Sport

Muntenegru – România 2-0, în Liga Națiunilor. România lui Chiricheș, debut negru cu Muntenegru

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciul Muntenegru - România 2-0, care s-a jucat sâmbătă, 4 iunie, de la ora 21:45, în prima etapă din grupa a 3-a a Diviziei B din Liga Naţiunilor.
04.06.2022 | 23:12
Muntenegru  Romania 20 in Liga Natiunilor Romania lui Chiriches debut negru cu Muntenegru
ADVERTISEMENT
04-06-2022
17:22

FINAL România - Muntenegru 2-0 (Mugosa 66, Vuckevic 87)

România începe cu stângul această ediție a Ligii Națiunilor, după 0-2 în Muntenegru. Partida a fost decisă de două gafe comise de Vlad Chiricheș, căpitanul “tricolorilor”.

Min. 90+5: Final de meci.

Min. 87 – GOOOL Muntenegru!!! Chiricheș o comite din nou, Vuckevic profită și înscrie. Muntenegru face 2-0 și obține victoria.

Min. 78 – Cicâldău îi ia locul lui Răzvan Marin.

Min. 72 – Ocazie importantă pentru “tricolori”. Șutul lui Alibec trece puțin pe lângă poartă.

Min. 66 – GOOOL Muntenegru!!! Chiricheș încearcă să iasă din apărare cu un dribling de efect, dar pierde mingea, iar Mugosa înscrie cu un șut puternic.

Min. 65 – Iordănescu îi scoate pe Tănase și Mihăilă și îi introduce pe Alibec și Mitriță.

Min. 61 – Haksabanovic trage prin surprindere de la 25 de metri, dar mingea trece puțin pe lângă poarta lui Niță.

Min. 53 – Ivan centrează din dreapta, dar șutul lui Mihăilă trece mult pe lângă poartă.

Min. 52 – Jovovic reia peste poartă dintr-o poziție incomodă.

Min. 49 – Meciul a fost întrerupt pentru o scurtă perioadă după ce fanii români au aprins torțe în tribune.

Min. 46 – Edi Iordănescu îl aruncă în joc pe Alex Maxim, în locul lui Olaru.

Min. 34 – Vujacic reia cu capul peste poartă. După această fază se resimte Adrian Rus, care are nveoie de îngrijiri medicale.

Min. 22 – Mugosa are o nouă ocazie bună, dar lovitura sa de cap trece peste poarta lui Niță.

Min. 20 – Șutul lui Mugosa este respins în corner de Niță. Balonul centrat din lovitura de colț este reluat de același Mugosa, dar puțin pe lângă poartă.

Min. 16 – Haksabanovic scapă de fundașii noștri centrali, dar este blocat în ultimul moment de Rațiu.

Min. 13 – Iulian Cristea resimte dureri și nu mai poate continua. În locul său intră Crețu.

Min. 1 – A început meciul.

MUNTENEGRU: 1. Mijatovic – 7. Vesovic, 5. Vujacic, 6. Tomasevic, 2. Vukcevic – 23. Marusic, 20. Raickovic, 10. Jankovic, 16. Jovovic – 17. Haksabanovic – 9. Mugosa. Selecționer: Miodrag Radulovic. Rezerve: 12. Petkovic, 13. Dragojevic – 3. Radunovic, 4. M. Vukcevic, 8. D. Bozovic, 11. Beciraj, 14. Duranovic, 15. Balic, 18. Savicevic, 19. Scekic, 21. Sekulic, 22. Milovic.

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 6. Chiricheș-cpt., 17. Rus, 11. Bancu – 18. Marin, 3. Cristea, 14. Olaru – 9. Ivan, 19. Tănase, 13. Mihăilă. Selecționer: Edward Iordănescu Rezerve: 12. Moldovan, 16. Aioani – 4. Manea, 5. Crețu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 10. Maxim, 15. Burcă, 20. Hanca, 21. Popescu, 22. Camora, 23. Mitriță

Meciul Muntenegru – România are loc sâmbătă, 4 iunie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul primei etape a grupei a 3-a din Divizia B a Ligii Naţiunilor. Este primul meci oficial pentru Edi Iordănescu în calitate de selecţioner al României, după ce debutul în meciurile amicale a fost unul ratat, 0-1 „acasă” cu Grecia.

Unde se joacă meciul Muntenegru – România din Liga Naţiunilor

Întâlnirea Muntenegru – România se joacă sâmbătă, 4 iunie, de la ora 21:45, pe „Arena Gradski” din capitala acestui stat, Podgorica, în prima etapă a grupei a 3-a din divizia B a Ligii Naţiunilor, unde muntenegrenii au ajuns în premieră. Capacitatea arenei, construită în 1945 şi remodernizată în 2000, este de 12.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

De regulă, la partidele echipei naţionale a Muntenegrului vin cam în jur de 7-8 mii de spectatori, stadionul devenind neîncăpător doar la meciurile cu echipe mari, cum a fost cu Italia sau Anglia sau sunt jocuri între naţionale din fosta Iugoslavie. Suporterii au fost amendaţi în mai multe rânduri pentru faptul că au aruncat cu petarde şi alte obiecte de pirotehnie.

Cine transmite la TV partida Muntenegru – România din Liga Naţiunilor

Partida Muntenegru – România se joacă sâmbătă, 4 iunie, de la ora 21:45, pe „Arena Gradski” din capitala Podgorica, în etapa inaugurală a grupei a 3-a din divizia B a Ligii Naţiunilor şi este transmisă în direct pe micile ecrane de postul de televiziune Prima TV.

ADVERTISEMENT

Pe elevii lui Edi Iordănescu îi aşteaptă o zi de sâmbătă, 4 iunie, de-a dreptul caniculară, cu maxima zilei urcând până la 36 de grade, ceea ce înseamnă că la ora partidei nu vor fi mai puţin de 29-30 de grade, extrem de mult pentru un meci de fotbal în nocturnă. Nu există pericol de ploaie, care va veni zdravăn abia săptămâna viitoare. Suedezul Andreas Ekberg, 37 ani, va conduce acest joc. El a mai condus celebrul meci de la EURO 2019 pentru România U21 – Anglia U21 4-2. Decizia UEFA este că va fi VAR la acest joc.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Muntenegru – România

Din selecţionata Muntenegrului vor lipsi doi dintre cei mai buni jucători. Este vorba de Savic, fundaşul celor de la Atletico Madrid, cu ani buni de serviciu sub comanda lui Diego Simeone, şi fantezistul Jovetic, acum ajuns în Bundesliga, la Hertha Berlin, cu care a dat recent barajul de supravieţuire, câştigat în faţa lui Hamburg. La gazde evoluează doi jucători din Liga 1: fundaşul dreapta Vukcevic de la UTA şi cel stânga Radunovic, de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu nu are absenţe pentru acest prim meci oficial al său, dar a ales să nu îi convoace pe Nicolae Stanciu, transferat în China, la Wuhan, şi pe Dennis Man de la Parma, preferând să aducă trei nume noi la lot: portarul Târnovanu de la FCSB, fundaşul Ştefănescu şi mijlocaşul Nicolae Păun, ambii de la Sepsi.

Echipele probabile la Muntenegru – România

  • Muntenegru: Mijatovic – Vesovic, Tomasevic, Vujacic, Radunovic – Marusic, Vukcevic, Haksabanovic, Osmajic – Jankovic – Djurdjevic. Selecționer: Miodrag Radulovic
  • România: Niță – Rațiu, Chiricheș, Burcă, Camora – Olaru, Cristea, R. Marin – Maxim, Fl. Tănase, Mihăilă. Selecționer: Edi Iordănescu
ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Muntenegru – România

Casele de pariuri cred că prima şansă în acest meci, altminteri destul de echilibrat, trebuie să aparţină „tricolorilor”. Aceştia au primit 2,50 pentru  lua cele trei puncte, iar gazdele au primit cota de 3,30 pentru a fi ele învingătoare. Un gol marcat de „tricolori” are cotă 1,30, iar cel înscris de Muntenegru ajunge la 1,55.

Cele două echipe s-au întâlnit deja de cinci ori până acum, de patru ori oficial şi o dată amical. În amical, în 2008, a fost 4-0 pentru noi la Bucureşti. Apoi, în preliminarii de CM 2018 a fost 1-1 la Cluj şi 0-1 la Podgorica. Ne-am revăzut în 2019, în Liga Naţiunilor divizia C: 0-0 la Ploieşti, fără spectatori, din motive de pandemie şi 1-0 la Podgorica, gol Ţucudean, reuşită care avea să ne aducă promovarea în Divizia B.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,15 este cota pentru „1 solist” la Muntenegru – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT