News

Live video. Ce se întâmplă acum la Mormântul Sfânt de la Ierusalim

18.04.2020 | 13:22
Live video Ce se intampla acum la Mormantul Sfant de la Ierusalim
În aceste momente, la Mormântul Sfânt de la Ierusalim se desfășoara slujba din Sâmbăta Mare în care se va aprinde Lumina Sfînfă, iar FANATIK vă prezintă imagini Live video
ADVERTISEMENT

În aceste momente, la Mormântul Sfânt de la Ierusalim se desfășoara slujba din Sâmbăta Mare în care se va aprinde Lumina Sfînfă, iar FANATIK vă prezintă imagini Live video.

LIVE VIDEO Slujba de Inviere de la Mormantul Sfant din Ierusalim

LIVE VIDEO Slujba de Inviere de la Mormantul Sfant din Ierusalim

Posted by Fanatik News on Saturday, April 18, 2020

Imagini Live video de la Mormântul Sfânt de la Ierusalim

Creștinii ortodocși așteaptă cu nerăbdare aprinderea Sfintei Lumini, iar ccei care doresc pot vedea imagini în format Live video pe FANATIK de la Mormântul Sfînt din Ierusalim.

ADVERTISEMENT

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie 2020, spre seară, şi va fi distribuită delegaţilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni.

Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă de la Ierusalim reprezintă, fără doar și poate, un mister al omenirii pe care toți vor să-l descopere. Mai mulți oameni au pus la îndoială minunea, alții au sfârșit prin a recunoaște ”dumnezeirea” și puterea ei, în timp ce majoritatea creștinilor ortodocși privesc evenimentul ca pe un miracol.

ADVERTISEMENT

Cum se poate lua Lumina Sfântă

Gestul în sine de aprindere a Sfintei Lumini este considerat de Biserica Ortodoxă drept o minune publică, întrucât este văzută de toată lumea şi este verificat. Aceasta se aprinde în mod miraculos la Sfântul Mormânt, în Sâmbăta Mare, ziua, în timpul Vecerniei Mari.

Ultimul acord dintre Ministerul de Interne și Patriarhia Ortodoxă Română a stabilit condiții stricte privind slujba de Înviere și împărțirea pâinii binecuvântate și luminii. Credincioșii nu vor putea participa sub nicio formă la liturghia de Înviere și vor trebui să aștepte lumina acasă.

ADVERTISEMENT

Aceștia nu vor putea să iasă din case pentru a primi Paștile sau Lumina, ci doar în pragul ușii sau sau la fereastră. În cazul blocurilor de locuințe, vor fi înmânate unui reprezentant al asociației de proprietari, care va trebui  să aibă mască și mănuși.

În spitalele unde nu există preot de caritate, Lumina va fi împărțită de către polițiști sau jandarmi, care vor face acest lucru și în centrele sociale și centrele de carantină.

ADVERTISEMENT

Lumina Sfântă nu va ajunge în acest an la Suceava, oraș carantinat. Edilul orașului recomandă credincioșilor să aprindă candela în Noaptea de Înviere, fiecare la casa sa.

ADVERTISEMENT