Premier League

Liverpool, aproape să scrie o nouă pagină de istorie în Premier League! Toate recordurile pe care „cormoranii” le pot doborî

08.01.2020 | 17:42
Liverpool aproape sa scrie o noua pagina de istorie in Premier League Toate recordurile pe care cormoranii le pot dobori
ADVERTISEMENT

Liverpool domină autoritar Premier League în acest sezon, fiind la 13 puncte de ocupanta locului secund, Leicester. Formația lui Jurgen Klopp a stabilit deja recordul pentru cel mai bun parcurs în primele 20 de etape și poate atinge alte performanțe remarcabile pentru istoria fotbalului englez în a doua parte a stagiunii.

Liverpool poate doborî noi recorduri

Cele mai multe victorii consecutive pe teren propriu

Liverpool a câștigat ultimele 18 partide disputate pe „Anfield” în ultimul an și este la doar două victorii de Manchester City, care deține recordul pentru cele mai multe victorii obținute la rând pe teren propriu. „Cetățenii” s-au impus în 20 de partide consecutive pe „Etihad” între 2011 și 2012.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe victorii consecutive

Liverpool a câștigat 17 partide la rând în perioada martie – octombrie 2019, seria fiind întreruptă de remiza cu Manchester United de pe „Old Trafford”. De atunci, echipa lui Jurgen Klopp a triumfat în ultimele 11 meciuri de Premier League și este despărțită de șapte victorii de recordul stabilit de Manchester City, 18 meciuri câștigate la rând între august și decembrie 2017.

Cea mai lungă serie de invincibilitate

Arsenal deține seria de cele mai multe meciuri fără înfrângere, 49. Liverpool este în acest moment la 37 de partide în care nu a pierdut și poate deveni deținătoarea recordului în aprilie, după meciul cu Aston Villa.

ADVERTISEMENT

Titlu câștigat fără înfrângere

Arsenal este singura formație din era Premier League care a cucerit titlul fără înfrângere, sub comanda lui Arsene Wenger în stagiunea 2003 – 2004. Liverpool a pierdut un singur meci sezonul trecut, iar acum este la 18 partide distanță de a repeta performanța realizată de „invincibilii” lui Arsenal.

Cele mai multe victorii într-un sezon de Premier League

Manchester City deține recordul pentru cele mai multe victorii obținute într-un sezon de Premier League. S-a întâmplat în ultimele două stagiuni, când formația lui Pep Guardiola câștigat 32 de partide din 38, iar Liverpool are nevoie de 14 victorii din ultimele 18 pentru a deveni deținătoarea recordului.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe puncte într-un sezon de Premier League

Manchester City a câștigat titlul în sezonul 2017 – 2018 cu nu mai puțin de 100 de puncte. Liverpool are 58 după 20 de runde și poate acumula 112 puncte dacă va câștiga tot până la finalul campionatului.

Echipa lui Jurgen Klopp își permite chiar o remiză și trei înfrângeri în ultimele 18 runde și va deveni deținătoarea recordului pentru cele mai multe puncte obținute într-un sezon de Premier League, cu 101.

ADVERTISEMENT
Tags: