Sporturi

Iga Swiatek – Sofia Kenin 6-4, 6-1. Poloneza care a bătut-o pe Simona Halep a câștigat Roland Garros

10.10.2020 | 19:26
Iga Swiatek  Sofia Kenin 64 61 Poloneza care a batuto pe Simona Halep a castigat Roland Garros
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 19:30 / Iga Swiatek, noua campioană de la Roland Garros, este prima poloneză care reuşeşte această performanţă. Ea a fost extrem de emoţionată la finalul meciului.

„În primul rând, nu mă pricep foarte bine la discursuri, îmi cer scuze. Am câştigat ultimul turneu în urmă cu vreo trei ani, aşa că nu prea ştiu cui să mulţumesc, dar vreau să mulţumesc fiecărei persoane care a făcut acest turneu posibil, pentru că în aceste vremuri este destul de greu pentru federaţie, pentru organizatori să ţină turneul.

ADVERTISEMENT

Sunt fericită că încă putem să ne facem treaba, să oferim oamenilor spectacol, aşa că vă mulţumesc mult. E ciudat pentru mine, pentru că mă uitam în fiecare an la Rafa (n.r. – Rafael Nadal) cum ridică trofeul şi acum fac acelaşi lucru. Vreau să le mulţumesc tuturor fanilor şi tuturor oamenilor care m-au urmărit din Polonia. Ştiu că e nebunie acasă.

Sunt fericită că familia mea a fost, în sfârşit, aici şi, nu ştiu, este copleşitor pentru mine. Acum doi ani am câştigat turneul de junioare şi acum sunt aici. Pare o perioadă atât de scurtă. Sunt pur şi simplu copleşită.

ADVERTISEMENT

Mulţumesc pentru încurajări, a fost un final fantastic. Am fost puternică mental şi am vrut să joc la fel de agresiv ca în rundele precedente. Ziua de astăzi a fost foarte stresantă pentru mine, a fost greu. Poate că trebuia ca o nouă jucătoare nefavorită să câştige un turneu feminin de Grand Slam acum. E o nebunie.

După ce am învins-o pe Simona Halep, am simțit că acesta este deja cel mai bun rezultat din cariera mea. După acel meci cu ea, am simțit mult mai puțină presiune, am fost mai puternică mental. Am vrut să joc la fel de agresiv cum am făcut-o în meciul jucat împotriva ei, a spus Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT


UPDATE, ora 17:35 / Iga Swiatek, poloneza care a învins-o și pe Simona Halep în turul 4, este noua campioană de la Roland Garros. A trecut fără probleme în finală de Sofia Kenin, scor 6-4, 6-1.


6-1. Swiatek este campioană la Roland Garros.

5-1. Swiatek face break la zero.

4-1. Swiatek își face serviciul și se apropie de primul ei titlu de Grand Slam.

3-1. Kenin revine pe teren, dar nu reușește să își țină serviciul.

Sofia Kenin cere intervenția fizioterapeutului.

2-1. Swiatek își face serviciul de această dată.

1-1. Swiatek face și ea break.

0-1. Kenin începe setul doi cu break.


6-4. Swiatek face break și își adjudecă primul set.

5-4. Kenin face break după ce a salvat o minge de set.

5-3. Un nou break obținut de Swiatek.

4-3. Swiatek înterupe seria adversarei și revine în avantaj.

3-3. Sofia Kenin a reușit să egaleze.

3-2. Break pentru Sofia Kenin.

3-1. Kenin îşi face serviciul de această dată.

3-0. Swiatek, din nou fără probleme la serviciu.

2-0. Swiatek face break la prima ei şansă.

1-0. Swiatek îşi face serviciul la zero.


UPDATE, ora 16:02 / Cele două jucătoare au ieşit la încălzire. Este soare la startul finalei, se joacă în condiţii outdoor.

ADVERTISEMENT

Competiția feminină de la Roland Garros se încheie astăzi, cu o finală cel puțin surprinzătoare. Sofia Kenin – Iga Swiatek este duelul pentru al treilea trofeu de Grand Slam al anului. Partida este programată de la ora 16:00 a României.

Miza este una uriașă din punct de vedere financiar. 850.500 de euro și-a asigurat fiecare dintre jucătoare pentru calificarea în ultimul act la Roland Garros. Dar învingătoarea aproape că își va dubla suma și va încasa 1,6 milioane de euro.

Sofia Kenin, favorită numărul 4 a competiției, a avut mult de muncă în drumul spre ultimul act. A câștigat un singur meci în minimum de seturi, cel contra româncei Irina Bara, în turul 3. Printre cele care i-au luat set americancei este și Ana Bogdan, în turul 2.

Program şi rezultate Roland Garros 2020, sâmbătă 10 octombrie. Iga Swiatek – Sofia Kenin, finala feminină WTA

Iga Swiatek, în schimb, a avut un adevărat marș triumfal spre finala de la Roland Garros 2020. Nu a pierdut niciun set, ba chiar le-a câștigat foarte ușor pe mai toate. Inclusiv un 6-1, 6-2 contra Simonei Halep, favorita unu a întrecerii. Su-wei Hsieh, în turul 1, a fost singura care i-a luat mai mult de trei game-uri într-un set jucătoarei din Polonia.

La casele de pariuri, Iga Swiatek pornește ca mare favorită. Bookmakerii au fost impresionați de parcursul polonezei. În plus, Kenin nu este o jucătoare care să se fi remarcat până acum pe zgură. 1,53 pentru victorie Swiatek, 2,55 pentru un succes al americancei.

 

Sofia Kenin a eliminat două românce în drumul spre finala Roland Garros 2020

Datorită parcursului bun de la Roland Garros 2020, Sofia Kenin urcă până pe locul 4 WTA. Are doar 20 de puncte mai puține decât Naomi Osaka în clasamentul live. Deci o depășește pe niponă dacă va câștiga finala. Și va fi pe 3, după Barty și Halep.

Iga Swiatek a pornit competiţia de pe locul 54 WTA şi a urcat deja 30 de locuri în clasament. Iar un eventual succes în finala de sâmbătă ar ajuta-o pe poloneză să urce până pe locul 17.

 

După ce se va încheia finala de la feminin, plus ceremonia de premiere, cel mai probabil după ora 19:00, va începe o altă finală. Cea din proba de dublu masculin.

Se înfruntă deţinătorii trofeului, Krawietz / Mies, îi înfruntă pe Soares / Pavic, cei care au trecut şi de Tecău / Rojer în drumul spre finală.

ADVERTISEMENT