Fotbal intern

Tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2020. Grupă infernală pentru România: ne batem pentru două locuri cu Spania, Suedia, Norvegia, Feroe și Malta! Ne pregătim liniştiţi de Mondiale :)

02.12.2018 | 13:48

Tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2020 are loc duminică, 2 decembrie, de la ora 13.00, în cadrul unui eveniment organizat în Dublin, Irlanda. Tragerea la sorți este transmisă live de posturile de televiziune Digi Sport și Telekom Sport, dar poate fi urmărită și online în format live video pe FANATIK.RO.


UPDATE, ora, 13:46 / România face parte din Grupa F, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta. România trebuie să joace împotriva unor echipe extrem de puternice pentru campionatul european, iar şansele nu par a fi extrem de mari. Spania nu mai are nevoie de prezentare, e echipa care are în palmares în ultimii zece ani două titluri europene şi unul mondial, iar Suedia e o formaţie care a participat la ultimul Mondial şi s-a descurcat excelent, chiar şi fără Ibrahimovic. La Campionatul European se califică echipele care termină pe primele două locuri în grupă. România se poate califica la Euro dacă vom termina pe unul din primele două locuri ale grupei, sau dacă Serbia se va califica direct din grupe, iar noi vom câştiga play-off-ul din Liga Naţiunilor în care am merge în locul lor în acest caz.


UPDATE, ora 13:44 / România face parte din Grupa F, alături de Spania, Suedia, Norvegia și Insulele Feroe.


UPDATE, ora 13:39 / România face parte din Grupa F, alături de Spania, Suedia și Norvegia.


UPDATE, ora 13:03 / Înaintea tragerii la sorți, trei dintre ”tricolori” și-au ales grupele favorite:

Grupa lui Stanciu: Portugalia, Cehia, Israel, România, Moldova, Malta.

Grupa lui Anton: Italia, Austria, Bulgaria, România, Moldova, Andorra.

Grupa lui Benzar: Italia, Austria, Turcia, România, Moldova, Letonia.


Selecționerul României, Cosmin Contra, și-a ales și el grupa ideală pentru această tragere. Conform selecționerului, Polonia, Austria, Irlanda de Nord, Gibraltar şi San Marino ar fi echipele de dorit pentru grupa noastrăPrimele două echipe din fiecare dintre cele 10 grupe îşi vor asigura prezenţa la Euro 2020. Alte patru vor fi oferite de meciurile din faza play-off a Ligii Naţiunilor.

URNELE:

  • URNA 1: Elveţia, Portugalia, Olanda, Anglia, Belgia, Franţa, Spania, Italia, Croaţia, Polonia;
  • URNA 2: Germania, Islanda, Bosnia, Ucraina, Danemarca, Suedia, Rusia, Austria, Ţara Galilor, Cehia;
  • URNA 3: Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoţia, Norvegia, Serbia, Finlanda, Bulgaria, Israel;
  • URNA 4: Ungaria, România, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Georgia;
  • URNA 5: Macedonia, Kosovo, Belarus, Luxemburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova, Gibraltar, Feroe;
  • URNA 6: Letonia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino.

Cele 55 de echipe înscrise pentru tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2020 vor fi repartizate în 10 grupe: cinci grupe vor avea câte cinci echipe, în timp ce restul de cinci vor avea câte șase reprezentative. Echipele naționale vor fi repartizate în urne valorice în funcție de performanțele din Liga Națiunilor, în timp ce echipele care au câștigat cele patru serii din Grupa A și care vor juca play-off-ul Ligii Națiunilor în 2019 vor fi repartizate într-o grupă separată. Acestea nu sunt singurele reguli de care se va ține cont la tragerea la sorți de duminică.

Tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2020, Live Video pe Digi Sport și Telekom Sport

Pentru cei care nu vor putea urmări la televizor tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2020, evenimentul va fi transmis și în format live video, duminică, de la ora 13.00, pe paginile de internet ale Digi Sport și Telekom Sport, dar și online pe FANATIK.RO, Pentru a le da șansa calificării la turneul final tuturor celor 12 gazde, organizatorii vor plasa maximum două dintre ele în aceeași grupă. Este vorba despre, Azerbaijan, Danemarca, Anglia, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Irlanda, România, Rusia, Scoția și Spania. De asemenea, următoarele perechi de echipe nu vor fi repartizate în aceeași grupă din cauza conflictelor politice: Armenia – Azerbaijan, Gibraltar – Spania, Kosovo – Bosnia și Herțegovina, Kosovo – Serbia și Ucraina – Rusia.

Din aceeași grupă nu pot face parte mai mult de două reprezentative din țări în care iernile sunt aspre: Belarus, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Rusia și Ucraina. În plus, în nicio grupă nu trebuie să existe mai mult de două echipe aflate la distanță foarte mare.

DATELE DE DESFĂȘURARE ALE PARTIDELOR

  • 21-23 și 24-26 martie;
  • 7-8 și 10-11 iunie;
  • 5-7 și 8-10 septembrie;
  • 10-12 și 13-15 octombrie;
  • 14-16 și 17-19 noiembrie.