Fotbal international

Liverpool are interzis în Germania, pentru meciul cu Leipzig! Ce poate decide UEFA

04.02.2021 | 20:51
Liverpool are interzis in Germania pentru meciul cu Leipzig Ce poate decide UEFA
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus cauzează noi probleme în fotbalul european. Liverpool trebuie să joace cu RB Leipzig în optimile UCL, însă nemții le-au interzis „cormoranilor” intrarea pe teritoriul țării lor.

Partida tur din Liga Campionilor trebuia să se joace pe data de 16 februarie, la Leipzig, însă călătorii din Marea Britanie nu au voie să intre în Germania până pe 17 februarie!

ADVERTISEMENT

Reprezentanții campioanei Angliei au solicitat o dispensă specială din partea autorităților germane, însă poliția federală nici nu a vrut să audă de o astfel de variantă, astfel că UEFA trebuie să decidă ce se va întâmpla cu partida.

Liverpool are interzis în Germania, pentru meciul cu Leipzig!

Deși lucrurile au intrat pe un trend pozitiv în Marea Britanie, iar rata de vaccinare este excelentă, nemții nu riscă nimic și au impus restricții drastice de călătorie. Nimeni din Regat nu poate călca în Germania cel puțin până în data de 17 februarie!

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, lotul și staff-ul lui Liverpool nu se vor putea deplasa pentru duelul din optimile Ligii Campionilor, cu RB Leipzig. Programată pentru data de 16 februarie, manșa tur a dublei nu se va putea disputa conform planului inițial.

Ministerul de Interne din Germania nu a fost de acord cu solicitarea „cormoranilor” de a primi o dispensă specială, anunță agenția de presă DPA, astfel că meciul va trebui fie mutat, fie reprogramat.

ADVERTISEMENT

Ce variante are UEFA: locație neutră sau retur în Germania

În aceste condiții, singurul for care poate schimba lucrurile este UEFA. Organizatorii Ligii Campionilor trebuie să se consulte cu ambele cluburi și cu celelalte părți implicate, inclusiv sponsorii, înainte de a stabili soarta acestui duel. O primă variantă ar fi inversarea datelor de disputare ale manșelor. Asta ar însemna ca turul de pe 16 februarie să se joace pe Anfield Road, iar returul de pe 10 martie să se joace în Germania. Totuși, această soluție ar avea și câteva dezavantaje.

În primul rând, Jurgen Klopp și oamenii săi s-ar putea considera dezavantajați dacă ar trebui să joace returul pe teren străin. Programul congestionat din Premier League ar putea reprezneta și el o problemă. De asemenea, nu există certitudinea că lucrurile se vor îndrepta până în data de 10 martie și că englezii ar putea merge atunci în Germania. Ca avantaj, ar fi de menționat faptul că germanii pot ajunge fără probleme în Marea Britanie, fiind necesar doar un test de COVID-19 negativ.

ADVERTISEMENT

Alternativa ar fi disputarea partidei pe teren neutru, însă trebuie identificată o țară care să poată primi fără probleme și în condiții de siguranță ambele formații. În acest caz, ar fi dezavantajată Leipzig, care ar pierde șansa de a disputa pe propria arenă meciul considerat pe teren propriu. Rămâne de văzut compromisul la care se va ajunge, dar momentan este sigur că duelul RB Leipzig – Liverpool, programat pentru 16 martie nu se va disputa în Germania.

ADVERTISEMENT
Tags: