi, 30 mai, de la ora 18.00, se vor interzice opririle și staționările vehiculelor, în următoarele zone:

  • zona Fântâna Miorița, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, Piata Victoriei, parcarea TNT,
  • Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Bd. Regina Elisabeta;
  • Bd. Regina Elisabeta (inclusiv alveolele destinate parcărilor), Piața Mihail Kogălniceanu, Bd. Eroilor, Bd. Eroii
  • Sanitari, Bd. Marinescu, între Șos. Cotroceni și Piața Eroilor;
  • Bd. Știrbei Vodă, între Calea Plevnei și str. Berzei (banda I către str. Luterană), str. Constantin Stahi (începând cu data de 30 mai, ora 08.00, pană la data de 2 iunie, ora 10.00), Piața Papa Ioan Paul al II-lea,
  • Bd. Schitu Măgureanu (stânga/dreapta), Splaiul Independenței între Pod Izvor și Pod Șerban Vodă, str. Vasile
  • Parvan, str. Berzei între Calea Plevnei și str. Știrbei Vodă, str. Știrbei Vodă, între str. Berzei și Calea Victoriei.

Pentru evenimentul de la Palatul Cotroceni:

  • între orele 11.30 – 13.30, se vor aplica restricții de trafic pe Bd. Marinescu, între Șos. Cotroceni și Piața Eroilor;
  • începând de joi, de la ora 20.00, se va interzice oprirea și staționarea autovehiculelor pe Bd. Marinescu, Șos.
  • Geniului, parcarea adiacentă Palatului Cotroceni și Platoul Academiei Militare (Piața Eroilor).

Nunțiatura Apostolică:

  • În perioada 30 mai – 2 iunie, se vor aplica restricții de trafic auto pe str. Pictor Stahi, Piațeta Papa Ioan Paul al II-lea.
  • Va fi interzisă staționarea vehiculelor pe Bd. Schitu Măgureanu între Constantin Stahi și str. Știrbei Vodă. În perioada 30 mai, ora 18.00 – 31 mai 2019, ora 21.00, pe Bd. Schitu Măgureanu între Splaiul Independenței și str. Știrbei Vodă, precum și pe str. Știrbei Vodă între str. Popa Tatu și str. Luterană, se va interzice oprirea și staționarea autovehiculelor.â
  • Începând cu 30 mai, ora 20.00, până în 2 iunie, ora 12.00, se va interzice oprirea și staționarea vehiculelor pe Intrarea Aurora.

Pentru evenimentul de la Catedrala Patriarhală:

  • În 29 mai (miercuri), începând cu ora 22.00, se interzic opririle și staționările vehiculelor pe Aleea Colina Bucuriei, Str. Bibescu Vodă, Splaiul Unirii – zona Horoscop, Bd. Unirii și Piața Unirii;
    vor fi restricționate opririle și staționările pe Bd. Unirii, între Bd. Regina Maria și Piața Constituției, ambele sensuri;
  • în Piața Constituției, inclusiv cele două bretele; Bd. Libertății între Bd. Națiunile Unite și rondul George Coșbuc; Bd. Națiunile Unite între Bd. Libertății și str. Izvor; Calea 13 Septembrie, între Bd. Libertății și str. Tudor Vladimirescu/Panduri; Piața Arsenalului; str. Izvor; str. Hașdeu; cele două bretele de acces către sediul Academiei Române de pe Calea 13 Septembrie; str. Dr. Staicovici și Dr. Vitzu pe o porțiune de 50 de metri de la intersecțiile cu str. Izvor.

Pentru Catedrala Mântuirii Neamului:

  • În perioada 30 mai, ora 20.00 – 31 mai, ora 21.00, se interzice oprirea și staționarea autovehiculelor în Piața Arsenalului, str. Izvor, Bd. Națiunile Unite.

Catedrala Sfântul Iosif:

  • Începând de marți, 28 mai, de la ora 20.00, vor fi interzise opririle și staționările în scuarul situat la intersecția str. Berthelot cu str. Luterană.
  • În perioada 30 mai, ora 08.00 – 31 mai, ora 22.00, vor fi interzise opririle și staționările vehiculelor pe str. Banului între Budișteanu și Calea Victoriei, totodată se va restricționa traficul rutier pe str. Banului, începând cu ora 20.00 până pe 31 mai 2019, ora 22.00.
  • Începând de miercuri, 29 mai, ora 20.00, se vor interzice opririle și staționările pe str. Luterană, între str. Berthelot și str. Știrbei Vodă; str. Berthelot între Spiru Haret și Calea Victoriei, str. General Budișteanu între str. Berthelot și str. Calea Griviței, str. Teodor Aman, str. Spiru Haret, intrarea Sfântul Sava.
  • Începând de joi, ora 20.00, parcarea situată pe str. George Enescu cu Calea Victoriei doar în zona locurilor publice de parcare, precum și parcarea situată în dreptul Palatului Știrbei Vodă în zona intersecției cu Calea Griviței vor fi eliberate.
  • Începând de joi, ora 19.00, se va interzice oprirea și staționarea vehiculelor în parcarea Sălii Palatului precum și pe breteaua Kretzulescu precum și pe breteaua Știrbei (Auditorium); pe str. Ion Câmpineanu între str.Luterană și str. Walter Mărăcineanu.

Pentru Piața George Enescu:

  • Începând cu data de 30 mai 2019, ora 07.00, vor fi eliberate următoarele parcări:
  • parcările de pe str. Benjamin Franklin între Calea Victoriei și str. Nicolae Golescu;
  • breteaua care face legătura între str. Benjamin Franklin și str. Episcopiei, pe str. Constantin Esercu;
  • parcarea din zona Episcopiei cu str. George Clemenceau precum și pe str. Episcopiei până pe Calea Victoriei, str. Valter Mărăcineanu (Aleea Biserica Kretzulescu) de la Calea Victoriei până pe Ion Câmpineanu, str. Știrbei
  • Vodă breteaua adiacentă de la intersecția Lutherană până pe Calea Victoriei;
  • parcarea aferentă Sălii Palatului, str. Dem I. Dobrescu între str. Boteanu și Calea Victoriei (aceasta va fi
  • eliberată începând cu data de 28 mai 2019, ora 20.00);
  • parcarea de pe str. Academiei între Ion Câmpineanu și Dem I. Dobrescu adiacent Monumentului Renașterii.

„Cei care au mașini parcate în zonele unde se vor desfășura evenimente trebuie să le ia și să le duca în planul doi. Dacă nu, acestea se vor ridica și duce în zone de siguranță, ca să nu avem ambuteiaje. Nu vor fi sancțiuni, mașinile vor fi doar mutate. Parcările vor fi indicate de Poliția Rutieră”, a anunțat marți, într-o conferință de presă, viceprimarul Aurelian Bădulescu.