ADVERTISEMENT
Fotbal international

Tragerea la sorţi pentru grupele EURO 2020. Grupa României dacă ne calificăm: Olanda, Ucraina și Austria! Grupa morții e cu Germania, Franța și Portugalia

Autori: Marian Popovici, Traian Terzian | 30.11.2019 | 19:53

Sâmbătă, 30 noiembrie, Bucureștiul devine preț de câteva ore polul fotbalului european, pentru că în premieră pentru sportul rege din țara noastră, capitala României va fi gazda celui mai important eveniment de amploare continentală: tragerea la sorți a grupelor turneului final al EURO 2020. CLICK PENTRU LIVE VIDEO CU EVENIMENTUL.

ADVERTISEMENT

 • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,95 este cota pentru ”Interval goluri 2-3” la meciul Islanda – România. Vezi toate cotele aici!


UPDATE, 30 noiembrie, ora 19:27 / Componența grupelor de la Euro 2020:

ADVERTISEMENT

Grupa A (gazde Roma și Baku)

Turcia, Italia, Țara Galilor, Elveția

Grupa B (gazde Sankt Petersburg și Copenhaga)

Danemarca, Belgia, Finlanda, Rusia

Grupa C (gazde BUCUREȘTI și Amsterdam)

Olanda, Ucraina, Austria, învingătoare baraj A (posibil România) sau baraj D

Grupa D (gazde Londra, Glasgow)

Anglia, Croația, învingătoare baraj C, Cehia

Grupa E (gazde Bilbao, Dublin)

Spania, Suedia, Polonia, învingător baraj B

Grupa F (gazde Munchen, Budapesta)

învingător baraj A (dar nu România) sau D, Portugalia, Franța, Germania.

 • Dacă Islanda, Ungaria sau Bulgaria câștigă barajul merg în grupa F, iar învingătoarea din baraj D va completa grupa C
 • Dacă România câștigă barajul A va fi repartizată în grupa C și învingător baraj D va completa grupa F
 • Obligatoriu orice țară gazdă care va avea echipă calificată aceasta va juca pe teren propriu, situație valabilă și pentru România, dacă se va califica la baraj
 • Din motive politice nu pot fi repartizate în aceeași grupă următoarele echipe: Bosnia/Kosovo, Serbia/Kosovo, Rusia/Kosovo și Ucraina/Rusia
ADVERTISEMENT

Semifinalele barajelor din Liga Națiunilor: 

 • Baraj A: Islanda – România și Bulgaria – Ungaria
 • Baraj B: Bosnia – Irlanda de Nord și Slovacia – Irlanda
 • Baraj C: Scoția – Israel și Norvegia – Serbia
 • Baraj D: Georgia – Belarus și Macedonia – Kosovo

UPDATE, 18.23. Invitaţii încep să se strângă la Romexpo. Sunt prezenţi şi selecţionerii echipelor calificate şi care au şanse de calificare la Euro prin barajul din Liga Naţiunilor, pe lângă personalităţi precum Figo, Totti sau Davor Suker. România bifează o premieră: e reprezentată de actualul şi de fostul selecţioner! Contra e şi el alături de Rădoi. 

ADVERTISEMENT


UPDATE, 30 noiembrie, ora 18:18 / Imagini din backstage

ADVERTISEMENT

UPDATE, 17.36. Extrem de mulţi jurnalişti sunt prezenţi la tragerea la sorţi a grupelor de la Euro. 250 de reprezentanţi din mass-media au “invadat” Romexpo!

ADVERTISEMENT

Live video tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 PRO TV

Competiția va avea loc vara viitoare după o organizare unică, irepetibilă, după cum au anunțat deja șefii forului european, cu 12 țări gazdă ale turneului final, printre acestea numărându-se și România, cu Arena Națională și patru meciuri în program.

Sâmbătă, 30 noiembrie, toate privirile vor fi ațintite asupra evenimentului programat de la ora 19:00 la ROMEXPO și care la noi în țară va fi transmis în direct și în exclusivitate de PRO TV. De altfel, tocmai din acest motiv, știrista de la sport a postului, Corina Caragea, va fi una dintre gazde, alături de jurnalistul lusitan Pedro Pinto.

tragerea la sorți grupe EURO 2020. ROMEXPO, gazda Europei pentru acest eveniment

Nume mari din fotbal prezente la București

Ambii au primit din timp din partea UEFA exact ce rol vor îndeplini. Aveți și varianta de a intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări tragerea în format LIVE VIDEO.

Privirile vor fi ațintite de armata mass-media din întreaga Europă ce va fi prezentă, în special din țările deja calificate și asupra numelor mari din fotbal care se vor regăsi la ROMEXPO, respectiv selecționeri cu statut de VIP, precum Andrei Șevcenko, Ryan Giggs, Luis Enrique, revenit la timona naționalei Spaniei, Didier Deschamps, Gareth Southgate, Roberto Mancini sau Joachim Low.

tragerea la sorți grupe EURO 2020. Multe nume sonore vor fi prezente, printre care și selecționerul Italiei, Roberto Mancini

Ultimele patru locuri se decid după barajul din primăvara lui 2020

Se cunosc deja 20 de echipe calificate în urma ocupării primelor două poziții în grupele preliminare, în număr de 10. Este pentru prima dată când merg direct primele două clasate, asta și pentru că tot în premieră turneul final va număra de acum înainte 24 de țări participante.

Ultimele patru locuri se vor decide în martie 2020, în urma celor patru baraje (semifinale și finale, câte un singur meci) cu echipe înscrise pe baza participării la prima ediție a Ligii Națiunilor, portiță folosită și de naționala României, doar locul 4 în grupa preliminară, dar care va juca semifinala de baraj cu Islanda în deplasare și dacă se va califica finala tot în deplasare, cu Ungaria sau Bulgaria.

tragerea la sorți grupe EURO 2020. La baraj vor fi prezenți și tricolorii, care vor juca semifinala în Islanda

Au fost alcătuite patru urne valorice, având următoarele componențe

Urna 1: Belgia, Italia, Anglia, Spania, Germania, Spania, Ucraina, dintre care Italia, Anglia, Spania și Germania fac parte din rândul celor 12 țări gazdă

Urna 2: Franța, Polonia, Elveția, Croația, Olanda, Rusia, ultimele două fiind țări gazdă

Urna 3: Portugalia, Turcia, Danemarca, Austria, Suedia, Cehia, danezii țară gazdă

Urna 4: Țara Galilor, Finlanda, învingătoare baraj A (Islanda, România, Ungaria, Bulgaria), învingătoare baraj B (Bosnia, Slovacia, Irlanda de Nord, Irlanda), învingătoare baraj C (Scoția, Norvegia, Serbia, Israel) și învingătoare baraj D (Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus)

Deja se cunosc câteva posibile scenarii de grupă

Grupa A (gazde Roma și Baku)

sigur Italia urna 1, posibil Franța/Polonia/Elveția/Croația din urna 2, posibil Portugalia/Turcia/Austria/Suedia/Cehia din urna 3, Finlanda/Țara Galilor din urna 4

Grupa B (gazde Sankt Petersburg și Copenhaga)

sigure Belgia, Rusia, Danemarca și Finlanda/Țara Galilor

Grupa C (gazde BUCUREȘTI și Amsterdam)

sigur Ucraina și Olanda, Portugalia/Turcia/Suedia/Austria/Cehia din urna 3, învingătoare baraj A sau baraj D

Grupa D (gazde Londra, Glasgow)

sigur Anglia, Franța/Polonia/Croația/Elveția din urna B, Portugalia/Suedia/Cehia/Austria/Turcia din urna C, învingătoare baraj C

Grupa E (Bilbao, Dublin)

sigur Spania, Franța/Polonia/Elveția/Croația din urna B, Portugalia/Turcia/Austria/Cehia/Suedia din urna C, învingător baraj B

Grupa F (Munchen, Budapesta)

sigur Germania, Franța/Polonia/Croația/Elveția din urna B, Portugalia/Suedia/Cehia/Austria/Turcia din urna C, învingător baraj A sau D)

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!