PUŞTIUL UMILIT de Iovan a dat “dublă” în Ligă

UPDATE: Unul dintre eroii Stelei în meciul de la Basel a fost Răzvan Grădinaru, care a reuşit să puncteze de două ori. Jucătorul a anunţat că prin evoluţia lui vrea să intre în planurile...
06.11.2013 | 16:01
PUSTIUL UMILIT de Iovan a dat dubla in Liga
ADVERTISEMENT

UPDATE: Unul dintre eroii Stelei în meciul de la Basel a fost Răzvan Grădinaru, care a reuşit să puncteze de două ori. Jucătorul a anunţat că prin evoluţia lui vrea să intre în planurile lui Reghecampf, la echipa mare a Stelei.

“A fost un meci greu, am demonstrat că sîntem o echipă după ce în primele meciuri ne-am acomodat. Sper ca şi diseară echipa mare să bată cu 3-1 aşa cum am făcut noi, sau chiar la un scor mai mare. Sînt pregătit şi pentru echipa mare”, a declarat Ionuţ Mitriţă la finalul meciului, autor al unui gol şi a două assist-uri.

ADVERTISEMENT

“Sper ca şi echipa mare să facă la fel, să dea Tănase două goluri ca mine. Ne-a fost greu, toţi ziceam că o să fim ciuca bătăilor. Sper că Mister Reghecampf mă va urmări pentru echipa mare. Am dat cele mai importante goluri din cariera mea”, a spus şi Răzvan Grădinaru, cel care a dat două goluri şi o pasă de gol.

Cojocaru a avut 11 intervenţii salvatoare!

Steaua obţine o victorie surprinzătoare în Elveţia. Chiar dacă Basel a condus cu 1-0 la pauză şi a avut numeroase ocazii de a majora diferenţa, puştii lui Ion Toma au întors rezultatul prin trei goluri marcate în repriza a doua. Chiar dacă au creat toate reuşitele, Mitriţă şi Grădinaru au fost eclipsaţi de evoluţia de senzaţie a portarului Valentin Cojocaru. Goalkeeperul a avut 11 intervenţii salvatoare, majoritatea pînă la golul egalizator. În precedentele meciuri din Liga Campionilor, Steaua a copiat la “indigo” rezultatele echipei mici. Dacă se va repeta scenariul, echipa lui Reghecampf poate spera la primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

Iovan l-a umilit: l-a pus să meargă pe jos de la Chiajna la Bucureşti

Răzvan Grădinaru, jucătorul care a marcat o “dublă” şi a dat un “assist”, este acelaşi fotbalist care a fost umilit la naţionala de juniori Under 19 a României, fiind lăsat în afara lotului care urma să plece în Polonia şi trimis pe jos acasă de la Chiajna. “Sînt doar doi kilometri”, şi-a motivat Ştefan Iovan acel gest de neînţeles. Atunci, tînărul stelist a ratat şi un cantonament al “roş-albaştrilor” în Turcia, fiindcă fusese anunţat că va pleca la turneul de calificare din Polonia. Răzvan Grădinaru are o singură prezenţă în echipa mare a Stelei, în partida din Cupa României cu Avîntul Bîrsana.


LIVE TEXT / FC BASEL – STEAUA 1-3

Marcatori: Manzambi (43) / Mitriţă (62), Grădinaru (82 şi 90+2)

Basel: Albrecht – Goncalves, Kadoici, Drakul, Keller – Schar, Simici – Ajeti, Campo, Kamber – Sulejmani

ADVERTISEMENT

Steaua: Cojocaru – Iordache, Hodorogea, Şerban, Cătălin – Aldea, Vasile – Grădinaru, Gheorghe, Tîrnovan – Mitriţă

 

min. 90+2 – fază la indigo pentru 3-1! Grădinaru înscrie din pasa lui Mitriţă.

min. 82 – Grădinaru o aduce pe Steaua în avantaj după un assist de-al lui Mitriţă.

min. 78 – ultima schimbare la Steaua! Vîlceanu intră în locul lui Tîrnovan.

min. 71 – Grădinaru este avertizat.

min. 69 – Boitoş intră în locul lui Şerban.

min. 64 – Tîrnovan vede galben.

min. 62 – Mitriţă egalează din pasa lui Grădinaru. 

min. 46 – Popa îi ia locul lui Gheorghe.

min. 43 – Manzambi deschide scorul după o pasă venită din partea lui Simici!

min. 34 – Manzambi intră în locul lui Schar, care a primit cartonaş galben în debutul primei reprize.

ADVERTISEMENT

Prima repriză i-a prins total nepregătiţi pe stelişti, avînd în vedere că FC Basel a dominat copios primele 45 de minute. Cifrele vorbesc de la sine, dacă luăm în considerare raportul şuturilor. Astfel, elveţienii au trimis 12 şuturi spre poarta lui Cojocaru, dintre care şapte au fost pe cadrul acesteia. Prin comparaţie, jucătorii lui Ion Toma nu au expediat decît două şuturi spre poarta adversă şi numai unul cadrat. Unicul gol a fost marcat de un jucător de 16 ani care a intrat pe parcursul meciului.

 

ADVERTISEMENT
Tags: