Sport

Liverpool, decimată de noul coronavirus! Meciul cu Arsenal a fost reprogramat

Liverpool are probleme serioase din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, din cadrul clubului. Astfel că formația de pe Anfield a cerut amânarea meciului cu Arsenal din semifinalele Cupei Ligii Angliei.
Liverpool decimata de noul coronavirus Meciul cu Arsenal a fost reprogramat
ADVERTISEMENT
05-01-2022
13:49

Meciul Liverpool - Arsenal a fost amânat

Având în vedere numărul mare al cazurilor de infectare cu Covid-19 depistate la Liverpool, EFL a decis reprogramarea primei manșe a semifinalei Cupei Ligii, cu Arsenal, care ar fi trebuit să se dispute joi, 6 ianuarie, la 21:45. Aceasta va avea loc o săptămână mai târziu, pe 13 ianuarie, la aceeași oră.

De altfel, „cormoranii” – care au închis astăzi baza de pregătire, de îndată ce antrenorul secund Pep Lijnders a fost testat pozitiv – au solicitat la rândul lor amânarea, pe motiv că nu mai puțin de 10 jucători din cadrul primei echipe sunt indisponibili. În aceeași situație se află și tehnicianul Jurgen Klopp.

05-01-2022
10:14

Asistentul lui Jurgen Klopp, testat pozitiv

Problemele cauzate de Covid-19 la Liverpool parcă nu se mai opresc, ultimul care a avut test pozitiv este secundul lui Jurgen Klopp, Pep Lijnders.

”Putem confirma că Pepijn Lijnders a oferit un test suspectat pozitiv pentru Covid-19, ceea ce ne afectează și mai mult pregătirile pentru meciul de joi din Cupa Ligii Angliei cu Arsenal”, se arată într-un comunicat al ”cormoranilor”.

Lijnders a condus echipa în derby-ul din Premier League împotriva celor de la Chelsea, după ce Jurgen Klopp a intrat în izolare. Ca urmare a infectării și antrenorului secund, Liverpool a anulat conferința de presă ce ar fi trebuit să aibă loc înaintea duelului cu Arsenal.

Liverpool nu s-a putut prezenta în efectiv complet la meciul cu Chelsea, de duminică, terminat 2-2. Antrenorul Jurgen Klopp și jucătorii Alisson Becker, Joel Matip, respectiv Roberto Firmino au lipsit, deoarece au contractat noul coronavirus.

Liverpool a cerut amânarea meciului cu Arsenal din semifinalele Cupei Ligii Angliei

Inclusiv trei membri din staff-ul tehnic au fost loviți de COVID-19. În plus, Liverpool nu se poate baza nici pe Mohamed Salah, Sadio Mane şi Naby Keita, deoarece se află la Cupa Africii pe Naţiuni.

ADVERTISEMENT

Având în vedere situația critică în care se află, Liverpool a cerut, în mod oficial, ca meciul tur cu Arsenal din semifinalele Cupei Ligii Angliei să fie amânat. Partida ar fi trebuit să se joace joi, la ora 21:45.

De asemenea, Liverpool și-a anulat antrenamentul de marți, tot din cauza focarului de COVID-19 de la echipă.

ADVERTISEMENT

„Confirmăm faptul că am cerut amânarea meciului tur cu Arsenal, de joi, din semifinalele Cupei Ligii Angliei, din cauza numărului de persoane suspecte de COVID-19, din cadrul clubului, care a escaladat”, se arată în comunicatul emis de Liverpool, pe contul personal de Twitter.

Un purtător de cuvând al Cupei Ligii Angliei a transmis că cererea celor de la Liverpool va fi analizată.

ADVERTISEMENT

„Liga a primit în această seară o solicitare de la Liverpool de a amâna meciul tur, de joi, contra celor de Arsenal din semifinalele Cupei Ligii Angliei.

Solicitarea va fi acum analizată în conformitate cu regulile competiției, așa cum sunt stabilite la începutul sezonului, alături de informațiile transmise de club.

ADVERTISEMENT

Vom încerca să transmitem poziția ligii cât mai curând posibil după ce circumstanțele vor fi analizate pe deplin”, a transmis un purtător de cuvânt al Cupei Ligii Angliei, potrivit Sky Sports.

Sunt șanse mari ca Liverpool să ceară și amânarea meciului cu Shrewsbury din Cupa Angliei, care este programat duminică, la ora 16:00.

ADVERTISEMENT