Fotbal international

CFR Cluj – Young Boys Berna 1-1 în Europa League. Campioana, neînvinsă în faza grupelor

29.10.2020 | 23:40
CFR Cluj  Young Boys Berna 11 in Europa League Campioana neinvinsa in faza grupelor
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – Young Boys Berna 1-1 s-a jucat în etapa a doua din faza grupelor Europa League. Clujenii au deschis scorul prin Rondon (61), însă elveţienii au egalat rapid după reuşita lui Fassnacht (69). Pentru campioana României urmează partida cu AS Roma, de pe “Olimpico”, programată pe 5 noiembrie, de la ora 19:55.

CFR Cluj – Young Boys Berna 1-0 (Rondon 61 / Fassnacht 69) – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE


Min. 69 / GOOOL Young Boys!!! Fassnacht egalează cu un şut din careu.

Min. 61 / GOOOL CFR Cluj!!! Rondon a deschis scorul după o învălmăşeală în careul elveţienilor.

ADVERTISEMENT

Min. 14 / Vinicius s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Manea.

UPDATE, 29 octombrie, ora 20:41 / Au fost anunţate echipele de start pentru CFR Cluj – Young Boys Berna. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Dan Petrescu foloseşte acelaşi prim “11” ca în meciul cu ŢSKA Sofia.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius (Manea 14), Burcă, Camora – Deac (Chipciu 62), Hoban (Itu 79), Djokovic – Păun (Pereira 79) – Rondon, Debeljuh (Omrani 46). Antrenor: Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Young Boys Berna: Ballmoos – Hefti, Camara, Zesiger, Maceiras – Fassnacht, Lustenberger, Aebischer – Elia, Nsame, Moumi Ngamaleu. Antrenor: Gerardo Seoane.


CFR Cluj a început bine grupa, cu o victorie la Sofia, 2-0 în faţa lui ŢSKAşi a mai bine de 12.000 de fani ai alb-roşilor prezenţi pe Stadionul Naţional Vasil Levski. Elveţienii din Berna au condus la pauză pe Roma pe teren propriu, dar în a doua repriză oaspeţii au răsturnat situaţia în favoarea lor, cu scorul de 2-1.

ADVERTISEMENT

Young Boys Berna este marele rival la locul 2 în această grupă pentru campioana României, ajunsă în Europa League, o situaţie similară înregistrându-se şi în tabăra adversă. Dacă va reuşi să învingă acasă pe elveţieni Clujul va lua o opţiune importantă la o a doua calificare consecutivă în 16-imile competiţiei, primăvara viitoare.

CFR Cluj – Young Boys Berna Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida CFR Cluj – Young Boys Berna se joacă joi, 29 octombrie, de la ora 22:00, pe stadionul dr Constantin Rădulescu din oraşul de pe Someş şi va fi condusă de suedezul Glen Nyberg, cu care naţionala României a învins în septembrie, în Liga Naţiunilor, la Klagenfurt, pe Austria cu 3-2. Meciul este televizat pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar îl puteţi vedea în format LIVE VIDEO şi pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj are o serie de rezultate foarte bune pe teren propriu, unde sezonul trecut au capotat nume mari din fotbalul european, precum Lazio, Rennes şi Celtic, iar în actualul sezon a fost eliminată în turul 2 preliminar al Champions League în Gruia, la capătul unui meci dramatic, la lovituri de departajare de către Dinamo Zagreb, continuând parcursul în Europa League.

Young Boys, marele rival la locul 2 în grupă

Young Boys Berna este o formaţie care nu a lipsit de ani buni din cupele europene, fiind prezentă fie în grupele Champions League fie în cele ale Europa League, dar fără a depăşi faza grupelor. Este o echipă foarte ofensivă, cu jucători extrem de rapizi şi de tehnici pe spaţii scurte.

Cu siguranţă Dan Petrescu nu se va avânta în atac în faţa unui adversar care are suficiente arme pentru a-l surprinde pe contraatac şi va aştepta cu răbdare o eroare în defensiva adversă. Clujenii nu au primit gol de trei meciuri şi filozofia Bursucului este că înainte de toate echipa nu trebuie să lase adversarul să înscrie, abia apoi să încerce ea să o facă.

Elveţienii, favoriţi la casele de pariuri

Vor reveni din primul minut toţi titularii menajaţi în meciul de campionat de la Voluntari, unde din unsprezecele tradiţional s-au aflat pe teren doar trei jucători: portarul Bălgrădean, fundaşul central Burcă şi mijlocaşul Deac. În atac tandemul Rondon – Debeljuh începe să se consolideze, francezul Omrani ieşind de mult din schemă. După jocul de la Voluntari CFR a rămas pe termen lungă fără fundaşul Mike Cestor.

Deşi Young Boys anunţă cinci absenţe (Garcia, Lauper, Martins, Petignat şi Spielmann) casele de pariuri acordă prima şansă oaspeţilor, cu o cotă de 2,35 faţă de 3,00 cât au primit ardelenii. Un rezultat de egalitate are valoarea de 3, 30 şi nu este deloc exclus.

ADVERTISEMENT