Fotbal intern

Stoican se dă cu vestiarul şi-l înţeapă pe Gigi Mulţescu!

Flavius Stoican debutează azi ca antrenor la echipa mare a lui Dinamo. Tehnicianul de 36 de ani susţine în acest moment o conferinţă de presă în care va vorbi despre ce înseamnă pentru el...
23.09.2013 | 16:29
Stoican se da cu vestiarul sil inteapa pe Gigi Multescu

Flavius Stoican debutează azi ca antrenor la echipa mare a lui Dinamo. Tehnicianul de 36 de ani susţine în acest moment o conferinţă de presă în care va vorbi despre ce înseamnă pentru el clubul din Ştefan cel Mare, ce planuri de viitor are, ce schimbări va face la echipă şi care sînt obiectivele sale.

”E visul meu de cînd m-am lăsat de fotbal să antrenez Dinamo. Am acceptat imediat! Mi-e drag că sînt antrenor la Dinamo, voi munci în aşa fel încît cei care au avut încredere în mine să fie mîndri. Pas cu pas, cu muncă, se vor schimba rezultatele echipei. Să nu aveţi dubii în privinţa muncii mele, mă voi dedica total. Dănciulescu este un profesionist şi va juca atît cît va fi nevoie, cu el sau fără el Dinamo va trebui să cîştige. Nu am venit să schimb ce s-a făcut bine, Matei rămîne căpitan, el este un jucător ce poate evolua la nivel înalt, are calitate. Cred că nu vor fi probleme cu jucătorii, oamenii cărora le ofer respect, iar ei nu-mi arată asta, înseamă că nu au caracter. Dar oamenii de la Dinamo au caracter”, a spus Flavius Stoican.

Stoican a vorbit şi despre lot: ”Avem jucători foarte buni, valoroşi, vreau să creez o atmosferă frumoasă şi sigur vom scoate maximum din fiecare partidă. Eu mă uit la jucători, dacă zîmbesc, cum se simt, absolut tot, lucrurile mărunte contează. O să am o discuţie cu băieţii, mi-e greu să spun ce trebuie pus la punct, vreau să aud ce of-uri au ei. O să discut cu ei să-mi spună unde pot ei juca mai bine, eu, de exemplu, credeam că pot evolua foarte bine ca mijlocaş central, dar nu m-a întrebat nimeni şi am jucat doar ca fundaş dreapta. Nu-mi place să mi se spună pe nume, în rest să-mi spună cum vor ei. Mister de exemplu”. 

Antrenorul de 36 de ani a comentat şi faptul că la Dinamo cîştigă 1.000 de euro lunar: ”Pe mine mă interesează să muncesc, nu pentru bani. Nu pun pe primul loc banii şi să mă agăţ de asta. Se întîmplă ca unii oameni care nu mai sînt utili să stea acolo, eu nu sînt aşa. Dacă voi avea rezultate, sigur că vor veni şi satisfacţiile financiare”.

”Stoican e bine plătit şi va fi şi mai bine plătit în funcţie de rezultatele pe care le va avea. La Dinamo plătim performanţa, cam peste tot în funcţie de cît se munceşte, atît primeşti. Domnul Mulţescu a fost printre cei mai bine plătiţi antrenori din România, jucătorii de la Dinamo sînt în top 3-4 din România”, a declarat şi Negoiţă.

”Îi mulţumesc lui Mulţescu pentru efortul depus, a fost o perioadă de reconstrucţie ce va continua. A fost o despărţire pe cale amiabilă, am fost de acord ambele părţi că e nevoie de o schimbare. Era nevoie de un şoc la echipă, atunci şi noi, şi domnul Mulţescu am hotărît că e bine să ne despărţim. Flavius Stoican e cel mai tînăr antrenor din Liga 1, eu sînt cel mai tînăr finanţator, e o coincidenţă sau poate, atuurile noastre ca şi tineri, ambiţie, energie, iniţiativă, să facem performanţă. Putem face o echipă împletind atuurile tinereţii cu experienţa domnului Anghelache şi a altora cu experienţă. Flavius ştie ce înseamnă Dinamo, a revenit aici şi a făcut o treabă bună cu echipa secundă. Nu e cazul să spunem ce-l recomandă ca antrenor, dar faptul că a fost sub bagheta lui Mircea Lucescu înseamnă că a asimilat şi a învăţat multe lucruri. Mulţi antrenori tineri şi foarte tineri care s-au remarcat recent, contrazic pe cei care spun că ai nevoie de experienţă pentru a antrena la nivel înalt. Puţina experienţă poate fi compensată cu mai multe atuuri. Îi urez mult succes lui Flavius, e serios, dedicat, ştie să comunice cu jucătorii. Brandul Dinamo ne obligă la performanţă”, a spus Ionuţ Negoiţă.

Mihăescu antrenor la echipa secundă, Augustin scouter şef!

Constantin Anghelache a comentat: ”Stoican e şeful lui Dinamo, prima echipă, echipa a doua şi Centrul de copii şi juniori sînt conduse de acelaşi om. Am adus mai mulţi oameni de la Dinamo şi vom continua pentru că aceia care se ocupă de club, trebuie să ştie ce înseamnă acest club. Stoican va fi ajutat de Mateuţ ca antrenor secund, un dinamovist sută la sută, care a fost timp de 4 luni antrenorul secund al lui Mircea Lucescu. Silviu Ion îl va ajuta şi el, la echipa a doua domnul Mihăescu va fi ajutat de Ilie Alexe şi de Marian Vlad, care este antrenor cu portarii. Scouter şef va fi Ionel Augustin, un om cu experienţă, dinamovist, cu rezultate bune sau foarte bune”. 

Tags: