Sporturi

VIDEO / Finala de VIS! Tecău, ÎNVINGĂTOR la Wimbledon după o victorie CLARĂ

UPDATE 22:12 / VEZI VIDEO REZUMAT AL FINALEI DE DUBLU:...
11.07.2015 | 19:25
VIDEO  Finala de VIS Tecau INVINGATOR la Wimbledon dupa o victorie CLARA

UPDATE 22:12 / VEZI VIDEO REZUMAT AL FINALEI DE DUBLU:

SET 6-4 Tecău/Rojer. Rojer serveşte din nou excelent şi Tecău aduce de la fileu victoria la zero!

5-4 BREAK Tecău/Rojer. S-a rupt ritmul! Poate fi break-ul victoriei!

4-4 GAME Tecău/Rojer. Nici un serviciu al Tecău n-a fost returnat în teren!

3-4 GAME Murray/Peers. Şi pe serviciul lui Murray tot la zero s-a terminat ghemul. Nici una dintre echipe nu pare în stare să rupă ritmul pe serviciul advers.

3-3 GAME Tecău/Rojer. Ghem la zero pe serviciul lui Rojer.

2-3 GAME Murray/Peers. Toată lumea îşi face serviciul lejer. Deci şi Peers. La 15.

2-2 GAME Tecău/Rojer. Tecău, fără probleme la serviciu, egalează la 2. 9-4 la aşi.

1-2 GAME Murray/Peers. Murray a încheiat ghemul la 15 cu un as.

1-1 GAME Tecău/Rojer. Ghem la zero pe serviciul lui Rojer.

0-1 GAME  Murray/Peers. Peers îşi face serviciu cu emoţii, la 30.

SET 6-4 Tecău/Rojer. Horia serveşte din nou excelent şi ia setul. E la un pas de fericire, la un pas de marele vis. Atît de aproape de un trofeu la Wimbledon. 

5-4 GAME Murray/Peers. Aproape de un nou break pentru Horia, însă favoriţii gazdelor au revenit bine de la 0-30. Horia serveşte pentru set..

5-3 GAME Tecău/Rojer. Olandezul a avut puţine emoţii, dar a servit perfect în finalul game-ului.

4-3 GAME Murray/Peers. John Peers îşi face cu emoţii serviciul, însă dublul englezo-australian rămîne în set

4-2 GAME Tecău/Rojer. Serviciu uriaş a lui Horia. Nici o greşeală pînă acum la servă

3-2 GAME Murray/Peers. Jamie serveşte bine şi întrerupe seria de 3 game-uri la rînd a lui Tecău şi Rojer.

3-1 GAME Tecău/Rojer. Jean Julien a avut cîteva dificultăţi la serviciu, însă totul s-a încheiat cu bine.

2-1 BREAK Tecău/Rojer. Primul break al partidei vine în setul doi pe serviciul lui Peers. Rămîne ca Horia şi Jean Julien să îşi facă serviciul

1-1 GAME Tecău/Rojer. Românul serveşte şi el perfect. Game lejer pentru Tecău şi Rojer

0-1 GAME  Murray/Peers. Serviciu bun al lui Jamie Murray care încheie game-ul la zero

Începe setul doi cu Murray la serviciu

SET TECĂU/ROJER 7-6 (8). Dublul româno-olandez cîştigă tiebreak-ul după ce au avut mult de muncit în acest prim set. E un duel teribil, dublul Murray-Peers avînd o evoluţie foarte bună.

6-6 GAME Murray/Peers. Primul set intră în tiebreak

6-5 GAME  Tecău/Rojer. Horia serveşte bine sub presiune

5-5 GAME Murray/Peers. Tecău a ratat o minge de set şi britanicii arată vulnerabilităţi pe acest final de set

5-4 GAME Tecău/Rojer. Game blitz pe serviciul olandezului cîştigat la zero.

4-4 GAME Murray/Peer. Britanicii îşi fac din nou serviciul şi e din nou egalitate

4-3 GAME Tecău/Rojer. În sfîrşit un seviciu solid. Horia serveşte bine şi e un game mai lejer pentru ai noştri.

3-3 GAME Murray/Peers. Britanicii îşi fac din nou lejer serviciul. Fără nici o sincopă pînă acum

3-2 GAME Tecău/Rojer. Olandezul salvează şi el mingi de break. Cu şansă, scorul e favorabil dublului româno-olandez

2-2 GAME Murray/Peers. Din nou, game rapid făcut de dublul britanico-australian

2-1 GAME Tecău/Rojer. Românul salvează două mingi de break cu serviciul şi e 2-1 cu emoţii. Britanicii au intrat mai bine în meci, însă

1-1 GAME Murray/Peers. Favoriţii gazdelor egalează repede după un game cîştigat datorită serviciului

1-0 GAME Tecău/Rojer. Olandezul îşi face cu emoţii serviciul, însă ai noştri încep cu dreptul.

START în finala cu Rojer la serviciu

UPDATE 18:01 / Serena Williams a obţinut titlul la Wimbledon, iar acum încep emoţiile pentru români. Horia Tecău şi Jean Julien Rojer joacă finala de dublu de la ora 18:15 împotriva favoriţilor gazdelor, Jammie Murray – John Peers. 

**********************************

LIVE VIDEO TECĂU FINALA WIMBLEDON. Horia Tecău joacă a 4-a finală la Wimbledon din carieră, de această dată, împreună cu olandezul Jean Julien Rojer. Meciul va avea loc sîmbătă pe Arena Centrală de la All England Club împotriva favoriţilor gazdelor, Jamie Murray – John Peers, în jurul orei 18:00. 

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au avut un meci teribil în semifinală, cîştigat în cele din urmă împotriva dublului Mergea/Bopanna cu 13-11 în decisiv. Românul are din nou şansa de a rupe blestemul finalelor de la Wimbledon, precedentele 3 fiind toate pierdute, între anii 2010 şi 2012 alături de suedezul Robert Lindstedt.

Lindstedt: “Măcar l-am bătut pe <<nenorocit>>!” 

LIVE VIDEO TECĂU FINALA WIMBLEDON. După calificarea în finala de dublu, Horia Tecău a jucat şi într-un meci din sferturile de finală al turneului de dublu mixt chiar împotriva lui Robert Lindstedt. Fostul partener al lui Horia i-a transmis un mesaj de susţinere la finalul meciului şi e de părere că de această dată, românul va sparge gheaţa:

“Sînt extrem de fericit pentru că Horia Tecău a ajuns în a patra finală la Wimbledon. Sînt impresionat de performanţele pe care le-a avut alături de Julien Rojer în aceşti doi ani. Şi acum Horia nu trebuie să mai joace alături de mine în finală aşa că are o şansă să o şi cîştige. Măcar l-am bătut pe « nenorocit» la mixt”, a declarat Lindstedt.

tec

Suedezul este prieten cu Horia şi la finalul meciului de dublu mixt, Lindstedt a scos telefonul pentru a face o poză cu Tecău. Românul a făcut pereche cu Srebotnik şi au pierdut meciul de la dublu mixt, 4-6, 6-1, 3-6.

Vrea trofeul după un deceniu

Horia Tecău caută trofeul şi la seniori după un deceniu. La începutul anilor 2000, Tecău şi Mergea erau doi dintre cei mai promiţători juniori din tenis. Cei doi au fost vîrfurile de lance al generaţiei lor.

ddaaa

LIVE VIDEO TECĂU FINALA WIMBLEDON. În anul 2002, Tecău şi Mergea cîştigau finala de dublu a turneului de la Wimbledon, reuşind să treacă de Rasheev Ram şi Brian Baker. Un an mai tîrziu, cei doi români au cîştigat din noul turneul de juniori după o victorie 7-6(7-4), 7-5 împotriva australienilor Adam Feeney şi Chris Guccione. În 2003, Florin Mergea a cîştigat şi la simplu juniori la Wimbledon.

Coşmarul finalelor

LIVE VIDEO TECĂU FINALA WIMBLEDON. Horia Tecău este la a 4-a finală din istorie la Wimbledon. Românul a jucat 3 finale, toate pierdute între anii 2010 şi 2012 alături de sudezul Robert Lindstedt.

LIVE VIDEO TECĂU FINALA WIMBLEDON. În anul 2010, dublul Tecău/Lindstedt juca ultimul act la dublu împotriva dublului Melzer/Petzschner. Atunci, dublul româno-suedez a fost învins clar, 6–1, 7–5, 7–5 de Melzer şi Petzchner.

LIVE VIDEO TECĂU FINALA WIMBLEDON. Un an mai tîrziu, Tecău şi Lindstedt jucau din nou în finală la Wimbledon. Adversarul era unul infernal, fraţii Bryan, numărul 1 mondial. A urmat încă o înfrîngere categorică, 6–3, 6–4, 7–6 şi românul era la a doua finală pierdută la All England Club. 

LIVE VIDEO TECĂU FINALA WIMBLEDON. Ultima înfrîngere, cea mai dramatică a fost în finala din anul 2013. Tecău şi Lindstedt au fost mari favoriţi de această dată împotriva dublului Marray/Nielsen, jucători care au venit din calificări. Totuşi, Marray şi Nielsen au furnizat surpriza şi s-au impus după 5 seturi: 4–6, 6–4, 7–6(7–5), 6–7(5–7), 6–3.

LIVE VIDEO TECĂU FINALA WIMBLEDON. Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au calificat în finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Dublul româno-olandez a eliminat perechea Mergea/Bopanna după un meci epic, încheiat cu 13-11 în setul decisiv. În ultimul act, Tecău şi Rojer vor evolua împotriva favoriţilor gazdelor: Jamie Murray/ Jon Peers 

LIVE VIDEO TECĂU FINALA WIMBLEDON. Tecău l-a învins pentru a 5-a oară din tot atîtea meciuri în acest an pe Florin Mergea, însă această înfrîngere a fost cea mai dureroasă pentru “Dodo”, care a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe tabloul de dublu al turneului.

Mergea: “Baftă Horică! Hai pînă la capăt” 

LIVE VIDEO TECĂU FINALA WIMBLEDON. Adversarul din semifinale şi fostul partener al lui Tecău, Florin Mergea a transmis un mesaj emoţionant pentru toţi susţinătorii săi, însă i-a transmis lui Horia că îi ţine pumnii:

“Va mulţumesc tuturor pentru mesaje. Au fost cîteva săptămîni extraordinare pe iarbă. Astăzi nu a a fost să fie. Mergem mai departe. Din ce în ce mai aproape de Masters şi de luni în primii 10. Acum 4 ani începeam să joc din nou iar acum am ajuns acolo unde îmi este locul. Sunt în al nouălea cer că Daiana a fost şi este mereu lîngă mine, acolo, să mă ridice de fiecare dată cînd sînt jos şi în acelaşi timp să mă aducă cu picioarele pe pămînt cînd o iau razna.

Avem tot timpul înainte şi atîta timp cît sîntem sănătoşi, sky is the limit. Facem parte dintr-o echipă minunată şi împreună vă vom aduce şi mai multe bucurii. Încă o dată, mulţumesc de înţelegere. Baftă Horică! Hai pînă la capăt!!”, a fost mesajul lui Mergea.

mer