“Nu văd un club precum Rapid să falimenteze, dar orice e posibil în ziua de azi”

Viorel Moldovan a bătut ieri palma cu Rapid, pentru a antrena echipa pe un sezon. Azi, el a fost prezentat oficial într-o conferinţă de presă, urmînd ca în cursul serii să parafeze toate...
19.09.2013 | 17:10
Nu vad un club precum Rapid sa falimenteze dar orice e posibil in ziua de azi
ADVERTISEMENT

Viorel Moldovan a bătut ieri palma cu Rapid, pentru a antrena echipa pe un sezon. Azi, el a fost prezentat oficial într-o conferinţă de presă, urmînd ca în cursul serii să parafeze toate actele, iar de mîine să înceapă antrenamentele la ProRapid. “Presiune am avut şi ca jucător, iar acum exigenţa va fi enormă, pentru că ştiu ce aşteaptă suporterii rapidişti. Vin într-un moment destul de delicat. Nu curge lapte şi miere în Giuleşti acum aici, dar sper ca prin venirea mea să creez o emulaţie şi să readuc echipa în prima ligă, pentru că Rapid are o traducere care obligă. Vreau să le transmit şi jucătorilor acest lucru, pentru că este un brand. Am venit după două zile de negocieri, nu am tergiversat lucrurile. Cred că a venit momentul să dau şi eu ceva pentru Rapid, pentru că pe final de carieră, Rapid mi-a dat foarte mult”, a declarat Viorel Moldovan într-o conferinţă de presă.

“Mi-aş dori foarte mult ca Sandu Tăbîrcă să rămînă să colaboreze cu mine, mingea e în terenul lui. Lotul mai trebuie îmbunătăţit, sînt copii tineri, valoroşi, cu mult potenţial. Trebuie să-i creştem, să avem grijă de ei. Ne trebuie două-trei plombe. Eu vreau numai jucători cu atitudine, care pun osul. Le cer tuturor rapidiştilor care pot ajuta să vină alături de noi. Nu cerem luna de pe cer, nu e nevoie de eforturi mari, vrem doar să ne unim forţele. Aş fi vrut să vină şi Pancu lîngă mine, să mă ajute şi pe bancă, însă mi-a spus că pentru el e prea mult, că preferă să se concentreze pe ceea ce are de făcut în teren”, a adăugat noul tehnician din Giuleşti.

ADVERTISEMENT

Mutarea a fost salutată şi de Daniel Pancu, actualul căpitan al Rapidului. Acesta a jucat la Rapid alături de Viorel Moldovan în 2006, atunci cînd echipa a atins sferturile Cupei UEFA. “După ce un mare rapidist precum Marian Rada a plecat de pe banca Rapidului, e bine că locul său este un om care cunoaşte foarte bine spiritul Giuleştiului. El a jucat aici şi ştie ce înseamnă Rapid. Eu nu îl cunosc pe antrenorul Viorel Moldovan, însă sînt cîţiva jucători care au mai lucrat cu el, precum Ionuţ Voicu şi Daniel Lung. În încheiere, vreau să menţionez că eu nu mi-am luat toate salariile restante, aşa cum s-a scris. Daniel Pancu nu a luat la nicio echipă banii înaintea celorlalţi coechipieri, ba acum chiar aştept să fiu plătit ultimul dacă trebuie”, a declarat Daniel Pancu.

“Am observat o schimbare de atitudine a jucătorilor la Tărlungeni, unde s-au bătut exemplar pentru victorie. Această echipă supravieţuieşte şi datorită suporterilor, care şi-au exprimat mereu ataşamentul faţă de Rapid. Sper ca pe Giuleşti să nu mişte nimeni în faţa Rapidului, pentru că nu ne putem gîndi decît la promovare. Este o presiune destul de mare pe aceşti jucători, fiindcă ei au misiunea de a duce echipa în prima ligă. Trebuie să promovăm de acum, pentru că nu putem sta în liga secundă la nesfîrşit. Consider că dacă facem două achiziţii avem şanse destul de mari să revenim în primul eşalon. Liga a doua nu e uşoară, e înşelătoare, mai ales în meciurile din deplasare, atunci cînd nu eşti concentrat. Iaşi, FC Clincei şi Dunărea Galaţi sînt contracandidate serioase, care îşi propun şi ele promovarea. Poate că au o linişte financiară mai mare, dar noi trebuie să facem tot ce putem pentru a promova. Eu nu văd un club precum Rapidul să falimenteze, dar orice e posibil, mai ales în ziua de azi! Totuşi, sînt convins că domnul Zamfir va face tot posibilul să scoată clubul din insolvenţă”, a mai adăugat Viorel Moldovan.

ADVERTISEMENT