Video

VIDEO / ECLIPSĂ DE SOARE 20 MARTIE. Imagini de SENZAŢIE

VIDEO ECLIPSĂ DE SOARE 20 MARTIE. UPDATE 12:00 / La Bucureşti, maximul eclipsei a fost atins la ora 11:55....
20.03.2015 | 12:02
VIDEO  ECLIPSA DE SOARE 20 MARTIE Imagini de SENZATIE

VIDEO ECLIPSĂ DE SOARE 20 MARTIE. UPDATE 12:00 / La Bucureşti, maximul eclipsei a fost atins la ora 11:55.

VEZI VIDEO CU ECLIPSA DE SOARE DIN INSULELE FEROE

https://youtu.be/04vKbQawgTM

VIDEO ECLIPSĂ DE SOARE 20 MARTIE. UPDATE 10:27 / Din România se va observa ca o eclipsă parţială de Soare, acoperirea discului solar de către Lună, va fi situată între 39% în sud-est şi 55% în nord-vest.

VEZI LISTA CU ORELE LA CARE VA FI VIZIBILĂ ECLIPSA ÎN GALERIA FOTO

VIDEO ECLIPSĂ DE SOARE 20 MARTIE. Eclipsa de soare din 20 martie este un eveniment cu totul deosebit, ţinând cont că este extrem de rar ca eclipsa să coincidă cu echinocţiul de primăvară, dar şi cu fenomenul de Super-Luna. 

Eclipsa vine însoţită de o mulţime de mituri şi superstiţii, mai ales că întâmplarea face ca acest eveniment astronomic să coincidă cu alte două la fel de importante: echinocţiul de primăvară şi super-Luna.

VIDEO ECLIPSĂ DE SOARE 20 MARTIE. Echinocţiul de primăvară marchează acel moment în care ziua şi noaptea au durată egală. Super-Luna este un eveniment astronomic destul de frecvent. În anul 2015 a avut loc deja de două ori şi va mai avea loc de încă de 4 ori. Acest fenomen apare atunci când Luna ajunge la cea mai mică distanţă posibilă de Pământ şi se vede mult mai mare pe cer, decât în alte nopţi.

VIDEO ECLIPSĂ DE SOARE 20 MARTIE.Superstiţii din vechime

Eclipsa de soare din 20 martie nu este văzută cu ochi buni de foarte multă lume. În credinţa populară, se spune că eclipsele nu aduc nimic bun ci doar prevestesc un mare cutremur, necazuri, molime sau secete.Sunt o mulţime de superstiţii legate de aceste fenomene. În legendele româneşti se spune că eclipsele de soare se produc din cauza păcatelor oamenilor, a dracilor care fură Soarele sau a vârcolacilor care mănâncă din el. Alt mit puternic spune că femeile însărcinate nu ar trebui să iasă din casă în timpul eclipsei pentru a proteja pruncul de influenţa creaturilor malefice. În ziua de astăzi ştim că toate astea nu au o bază ştiinţifică reală.

Efecte asupra oamenilor

VIDEO ECLIPSĂ DE SOARE 20 MARTIE. Cu toate că eclipsa de soare din 20 martie nu anunţă un mare cutremur şi nici sfârşitul lumii aşa cum spune credinţa populară, totuşi unele persoane s-ar putea să experimenteze la nivel energetic anumite neplăceri. Psihic, unii dintre noi s-ar putea simţi mai vulnerabili ca de obicei, iar alţii ar putea experimenta o stare de agitaţie.

Cât va dura

Pentru cei care vreţi să urmăriţi eclipsa de soare din 20 martie, trebuie să ştiţi că aceasta va începe la ora 10.45 a României, va atinge punctul maxim în jurul orei 11.55 şi se va termina la 13.05. Echinocţiul despre care v-am vorbit la începutul articolului şi care are loc deodată cu eclipsa de soare din 20 martie va începe la ora 00.45.

Sursă: www.click.ro