Fotbal international

Liverpool – AS Roma. Italienii au aranjat semifinala din 1984 cu Dundee United

23.04.2018 | 14:25
Liverpool  AS Roma Italienii au aranjat semifinala din 1984 cu Dundee United
În 1984 AS Roma intra în finala Cupei Campionilor Europeni, după ce întorcea scorul de la 2-0 cu care pierduse la Dundee United

Marţi seară se va juca pe Anfield Road prima manşă a semifinalei Champions League dintre Liverpool şi AS Roma. După 34 de ani giallo-rossi ajung din nou la un nivel foarte înalt în cea mai importantă competiţie intercluburi, dar atunci performanţa avea să fie umbrită de aflarea unor lucruri grave făcute de conducerea clubului.

Acum 34 de ani Roma juca pe teren propriu meciul pentru trofeu exact în compania lui Liverpool şi pierdea în mod dramatic, după executarea loviturilor de departajare. Însă abia după mai bine de 20 de ani avea să se afle ce s-a întâmplat la returul semifinalei cu scoţienii de la Dundee United.

Liverpool – AS Roma. Adevărul s-a aflat după foarte mulţi ani

Roma a pierdut cu 2-o meciul tur şi risca enorm să nu poată juca în faţa fanilor cu trofeul pe masă. La retur a fost desemnat francezul Michel Vautrot, cel care avea să conducă pe Steaua în finala de la Sevilla doi ani mai târziu. Fiul fostului preşedinte de atunci al Romei, Dino Viola, a făcut în urmă cu câţiva ani dezvăluiri deloc onorante pentru istoria clubului:

“Spartaco Landini, directorul celor de la Genoa, a venit să-l vadă pe tatăl meu. I-a spus că Vautrot este prieten al lui şi că poate ajunge la el prin alt prieten însă trebuie să-i dea 100milioane lire (echivalentul a 70.000 de euro în prezent). A spus că va fi organizată o cină cu arbitrul înainte de meci şi să existe un semn că afacerea e finalizată. În timpul cinei, un chelner s-a dus la arbitru şi i-a spus: .

Acesta era semnalul aranjat. Vautrot a plecat de la masa şi a revenit ulterior. Apoi m-am ridicat şi l-am sunat pe tatăl meu şi i-am spus: .Totul a fost făcut pentru că aveam un meci foarte dificil cu Dundee United. Ieşirea din competiţie ar fi dus la repercusiuni serioase” .Roma s-a impus cu 3-0, unul dintre goluri fiind înscris dintr-un penalty, acordat spun cei care au văzut meciul, cu multă uşurinţă.

Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Angajări cu salarii de top, fără experiență. Cine pune la bătaie mii de...
Angajări cu salarii de top, fără experiență. Cine pune la bătaie mii de joburi
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO