Fotbal international

VIDEO. Costa i-a salvat debutul lui Conte! Vezi toate golurile marcate în prima etapă din Premier League

UPDATE, 16 august, ora 00:10 / Chelsea a reuşit să o învingă pe West Ham, scor 2-1, în ultima partidă a primei etape din Premier League. Un gol marcat de Diego Costa, în minutul 89, a asigurat...
16.08.2016 | 00:05
VIDEO Costa ia salvat debutul lui Conte Vezi toate golurile  marcate in prima etapa din Premier League

UPDATE, 16 august, ora 00:10 / Chelsea a reuşit să o învingă pe West Ham, scor 2-1, în ultima partidă a primei etape din Premier League. Un gol marcat de Diego Costa, în minutul 89, a asigurat victoria lui Chelsea, pentru care Antonio Conte a debutat în funcţia de antrenor. Vezi mai jos toate rezultatele şi golurile primei runde. Iată cum arată clasamentul după prima etapă:

Capture

UPDATE, 15 august, ora 21:55 / Prima etapă din Premier League se încheie cu un derby londonez, între Chelsea şi West Ham, viitoarea adversară a Astrei din faza play-off a Ligii Europa.

CHELSEA – WEST HAM 2-1 (Hazard 47 pen., Costa 89 / J. Collins 77)

VEZI GOLURILE

Capture

UPDATE, ora 19:54 / Liverpool a cîştigat primul mare derby din noua ediţie a Premier League, pe terenul lui Arsenal, scor 4-3, după un meci foarte spectaculos. în care Coutinho a reuşit o dublă spectaculoasă. Ultimul meci al primei etape se va juca luni, de la ora 22:00, Chelsea – West Ham.


UPDATE, 14 august, ora 17:55 / Cel mai aşteptat meci al etapei este gata să înceapă, între Arsenal şi Liverpool. Arsene Wenger are multe absenţe pentru acest joc. Iată formulele de start.

ARSENAL – LIVERPOOL 3-4 (Walcott 31, Chamberlain 64, Chambers 75 / Coutinho 45+1, 56, Lallana 49, Mane 63)

VEZI GOLURILE

Capture

BOURNEMOUTH – MANCHESTER UNITED 1-3 (Smith 69 / Mata 40, Rooney 59, Ibrahimovic 64)

VEZI GOLURILE

Capture

UPDATE, 14 august, ora 15:15 / Bournemouth – Manchester United este prima partidă a zilei din Premier League, debutul lui Mourinho, în campionat, pentru “diavoli”.


UPDATE, 13 august, ora 21:30 / Prima zi a noului sezon din Anglia a oferit 7 partide super echilibrate. Pep Guardiola a învins la debutul pentru City, scor 2-1, pe Sunderland, succes obţinut greu, cu un autogol, în prelungiri. Campioana Leicester a pierdut pe terenul lui Hull, scor 1-2, iar Tottenham a terminat la egalitate pe terenul lui Everton, scor 1-1. Vezi mai jos rezultatele complete şi toate golurile primei etape din Premier League.

MANCHESTER CITY – SUNDERLAND 2-1 (Aguero 4 pen., McNair 87 aut. / Defoe 71)

VEZI GOLURILE

Capture


UPDATE, ora 19:00 / Everton şi Tottenham au terminat la egalitate în cel mai atractiv meci dintre cele disputate la ora 17:00, scor 1-1. Au fost victorii în deplasare pentru Swansea şi West Brom, în timp ce meciul dintre echipele românilor, Southampton – Watford, s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Pantelimon a fost rezervă la oaspeţi, în timp ce Gardoş nu a fost inclus în lotul “sfinţilor”.

EVERTON – TOTTENHAM 1-1 (Barkley 5 / Lamela 59)

VEZI GOLURILE

Capture2

BURNLEY – SWANSEA 0-1 (L. Fer 82)

VEZI GOLUL

Capture

CRYSTAL PALACE – WEST BROM 0-1 (Rondon 75)

VEZI GOLUL

Capture

MIDDLESBROUGH – STOKE 1-1 (Negredo 11 / Shaquiri 67)

VEZI GOLURILE

Capture

SOUTHAMPTON – WATFORD 1-1 (Redmond 58 / Capoue 9)

VEZI GOLURILE

Capture


UPDATE, ora 16:26 / Leicester a pierdut prima partidă a noului sezon din Anglia, scor 1-2, pe terenul lui Hull. Urmează alte cinci partide de la ora 16:00, dintre care Everton – Tottenham se anunţă a fi cea mai tare.

HULL – LEICESTER 2-1 (Diomande 45+1, Snodgrass 57 / Mahrez 47)

VEZI GOLURILE

Capture

LIVE VIDEO PREMIER LEAGUE ETAPA 1 * Noul sezon de Premier League se anunţă a fi unul cu adevărat special. Şapte regi, cei mai mari antrenori ai Europei, se luptă pentru o singură coroană

Uitaţi de clasicul „galactici” versus „extratereştri”. În scenă pentru Premiership intră nu mai puţin de şapte genii ale fotbalului: Guardiola, Mourinho, Wenger, Conte, Klopp, Pochettino şi Ranieri. Doar unul dintre cei şapte va purta coroana de rege al Premier League. Cea mai aşteptată confruntare va fi cea dintre rivalele din Manchester, în frunte cu Pep Guardiola şi Jose Mourinho, vechi duşmani din Primera Division. Dar carismaticul Jürgen Klopp a demonstrat în Germania că are forţa să se bată cu Pep, de ce nu l-ar putea învinge şi pe „Mou”.

LIVE VIDEO PREMIER LEAGUE ETAPA 1. Chelsea răspunde cu un geniu tăcut. Antonio Conte îşi lasă echipele în rolul principal. Chelsea, doar o adunătură de vedete inutile în sezonul trecut, are nevoie de bagheta magică a italianului. Arsene Wenger nu mai are nevoie de nici o prezentare. Francezul se confundă cu istoria recentă a Premier League, iar fotbalul spectacol a fost mereu filosofia sa de bază. Are o rivalitate feroce cu Mourinho. Pochettino este numele care îşi face loc cel mai greu în această constelaţie de mari manageri. Dar argentinianul lui Tottenham ştie să gestioneze în favoarea sa statutul de outsider. Coroana este în acest moment la Claudio Ranieri, regele de Leicester. FANATIK vă prezintă toate datele despre stagiunea 2016-2017 din Premier League şi despre lupta celor şapte regate pentru coroană.

MAN. UNITED

„Mou” şi Zlatan dau tonul aroganţelor

LIVE VIDEO PREMIER LEAGUE ETAPA 1. Manchester United avea nevoie de Jose Mourinho! În ultimii trei ani, după retragerea lui Alex Ferguson, United uitase că este „the special one” între cluburile Angliei. „Diavolii” erau deja nişte reprezentaţi umili ai Premier League, obişnuiţi să fie torturaţi de echipele pe care altă dată le considerau mici. Cine altcineva dacă nu „the special one” între antrenori poate să redea gloria de altădată? Şi, pentru că United are nevoie de aroganţa de altădată, cînd domina ani în şir Premier League, a fost adus şi Zlatan Ibrahimovic. Suedezul a lovit deja şi a adus un prim trofeu, după victoria din Community Shield, 2-1 cu Leicester. Poate chiar ăsta este motivul pentru care Paul Pogba este readus la Manchester pe un preţ care sfidează orice logică. Se vrea a fi doar o aroganţă de mare echipă a „diavolilor”. De ce o facem? Pentru că sîntem United şi putem!

Transferuri: Paul Pogba (110 milioane de euro), Henrick Mkhitarian (42 de milioane de euro), Eric Bailly (38 de milioane de euro), Zlatan Ibrahimovic (liber de contract).

Manchester United este House of Lannister: Pentru că se vrea a fi cea mai importantă echipă din Premier League, chiar dacă a trecut prin clipe foarte grele în ultimul timp. Lanisterii îşi plătesc mereu datoriile. Mourinho are cîteva restanţe rămase faţă de Guardiola, marele rival, dar şi faţă de Abramovici. Lui Wenger i-a plătit cu vîrf şi îndesat pentru fiecare ironie a francezului.

LIVE VIDEO PREMIER LEAGUE ETAPA 1. „Avem nevoie de timp, nu vă pot promite că vom porni această cursă cu 100 de mile pe oră. Jucătorii trebuie să se adapteze din punct de vedere mental la ceea ce înseamnă lupta la titlu” (Jose Mourinho)

Cotă la titlu: 4,25

MAN. CITY

LIVE VIDEO PREMIER LEAGUE ETAPA 1. Guardiola aruncă „dragonii” în luptă

Guardiola mizează pe „dragonii” tineri în lupta cu rivalii din Premier League. A adus la City cîţiva dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai planetei şi mizează pe foamea lor de glorie. Şi spaniolul, la rîndul lui, este cît se poate de motivat. Vine după trei sezoane dezamăgitoare în Bundesliga, în care paradoxal, a luat de fiecare dată titlul cu Bayern München. Ceva mai pretenţioşi, bavarezii nu i-au iertat lui Pep cele trei eliminări consecutive din semifinalele Ligii Campionilor, culmea, de cele trei mari echipe ale Spaniei, Real Madrid, Barcelona şi Atletico Madrid. La City, echipă obişnuită doar de curînd cu succesele, şi asta doar pe plan intern, presiunea va fi mai mică, iar asta îl va ajuta pe Guardiola.

Transferuri: John Stones (55 de milioane de euro), Leroy Sane (50 de milioane de euro), Gabriel Jesus (32 de milioane de euro, vine în iarnă), Ilkay Gundogan (27 de milioane de euro), Nolito (18 milioane de euro), Marlos Moreno (5,5 milioane de euro)

Manchester City este House Targaryen: Pep Guardiola vrea să pîrjolească adversarii cu fotbalul total practicat de tinerii „dragoni” pe care i-a transferat. City este favorită la titlu, aşa cum Daenerys este favorită la cucerirea „Tronului de Fier”.

„Vreau ca jucătorii mei să se simtă ca o echipă de liga a treia sau a patra cînd nu au mingea. Fără minge nu sîntem nimic. După meciul cu Sunderland vreau ca fanii să spună «chiar dacă nu au cîştigat, au dat tot». Asta nu este negociabil” (Pep Guardiola)

Cotă la titlu: 3,75

CHELSEA

Conte, adeptul atacului în haită

LIVE VIDEO PREMIER LEAGUE ETAPA 1. Antonio Conte a transformat fotbalul într-o ştiinţă exactă. Fost selecţioner al Italiei şi antrenor al celor de la Juventus, Conte a pus peste tot spiritul de echipă pe primul loc. Atacul şi apărarea s-au făcut mereu în haită la echipele sale. Are forţa de caracter să o transforme pe Chelsea, prima echipă galactică a Angliei, dacă ţinem cont de transferurile de lux din startul erei Abramovici, într-o haită de lupi, în care el este masculul Alfa. Se vede asta şi din transferurile austere din această vară, comparînd cu marile rivale din Premiership şi dacă ţinem cont de ceea ce se obişnuia la Chelsea. Dar la echipele lui Conte, forţa grupului este cheia succesului.

Transferuri: Michy Batshuayi (39 de milioane de euro), N’Golo Kante (35,8 milioane de euro)

Chelsea este House Stark: Pentru Antonio Conte, descendent al lui Romulus şi Remus, Chelsea trebuie să fie Casa Lupilor. La fel cum pentru Abramovici, patronul rus, sloganul „Winter is coming” are cu siguranţă relevanţă. Chelsea, sub comanda lui Conte, va ataca precum o haită de lupi.

„Toată lumea a avut o parte de vină pentru eşecul din sezonul trecut al lui Chelsea. Cel mai important pentru noul sezon este să fim uniţi” (Antonio Conte)

Cotă la titlu: 6,50

LIVERPOOL

Nebunul Klopp sfidează granzii

LIVE VIDEO PREMIER LEAGUE ETAPA 1. Încă de cînd s-a făcut remarcat la Mainz, Jürgen Klopp a fost catalogat ca un antrenor altfel. Rockerul care şi-a luat licenţă Pro. Liverpool, care nu a luat niciodată titlul în noul Premier League, este un gigant căzut. Dar cu energia lui Klopp şi vibraţia tribunei de pe Anfield poate renaşte. Chiar dacă neamţul a anunţat că vrea titlul în cinci ani, are sigur ambiţia de a-i depăşi pe ceilalţi mari antrenori din Premier League.

Transferuri: Sadio Mane (41 de milioane de euro), Georginio Wijnaldum (27,5 milioane de euro), Loris Karius (6 milioane de euro), Ragnar Klavan (5 milioane de euro), Joel Matip (liber de contract)

Liverpool este House Martell: Dacă ar fi fost personaj în Game of Thrones, neconvenţionalul Jürgen Klopp ar fi făcut sigur parte din House Martell. Este neînfricat în faţa celor aparent mai puternici decît el şi are un spirit de războinic neîntrecut.

„Îi avertizez pe antrenorii nou veniţi că tentativa de a cîştiga Premier League va fi cea mai grea provocare a vieţii pentru ei. În nici un alt campionat nu sînt atîtea pretendente la titlu” (Jurgen Klopp)

Cotă la titlu: 10,00

ARSENAL

Furia lui Wenger

LIVE VIDEO PREMIER LEAGUE ETAPA 1. Generaţia 2003-2004, The Invincibles, marea mîndrie a lui Arsene Wenger, a lovit ca un bumerang în ceea ce înseamnă istoria recentă a lui Arsenal. A devenit un blestem, de atunci nu au mai cîştigat „tunarii” titlul. Wenger este furios, simte că a încercat totul. A promovat tineri, a făcut transferuri mari, dar tot nu îi iese. Şi dacă ironiile lui Mourinho nu erau suficiente, seriosul Wenger a început să fie adesea ironizat chiar şi de fanii lui Arsenal. E disperat după titlu! A intrat în al 20-lea an la Arsenal şi se anunţă a fi ultimul.

Transferuri: Granit Xhaka (45 de milioane de euro), Takuma Asano (4 milioane de euro)

Arsenal este House Baratheon: Pentru că sloganul „Our is the fury” se potriveşte cel mai bine „tunarilor” şi lui Arsene Wenger. Titlul a devenit deja o obsesie. Arsenal, ca şi casa Baratheon, simte că i se cuvin multe, dar nu prea obţine nimic.

„Sînt multe cluburi mari, cu ambiţii, care îşi propun să cîştige titlul în acest sezon. Noi trebuie să ne asigurăm că Arsenal va fi cea care se impune” (Arsene Wenger)

Cotă la titlu: 7,00

TOTTENHAM

Pochettino şi dezvoltarea naturală

LIVE VIDEO PREMIER LEAGUE ETAPA 1. Tottenham, formaţia lui Mauricio Pochettino, este exemplul perfect pentru ceea ce înseamnă management sănătos. Întîi a fost un star, Gareth Bale. La care „Spurs” a ştiut să renunţe la momentul potrivit pentru a-şi îndeplini ambiţii şi mai mari. Între timp, Tottenham a ajuns o echipă adevărată, care se poate lupta cu oricare dintre granzi. Asta fără să facă investiţii la acelaşi nivel cu rivalele. Iar stilul calculat al lui Pochettino este secretul din spatele super-ascensiunii lui „Spurs”.

Transferuri: Vincent Janssen (22 de milioane de euro), Victor Wanyama (14,5 milioane de euro), Federico Fazio (liber de contract)

Tottenham este House Tyrell: Pentru că a reuşit să devină o echipă mare în special datorită abilităţii la negocieri, iar motoul Casei Tyrell, „Growing strong”, se potriveşte de minune cu stilul în care Tottenham a evoluat de la o echipă de mijlocul clasamentului la una fruntaşă.

„Nu am fost foarte activi pe piaţa transferurilor, pentru că am simţit că nu mai aveam nevoie de mult pentru a lupta la titlu. Am luat doar ce ne trebuia” (Mauricio Pochettino)

Cotă la titlu: 10,00

LEICESTER CITY

Campionii, one hit wonder

LIVE VIDEO PREMIER LEAGUE ETAPA 1. Termenul de „one hit wonder” vine din muzică. Se foloseşte pentru artiştii care au scos o super-piesă, iar apoi au revenit în anonimat. Va fi cazul lui Leicester, crede toată lumea. Mai puţin Ranieri, cel care a condus echipa spre miracolul din sezonul trecut. Leicester şi-a păstrat starurile şi speră că pot transforma o minune într-o dominaţie firească. Pare aproape imposibil de crezut că antrenorul italian va reuşi să găsească noi resurse de a-şi motiva jucătorii să-şi întreacă din nou limite. Dar ce este imposibilul pentru Leicester?

Transferuri: Ahmed Musa (19 milioane de euro), Nampalys Mendy (15 milioane de euro), Bartosz Kapustka (9 milioane de euro)

Leicester este House Arryn: o casă mică, despre care nimeni nu ar fi crezut că poate ajunge aşa sus. În film nici nu se întîmplă asta, dar tocmai de asta se spune că „viaţa bate filmul”. Sloganul Casei Arryn, „As high as the honour” se potriveşte lui Leicester. Onoarea i-a dus în frunte anul trecut, vom vedea ce urmează.

„Trebuie să ne apărăm titlul! Doar aşa le putem arăta tuturor că sîntem înfometaţi de şi mai multe succese” (Claudio Ranieri)

Cotă la titlu: 30,00

SACII DE BANI

Mai presus de onoare! Miza financiară, colosală

LIVE VIDEO PREMIER LEAGUE ETAPA 1. Premier League este cel mai bogat campionat din lume, în special datorită banilor obţinuţi din drepturile de televizare. 5,13 miliarde de lire sterline vor împărţi echipele din Premier League în perioada 2016-2019. Este o îmbunătăţire cu aproape 70 de procente la contractul pe care cluburile din Anglia îl semnaseră pentru drepturile TV din Premiership în precedentele trei sezoane. Sumă care şi aşa era cea mai mare din lume pentru fotbal. La o medie de 1,7 miliarde lire pe an, Premier League este depăşită doar de NFL (fotbal american), 3,2 miliarde lire pe an, este la egalitate cu NBA (baschet), şi depăşeşte MLB (baseball), 1,02 miliarde de lire pe an. Primera Division primeşte 0,8 miliarde de lire pe an. 150 de milioane de lire sterline încasează echipa care ia titlul în Premier League în sezonul 2016-2017, în timp ce ultima clasată va lua aproximativ 100 de milioane de lire sterline!

„Din punct de vedere economic, Burnley a ajuns o formaţie mai puternică decît Ajax” (director executiv Premier League)

Programul primei etape:

Capture