ADVERTISEMENT
Fotbal international

Liverpool, aproape de a aduce un star de la Barcelona! Catalanii abia așteaptă să îl vândă

Autor: Sorin Dumitrescu | 22.09.2020 | 15:13
Liverpool, aproape de a aduce un star de la Barcelona! Catalanii abia așteaptă să îl vândă
Liverpool, aproape de a aduce un star de la Barcelona. Catalanii vor transfer definitiv, cormoranii doar împrumut. Foto: El Mundo Deportivo.es

După ce a stat multă vreme în expectativă, lăsând pe Chelsea să desfăşoare o furibundă campanie de achiziţii în această vară, de peste 250 milioane euro, Liverpool a devenit brusc foarte activă pe piaţa de mercato.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Jurgen Klopp a cheltuit deja aproape 75 de milioane de euro pentru doi jucători, dar conform presei britanice mai doreşte să aducă încă doi, ambii în compartimentul ofensiv.

Au semnat deja, iar fotbalistul venit de la Bayern Munchen a şi debutat, Thiago Alcantara, de şapte ori campion al Bundesligii şi acum deţinător al trofeului Champions League şi Digo Jota, fotbalist adus de la Wolverhampton. Pentru Alcantara s-au plătit 35 milioane euro, pentru Jota cu cinci în plus.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp mai vrea oameni de atac la Liverpool

Însă nu pare a fi suficient pentru a-l mulţumi pe deplin pe tehnicianul german, care se aşteaptă în acest sezon la un război total cu cele două grupări din Manchester şi cu Chelsea pentru coroana Premier League, pe care sezonul trecut a luat-o cu un avans nemaiîntâlnit de când prima divizie a căpătat această denumire.

În consecinţă, oficialii de pe Anfield Road lucrează de zor pentru a-i satisface pretenţiile, care înseamnă aducerea a încă doi oameni de atac. Unul este Ismaila Sarr, jucătorul lui Watford, pentru care se pare că s-a ajuns la înţelegerea între cluburi pentru suma de 40 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

Ousmane Dembele, accidentatul de servici pe Nou Camp

Al doilea este una dintre vedetele Barcelonei, cel puţin cu numele şi cu valoarea sumei de transfer plătită pentru el în 2017, imediat după plecarea lui Neymar la PSG. Este vorba de internaţionalul francez Ousmane Dembele, cel care a devenit o mare ţeapă pentru catalani, pentru că a jucat foarte puţin şi a marcat la fel de puţin.

Dembele este la Barcelona varianta care a reprezentat-o ani de zile pe Santiago Bernabeu galezul Gareth Bale pentru Real Madrid. Adică un campion al accidentărilor, care l-au scos din circuit luni bune. La aceste probleme medicale s-au adăugat şi carenţe de comportament, motiv pentru care a devenit şi unul dintre cei mai amendaţi jucători de către conducerea clubului catalan.

ADVERTISEMENT

Inflaţie de atacanţi de top pe Anfield Road

Liverpool ar dori pentru acest sezon să îl obţină pe Dembele sub formă de împrumut, pentru ca abia din vara viitoare, în funcţie de evoluţiile sale, să negocieze cu Barca transferul definitiv, dar catalanii nu vor să audă de această variantă, ei dorind un transfer definitiv.

Ar fi poate totuşi prea mult pentru The Reds, luând în considerare că deja are trei oameni de clasă în compartimentul ofensiv, Mohamed Salah, Sadio Mane şi Roberto Firmino, la care se adaugă acum Diogo Jota şi foarte posibil Ismaila Sarr, jucător dorit şi de Manchester United, Everton şi Aston Villa. Cinci guri de foc, o a şasea, Dembele, parcă ar fi prea mult, pentru că toţi sunt jucători de top care pot juca oricând titulari.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!