Fotbal intern

România U21 – Malta U21 4-1. „Tricolorii” au făcut instrucție cu maltezii și și-au asigurat locul 2 în grupă

13.10.2020 | 21:41
Romania U21  Malta U21 41 Tricolorii au facut instructie cu maltezii si siau asigurat locul 2 in grupa
ADVERTISEMENT

Echipa națională de tineret a României a învins Malta cu 4-1 în penultima etapă a preliminariilor CE de Tineret 2021 și și-a asigurat locul 2 în grupa a 8-a. „Tricolorii” mici nu mai au nicio șansă să depășească liderul Danemarca, pe care-l vom întâlni în ultima rundă pe teren propriu, dar avem nevoie de victorie în acel meci pentru a putea prinde in extremis primele 5 pozitii în clasamentul echipelor de pe locul 2 și a obține calificarea la Euro.

România U21 – Malta U21 4-1 (Mățan 16, Man 26, 39 pen., Ganea 36 / Elouni 51) – VEZI VIDEO

  • România U21: Aioani – Vlădoiu, Drăguşin, Băluţă, Haruţ – Olaru (77 Moruțan), M. Marin, Ciobanu (82 Itu) – Man (60 Drăguș), Ganea (46 Chindriș), Măţan (60 Petrila).  Antrenor: Mihai Stoichiţă
  • Malta U21: Formosa – Borg, Camilleri, Spiteri, Gauci (72 Vella) – McKay (80 Ghio), Attard (46 Fenech), Spiteri (46 Farrugia), Scicluna (60 Zammit) – Friggieri, Elouni. Antrenor: Silvio Vella
ADVERTISEMENT

Min. 51: GOOOOL MALTA! Elouni profită de o ezitare a lui Chindriș și reduce din diferență. România U21 – Malta U21 4-1.

Min. 39: GOOOOL ROMÂNIA! Dennis Man înscrie din penalty. România U21 – Malta U21 4-0.

Min. 36: GOOOOL ROMÂNIA! Contraatac rapid al „tricolorilor” și George Ganea marchează cu un șut din interiorul careului. România U21 – Malta U21 3-0.

ADVERTISEMENT

Min. 34: Tudor Băluță este eliminat după ce face un faul inutil la mijlocul terenului, pentru care vede al doilea cartonaș. Va lipsi în meciul decisiv cu Danemarca.

Min. 26: GOOOOL ROMÂNIA! Același Mățan pătrunde în careu, este blocat în ultimă instanță de apărătorii oapseților, dar Man recuperează balonul și reușește să majoreze diferența. România U21 – Malta U21 2-0.

ADVERTISEMENT

Min. 16: GOOOOL ROMÂNIA! Mățan driblează 4 fundași ai maltezilor și înscrie cu un șut plasat, din interiorul careului. România U21 – Malta U21 1-0.


Meciul România U21 – Malta U21 are loc marţi, 13 octombrie, cu începere de la ora 20:00, pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, în cadrul etapei a 9-a penultima, a grupei a 8-a a preliminariilor CE de tineret 2021, competiţie ce va fi găzduită vara viitoare de Slovenia şi Ungaria.

ADVERTISEMENT

Cu 180 de minute înainte de încheierea preliminariilor tricolorii mici sunt calificaţi la turneul final pentru a doua oară consecutiv, însă nu pot fi siguri de atingerea obiectivului. Ei ocupă locul secund în grupă, cu 16 puncte, şase mai puţin ca liderul Danemarca şi tot şase peste locul 3, Ucraina.

Cum urmare a pandemiei de coronavirus care a dat peste cap şi sportul la nivel mondial UEFA a luat decizia de a nu mai exista baraje pentru locurile 2 şi se vor califica direct alături de câştigătoarele celor nouă grupe primele cinci formaţii de pe locurile secunde, situaţie care mometan e favorabilă nouă.

România U21 – Malta U21 Live stream PRO X

Însă zarurile nu au fost pe deplin aruncate după ce am pierdut la Kiev ultimul meci în faţa Ucrainei, printr-un penalty făcut cadou gazdelor de arbitrul kazah. Pentru că Ucraina are un meci mai puţin, cu Malta şi dacă noi pierdem acasă cu danezii în ultimul joc ei ne pot lua faţa.

Partida România U21 – Malta U21 se joacă marţi, 13 octombrie, de la ora 20:00, la Giurgiu, pe stadionul Astrei, Marin Anastasovici şi contează pentru penultima etapă din grupa a 8-a a preliminariilor CE de tineret. Meciul va putea fi urmărit în exclusivitate pe postul PRO X. Totodată, el poate fi vizionat şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Virgil Ghiţă, trimis acasă, suspect de varicelă

Meciul cu lanterna roşie a grupei este cel mai uşor, la prima vedere, pentru echipa lui Adrian Mutu. Rezultatul acestei partide nu contează în ierarhizarea primelor cinci locuri secunde, pentru că existând şi grupe de câte cinci echipe, s-a decis ca pentru grupele de şase să nu se ia în calcul meciurile cu codaşele. Însă e important să învingem pentru a păstra avansul asupra Ucrainei.

Numai că tocmai acum au apărut probleme serioase pentru naţionala de tineret. Un membru al staffului tehnic şi fundaşul Alex Paşcanu, titular în Ucraina, au fost depistaţi pozitiv la testul de COVID 19 acreditat de UEFA! Aceasta înseamnă izolarea staffului tehnic în frunte cu Mutu şi a jucătorului în cauză, iar pe bancă va sta directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă. În plus, alt fundaş titular, Virgil Ghiţă, are varicelă şi a plecat deja la Ovidiu, pentru a se trata.

Sunt de aşteptat schimbări în primul unsprezece al României

Cu siguranţă vor fi efectuate schimbări în formula de start, în primul rând în centrul apărării, acolo unde foarte probabil cel mai tânăr jucător din lot, fundaşul lui Juventus, Radu Drăguşin va fi titularizat alături de Andrei Chindriş.

Evident, pentru casele de pariuri un asemenea meci este considerat supersolist şi cota de 1,15 pentru victoria României justifică pe deplin acest lucru. O bombă în acest meci, adică victoria Maltei, are cotă 19,00, dar cel mai probabil pentru orice parior ar fi să mizeze pe un succes cu handicap pentru tricolori, handicapul de 1,5, adică două goluri în faţă având cotă de 1,40.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru ”peste 4,5 goluri marcate” la meciul România U21-Malta U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT