Sport

Video. România – Ucraina 3-0 la EURO 2024! Vezi rezumatul unei victorii senzaționale! Gest minunat făcut de nemți după succesul ”tricolorilor”

România s-a impus în fața Ucrainei, scor 3-0, în primul meci din grupa E la EURO 2024. Gestul extraordinar făcut de gazdele din Munchen.
Video Romania  Ucraina 30 la EURO 2024 Vezi rezumatul unei victorii senzationale Gest minunat facut de nemti dupa succesul tricolorilor
Nicolae Stanciu a dat drumul la sărbătoare pe Allianz Arena! Căpitanul naționalei, gol de senzație în poarta Ucrainei la EURO 2024. Foto: Fanatik.
ADVERTISEMENT

Trimişii FANATIK la EURO 2024, Remus Răureanu – coordonatorul departamentului sport, Cristi Coste – redactor şef al revistei FANATIK şi Răzvan Nicolae – coordonatorul departamentului video al FANATIK, vă țin la curent minut cu minut cu tot ceea ce se întâmplă la Munchen după finalul partidei România – Ucraina 3-0, debutul tricolorilor la Campionatul European din Germania din grupa E, meci ce a putut fi vizionat live video în direct pe Pro TV şi live online stream pe platforma Voyo.

UPDATE: Nemții au luminat Allianz Arena în culorile României

Organizatorii EURO 2024 au ținut să marcheze victoria categorică obținută de ”tricolori” în fața Ucrainei, scor 3-0, în primul meci din Grupa E, și au luminat o parte din Allianz Arena în culorile steagului României. La ore bune după încheierea partidei de la Munchen, o parte din superbul stadion era luminat în culorile roșu, galben și albastru.

ADVERTISEMENT
EURO 2024 România – Ucraina
Imagine cu Allianz Arena luminat în culorile steagului României, după victoria în fața Ucrainei, scor 3-0, de la EURO 2024. Sursă foto: Facebook Robert Pongracz

Cealaltă jumătate de stadion era luminat în culorile Ucrainei, galben și albastru.

UPDATE: Învinși clar, ucrainenii au stabilit un record uimitor

În ciuda faptului că a fost învinsă fără drept de apel de România, scor 0-3, în primul meci de la EURO 2024, Ucraina a stabilit un record neașteptat la întâlnirea de la Allianz Arena din Munchen.

Trupa lui Serghei Rebrov a avut o posesie de 71% în meciul împotriva ”tricolorilor”, ceea ce reprezintă un nou record de posesie al naționalei Ucrainei la Campionatele Europene și Mondiale.

ADVERTISEMENT

În plus, atacantul Andriy Yarmolenko a intrat pe teren în minutul 62 și a devenit primul fotbalist ucrainean din toate timpurile care a evoluat la patru Campionate Europene (2012, 2016, 2020 și 2024).

UPDATE: Stanciu nu l-a uitat pe Moruțan

La finalul partidei România – Ucraina 3-0, din prima etapă a Grupei E de la EURO 2024, mijlocașul Nicolae Stanciu a ținut să-o ofere tricoul cu numărul 21 lui Olimpiu Moruțan, cel care a ratat turneul final din cauza unei teribile accidentări.

ADVERTISEMENT

După gestul căpitanului, Moruțan a ținut să-i mulțumească acestuia cu un mesaj în mediul online. ”Astăzi, la fel ca de fiecare dată, ai fost cel care ne-a unit. Iar faptul că pe mine m-ai luat cu voi pe teren, e incredibil. Sunt atât de recunoscător pentru prietenia noastră și îți mulțumesc pentru fiecare moment în care mi-ai fost alături.

ADVERTISEMENT

Ești un om atât de bun, cum puțini au șansa să întâlnească… Felicitări pentru gol și victorie, căpitane”, a scris Moruțan, iar Stanciu i-a răspuns imediat printr-un scurt comentariu: ”Te iubesc”.

Înainte de startul EURO 2024, Nicolae Stanciu a decis să renunțe la tricoul cu numărul 10, pe care i l-a cedat lui Ianis Hagi, și l-a luat pe cel cu numărul 21 în semn de solidaritate cu Moruțan, cel care purta de obicei acest număr.

UPDATE: Reacția lui Dorinel Munteanu, după victoria categorică a României

Dorinel Munteanu, deținătorul recordului de selecții la echipa națională a României, a lăudat din cantonamentul Oțelului de la Vatra Dornei prestația ”tricolorilor” din victoria în fața Ucrainei, scor 3-0.

”Din punctul meu de vedere a fost un meci extraordinar de reușit, chiar fabulos, al naționalei noastre. România a avut o atitudine incredibilă, care, cel puțin mie, îmi dă speranță că poate fi un nou început pentru națională. Mie, ca fost internațional, îmi dă speranțe foarte mari.

Nu neapărat scorul, dar jocul, atitudinea, implicarea jucătorilor, toate au fost perfecte, nu am dat nicio șansă adversarilor. Eu m-am simțit mândru, ca fost internațional, ca român care a jucat 10 ani în Germania. S-a văzut că nu ne-am dus acolo la număr, că suntem acolo pe merit și mai ales că putem să contăm.

Ucraina probabil ne-a luat de sus, cu toate vedetele ei. Dar nu i-am lăsat nicio șansă. Am jucat exact, perfect, în apărare, la mijloc și în atac. Contraatacurile jucătorilor noștri de azi mi-au adus aminte de noi, de contraatacurile noastre rapide de la Mondialul din ’94.

Da, nu mă feresc s-o spun, au fost momente de joc când mi-au reamintit de noi, cei de acum 30 de ani. Eu așa am simțit. Iar România a câștigat fără niciun dubiu. A fost de departe cel mai bun meci al naționalei sub comanda lui Edward Iordănescu.

Mi-a plăcut în primul rând echipa. Stanciu a ieșit în evidență prin experiență, prin calitate. Apărarea a stat foarte bine la 20 de metri de poartă, fără fisuri. Răzvan Marin, pe care îl văd ca pe un urmaș al meu, a fost excelent.

Marius Marin, chiar dacă nu iese în evidență, a închis foarte bine centrul. Drăguș a inițiat atacuri, a pus umărul și în defensivă. Drăgușin m-a impresionat cu sprintul ăla în terenul advers. Da, poate fi un nou început pentru echipa națională, cu acest spirit colectiv.

Acum se vor bucura, trebuie să consume această victorie mare, dar de mâine, gata, gândul trebuie să fie la Belgia. Care, chiar dacă nu mai e echipa de acum câțiva ani, rămâne periculoasă. Mai ales că vine rănită după înfrângerea cu Slovacia.

Dar noi dacă ne păstrăm nivelul, acest joc colectiv perfect, mă face să mă gândesc la lucruri mari, chiar mărețe. Nu vreau să-i supraestimez, dar trebuie să spunem ce vedem. Pentru că uite, putem, fi imprevizibili. Au făcut un joc incredibil, dacă și Rațiu, care a fost excelent în apărare, a ajuns în careul lor, având ocazii de gol,

Da, putem să visăm. Mai ales și cu această susținere din partea oamenilor. M-a impresionat enorm câți români au fost la meci, cu câtă căldură le-au fost alături băieților”, a declarat Munteanu.

UPDATE: MAE a cerut lămuriri cu privire la fanii reținuți

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat în cazul ultrașilor români reținuți de poliția germană la frontieră și care au fost audiați ore în șir înainte de a li se interzice să meargă la Munchen pentru meciul cu Ucraina, chiar dacă avea bilete.

”În acest context, reprezentanții oficiului consular au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile competente, solicitând clarificări cu privire la aspectele semnalate”, se arată într-un răspuns al MAE pentru FANATIK.

UPDATE: Rezumatul video toate golurile din România – Ucraina 3-0 (Stanciu 29, R. Marin 53, Drăguș 57)

Vezi rezumatul unei victorii senzaționale reușite de echipa națională a României în primul meci de la EURO 2024. Susținută frenetic de 30.000 de fani, naționala de fotbal a României a debutat cu un succes impresionant la turneul final din Germania. Stanciu și compania au făcut un joc memorabil pe Allianz Arena, iar la final tricolorii s-au bucurat împreună cu marea galbenă de suporteri. Stanciu și Ianis Hagi au luat portavocea și au condus recitalul fericirii.

UPDATE: Clasamentul grupei E după România – Ucraina 3-0 și Belgia – Slovacia 0-1

  1. România 3 puncte (golaveraj 3-0) / 1 meci jucat
  2. Slovacia 3 puncte (golaveraj 1-0) / 1 meci jucat
  3. Belgia 0 puncte (golaveraj 0-1) / 1 meci jucat
  4. Ucraina 0 puncte (golaveraj 0-3) / 1 meci jucat

UPDATE: Ucrainenii acuză Rusia că au întrerupt transmisia meciului România

Transmisia meciului pe care naționala Ucrainei l-a pierdut în fața României, scor 0-3, la EURO 2024, a fost întreruptă în țara vecină la scurt timp după începerea reprizei secunde, iar fanii au dat vina pe Rusia.

Incidentul nu a fost unul izolat, ci a fost semnalat din mai multe colțuri ale țării. Mulți fani au indicat faptul că adevăratul motiv al acestei întreruperi este un atac cibernetic rusesc. Această variantă a fost împărtășită și de compania privată de electricitate DTEK, ale cărei centrale electrice au fost ținta mai multor atacuri rusești.

UPDATE: Nicolae Ciucă, mesaj pentru ”tricolori”

Oamenii politici s-au înghesuit să felicite echipe națională a României după victoria din meciul cu Ucraina, scor 3-0, primul de la EURO 2024, iar printre aceștia s-a aflat și Nicolae Ciucă, președintele Senatului.

”Felicitări, băieți! Ne-ați umplut inimile de bucurie! Suntem mândri de voi și mândri să fim români! Succes în continuare! #HaiRomania”, a scris fostul premier, pe contul personal de Facebook.

UPDATE: Recorduri stabilite de Niță, Stanciu și Drăguș

Trei dintre jucătorii reprezentativei României, Florin Niță, Nicolae Stanciu și Denis Drăguș au intrat în istoria fotbalului românesc după victoria fabuloasă din meciul cu Ucraina, scor 3-0, de la debutul la EURO 2024.

La 36 de ani și 350 de zile, portarul Florin Niță a devenit cel mai în vârstă fotbalist român care a jucat vreodată la un turneu final al Campionatului European. Vechiul record îi aparținea lui Lucian Sânmărtean, care avea 36 de ani și 98 de zile când a jucat la EURO 2016, într-un meci cu Albania.

Căpitanul Nicolae Stanciu a urcat pe locul 3 în topul celor mai în vârstă jucători români care au marcat la un turneu final al EURO, la 31 de ani și 41 de zile. Pe primul loc este Dorinel Munteanu (31 de ani și 361 de zile la EURO 2000, la un meci cu Anglia), iar pe poziția secundă se află Ladislau Boloni (31 de ani și 95 de zile la EURO 1984, la un meci cu Spania).

La 24 de ani și 347 de zile, atacantul Denis Drăguș a devenit al doilea cel mai tânăr marcator al României la un turneu final european. Lider în această ierarhie este Cristian Chivu, care a marcat la 19 ani și 238 de zile într-un meci cu Anglia, la EURO 2000.

UPDATE: Iohannis, mesaj de mulțumire pentru națională

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut să transmită un mesaj de felicitare echipe națională, după victoria categorică în fața Ucrainei, scor 3-0, în primul meci de la Campionatul European.

”Emoționantă victoria de astăzi a echipei noastre de fotbal în meciul de debut la EURO 2024. Felicitări tricolorilor pentru această realizare și mult succes în continuare! Hai, România!”, a scris Iohannis, pe contul personal de Facebook.

UPDATE: Românii de acasă au sărbătorit în Piața Universității victoria cu Ucraina

Victoria senzațională reușită de tricolori împotriva Ucrainei, scor 3-0, în debutul grupei E de la EURO 2024, a declanșat o bucurie de nedescris în țară. Numeroși suporteri din Capitală au ieșit ca în vremurile bune să celebreze succesul în Piața Universității. ”Îmi doresc să ieșim din grupe și să facem România să zâmbească. Vrem să scoatem România în stradă”, a spus Ianis Hagi, înainte de plecarea naționalei României la turneul final. Fanii adunați la ”Universitate” i-au scandat numele lui Radu Drăgușin!

UPDATE: România cu golurile, Ucraina cu posesia

Naționala României a avut un debut perfect la EURO 2024, 3-0 cu Ucraina. Tricolorii au închis toate culoarele spre poarta lui Niță și au dat dovadă de o eficiență incredibilă, înscriind de trei ori din cinci șuturi cadrate.

Potrivit Opta Analyst, echipa României a avut doar 29% posesie, cea mai mică dintre toate echipele care au câștigat un meci cu cifre înregistrate la EURO din 1980. Nicolae Stanciu a devenit primul jucător din Saudi Pro League care a marcat la un Campionat European. Mingea șutată de Stanciu la golul de 1-0 a avut 116 km/oră, conformă măsurătorilor UEFA.

UPDATE: Selecționerul Ucrainei, Serhyi Rebrov: ”Am jucat slab, nu am funcționat ca echipă”

Selecționerul Ucrainei, Serhyi Rebrov, a venit foarte supărat la conferința de presă de după meci: „Ce înseamnă să fii favorit în fotbal? Să joci și să câștigi azi! Nu valorează nimic ceea ce făceai în urma cu o săptămână sau cu un an! Iar azi am jucat slab, nu am funcționat ca echipă”. Până să se prezinte în sala unde îl așteptau jurnaliștii, Rebrov a fumat încontinuu, iar de nervi a încurcat Slovacia cu Slovenia. El a zis „trebuie să ne pregătim pentru Slovenia…scuze, Slovacia!”.

UPDATE: Edi Iordănescu: ”Această generație nu reprezintă niciun metal. E Generația de suflet”

Selecționerul Edi Iordănescu a apărut foarte stăpân pe el la conferența de presă susținută la finalul partidei România – Ucraina (3-0), cea mai mare victorie din istoria naționalei noastre la turneele finale.

”Vă rog nu numiți în niciun fel această generație. În trecut a fost Generația de Aur. Această generație nu reprezintă niciun metal. Este Generația de suflet! Echipa asta este echipa care a pus cel mai mult suflet. Au fost și înainte echipe care au pus suflet, dar această echipă a pus cel mai mult suflet. Suflet ca această generație nu a mai pus nimeni. Generația asta nu are limite. Jucătorii au alergat până au căzut din picioare și au intrat alții pe teren. Sunt mândru ei!”, a declarat selecționerul Edi Iordănescu.

UPDATE: Nicolae Stanciu a fost desemnat ”Jucătorul meciului” România – Ucraina

Nicolae Stanciu a fost desemnat ”Jucătorul meciului” România – Ucraina. La flash-interviul acordat imediat după joc la PRO TV căpitanul României a declarat: ”Este cea mai fericită zi din viața mea, după nașterea fetițelor mele. Nu se mai poate repeta o asemenea zi. Ce am trăit astăzi nu se mai poate repeta. Le mulțumim suporterilor pentru susținere. Un astfel de meci îl trăești o dată în viață”.

Fluier final: arbitrul suedez Glenn Nyberg a pus capăt primului meci al României la EURO 2024. Tricolorii au răsturnat toate calculele hârtiei și s-au impus cu un 3-0 fără drept de apel, după o prestație realmente senzațională.

Este a doua victorie reușită de naționala României la EURO, după 3-2 cu Anglia, la EURO 2020, dar și cel mai mare succes ca diferență de scor din istoria participărilor României la toate turneele finale. Cu 3 puncte și golaveraj 3-0, România a luat o opțiune importantă pentru a se califica în optimi. Urmează meciul cu favorita grupei Belgia, sâmbătă, 22 iunie, la Koln.

Min. 90: arbitrul de rezervă a arătat de la margine patru minute de prelungire. Ne apropiem de cea mai mare victorie reușită de echipa națională a României la turneele finale, 3-0.

Min. 87: a ieșit Stanciu, a intrat Racovițan. În finalul meciului, România a patru fundași centrali pe teren, toți din lot: Radu Drăgușin, Andrei Burcă, Adrian Rus și Bogdan Racovițan. Este foarte important să nu primim gol, deoarece golaverajul reprezintă un criterul foarte important de departajare în caz de egalitate pentru calificarea în optimile de finală.

Min. 85: fanii români au fost excepționali pe tot parcursul meciului. Au cântat, i-au împins pur și simplu de la spate pe tricolori spre o victorie incredibilă, care deschide larg porțile calificării în optimi. În minutul 85 au acaparat fondul sonor intonând imnul României.

Min. 83: încep să curgă elogiile la adresa jocului prestat de naționala României. Fostul atacant scoțian John McFadden îi laudă pe tricolori. ”România a fost o echipă îngustă și compactă. Le-a plăcut foarte mult aspectul defensiv al jocului. A fost o bucurie să urmăresc acest joc”, a concluzionat scoțianul, potrivit site-ului UEFA.

Min. 77: Naționala României s-a apărat excelent și i-a ținut la respect pe fotbaliștii de sute de milioane de euro. Niță a recepționat primul șut pe poartă abia în minutul 77. Defensiva condusă impecabil de Drăgușin și Burcă a fost la înălțime. Lui Serghei Rebrov privește încremenit spre teren, nu-i vine să creadă scorul neverosimil de pe tabelă, 3-0 pentru România!

Min. 75: am intrat în ultimul sfert de oră și conducem cu 3-0. Edi Iordănescu a făcut ultimele două schimbări. I-a scos pe M. Marin și pe Drăguș și i-a introdus pe Rus, respectiv pe Pușcaș.

Min. 62: România a făcut două schimbări: Au intrat Mihăilă și I. Hagi, au ieșit Coman, respectiv D. Man. Ucraina a operat trei modificări. „Dră-gu-șin! Dră-gu-șin!” este scandarea fanilor României. Fundașul de 22 de ani joacă imperial.

Min. 57: GOOOOOOLLLL ROMÂNIA, 3-0. Denis Drăguș l-a învins pe Lunin, eroul lui Real Madrid din campania câștigătoare a Ligii Campionilor, din apropierea porții, după o pasă senzațională oferită de Dennis Man. Faza a început după un corner scurt executat de Stanciu până la Man. Golul a fost confirmat după o scurtă verificare VAR. Cu puâin timp înainte Rațiu a șutat puternic la poartă, dar Lunin a respins în corner.

Min. 53: GOOOOOOOLLLLL ROMÂNIA, 2-0. Răzvan Marin a majorat scorul cu șut puternic la firul ierbii, la capătul un contraatac fantastic, care a amintit de raidurile Generației de Aur de la Mondialul de vis din America 1994.

Min. 48: fotbaliștii ucraineni au dat dovadă de lipsă de fair-play. Stepanenko l-a lovit puternic cu cotul în plex pe Drăguș, care a rămas fără respirație și a căzut pe gazon. Adversarii nu au dat mingea afară pentru a permite echipei medicale să îi acorde îngrijiri tricolorului și au finalizat acțiunea cu șut peste poartă.

Min. 46: S-a reluat meciul România – Ucraina. E pentru a doua oară când România conduce la pauză la turneele finale EURO, după 1-0 cu Elveția la EURO 2016. Atunci s-a terminat 1-1. Acum conducem cu 1-0, grație golului marcat de Nicolae Stanciu și sperăm că vom obține a doua victorie din istoria participărilor la Europene, după 3-2 cu Anglia la EURO 2000.

Pauză: Edi Iordănescu a fost în atenția jurnaliștilor britanici în prima repriză a meciului cu Ucraina de la EURO 2024. Selecționerul naționalei României a fost extrem de energic și a fost surprins în diferite ipostaze.

Pauză: România a intrat în avantaj la cabine după golul excepțional marcat de Nicolae Stanciu. Căpitanul naționalei României, intrat într-un top select, a punctat la vinclu cu o execuție măiastră de la marginea careului. Lunin și Matviienko au greșit la unison. Naționala lui Serghei Rebrov nu a avut nicio șansă clară de gol în prima repriză. Ucrainenii nu au trimis niciul șut pe spațiul porții lui Florin Niță.

Min. 39: Uluitor! Nicolae Stanciu a fost aproape să înscrie direct din lovitură de la colț. Execuția căpitanului naționalei României a lovit bara porții lui Andriy Lunin. Portarul lui Real Madrid era învins.

Min. 38: Dennis Man a fost protagonistul unei ratări incredibile! Fotbalistul român de la Parma a trimis spre poartă de la marginea careului. Balonul a fost deviat și a trecut puțin pe lângă bara din stânga porții lui Lunin.

Min. 36: Replica Ucrainei nu a întârziat să apară. Mykhailo Mudryk a trimis o centrare lobată în careu și a creat pericol în fața porții României. Radu Drăgușin a respins în corner în ultima clipă.

Min. 29: GOOOL România, 1-0!!!! Nicolae Stanciu trimite în vinclu cu un șut din afara careului. Dennis Man i-a așezat excelent mingea la marginea careului căpitanului naționalei României, după o eroare în defensiva adversă. Allianz Arena din Munchen a „explodat” în momentul golului lui Nicolae Stanciu.

Min. 26: Dennis Man ia acțiunea pe cont propriu în flancul drept. Fotbalistul care a promovat cu Parma în Serie A a intrat cu mingea în careu și l-a depășit în primă fază pe Oleksandr Zinchenko. Internaționalul ucrainean a revenit în ultimul moment și a trimis mingea în corner.

Min. 25: România ar trebui să profite! Statisticile spun că Ucraina are de fiecare dată dificultăți în startul meciurilor. Palmaresul naționalei lui Serghei Rebrov denotă că ucrainenii au probleme în primele reprize ale jocurilor.

Min. 23: Denis Drăguș combină cu Andrei Rațiu în flancul drept. Fundașul din La Liga a încercat să centreze în careu, însă mingea deviată de Zinchenko a ajuns în brațele lui Lunin.

Min. 20: Ucraina are o posesie zdrobitoare în timp ce meciul se apropie de jumătatea primei reprize. Naționala lui Serghei Rebrov are o posesie de 74%, însă ucrainenii nu au trimis, deocamdată, vreun șut pe spațiul porții lui Florin Niță. Edi Iordănescu face primele gesturi de furie la marginea terenului.

Min. 16: Florinel Coman și Nicolae Stanciu combină la marginea careului naționalei Ucrainei. Internaționalul român de la Damac îi pasează lui Denis Drăguș, însă atacantul lui Gaziantep este deposedat de Shaparenko.

Min. 13: Rațiu încearcă să-l depășească pe Zinchenko folosind un artificiu tehnic. Fundașul lui Arsenal se apără exemplar. Mingea ajunge rapid în jumătatea de teren a naționalei României. Tsygankov încearcă să centreze în careu, însă Bancu blochează, iar balonul este reținut de Florin Niță.

Min. 8: Denis Drăguș a oferit o acțiune individuală de clasă. Atacantul lui Gaziantep a depășit în viteză un adversar și i-a pasat lui Florinel Coman. „Șeptarul” de la FCSB, introdus în echipa de start pe ultima sută de metri, a trimis pe poartă, însă Lunin a reținut fără probleme. Este primul șut pe spațiul porții al partidei.

Min. 3: Mykhailo Mudryk și Artem Dovbyk, cei mai periculoși jucători ai naționalei Ucrainei, au atins pentru prima oară balonul. Naționala lui Serghei Rebrov are în atac jucători de la Chelsea, Girona sau Șahtior Donețk.

Min. 1: Meciul a început! Atmosfera de pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen, este de-a dreptul spectaculoasă. Fondul sonor este dominat de suporterii „tricolorilor”, prezenți în număr mult mai mare în tribune.

UPDATE: Florin Niță a devenit cel mai bătrân tricolor de la turneele finale

Portarul Florin Niță, care împlinește 37 de ani pe 3 iulie, a fost titularizat de Edi Iordănescu la meciul România – Ucraina, primul din grupa E de la EURO 2024. Astfel, Niță a devenit cel mai bătrân tricolor care participă la un turneu final EURO și CM. Luni, 17 iunie, Niță are 36 ani, 11 luni și 14 zile și a doborât recordul deținut de Lucian Sânmărtean, care a avut 36 ani, 3 luni și 6 zile la meciul cu Albania de la EURO 2016.

Cei mai vârstnici tricolori care au jucat la turneele finale:

  • Florin Niță (36 ani, 11 luni și 14 zile) – EURO 2024
  • Lucian Sânmărtean (36 ani, 3 luni și 6 zile) – EURO 2016
  • Miodrag Belodedici (36 ani, 1 luni și 4 zile) – EURO 2000
  • Gheorghe Hagi (35 ani, 4 luni și 19 zile) – EURO 2000
  • Răzvan Raț (35 ani, 24 zile) – EURO 2016
  • Ovidiu Hoban (33 ani, 5 luni și 23 zile) – EURO 2016
  • Costică Ștefănescu (33 ani, 5 luni și 3 zile) – EURO 1984

UPDATE: Bogdan Stelea a analizat titularizarea lui Florin Niță

Selecționerul Edi Iordănescu l-a ales pe Florin Niță titular contra Ucrainei în fața lui Horațiu Moldovan, portarul care a contribuit în preliminariile la calificarea României. Fostul mare goalkeeper Bogdan Stelea a analizat decizia lui Iordănescu: ”Niță este o alegere corectă, pentru că este portarul care a avut continuitate în evoluții la echipa de club și a apărat bine la națională. Avem o echipă echibilrată, care trebuie să alerge mult și să dezvpolte jocul pe contaatac. Cred că vom fi dominați mult, dar asta nu înseamnă că nu putem câștiga. Coman, Drăguș sau Alibec pot surprinde”.

UPDATE: Jucătorii cu cea mai mare cotă de piață din echipele de start la meciul România – Ucraina

Lotul naționalei României are cea mai mică valoare de piață dintre toate cele 24 de echipe calificate la EURO 2024, 92,13 milioane de euro. De partea cealaltă, Ucraina încheie Top 10 al celor mai bine cotate reprezentative, cu 379 de milioane de euro.

Cel mai bine cotat din echipa de start a României este Radu Drăgușin, 25 de milioane de euro, iar dintre titularii Ucrainei Oleksandr Zinchenko este evaluat la 38 de milioane de euro.

UPDATE: . Echipele de start la România – Ucraina

România: Fl. Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Coman. Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Mihăilă, Pușcaș, Alibec, Bîrligea. Selecționer: Edward Iordănescu

Ucraina: Lunin – Konoplya, Zabarniy, Matvycenko, Zinchenko – Stepanenko, Brazhko- Tsygankov, Sudakov, Mudryk – Dovbyk. Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Shaparenko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko. Selecționer: Serghei Rebrov
Absent: Mykolenko (accidentat)

UPDATE: Modificare de ultimă oră în echipa României. Mihailă a făcutr ferbră

Selecționerul Edi Iordănescu a operat o modificare de ultimă oră în echipa de start. Florinel Coman a fost introdus titular în locul lui Valentin Mihăilă, deoarece extrema Parmei a făcut febră azi-noapte și nu se simte bine. ”Vali trebui să joace, dar din păcate a făcut febră aseară și s-a simți rău. Măcar să-și revină și să poate juca în meciurile următoare. Important este ca România a facă un rezultat bun cu Ucraina”, a spus tatăl lui Valentin Mihăilă. Informația a fost confirmată și de impresarul Giovanni Becali la Digi Sport.

UPDATE: Naționala României a ajuns la stadionul Allianz Arena

Autocarul naționalei României a ajuns la stadionul Allianz Arena cu circa o oră și jumătate înaintea meciului cu Ucraina. Tricolorii, îmbărcați în costumele de prezentare, au luat un prim contact cu gazonul și au fost întâmpinați cu ovații de miile de fani români aflați în tribune.

Edi Iordănescu a apelat la următoarea formulă de start: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu –  M. Marin, Stanciu, R. Marin – D. Man, Drăguș, Mihailă.

UPDATE: Primii suporterii români au ajuns în tribunele stadionului Allianz Arena

Porțile stadionului Allianz Arena s-au deschis, iar primii suporteri români și-au ocupat deja locurile în tribune. Echipați în tricouri galbene ca și jucătorii naționalei, fanii sunt nerăbdători să-i împingă de la spate pe tricolori spre un mult dorit succes în primul meci de la EURO 2024, cu Ucraina.

Se estimează că pe stadionul lui Bayern Munchen vor fi circa 30.000 de fani români, care este de așteptat să creeze o atmosferă senzațională, care să impulsioneze jocul elevilor lui Edi Iordănescu. România și Ucraina s-au mai întâlnit de șase ori, dar numai în amicale. Acesta este primul meci oficial între cele două reprezentative. Bilanțul general este egal, ambele echipe au câte trei victorii.

FANII ROMÂNI AU AJUNS ÎN TRIBUNELE ALLIANZ ARENA

UPDATE: Premierul Marcel Ciolacu și George Simion, liderul AUR, sunt lângă tricolori la meciul cu Ucraina

Naționala României va fi susținută din loja oficială a stadionului Allianz Arena de premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului îmbină utilul cu plăcutul. Primul ministru efectuează luni, 17 iunie, o vizită oficială în Bavaria, în contextul marcării a 25 de ani de relaţii bilaterale româno-bavareze.

Printre zecile de mii de fani români se află și George Simion, președintele AUR, care poartă un tricou galben cu numele lui Hagi imprimat pe spate. George Simion a fost desemnat candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

UPDATE: Este nebunie la porțile stadionului Allianz Arena

Mii de fani au luat cu asalt stadionul Allianz Arena cu mai mult de trei ore înaintea startului partidei. Suporterii sunt controlați foarte atent, se trece prin mai multe filtre până la intrarea în tribune. Pe lângă lista obișnuită cu materiale interzise pe stadioane, organizatorii EURO 2024 sunt foarte atenți ca în incita arenei să nu pătrundă persoane cu steagul Rusiei.

Mai mulți ultrași români au fost reținuți la intrarea în Germania. „Momentan încercăm să aflăm și noi ce s-a întâmplat pentru că nu știm nimic. Noi momentan suntem în Salzburg, adică practic am intrat în Germania. Am fost reținuți acolo timp de 10 ore fără niciun motiv”, a dezvăluit pe FANATIK unul dintre suporterii plecați din țară să susțină naționala la primul meci de la EURO 2024, cel cu Ucraina.

UPDATE: Echipa de start a României

Jurnaliștii FANATIK prezenți în Germania au aflat echipa de start a României pentru meciul cu Ucraina:

  • Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu –  M. Marin, Stanciu, R. Marin – D. Man, Drăguș, Mihailă

Este echipă anunțată de FANATIK încă de joia trecută. Edi Iordănescu a folosit aproape același unsprezece și în amicalul cu Bulgaria (0-0), disputat pe 4 iunie, la București. Singurul absent de atunci a fost fundașul central Andrei Burcă, menajat după ruptura musculară suferită pe 27 aprilie în campionatul Arabiei Saudite.

UPDATE: Suporterii români au început să sosească la stadionul Allianz Arena

Suporterii românii, cu mic, cu mare, au început să sosească la stadionul Allianz Arena, locul de disputare al partidei cu Ucraina, prima pe care naționala României o dispută în grupa E de la EURO 2024. UEFA estimează că în tribune vor fi 30.000 de fani tricolori. Înainte să ajungă la stadion fanii români au făcut spectatol în Marienplatz.

UPDATE: Bogdan Racovițan, suporter la EURO 2016, tricolor la EURO 2024

Fundașul central Bogdan Racovițan (24 de ani) și-a văzut visul împlinit, Edi Iordănescu l-a convocat în lotul pentru EURO 2024. Născut la Dijon, în Franța, pe 6 iunie 2000, a început să practice fotbalul în Franța, dar și-a dorit mereu să îmbrace tricoul României.

“În 2016, la meciul cu Elveția, am fost acolo, am fost suporter. Am fost cu tata și am participat la acel Fan Walk, apoi m-am aflat în tribune. Nu mă gândeam atunci că voi ajunge și eu la EURO”, a declarat Bogdan, pentru FRF TV.

UPDATE: Un fan român a alergat de la București până la Munchen pentru primul meci al României

Daniel Horhogea, 40 de ani, a transformat calificările României la EURO în provocări extreme. Este pentru a doua oară, după Campionatul European din Franța, din 2016, când parcurge în alergare distanța dintre România și țara gazdă de la EURO pentru a fi prezent la meciurile tricolorilor.

Potrivit FRF.ro, călătoria de anul acesta a durat 25 de zile și a însemnat, cumulat în jur de 1.400 de kilometri. Fan Dinamo, Daniel a plecat de la Stadionul „Ștefan cel Mare” din București și s-a oprit abia în fața Munich Fussball Arena, unde România joacă primul meci la EURO 2024, contra Ucrainei.

„Cele 25 de zile de călătorie mi-au zis să nu am așteptări. Îmi doresc doar ca jucătorii să lupte pentru Echipa Națională. Fiecare generație are drumul ei și dorința de a face ceva – eu cred în acești băieți. Am văzut dăruire.”, a precizat teremarul suporter.

UPDATE: Fanii români au petrecut toată noaptea în celebra Marienplatz din Munchen

Naționala României va fi susținută de circa 30.000 de suporteri din tribunele stadionului Allianz Arena la meciul cu Ucraina, primul din grupa E. Mii de fani au luat cu asalt terasele din Marienplaz și au făcut un adevărat spectacol toată noaptea. Au băut bere și au cântat.

Mircea Lucescu a fost întâmpinat cu mult entuzisam de fanii români care așteaptă meciul în Marienplatz, dar și de fanii ucraineni. Il Luce a fost foarte jovial și s-a fotografiat cu toți cei care au dorit să aibă o amintire de neuitat cu marele antrenor român.  ”Sigur suporterii vor câștiga meciul”, a spus Mircea Lucescu.

 

SUPORTERII ROMÂNII FAC SPECTACOL LA MUNCHEN

UPDATE: Reporterii Fanatik prezenți în Germania au creionat formula probabilă a lui Edi Iordănescu

Cristi Coste a prezentat cum va arăta echipa de start a naționalei României pentru meciul din prima etapă cu UcrainaAndrei Burcă ar urma să fie titular în centrul defensivei „tricolore” alături de Radu Drăgușin. De asemenea, în ciuda faptului că a fost surprins la antrenament cu un bandaj uriaș pe picior, Răzvan Marin are șanse mari să fie titular contra naționalei lui Serghei Rebrov.

„A fost un semn de întrebare bandajul pe care l-am văzut pe piciorul lui Răzvan Marin. Se vedea urât, dar informațiile sunt că el este ok, așa cum este Bancu, cel care a ieșit șchiopătând după ultimul antrenament de la Wurzburg.

În mare parte, 90 și ceva la %, selecționerul este decis asupra echipei de start, este cel pe care l-am dat pe FANATIK în urmă cu 4 zile”, a spus Cristi Coste. Echipa de start a României cu Ucraina: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Marius Marin – Man, Mihăilă, Răzvan Marin, Stanciu – Drăguș.

România – Ucraina la EURO 2024. Analiză jucători, antrenori, primul 11 – formația probabilă de start. Cine e vedeta echipei și care sunt fotbaliștii accidentați sau suspendați

România – Ucraina este primul meci al naționalei noastre la EURO 2024. Partida se dispută luni, 17 iunie, de la ora 16:00, pe stadionul ”Allianz Arena” din Munchen. Tricolorii au revenit după 8 ani la un turneu final și au ca obiectiv calificarea în fazele eliminatorii, iar pentru asta au nevoie de un start bun. Doar Stanciu și Alibec au jucat la EURO 2016. Pe atunci, unii dintre tricolorii de azi abia deveniseră majori, alții abia își făceau… buletin! 

Meciul cu Ucraina, calificată prin play-off-ul Ligii Națiunilor, se anunță foarte dificil pentru naționala României, care nu a mai reușit nicio victorie după calificarea fără înfrângere la turneul final din Germania.

În cele patru amicale disputate în 2024, elevii lui Edi Iordănescu au avut prestații neconvigătoare, trei egaluri și o înfrângere: 1-1 cu Irlanda de Nord, 2-3 cu Columbia, 0-0 cu Bulgaria și 0-0 cu modesta reprezentativă a statului Liechtenstein, în ultimul test înainte de EURO 2024, disputat pe 7 iunie, în Ghencea.

Tricolorii au ajuns duminică, 16 iunie, la Munchen. Deplasarea de la Wurzburg, acolo unde România și-a stabilit cartierul general, s-a făcut cu trenul.

Federalii au ajuns la concluzia că drumul cu avionul, cu toate procedurile pe care implică un zbor, ar fi durat mai mult.

Nu este ceva inedit. Și la EURO 2016, Anghel Iordănescu i-a dus pe jucători cu trenul de la Paris la Lyon, pentru meciul cu Albania (0-1), în urma căruia România a ratat calificarea în optimi.

Antrenor România: Edward Iordănescu

Edi Iordănescu (45 de ani) este selecționerul naționalei României din 25 ianuarie 2022. Începutul mandatului său a reprezentat un eșec, soldat cu retrogradarea tricolorilor în al treilea eșalon valoric din Liga Națiunilor.

Conducerea FRF i-a dat credit în continuare, iar după ce Iordănescu jr. a reușit să-și implementeze principiile bazate în special pe disciplină naționala s-a calificat de pe primul loc, fără înfrângere, dintr-o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Sub comanda lui Edi Iordănescu reprezentativa României a disputat 24 de partide, având un bilanț de 9 victorii, 9 egaluri, 6 înfrângeri, golaveraj 33-22. În oficiale, Iordănescu jr. este invincibil de 12 jocuri. Ultimul eșec datează din 14 iunie 2022, 0-3 cu Muntengeru, în Giulești, în Liga Națiunilor. De atunci, România a înregistrat 7 succese și 5 remize.

Selecționerul este optimist înaintea meciului cu Ucraina: ”Ne dorim să stăm cât mai mult în Germania, trebuie să producem rezultate”. Edi Iordănescu are alături de el în Germania toată familia.

Antrenor Ucraina: Serhii Rebrov

Serhii Rebrov (50 de ani) este unul dintre foștii mari atacanți ai Ucrainei, care și-a construit un nume prin evoluțiile de la Dinamo Kiev și Tottenham Hotspur. El a fost instalat pe banca naționalei Ucrainei în iunie 2023, în locul lui Ruslan Rotan, după ce fost demis de la echipa Al-Ain din Emiratele Arabe Unite.

Rebrov a preluat echipa după înfrângerea, scor 0-2, suferită cu Anglia, în deplasare în primul meci din preliminariile EURO 2024. Ucraina a terminat pe locul 3 grupa, după Anglia și Italia, dar s-a calificat la turneul final după meciurile de baraj cu Bosnia-Herțegovina (2-1) și cu Islanda (2-1). Rebrov are dispoziție jucători valoroși de la echipe precum Real Madrid, Chelsea, Arsenal Londra, Everton sau Benfica.

Echipe probabile România – Ucraina din grupa E de la EURO 2024. Dennis Man vs Andriy Lunin

Cei doi selecționeri, Edi Iordănescu și Serhii Rebrov, s-au studiat în cele mai mici detalii și și-au pregătit strategia. Pentru tricolori se anunță patru dueluri horror. Ambii pornesc de la premisa că rezultatul primului meci la un turneu final este foarte important pentru următoarele două jocuri. Cum România își face calcule să ia puncte cu Ucraina și Slovacia, la fel gândesc și ucraineni să ia puncte cu noi cu slovacii. Belgia este considerată marea favorită a grupei E.

  • România: Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin – Man, N. Stanciu, Mihăilă – Drăguș 
    Ucraina: Lunin – Konoplya, Zabarnyi, Matvienko, Zinchenko – Stepanenko, Sharapenko – Mudryk, Sudakov, Tsygankov – Yaremchuk 

Vedeta României: Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu (31 de ani) este căpitanul naționalei României, cel mai experimentat fotbalist din lotul prezent la EURO 2024. Mijlocașul de la Damac (Arabia Saudită) are 70 de selecții și 14 goluri marcate pentru prima reprezentativă. Stanciu și Alibec (33 de ani) sunt singuri tricolori care au jucat și la EURO 2016. Nicu a debutat la prima reprezentativă pe 23 martie 2016, într-un amical România – Lituania (1-0), când a fost introdus la pauză de Anghel Iordănescu, și a marcat golul victoriei.

Vedeta Ucrainei: Mykhailo Mudryk

Mudryk (23 de ani) este unul dintre cei mai periculoși jucători din atacul Ucrainei. Mudryk joacă extremă stânga și impresionează printr-o tehnică desebită în regim de viteză. Chelsea a plătit 70 de milioane de euro, în 2023, pentru transferul lui Mudryk de la Șahtior Donețk.

Tricolorii sunt puși în gardă. „E important să ne dublăm, să ne triplăm, să fim cât mai bine organizaţi pe faza defensivă pentru a nu le da şansa ucrainenilor să ne depăşească. Trebuie să fim o echipă cât mai scurtă pentru a avea şanse. Ştim că sunt jucători de viteză, tehnici, însă chiar dacă ei sunt la un nivel mai înalt decât mine, nu îmi fac probleme. Voi da 100% şi cu siguranţă alături de colegi vom face o partidă frumoasă”, a declarat fundașul dreapta Nicușor Bancu.

Fundaș stânga al Universității Craiova a acuzat unele probleme medicale la ultimul antrenament efectuat la Wurzburg.

Jucătorii accidentați sau suspendați. Ce absențe are România

  • Olimpiu Moruțan (25 de ani), tricolorul cu cele mai multe pase de gol din campania de calificare, nu se află în lotul pentru EURO 2024. Mijlocașul și-a rupt tendonul lui Ahile, pe 23 aprilie, și a fost operat. El s-a accidentat în tricoul lui Ankaraguku, într-un meci Beșiktaș din semifinala Cupei Turciei.
  • Vladimir Screciu (24 de ani) este un alt absent important din naționala României. Închizătorul Universității Craiova a devenit indisponibil tot din cauza unei accidentări la tendon.

Jucătorii care lipsesc din echipa Ucrainei

  • Vitali Mykolenko (25 de ani), fundaș stânga la Everton s-a accidentat la ultimul meci de pregătire, cu Moldova (5-0), și a devenit incert pentru meciul cu România. Dublura lui Mykolenko este Zinchenko (27 de ani), de la Arsenal Londra.

Cine bate penalty-urile și fazele fixe din România – Ucraina

Penalty-urile au ajuns să fie o problemă pentru naționala României. Răzvan Marin (28 de ani) a devenit primul executant al loviturilor de la punctul cu var, după ce căpitanul Nicolae Stanciu a ratat un penalty în meciul România – Kosovo (2-0) din preliminarii, la scorul de 0-0. Căpitanul a executat patru penalty-uri la națională și a transformat doar unul, în Serbia – România (2-2), disputat în 2018, în Liga Națiunilor.

George Pușcaș are și el în cont o ratare de la 11 metri în mandatul lui Edi Iordănescu, în Liga Națiunilor. În amicalul cu Bulgaria (0-0), pe 4 iunie, Răzvan Marin l-a lăsat pe Dennis Man să execute un penalty, dar extrema Parmei a șutat telefonat, iar portarul a apărat. Marin are două goluri marcate din lovitură de pedeapsă pentru România și o ratare.

În schimb, Nicolae Stanciu a rămas principalul responsabil cu executarea loviturilor libere.

În naționala Ucrainei, în mod normal, executant obișnuit al penalty-urilor este Andriy Yarmolenko (34 de ani). Însă după ce căpitanul a ratat cu Malta, în preliminariile EURO 2024, pe lista marcatorilor de la punctul cu var au apărut Viktor Tsygankov (26 de ani) și golgheterul din LaLiga, Artem Dovbyk (26 de ani). Ultimul a marcat de șase ori de la 11 metri pentru Girnoa în sezonul recent încheiat, cu 24 de reușite.

Valoare lot România: 92,13 milioane euro

Naționala României are cea mai mică valoare de piață de la EURO 2024, 92,13 milioane de euro. Cel mai bine cotat este fundașul central Radu Drăgușin, de la Tottenham, cu 25 de milioane de euro. Acesta este urmat de Dennis Man (Parma) – 9 milioane de euro, Florinel Coman și Darius Olaru, ambii de la FCSB, evaluați de câte 7 milioane de euro. Ianis Hagi s-a depreciat cu 1,5 milioane de euro după împrumutul de la Rangers la Alaves, de la 3,5 milioane de euro a ajuns la două milioane de euro.

Valoare lot Ucraina: 379 milioane euro

Ucraina are un lot cu o valoare de marketing de patru ori mai mare decât cel al României. Naționala lui Rebrov este pe locul 10 în topul celor mai bine cotate reprezentative de la EURO 2024, după Anglia – 1,52 miliarde de euro, Franța – 1,23 miliarde euro, Portugalia – 1,05 miliarde euro, Spania – 965 milioane euro, Germania – 851 milioane euro, Țările de Jos – 845 milioane euro, Italia – 705 milioane euro, Belgia – 584,80 milioane euro și Danemarca – 415,50 milioane euro.

Cei mai scumpi fotbaliști din naționala Ucrainei sunt: Oleksandr Zinchenko (Arsenal Londra) – 38 milioane euro, Artem Dovbyk (Girona) – 35 milioane euro, Mykhaylo Mudryk (Chelsea) – 35 milioane euro, Georgi Sudakov (Șahtior Donețk) – 35 milioane euro, Ilya Zabarnyi (Bournemouth) – 32 milioane euro, Viktor Cigankov (Girona) – 30 milioane euro.

Tot ce trebuie să știi înainte de România – Ucraina: program, stadion, arbitri, ora de start, transmisii live la TV, streaming live Germania EURO 2024

România – Ucraina deschide grupa E, iar specialiștii văd selecționata lui Rebrov favorită. Statistica duelurilor directe este însă în favoarea României: 6 meciuri jucate, toate amicale, 3 victorii în dreptul tricolorilor și două în palmaresul vecinilor noștri, un meci încheiat la egalitate.

Cine transmite Romania – Ucraina la TV, din grupa E de la EURO 2024. Ora de start a jocului

Meciul România – Ucraina, primul din grupa E de la EURO 2024, este transmis în direct de PRO TV, cu începere de la ora 16:00.  De altfel, toate meciurile de la turneul final din Germania pot fi urmărite la PRO TV.

Cine e arbitrul de la România – Ucraina.

România – Ucraina, primul meci din Germania al naționalei noastre, va fi condus de o brigadă din Suedia.

  • Arbitru: Glenn Nyberg (Suedia)
  • Asistenți: Mahbod Beigi, Andreas Söderqvist (Suedia)
  • Arbitru VAR: Rob Dieperink (Țările de Jos) 
  • Asistenți VAR: Pol van Boekel (Țările de Jos), Jérôme Brisard (Franța)
  • Arbitru de rezervă: Espen Eskas (Norvegia)

Orașul și stadionul pe care se disputa România- Ucraina

România – Ucraina se dispută la Munchen, pe ”Football Arena”, denumirea pusă de UEFA pe timpul EURO 2024 stadionului ”Allianz Arena”, bijuteria SF a lui Bayern Munchen. Forul european nu permite alte reclame decât cele ale sponsorilor oficiali ai competiției.

Pentru meciurile de la turneul final arena va avea o capacitate de 66.000 de locuri. Accesul spectatorilor în tribune va fi permis cu 3 ore înainte de startul partidei. Pe lângă meciurile Germania – Scoția și România – Ucraina, ”Football Arena” va mai găzdui încă patru confruntări: două din grupa C,  Slovenia – Serbia (20 iunie) și Danemarca – Serbia (25 iunie), plus o ”optime” (2 iulie) și o semifinală (9 iulie).

Program și clasament actualizat grupa E EURO 2024, înainte de România – Ucraina

Mulți consideră că naționala României are o grupă accesibilă la EURO 2024 din care se ar trebui să se califice mai departe în optimi, ținând cont și de faptul că în fazele eliminatorii acced primele două clasate din cele șase grupe, plus cele mai bune patru echipe de pe locul 3.

Program meciuri grupa E 2024

17 iunie: România – Ucraina (ora 16:00, Munchen)
17 iunie: Belgia – Slovacia (ora 19:00, Frankfurt)
21 iunie: Slovacia – Ucraina (ora 16:00, Dusseldorf)
22 iunie: România – Belgia (ora 22:00, Koln)
26 iunie: România – Slovacia (ora 19:00, Frankfurt)
26 iunie: Ucraina – Belgia (ora 19:00, Stuttgart)

Clasament grupa E 2024

Reprezentativa României a făcut parte din urna a doua valorică la tragerea la sorți a grupelor de la EURO 2024, dar cu toate astea calculele hârtiei nu o dau favorită cu niciuna dintre adversare.

  1. Belgia 0 puncte
  2. România 0 puncte
  3. Slovacia 0 puncte
  4. Ucraina 0 puncte

Cele mai tari reacții înainte de România – Ucraina

Selecționerul Edi Iordănescu este conștient că naționala României pornește cu șansa a patra în grupa E de la EURO 2024.

”Este clar că la turneul final suntem cei mai lipsiţi de experienţă internaţională din grupa noastră, sunt cifre. Ucraina este la al patrulea european consecutiv, sunt foarte mulţi jucători care au mai participat, ştiu cum să gestioneze, au trecut prin momentele astea.

Slovacia e la al treilea european consecutiv. Despre Belgia nu ştiu ce ar mai trebui să spunem. Trebuie să compensăm din nou cu energie, cu suflet mare şi în acelaşi timp trebuie să fim pregătiţi pentru fiecare moment în parte. Fiecare moment va fi o provocare, trebuie să pregătim echipa pentru ca impactul pe care îl vom resimţi acolo să fie folosit în mod constructiv.

Avem nevoie de voi, suporteri români, în număr cât mai mare şi cât mai energici. Au fost multe momente triste pentru echipa naţională în ultimii 8 ani”, a precizat Iordănescu.

În tabăra naționalei Ucrainei fotbaliștii joacă cu gândul la războiul din țara lor. ”Toți cunosc foarte bine situația din prezent din Ucraina, pentru noi este o motivație extra. Trebuie să arătăm cea mai bună prestație a noastră, după care să vedem ce se va întâmpla.

Ne pregătim în cel mai bun mod posibil. Da, vom întâlni o echipă dificilă. Va fi un duel extrem de dificil, dar, până la urmă, trebuie să ne focusăm pe ceea ce putem oferi noi.

Ucraina are o echipă minunată, nu văd niciun motiv pentru care nu am putea obține obiectivul propus. Sută la sută, vom pune și mai mult suflet luni comparativ cu alte confruntări”, a declarat fundașul stânga Oleksandr Zinchenko.

Serhii Rebrov, selecționer Ucraina: ”Toți adversarii de la Euro sunt foarte puternici și nu degeaba echipa României a ocupat primul loc în grupa lor de calificare. Prin urmare, îi respectăm atât pe ei, cât și pe celelalte echipe din grupă, dar trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru în primul rând. România are o mulțime de jucători străluciți. Aproape toți jucătorii evoluează în străinătate, la cluburi bune, așa că am foarte mult respect pentru adversarii mei”.

Vedetele din România îi susțin puternic pe tricolori și le țin pumnii strânși să-și realizeze obiectiv, calificarea în optimi.

Vezi rezumatul video și toate fazele din România – Ucraina. Update în timp real Euro 2024

FANATIK vă va ține la curent cu cele mai importante informații despre România – Ucraina. Toate partidele de la turneul final din Germania pot fi urmărite pe site-ul FANATIK.RO în format live text. Golurile și rezumatele video pot fi vizionate pe știrileprotv.ro.

1.95 este cota SUPERBET că România NU PIERDE cu Ucraina