Sporturi

VIDEO. Murray, calificat în finala cu Djokovic după 5 seturi cu Raonic

UPDATE, ora 14:45 / Murray este în finala cu Djokovic, de duminică, după ce a trecut cu 6-2 în setul decisiv de Raonic....
29.01.2016 | 14:11
VIDEO Murray calificat in finala cu Djokovic dupa 5 seturi cu Raonic

UPDATE, ora 14:45 / Murray este în finala cu Djokovic, de duminică, după ce a trecut cu 6-2 în setul decisiv de Raonic.

UPDATE, ora 14:10 / Andy Murray se impune în setul 4, scor 6-4, şi trimite partida în decisiv.

UPDATE, ora 13:16 /  Raonic reuşeşte să îşi adjudece setul trei după ce a cîştigat cu 7-4 în tiebreak.

UPDATE, ora 12:30 / Andy Murray şi Milos Raonic sînt la egalitate după primele două seturi, scor 1-1. Este 3-2 acum, în setul trei, în favoarea scoţianului.

…………………………………………………………………………………………

FINAL DE MECI! Djokovic cîştigă în 4 seturi, scor 6-1, 6-2, 3-6, 6-3 şi se califică într-o nouă finală la Australian Open. Sîrbul a început ca din tun meciul şi s-a impus lejer în primele două seturi. Federer a revenit în setul 3 cu un joc mult mai agresiv, însă Djokovic a tranşat meciul în setul 4, profitînd de greşelile elveţianului. 

Djokovic are şansa să cîştige al 6-lea titlu la Australian Open şi să îl egaleze pe Roy Emerson, omul cu cele mai multe titluri în turneul de la Antipozi. Semifinala a doua se va disputa între Miloş Raonic şi Andy Murray, vineri, de la ora 10:30. Ultimul act se va disputa duminică.

VINERI, apariţie-eveniment, DE LUX, marca FANATIK! CALENDARUL SPORTIV 2016! 24 de pagini GRATUIT!

VEZI VIDEO PUNCTUL DECISIV:

*

*

*************

6-3 SETUL 3: Federer revine în meci. Elveţianul a arătat o altă faţă în acest set, a fost mult mai agresiv şi asta se vede pe tabelă

6-2 SETUL 2 : Djokovic cîştigă en fanfare şi setul doi după 32 de minute şi este la un set de marea finală!

6-1 SETUL 1 : Djokovic îşi adjudecă primul set după doar 22 de minute!

UPDATE Ora 10:40 / Începe marele meci!

–––––––––––––––––

LIVE VIDEO AUSTRALIAN OPEN SURSA 1 

LIVE VIDEO AUSTRALIAN OPEN SURSA 2 

LIVE VIDEO AUSTRALIAN OPEN SURSA 3

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. În semifinalele primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, se vor întîlni, ]n această dimineaţă, începînd cu ora 10.30, doi granzi ai tenisului mondial. Sîrbul Novak Djokovic, numărul unu mondial în sportul alb, va da piept cu marele său adversar, elveţianul Roger Federer.

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. Meciul este unul care atrage magnetic privirile iubitorilor de sport din toate colţurile lumii. Derby-urile celor doi s-au dovedit de fiecare dată delicioase spectacole sportive, aplaudate la scenă deschisă.

VINERI, apariţie-eveniment, DE LUX, marca FANATIK! CALENDARUL SPORTIV 2016! 24 de pagini GRATUIT!

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. Fiecare sac îşi are peticul

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. Aşa sună un vechi proverb românesc care se potriveşte de minune la rivalitatea Djokovic vs Federer. Djokovic este singurul jucător care l-a învins pe metronomul elveţian în fiecare turneu de Mare Şlem. Pe de altă parte, Federer este singurul jucător care l-a învins pe Djokovic, în fiecare dintre cele patru turnee majore.

Această tabelă s-a completat după ultimele ediţii de la Wimbledon, cînd cei doi s-au învins reciproc şi au intrat, rachetă lîngă rachetă, în istorie.

Egalitate statistică

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. Tenisul este un sport care se bazează foarte mult pe detaliile statistice. În ceea ce priveşte rivalitatea dintre Djokovic şi Federer, palmaresul întîlnirilor directe este perfect egal. Din cele 44 de meciuri disputate pînă acum, fiecare a cîştigat cîte 22, această semifinală fiind şi un fel de dispută pentru satisfacţia personală a celor doi.

Istoricul meciurilor Djokovic – Federer include 14 confruntări la turnee de Grand Şlem, dintre care patru au fost finale, iar alte nouă semifinale. Djokovic are un uşor avantaj la meciurile din turneele de Grand Şlem, conducînd cu 8-6.

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. 2-1 Djokovic la Australian Open

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. Singurul meci de Grand Şlem care s-a disputat mai jos de semifinale, a fost la Australian Open. La ediţia din 2007, lîngă Antipozi, Federer l-a învins rapid pe Djokovic, în mai puţin de două ore, cu 6-2, 7-5, 6-3. Jucătorul balcanic şi-a luat revanşa în anul următor, tot la Australian Open, cînd s-a impus în semifinale cu scorul de 7-5, 6-3, 7-6 (5), intrînd astfel în istorie ca jucătorul care l-a bătut prima dată pe Federer, la un turneu de Grand Şlem, în minimum de seturi.

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. În 2011, la ultima lor întîlnire sub egida Australian Open, Djokovic îl depăşea în semifinale pe Federer, după un alt meci de trei seturi, cu scorul de 7-6 (4), 7-5, 6-4. Echilibrul tabelei, dar şi durata meciului, 3 ore, indică un tenis de mare calitate prestat de cei doi.

VEZI VIDEO MECIUL DIN 2011:

*************

Traseul din 2016

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. Foarte importantă, într-un astfel de duel, este forma de moment a jucătorilor. Fiecare a avut un parcurs constant, cu cîte o mică groapă d epotenţial. La Federer s-a întîmplat în turul trei, cînd bulgarul Dimitrov a reuşit să îi ia un set. Elveţianul s-a remontat însă, iar în manşele trei şi patru şi-a calculat perfect loviturile pentru o victorie totuşi fără dubii.

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. La Djokovic, sinusodia a fost ceva mai accentuată. El a avut mari probleme în a-l depăşi pe tenacele francez Gilles Simon, în optimile de finală, cînd a avut nevoie de cinci seturi şi patru ore şi jumătate epuizante. În acel meci, Djokovic a comis suma record de 100 erori neforţate.

VEZI VIDEO REZUMATUL MECIULUI DJOKOVIC – SIMON:

*********

Djokovic a avut însă puterea de a trata excelent setul decisiv contra lui Simon, pentru ca apoi să joace aproape fără greşeală cu Nishikori, în sferturile de finală.

Se respectă dar nu se iubesc

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. Ajunşi la un asemenea nivel de performanţă, cei doi mari jucători şi-au impus şi un comportament decent. Totuşi, cîteodată, ei alunecă de la această linie. Ultima dată, scînteile dintre cei doi au devenit vizibile după un meci disputat în noiembrie 2015, la ATP Tour Finals, cînd Federer s-a impus cu 7-5, 6-2.

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. După acest eşec, Djokovic declara: ”Am făcut multe greşeli neforţate, dar cred că am condus meciul, în special în setul de debut. L-am condus pe Federer, dar l-am ajutat să cîştige acest meci, deşi am dictat tempo-ul”.

LIVE VIDEO NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER SEMIFINALE AUSTRALIAN OPEN. ”M-a ajutat?”, a fost răspunsul lui Federer dat în faţa jurnaliştilor. ”Ei bine cred că el nu a mai jucat cine ştie ce în setul al doilea. Dar, onest vorbind, cred că la modul cum a jucat în acest sezon, poate fi învins. Ştiu că poate juca un tenis mai bun decît azi. Dar de ce nu a făcut-o?”, a vorbit Federer la adresa lui Djokovic.