Fotbal international

Liverpool – AS Roma. Italienii au aranjat semifinala din 1984 cu Dundee United

23.04.2018 | 14:25
Liverpool  AS Roma Italienii au aranjat semifinala din 1984 cu Dundee United
În 1984 AS Roma intra în finala Cupei Campionilor Europeni, după ce întorcea scorul de la 2-0 cu care pierduse la Dundee United

Marţi seară se va juca pe Anfield Road prima manşă a semifinalei Champions League dintre Liverpool şi AS Roma. După 34 de ani giallo-rossi ajung din nou la un nivel foarte înalt în cea mai importantă competiţie intercluburi, dar atunci performanţa avea să fie umbrită de aflarea unor lucruri grave făcute de conducerea clubului.

Acum 34 de ani Roma juca pe teren propriu meciul pentru trofeu exact în compania lui Liverpool şi pierdea în mod dramatic, după executarea loviturilor de departajare. Însă abia după mai bine de 20 de ani avea să se afle ce s-a întâmplat la returul semifinalei cu scoţienii de la Dundee United.

Liverpool – AS Roma. Adevărul s-a aflat după foarte mulţi ani

Roma a pierdut cu 2-o meciul tur şi risca enorm să nu poată juca în faţa fanilor cu trofeul pe masă. La retur a fost desemnat francezul Michel Vautrot, cel care avea să conducă pe Steaua în finala de la Sevilla doi ani mai târziu. Fiul fostului preşedinte de atunci al Romei, Dino Viola, a făcut în urmă cu câţiva ani dezvăluiri deloc onorante pentru istoria clubului:

“Spartaco Landini, directorul celor de la Genoa, a venit să-l vadă pe tatăl meu. I-a spus că Vautrot este prieten al lui şi că poate ajunge la el prin alt prieten însă trebuie să-i dea 100milioane lire (echivalentul a 70.000 de euro în prezent). A spus că va fi organizată o cină cu arbitrul înainte de meci şi să existe un semn că afacerea e finalizată. În timpul cinei, un chelner s-a dus la arbitru şi i-a spus: .

Acesta era semnalul aranjat. Vautrot a plecat de la masa şi a revenit ulterior. Apoi m-am ridicat şi l-am sunat pe tatăl meu şi i-am spus: .Totul a fost făcut pentru că aveam un meci foarte dificil cu Dundee United. Ieşirea din competiţie ar fi dus la repercusiuni serioase” .Roma s-a impus cu 3-0, unul dintre goluri fiind înscris dintr-un penalty, acordat spun cei care au văzut meciul, cu multă uşurinţă.