Simona Halep

Halep, UMILITĂ la Roland Garros: “Decizia asta m-a costat turneul!”

UPDATE 20:10 / Simona Halep a vorbit despre factorul decisiv care a dus la această înfrîngere: "Înainte de Roland Garros, am luat o decizie împreună cu stafful meu tehnic, pentru a-mi...
Halep UMILITA la Roland Garros Decizia asta ma costat turneul

UPDATE 20:10 / Simona Halep a vorbit despre factorul decisiv care a dus la această înfrîngere: “Înainte de Roland Garros, am luat o decizie împreună cu stafful meu tehnic, pentru a-mi îmbunătăţi jocul. Am încercat la antrenamente să dau mai tare în minge, să am lovituri mai puternice. Acum îmi dau seama că nu e stilul meu, că nu mă caracterizează şi, de aceea, cred că voi reveni la jocul cu care mă simţeam confortabil, adică cel de dinainte”, a explicat Simona Halep.

*********************************

UPDATE 18:54 / Simona Halep a declarat la conferinţa de presă de după meci că Mirjana Lucic-Baroni a fost superioară: “Baroni a jucat mai bine azi. Trebuie să accept situaţia aşa cum e şi să merg mai departe. Încă visez la multe lucruri în cariera mea. Chiar dacă am pierdut azi nu înseamnă că nu pot să mă impun cîndva”, a declarat Halep după meci.

roland garros

UPDATE 16:55 / Veştile proaste nu se opresc aici! Alexandra Dulgheru a fost eliminată şi ea la Roland Garros de franţuzoaica Alize Cornet cu scorul de 2-6, 5-7. Cornet joacă în turul 3 cu Mirjana Lucic-Baroni, care a învins-o pe Halep. 

UPDATE 16:50 / După eliminarea din turul doi de la Roland Garros, Simona Halep pierde 1230 de puncte WTA şi pierde 100% podiumul în circuit. Halep rămîne cu 6130 de puncte după încheierea turneului de la Paris şi va fi devansată de Petra Kvitova, indiferent de rezultatul pe care îl va obţine cehoaica.

Prima reacţie a lui Năstase după înfrîngerea lui Halep! Unde a greşit românca

În cazul în care Caroline Wozniacki ajunge în finală la Roland Garros, Simona Halep ajunge pe locul 5 în clasamentul WTA. Ultima dată, Halep a fost în afara podiumului în luna octombrie a anului 2014. 

SPECIAL FANATIK! Cu Halep, la PSIHOLOG! “Presiunea e uriaşă”

UPDATE 16:48 / Mirjana Lucic-Baroni: “Am mai jucat cu ea şi ştiam că va fi greu! Ştiam că trebuie să joc inteligent şi să nu fac greşeli. Am muncit mult, am fost foarte atentă, iar victoria asta reprezintă foarte mult pentru mine”, a declarat croata după meci. 

GAME, SET şi MECI MIRJANA LUCIC-BARONI, 5-7, 1-6! Croata cîştigă un meci pe care l-a dominat. Simona Halep a jucat sub orice critică şi a pierdut din turul doi. Cu această înfrîngere, Halep pierde 1230 de puncte WTA, obţinute după finala jucată anul trecut. E cea mai mare surpriză a turneului parizian de pînă acum. 

Lumea tenisului, în stare de ŞOC după eliminarea Simonei Halep: “Deja vu de la US Open!”, “Surpriza turneului!”

1-5, GAME HALEP! Simona face primul game, însă Baroni mai are 4 şanse să închidă meciul.

0-5, GAME BARONI! Mirjana e la un game de calificarea în turul trei. Evoluţie sub orice critică a Simonei Halep, din păcate.

0-4, BREAK BARONI! Croata cîştigă un nou break în setul secund. Halep nu serveşte deloc bine, loviturile sînt în continuare moi şi ne îndreptăm, din păcate, la prima mare surpriză a turneului

0-3, GAME BARONI! Mirjana domină meciul, serviciul e foarte bun, loviturile sînt puternice şi Halep e în corzi, în acest moment

0-2, BREAK BARONI! Simona serveşte modest şi sportiva din Croaţia profită de orice şansă. Halep trebuie să crească nivelul jocului, altfel nu mai are nici o şansă

0-1, GAME BARONI! Croata serveşte din nou foarte bine şi e foarte concentrată.

START ÎN SETUL DOI CU BARONI LA SERVICIU 

5-7 SET BARONI! Croata cîştigă primul set, reuşind să facă un nou break, într-un moment crucial. Simona a lovit moale, a servit moale şi Mirjana Lucic-Baroni a profitat de toate inexactităţile. Halep e sub presiune

5-6, GAME Baroni! Croata rezistă presiunii şi serveşte foarte bine. Simona Halep serveşte pentru tiebreak

5-5, GAME HALEP! Simona serveşte foarte bine şi presiunea e acum pe Baroni, care e obligată să servească bine

Info: Simona Halep are probleme cu bătăturile la degete şi a cerut sprijinul terapeutului. Să sperăm că nu o vor incomoda în joc, însă e o problemă.

4-5, BREAK HALEP! Simona a jucat perfect pe serviciul croatei şi face un break alb. Să sperăm că serviciul va fi unul bun în acest final de set

3-5, BREAK BARONI! Situaţia se complică pentru Simona Halep. Românca şi-a pierdut serviciul într-un moment crucial şi Baroni serveşte pentru set

3-4, GAME Baroni! Mirjana serveşte foarte bine şi menţine presiunea pe Simona

3-3, GAME HALEP! Simona revine foarte bine în meci cu un serviciu foarte bun

2-3, BREAK HALEP! Simona şi-a ridicat nivelul jocului şi face imediat rebreak fără nici o şansă pentru croată.

1-3, BREAK BARONI! Croata face break-ul după un nou game în care a jucat excepţional. Loviturile ei sînt puternice şi pînă acum, a reuşit să exploateze foarte bine serviciul Simonei.

1-2, GAME BARONI! Mirjana începe perfect meciul şi Halep va avea un meci complicat

1-1, GAME HALEP! Simona îşi face serviciul cu emoţii! Românca e pusă în dificultate de jocul dezinvolt al lui Baroni

0-1, GAME BARONI! Croata cîştigă un game alb în debutul meciului

START DE MECI

UPDATE, ora 15:30 / Simona Halep a intrat pe arena Suzanne Lenglen unde va disputa în cîteva minute meciul împotriva lui Mirjana Lucic-Baroni. Toată acţiunea poate fi urmărită în format LIVETEXT pe FANATIK.RO. 

VEZI LIVE VIDEO MECIUL DINTRE HALEP ŞI BARONI AICI 

*************************************

UPDATE, ora 15:30 / Dulgheru a pierdut primul set, 2-6 după primul set al disputei cu Alize Cornet. 

UPDATE, ORA 14:45 / A început partida dintre Alexandra Dulgheru şi Alize Cornet. Franţuzoaica are 2-1, fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul pînă acum.

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Tenisul feminin românesc trece printr-o perioadă excelentă, iar turneul de la Roland Garros este o nouă dovadă în acest sens. Patru jucătoare din România sînt calificate în turul doi al turneului de Grand Slam de la Paris. Halep, Begu, Dulgheru şi Mitu trec prin perioade excelente ale carierei, iar şansele de a avea mai multe jucătoare în fazele superioare ale competiţiei par mai mari ca niciodată. Simona Halep este deja o certitudine, iar obiectivul româncei este să-şi apere rezultatul de anul trecut, cînd a ajuns pînă în finală.

Simona Halep elogiată la Roland Garros

Simona Halep a devenit deja un adevărat idol la Paris, după finala electrizantă din 2014, pierdută după un meci maraton în faţa Mariei Şarapova. Francezii sînt fermecaţi de jucătoarea de pe locul trei WTA, fapt dovedit şi de un articol publicat pe site-ul oficial al turneului de Grand Slam.

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. “Este plăcere pură să o urmăreşti pe Simona Halep jucînd tenis pe zgura de la Paris, să vezi cum îşi diseacă adversarele cu avalanşa de lovituri şi unghiuri inteligente. Îi observi calcmul atunci cînd merge pe teren… cu ochii aţintiţi pe tuşa pe care vrea să o lovească în terenul advers (…). Şi Halep nu a avut niciodată stilul atît de des întîlnit în tenisul modern al fetelor, dezvolatat chiar de rivalele Simonei. Nu are ferocitatea şi furia Serenei Williams, nici intesitatea vocală a Mariei Şarapova sau încrîncenarea Viktoriei Azarenka. Halep ridică uşor pumnul după ce cîştigă puncte importante, pentru ca apoi să celebreze victoria cu un zîmbet larg”, au scris francezii pe site-ul oficial al Roland Garros.

Alexandra Dulgheru, an de vis!

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Alexandra Dulgheru are un an excelent, iar acest lucru se vede şi în cîştigurile financiare. “Piti” a ajuns la peste 158.000 de dolari cîştigaţi în acest sezon şi este de aşteptat ca acesta să fie cel mai bun sezon al carierei. Are şanse mari să intre în top 50 după Roland Garros. Va împlini 26 de ani pe 30 mai şi speră să îşi celebreze ziua de naştere la Paris. Dacă în trecut se descurca destul de greu cu banii pentru a participa la turnee, Alexandra Dulgheru a putut acum să îşi cheme familia în capitala Franţei pentru meciul cu Alize Cornet din turul doi. Partida este una extrem de dificilă, dacă ţinem cont că franţuzoaica a eliminat-o pe Simona Halep la Madrid.

Begu poate ajunge în top 20

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Irina Begu trebuie să o îvingă pe Ana Konjuh, Croaţia, pentru a-şi egala cea mai bună performanţă de la Roland Garros, turul trei, obţinută în 2014. Dacă va reuşi să ajungă în fazele superioare ale turneului de la Paris, Begu poate spera la o ascensiune formidabilă în clasament, ţinînd cont de numărul mare de puncte care se pot obţine la un turneu de Grand Slam. În acest moment, între Irina Begu şi locul 20, ocupat de Sabine Lisicki, sînt 469 de puncte, care ar putea fi uşor acoperite cu o performanţă bună la Paris, rezultat care i-ar sta la îndemînă Irinei Begu, dată fiind forma excelentă prin care trece.

Mitu trebuie să-şi anuleze biletele de avion

UPDATE / LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Andreea Mitu a învins-o pe franţuzoaica Alize Lim pentru a bifa prima victorie pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. De notat că Mitu a disputat şi trei meciuri preliminare înainte de a a ajunge aici, iar calificarea în turul secund este deja o performanţă uriaşă, la care puţină lume se aştepta. Se pare că nici măcar ea nu îşi punea speranţe că va ajunge atît de departe. Astfel, a trebuit să îşi anuleze biletele de avion deoarece îşi programase întoarcerea în Bucureşti după primul tur. A ajuns deja în runda doi şi va avea de înfruntat una dintre cele mai în formă jucătoare în 2015, Karolina Pliskova, locul 12 în clasamentul WTA.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

UPDATE / A fost afişat programul zilei de mîine, în care Simona Halep şi Alexandra Dulgheru vor avea meciuri pe tabloul de simplu. Dar vor fi mai mulţi români care vor juca, dar în probele de dublu. Iată programul complet al meciurilor în care ar urma să joace românii. Orele sînt estimative.

SIMONA HALEP – MIRJANA LUCIC BARONI / MECIUL 3 PE ARENA SUZANNE-LENGLEN, ORA 15:30.

ALEXANDRA DULGHERU – ALIZE CORNET / MECIUL 2 PE TERENUL 1, ORA 14:30

RALUCA OLARU ŞI NADIIA KICHENOK – ZARINA DIYAS ŞI FAN XU / MECIUL 1 PE TERENUL 4, ORA 12:00.

HORIA TECĂU ŞI JEAN JULIEN ROJER – RAMEEZ JUNAID ŞI ADIL SHAMASDIN / MECIUL 2 PE TERENUL 8, ORA 14:00

HORIA TECĂU ŞI KATERINA SREBOTNIK – ROGER VASSELIN ŞI STEPHANIE FORETZ / MECIUL 4 PE TERENUL 8, ORA 15:30

FLORIN MERGEA ŞI ROHAN BOPPANA – VIKTOR TROICKI ŞI FILIP KRAJINOVIC / MECIUL 1 PE TERENUL 11, ORA 12:00

IRINA BEGU ŞI LARRA ARRUABARRENA – MANON ARCANGIOLI ŞI CHLOE PAQUET / MECIUL 3 PE TERENUL 14, ORA 15:30.

MONICA NICULESCU ŞI ARANTXA SANTONJA – TIMEA BACSINSZKY ŞI JUNG CHUANG / MECIUL 2 PE TERENUL 16, ORA 14:00.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE / LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Simona Halep a luat o decizie neaşteptată la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros. Compatrioata noastră este prezentă în capitala Franţei fără familia sa, iar presa din Italia anunţă că aceasta este o superstiţie a sportivei.

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. “Acum am alături de mine echipa mea, managerul meu şi cîţiva prieteni. Familia este acasă în acest moment, dar dacă voi juca bine vor veni să mă vadă. Vom vedea!”, a afirmat Simona Halep, confirmînd că rudele sale vor apărea la turneul de la Roland Garros dacă va ajunge în fazele finale.

ANUNT NEASTEPTAT DE ULTIMA ORA!!! SIMONA HALEP S-A DESPARTIT DE EL CHIAR LA ROLAND GARROS!!!

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Simona Halep va evoluea în turul doi marţi, împotriva croatei Mirjana Lucic-Baroni.

***********************************************************************************

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Simona Halep s-a calificat în turul doi la Roland Garros după ce a trecut în două seturi, 7-5, 6-4 împotriva rusoaicei Evgenya Rodina.

În turul următor, Halep o va întîlni pe sportiva din Croaţia, Mirjana Lucic-Baroni, care a trecut de Lauren Davis în turul inaugural, 6-3, 3-6, 6-3. 

VEZI AICI VIDEO REZUMAT AL MECIULUI DINTRE HALEP ŞI RODINA 7-5, 6-4

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Cele două sportive au jucat un singur meci direct, anul trecut la US Open. Atunci, croata a învins-o surprinzător pe Simona Halep în turul 3, 7-6, 6-2 provocînd una dintre cele mai mari surprize ale turneului american, în condiţiile în care Halep era a doua favorită după Serena Williams. VEZI RAPORTUL MECIURILOR DIRECTE SUS ÎN GALERIE FOTO 

12 înfrîngeri în 17 meciuri

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Din fericire pentru româncă, sportiva din Croaţia nu are cel mai bun an. Mirjana Lucic-Baroni a obţinut doar 5 victorii în anul 2015, din 17 meciuri jucate, un procentaj care nu e deloc lăudabil. Baroni e pe locul 70 mondial şi a cîştigat 3 turnee în întreaga carieră, ultimul dintre ele la Quebec în 2014.

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Cea mai bună performanţă a sportivei din Croaţia într-un turneu de Grand Slam e o semifinală de Wimbledon în anul 1999. Tot atunci, Baroni a avut şi cea mai bună clasare din carieră, locul 32.

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Meciul dintre Simona Halep şi Mirjana Lucic Baroni se va disputa marţi, la o oră ce urmează să fie stabilită ulterior. Cîştigătoarea din acest meci are şansa să joace în turul 3 cu Alizet Cornet sau Alexandra Dulgheru.

Bătută în cadă după ce a pierdut un meci 

Mirjana Lucic-Baroni a avut o copilărie grea. A fost bătută de tatăl ei, Marinko, ori de cîte ori pierdea meciuri. Prima corecţie a venit la vîrsta de 5 ani: “M-a lovit direct în nas. Am sîngerat prin toată casa. Nu aveam ideea ce se întîmplă, a fost ca un şoc”, declara sportiva din Croaţia.

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. Cel mai şocant episod l-a trăit la vîrsta de 14 ani cînd a pierdut o semifinală la Milano. Cînd a ajuns acasă, tatăl ei a băgat-o în cadă şi a bătut-o timp de 40 de minute. A fugit de acasă cu mama şi fraţii ei şi a plecat în Statele Unite în 1998. Un an mai tîrziu a ajuns în semifinale la Wimbledon.

LIVE VIDEO HALEP-BARONI. S-a retras din tenis în anul 2003 din cauza problemelor financiare şi a revenit abia 7 ani mai tîrziu. Acum e pe locul 70 în clasamentul WTA şi a declarat că: “Fiecare meci pe care îl cîştig e ca un turneu pentru mine. Mă bucur de fiecare clipă pe care o petrec pe teren, mă bucur că pot să joc din nou”, a spus croata pentru bleacherreport