Life

Fabulos! Filmul Colectiv, dublă nominalizare la Premiile Oscar 2021. Live video

15.03.2021 | 14:42
Fabulos Filmul Colectiv dubla nominalizare la Premiile Oscar 2021 Live video
Nominalizările la Premiile Oscar 2021, anunțate într-o ceremonie online. Sursă Hepta
ADVERTISEMENT

Academia Americană de Film transmite nominalizările la Premiile Oscar 2021, astăzi, într-o ceremonie online, pe canalul de YouTube. Actrița Priyanka Chopra și soțul ei, cântărețul Nick Jonas, sunt amfitrionii evenimentului online. 

Documentarul “Colectiv” bifează o nouă realizare în industria cinematografică! După ce a fost desemnat, la începutul lunii decembrie, “Cel mai bun film al anului 2020”, de publicaţia Rolling Stone, acum, filmul regizat de Alexandru Nanau, a primit două nominalizări la Premiile Oscar 2021. Pelicula românească se luptă pentru statueta Oscar 2021 la două categorii: “Cel mai bun documentar” și “Cel mai bun film străin”.

ADVERTISEMENT

Oscar 2021: Colectiv, nominalizat la “Cel mai bun documentar” și “Cel mai bun film străin”

Documentarul Colectiv prezintă evenimentele tragice desfășurate în toamna lui 2015, când a avut loc incendiul din Clubul Colectiv, în urma căruia 64 de tineri și-au pierdut viața. Pelicula are la bază detalii tulburătoare din noaptea rece de 30 octombrie, în care zeci de tineri au ars de vii, iar alții au rămas cu urme pe viață, la nivel fizic și psihic, dar și dezvăluiri revoltătoare și șocante  făcută din anchetele desfășurate după tragedie.

Vezi aici ⤵ ceremonia online, transmisă pe canalul de YouTube al Academiei Americane de Film!

Documentarul care a fost dublu nominalizat la Premiile Oscar se bate pentru trofeu cu „Crip camp”, „The mole agent” și „My octopus teacher” la categoria „Documentary Feature” și cu producțiile „Another round” (Danemarca), „Better days” (Hong Kong), „The man who sold his skin” (Tunisia) și „Quo vaid, Aida?” (Bosnia și Herțegovina) la categoria „International Feature Film”.

ADVERTISEMENT

Vezi aici ⤵ trailerul filmului Colectiv!

Contre între regizorul Nanau și statul român privind finanțarea filmului

Legat de documentarul cu care România are ocazia să câștige Oscarul au existat câteva controverse la începutul acestui an. Regizorul filmului, Alexander Nanau, a fost propus de Ministerul Culturii pentru a fi decorat de președintele Iohannis cu Medalia Ordinului Cultural pe 15 ianuarie 2021, însă regizorul a refuzat această dinsticție, invocând faptul că momentul nu este unul bine ales pentru a decora cultura României, chiar și simbolic.

Între minister și regizor a existat un schimb de replici privind finanțarea filmului românesc și a documentarului cu pricina. Ca replică, Ministerul Culturii a transmis că s-a alocat suma de 1,5 milioane de lei pentru această producție din Fondul Cinematografic, apreciind ca răuvoitoare afirmația privind subfinanțara, făcută de Nanau.

ADVERTISEMENT

Lista completă a nominalizărilor la Premiile Oscar 2021. Cine ar putea fi actorul anului

La categoria “Cel mai bun film al anului” se luptă „The Father”, „Judas and the black Messiah”, „Mank”, „Minari”, „Nomadland”, „Promising young woman”, „Sound of metal” și „The trial of the Chicago 7”.

Thomas Winterberg („Another round”), David Fincher („Mank”), Lee Isaac Chung („Minari”), Chloe Zhao („Nomadland”) și Emerlad Fennell („Promising young woman”) se luptă pentru titlul de “Cel mai bun regizor al anului”.

ADVERTISEMENT

La categoria cea mai bună actriță în rol principal au fost nominalizate Viola Davis („Ma rainey s black bottom”), Andra Day („The United States vs. Billie Holyday”), Vanessa Kirby („Pieces of a woman”), Frances McDormand („Nomadland”) și Carey Mulligan („Promising young woman”).

“Cel mai bun actor principal” din acest an ar putea fi Riz Ahmed („Sound of metal”), Chadwick Boseman („MA Rainey s black bottom”), Anthony Hopkins („The father”), Gary Oldman („Mank”) sau Steven Yeun („Minari”).

La categoria „Cea mai bună animație” au fost nominalizate filmele „Onward”, „Over the moon”, „A shaun the sheep movie: Farmaggedon”, „Soul” și „Wolfwalkers”.

Pentru “Cele mai bune efecte vizuale” au fost nominalizate producțiile „Love and monsters”, „The midnight sky”, „Mulan”, „The one and only Ivan” și „Tenet”.

Filmul „Colectiv” este nominalizat la două categorii, „Cel mai bun documentar” și „Cel mai bun film străin al anului” (Vezi aici cu cine se luptă pentru mult râvnitul trofeu Oscar).

Vezi AICI CELELALTE nominalizări!

ADVERTISEMENT