Fotbal international

VIDEO. Portugalia, noua REGINĂ a Europei. 1-0 cu Franţa fără Ronaldo

UPDATE, ora 00:58 / Portugalia a cîştigat primul trofeu internaţional din istorie. E anul lui Ronaldo. S-a impus în Liga Campionilor şi a ridicat trofeul de la Euro 2016 deasupra capului....
VIDEO Portugalia noua REGINA a Europei 10 cu Franta fara Ronaldo

UPDATE, ora 00:58 / Portugalia a cîştigat primul trofeu internaţional din istorie. E anul lui Ronaldo. S-a impus în Liga Campionilor şi a ridicat trofeul de la Euro 2016 deasupra capului. INCREDIBIL 

regerg


Final de meci. Portugalia se impune cu 1-0 şi este noua campioană a Europei!

Min 114. Pogba este avertizat.

Min 108 GOOOOOOOOL FORTUGALIA. EDER TRIMITE UN ŞUT SENZAŢIONAL DE LA 25 DE METRI ŞI ÎL ÎNVINGE PE LLORIS!

Min 107. Guerreiro execută o lovitură liberă, mingea loveşte bara!

Min 106. Koscienly vede galben pentru henţ.

A început a doua.

Prima repriză de prelungiri se încheie. 0-0

Min 103. Eder trimite o lovitură puternică de cap. Lloris îşi salvează echipa!

Min 98. W. Carvalho primeşte cartonaşul galben după un fault asupra lui Coman.

Min 97. Matuidi este şi el avertizat.

Min 95. Raphael vede cartonaşul galben.

Au început prelungirile 

Meciul va avea prelungri. 0-0 după primele 90 de minute.

Min 90+3. Ocazie mare pentru Franţa!!! Gignac şutează în bată!

Min 84. Sissoko şutează violent de la 30 de metri. Rui Patricio respinge din nou!

Min 81. Portugalia reuşeşte să aibe ocazii mari în finalul meciului. Nani trimite un nou şut, de data aceasta mingea trece pe lîngă.

Min 80. Nani trimite un şut înşelător. Lloris respinge, apoi Quaresma realizează şutează din foarfecă. De data aceasta portarul francez reţine.

Min 78. Intră Sanches şi intră Eder.

Min 78. Intră Gignac şi intră Giroud.

Min 75. Portughezii reuşeşc să pună în pericol apărarea adversă. Umtiti respinge pînă la urmă balonul.

Min 74. Giroud prinde un şut bun. Patricio este din nou pe fază şi respinge balonul.

Min 66. Moutinho intră în locul lui Adrien Silva.

Min 65. Ocazie mare pentru Franţa. Griezmann trimite o lovitură de cap care trece la cîţiva centimetri de transversală.

Min 62. Joao Mario vede cartonaşul galben.

Min 59. Griezmann şutează la colţul scurt. Rui Patricio reţine fără probleme.

Min 57. Payet este înlocuit de Coman.

franceeee

Min 53. Pogba şutează de la 30 de metri. Mingea trece peste poartă.

Min 49. Meciul e lipsit de faze importante în acest moment.

A început a doua parte a jocului.

Prima repriză se încheie!

Min 45. Joao Mario trimite o centrare periculoasă. Nani a rămas prea în spate.

Min 34. Cedric primeşte cartonaşul galben după un fault dur la Payet.

Min 33. Sissoko şutează tare din interiorul careului. Rui Patricio respinge cu greu.

Min 24. Quaresma îl înlocuieşte pe accidentatul Ronaldo.

Min 16. Ronaldo se prăbuşeşte pe gazon. Durerile sînt mari la genunchiul stîng. Medicii i-au pus un bandaj, însă lusitanul foarte probabil, va părăsi terenul.

runaldo

Min 10. Giroud trimite o lovitură puternică de cap, dar pe centrul porţii.

Min 10. Griezmann trimite o lovitură frumoasă de cap. Rui Patricio se întinde şi respinge în corner.

Min 8. Payet intră tare la Ronaldo. Lusitanul a ieşit în afara terenului pentru a primi îngrijiri medicale. Acesta a revenit pe teren, însă este vizibil afectat.

Min 7. Griezmann trage din interiorul careului, dar balonul trece pe lîngă.

Min 6. Sissoko şutează fără preluare, minge se duce mult peste poartă.

Min 4. Ocazie mare pentru Portugalia. Cedric trimite o pasă lungă, Nani preia lejer, însă şutează peste poartă.

nani

A început marea finală! Lovitura de start i-a apartinut Portugaliei.

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 10 IULIE. UEFA a publicat echipele de start:

start

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 10 IULIE, ORA 20:00. Portugalia nu este deloc încurajată de bilanţul ultimelor zece meciuri directe contra Franţei. Echipa din „Hexagon” are o serie incredibilă de 10 victorii consecutive în faţa lusitanilor!

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 10 IULIE, ORA 19:10. Un rucsac a fost abandonat chiar în faţa hotelului unde se află delegaţia Franţei. Oamenii legii au închis strada, iar geniştii sînt aşteptaţi să verifice pachetul suspect.

Capture


LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 10 IULIE, ORA 19:00. Pe lîngă cei 3.000.000 de euro oferiţi de UEFA echipei care va lua trofeul, federaţiile celor două naţionale au pregătit şi ele prime consistente. Fiecare portughez va încasa 275.000 de euro la victorie, în timp ce rancezii vor lua 300.000.


LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 10 IULIE, ORA 18:00. Jurnaliştii de la Herald Sun, cel mai important cotidian al Australiei, au făcut o gafă de zile mari! Aceştia au realizat o casetă cu finala Campionatului European, au scris corect numele echipelor participante, însă au ales steagurile greşite! În loc de cele ale Portugaliei şi Franţei, jurnaliştii au publicat cele ale Ţării Galilor şi Belgiei!

wales

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 10 IULIE, ORA 17:00. Ladislau Boloni l-a lăudat pe Ronaldo în L’Equipe. Starul portughez a fost promovat de antrenorul român la prima echipă a lui Sporting acum 14 ani:

“E unic în lume prin felul în care se deplasează pe teren. Ca fundaş crezi că ai blocat sau că ai sărit bine ca să îl închizi, dar Ronaldo e mereu un centimetru înainte. Problema e aceeaşi mereu – cît de aproape să stai de el în careu ca să nu greşeşti. Nu cred în marcaj individual la Ronaldo. Trebuie să ai o ţesătură de lucruri inteligente în jurul lui – să simţi cum driblează şi să înţelegi unghiul paselor”, spune Boloni.


LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 10 IULIE, ORA 16:00. Portugalia are o serie neagră de 10 înfrîngeri consecutive în directele cu Franţa. Ultimul meci a fost disputat în septembrie, 2015. Echipa din ”Hexagon” a cîştigat cu 1-0 prin golul din lovitură liberă a lui Valbuena. Micuţul mijlocaş nu se află în lotul Franţei la Euro 2016.

Echipele de la ultima directă:
Portugalia (4-1-2-2-1): Rui Patricio – Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Eliseu – Danilor – Joao Mario, Adrien Silva – Nani, Ronaldo – Eder.
Franţa (4-3-1-2): Lloris – Sagna, Varane, Koscienly, Evra – Sissoko, Cabaye, Matuidi – Fekir, Benzema.

Ultimul meci oficial s-a jucat în semifinalele Cupei Mondiale din 2006. Atunci a cîştigat tot Franţa, tot cu 1-0. Zidane a marcat singurul gol al partidei, de la ”11 metri”. La final Cristiano Ronaldo a vărsat lacrimi, la fel ca după finala EURO din 2004.

Echipele din 2006:
Portugalia (4-2-3-1): Ricardo – Miguel, Meira, R. Carvalho, Valente – Costinha, Maniche – Figo, Deco, Ronaldo – Pauleta.
Franţa (4-2-3-1): Barthez – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Vieira, Makelele – Ribery, Zidane, Malouda – Henry.

Semifinală Cupa Mondială 2006

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 10 IULIE, ORA 15:00. Autorităţile franceze au anunţat că nu se va organiza o paradă a jucătorilor pe străzile Parisului dacă Franţa cîştigă trofeul. Motivul e riscul mare de atac terorist după finală. 


LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 10 IULIE, ORA 11:44. În scopul de a evita eventualele incidente, nu mai puţin de 6.800 de jandarmi şi ofiţeri de poliţie vor asigura ordinea în jurul stadionului din Saint-Denis, în fanzone-uri şi pe bulevardul Champs Elysees pe durata marii finale de la Campionatul European, dar şi după fluierul final.

În jurul arenei vor patrula în jur de 1.300 de jandarmi şi poliţişti, iar alţi 3.400 vor supraveghea zona bulevardului Champs Elysees, locul unde fanii celor două selecţionate ar putea să se strîngă pentru a sărbători triumful favoriţilor.

În fanzone-uri se vor afla cel puţin 700 de forţe de ordine, iar restul, pînă la totalul de 6.800, se vor afla pe stadionul din Saint-Denis pe durata partidei dintre Franţa şi Portugalia.

––––––––––––––––––––––––

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 9 iulie, ora 22:49. S-a tot vorbit despre vîrstă portughezului Renato Sanches. Guy Roux a venit cu o ipoteză conform căreia, portughezul ar avea o vîrstă mai mare decît cea declarată. ”Sanches? Da, el spune că are 18 ani. El trebuie să se uite la trecutul său. Data sa de naştere a fost declarată cîţtiva ani mai tîrziu. Data nu este adevărată. Eu cred că are 23, 24 de ani. Dar este foarte bun”, a spus Guy Roux. Înainte de finala cu Franţa, jurnaliştii portughezi au mers la spitalul unde s-a născut fotbalistul. În registre scria că Sanches s-a născut pe 18 august 1997. Aşadar n-a fost nimic adevărat în spusele lui Roux.


LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 9 iulie, ora 21:20. Pepe a confirmat faptul că va fi în teren în finala de duminică: “Sunt apt de joc şi mă simt bine. Astăzi am avut posibilitatea să mă antrenez şi să mă pregătesc pentru jocul de mâine, iar acum sunt la dispoziţia antrenorului pentru finală”, a declarat Pepe la conferinţa de presă.

“Acesta este cel mai important meci al carierei mele. Reprezint ţara mea şi putem intra în istorie. Sperăm să facem fericiţi 11 milioane de oameni. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am avut privilegiu să joc alături de Cristiano Ronaldo. Continuă să marcheze goluri şi să fie un exemplu pentru toţi”, a mai spus lusitanul.


LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 9 iulie, ora 18:45. Atmosfera a fost frumoasă la antrenamentul de sîmbătă al portughezilor. Unul dintre motive a fost revenirea lui Pepe. Acesta nu a jucat în semifinala cu Ţara Galilor şi era incert pentru finala de la Paris. El s-a antrenat normal şi 99 % va juca din primul minut contra Franţei.

pepe

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 9 iulie, ora 11:05 / A mai rămas o zi pînă la finala Campionatului European între Franţa şi Portugalia. Cristiano Ronaldo e extrem de motivat înainte de meciul vieţii:

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016.“Franţa este favorita finalei, dar cred că Portugalia va cîştiga trofeul. Pentru mine ar însemna enorm. Am visat din totdeauna să cîştig un trofeu cu naţionala ţării mele, e meciul vieţii. La nivel individual şi alături de o echipă de club am cîştigat tot ce era de cîştigat în fotbal, astfel că ar fi ceva extrem de important să pot să îmi trec în palmares şi un titlu cu prima reprezentativă.

Cred că e posibil şi de aceeaşi părere sunt şi colegii mei, dar şi toată suflarea portugheză. Trebuie să gîndim pozitiv. Sînt de părere că duminică Portugalia va cîştiga primul ei trofeu major”, a declarat starul portughez.


LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. După 50 de meciuri a mai rămas unul singur de jucat la Campionatul European. Cel mai important. Finala! Portugalia va întîlni ţara gazdă, Franţa, la Paris, pe ”Stade de France”.

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Va fi şi o înfruntare a super-vedetelor Cristano Ronaldo şi Antoine Griezmann. Ulimul dintrei ei este golgheterul competiţiei cu 6 goluri marcate! Banii vor avea şi ei un rol extrem de important. Cine cîştigă finala ia 3.000.000 de euro. Această sumă se adaugă la ”agoniseala” finalistelor, care nu este deloc mică: 45.500.000 de milioane de euro!

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Cine cîştigă pleacă acasă cu o avere

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Premiile totale ale Campionatului European sînt în valoare de 301.000.000 de euro. Această sumă este împărţită între cele 24 de formaţii, în funcţie de performanţele lor. Suma a crescut extrem de mult faţă de precedenta ediţie, cînd UEFA a acordat 217.000.000 de euro. Nici o echipă n-a obţinut maximum pînă acum.

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Dacă echipa care cîştigă Euro 2016 ar fi avut numai victorii pe linie, putea pleca acasă cu 27.000.000 de euro! Spre exemplu, Portugalia a încasat pînă în prezent 22.500.000 euro! Mai poate lua încă 3.000.000 de euro dacă va cîştiga finala! Asta înseamnă că poate ajunge la un total de 25.500.000 euro. Celalată finalistă, Franţa, a încasat 23.000.000 de euro. Astfel poate ajunge la 26.000.000 în cazul în care cîştigă trofeul european.

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Repartizarea premiilor de la Euro:

Total: 301.000.000  €
Fiecare participantă ia 8.000.000 €
La victorie în grupe se ia 1.000.000 €
La remiză în grupe se iau 500.000 €
Fiecare echipă care ajunge în optimi ia 1.500.000 €
Fiecare echipă care ajunge în sferturi ia 2.500.000 €
Echipele care ajung în semifinale încasează cîte 4.000.000 €
Finalistele iau cîte 5.000.000 €
Cîştigătoarea ia 3.000.000 €

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. UPDATE, 12:24 / OFICIAL! S-a stabilit arbitrul finalei de la Euro 2016 dintre Portugalia şi Franţa. Englezul Mark Clattenburg e alesul forului european pentru a conduce meciul. 

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Din brigada condusă de Clattenburg vor face parte arbitrii asistenţi Simon Beck şi Jake Collin şi adiţionalii Anthony Taylor şi Andre Marriner.

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Clattenburg a condus şi finala Ligii Campionilor din acest an, dintre Real Madrid şi Aletico Madrid, fiind doar al doilea arbitru care arbitrează în acelaşi an finala Ligii şi finala Campionatului European după portughezul Pedro Proenca în 2012.

În finala Ligii am avut tot un duel între Ronaldo şi Griezmann. Atunci, starul portughez a avut cîştig de cauză.

–––––––––––––––-

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Antoine Griezmann este eroul Franţei. A marcat o dublă împotriva Germaniei şi aşteaptă să îşi încununeze un Euro perfect cu o prestaţie pe măsură împotriva Portugaliei! A marcat deja şase goluri şi este aproape sigur de titlul de golgheter. Ronaldo, principalul urmăritor rămas în cursă, are doar trei.

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Francezul Griezmann: tată german, mamă portugheză!

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Meciul contra Germaniei şi cel care urmează, în finala Euro 2016, împotriva Portugaliei, sînt speciale pentru Antoine Griezmann. Alain, tatăl lui Antoine Griezmann este născut în Alsacia, provincie care a fost disputată de-a lungul istoriei de francezi şi germani. De aici şi numele de familie care trădează originea germană.

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Ca o ironie a sorţii în legătură cu adversarele pe care Antoine le are de înfruntat în ultimele două meciuri de la Euro, mama sa, Isabelle, este portugheză. Bunicul lui Antoine din partea mamei, Amaro Lopes, a fost jucător la Pacos de Ferreira.

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. În copilărie, Antoine mergea în toate vacanţele în Portugalia

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Amaro Lopes, bunicul lui Antoine Griezmann, a ajuns în Franţa în anii 50 şi a lucrat în construcţie. A revenit în Portugalia după mai mulţi ani, dar fiica sa Isabelle, a decis să rămînă în Franţa, unde s-a căsătorit. Pînă la vîrsta de 14 ani, cînd a plecat în Spania pentru a-şi începe cu adevărat cariera de fotbalist, Antoine Griezmann mergea în fiecare vacanţă în Portugalia, unde stătea alături de bunicii din partea mamei.

A luat în calcul să joace pentru Portugalia, după o suspendare

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. În 2012, cînd încă nu debutase la naţionala mare, Griezmann a fost suspendat de federaţia franceză, alături de patru colegi, după ce au petrecut înaintea unui meci. Chiar după acea suspendare, Griezmann a luat în calcul să schimbe taberele. A luat în calcul să joace pentru Portugalia, dar pînă la urmă a renunţat la idee.

Trebuia să debuteze la naţionala mare chiar împotriva lusitanilor 

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. La doar 14 ani, după ce a dat probe fără succes la mai multe echipe din Franţa, printre care şi PSG, Antoine Griezmann a fost remarcat de reprezentanţi ai celor de la Real Sociedad. Cînd au auzit că fiul lor minor ar trebui să se mute singur în Spania, părinţii s-au opus. Au acceptat după insistenţele puştiului. Mult timp, Antoine nu a fost remarcat de federaţia franceză. Tocmai de asta a strîns doar 25 de selecţii la toate echipele de tineret.

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Prima selecţie la naţionala Under 19 a Franţei ar fi trebuit să vină pentru Antoine Griezmann chiar împotriva Portugaliei. Pe 28 septembrie 2010 a primit o convocare  S-a îmbolnăvit, însă, şi a fost trimis acasă.

Superstiţie ciudată cu lenjeria intimă în zi de meci

LIVE VIDEO PORTUGALIA-FRANTA FINALA EURO 2016. Ca orice fotbalist, Antoine Griezmann are superstiţii înaintea tuturor meciurilor pe care le joacă. Încă din perioada junioratului, fotbalistul ajuns la 25 de ani poartă boxeri pe care este imprimat personajul din desenele animate “Buretele Bob Pantaloni Pătraţi”. După ce a marcat un gol în Primera Division, Griezmann şi-a arătat lenjeria intimă în faţa camerelor.

70… de milioane de euro este cota lui Antoine Griezmann, conform Transfermarkt