Fotbal intern

Liverpool are pe listă trei români din Liga 1! Doi sunt de la FCSB și unul de la U Craiova

24.05.2020 | 10:51
Liverpool are pe lista trei romani din Liga 1 Doi sunt de la FCSB si unul de la U Craiova
Liverpool are pe listă trei români din Liga 1! Doi sunt de la FCSB și unul de la Craiova. Foto: AltSport.ro
ADVERTISEMENT

Senzațional! Din Anglia, patria celui mai puternic campionat de pe continent, Premier League, vin vești foarte bune privind impactul pozitiv pe care îl are prima noastră divizie pentru grupările de top.

Liverpool are pe o listă mai largă trei români din Liga 1

Chiar campioana Europei, Liverpool, formație care este și 99 la sută campioană a Angliei, dacă Premier League se va relua, cum e preconizat în luna iunie, este cea care are pe lista de observație nu mai puțin de trei tineri jucători români din competiția internă.

ADVERTISEMENT

Liverpool.com este o publicație online destinată, cum îi arată și numele, fanilor cormoranilor. Și în ultimul număr tratează mai multe piste pe care s-ar afla oamenii lui Jurgen Klopp în ideea că după pandemie nu trebuie făcute achiziții la prețuri fabuloase, ci trebuie căutați și descoperiți tineri talentați, care să devină o investiție de viitor.

Despre Florinel Coman se știa

Pe această listă, scrie Liverpool.com, figurează și trei români din Casa Pariurilor Liga 1, doi de la FCSB și unul de la Craiova, ceea ce e un semnal pozitiv asupra creșterii calitative a campionatului nostru.

ADVERTISEMENT

Dintre cei trei unul este Florinel Coman, despre care s-a mai vorbit că s-ar afla în atenția lui Liverpool, fapt confirmat și de presa locală. Ceilalți doi sunt coechipierul Dennis Man și Valetin Mihăilă de la Craiova.

Dennis Man, aripa dreaptă perfectă pentru Klopp

Iată ce scrie Liverpool.com despre fiecare în parte. “Să începem în România, de unde provin Gheorghe Hagi și Adrian Mutu. Dennis Mann este o aripă care a atras atenția cu performanțele sale în prima divizie românească. Are doar 21 de ani și este titular pentru FCSB,  de când a ajuns în capitala României în 2017.

ADVERTISEMENT

În ciuda tinereții, a jucat 24, 33 și 16 meciuri în ultimele trei sezoane. Jucând pe flancul drept, el are 10, nouă și șase goluri în acele trei sezoane. Ca un atacant direct, care a marcat goluri, el ar putea fi proiectul perfect de dezvoltare pentru Klopp.

Coman poate juca oriunde, Mihăilă e revelația

Apoi, este colegul său de echipă și colegul său internațional sub 21 de ani, Florinel Coman. Coman a împlinit 22 de ani în aprilie și are trei apariții internaționale pentru naționala mare a României. În ultimele două sezoane pentru FCSB, Coman, care joacă în principal pe flancul stâng, dar poate juca pe partea dreaptă sau chiar pe mijloc, are 22 de goluri și 13 assisturi. De fapt, sezonul acesta, în mai puțin de 2.000 de minute, a oferit un impresionant număr de 11 goluri și opt asistări.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, un alt jucător  care înscrie goluri, deși este puțin mai tânăr decât perechea FCSB, Valentin Mihailă oferă o altă investiție de foarte bună perspectivă. După ce a împlinit doar 20 de ani în februarie, el are deja două sezoane pline de experiență la prima echipă , cu 29 și 21 de apariții în ultimele două campanii pentru Universitatea Craiova.”

ADVERTISEMENT