Fotbal international

Liverpool – Atletico a fost meciul care a umplut Madridul de coronavirus?! Anunţul făcut de specialişti

26.03.2020 | 13:30
Liverpool  Atletico a fost meciul care a umplut Madridul de coronavirus Anuntul facut de specialisti
ADVERTISEMENT

Capitala Spaniei, Madrid, este unul dintre orașele cele mai afectate de pandemia de coronavirus din această țară. Numărul cazurilor de îmbolnăvire crește de la o zi la alta și trista panoplie a situației din Madrid este completată și de un număr destul de ridicat de persoane decedate.

Meciul Liverpool – Atletico Madrid a umplut capitala Spaniei de coronavirus

Nimeni nu își poate explica această explozie a pandemiei care riscă să facă foarte curând din Spania prima țară din lume în privința morților, peste China și Italia, pentru că ritmul zilnic al deceselor este cel mai mare în lume la acest moment.

ADVERTISEMENT

Din cele peste 4000 de decese 1875 au fost constatate la Madrid, capitala Spaniei fiind practic paralizată de ceea ce se întâmplă. Toată lumea e consemnată în case și cu toate acestea nu se observă nici un recul al pandemiei.

Manifestările de Ziua Femeii şi meciul au dat drumul la prăpăd

În opinia experților două ar fi cauzele care au transformat Madridul într-un focar dezlănțuit al virusului. Sărbătorile de Ziua Femeii din 8 martie și partida retur din optimile Champions League de la Liverpool, unde au fost prezenți circa 3000 de fani ai “plăpumarilor”.

ADVERTISEMENT

De altfel și în orașul Beatleșilor în câteva zile au apărut șapte cazuri de coronavirus și e evident că ele trebuie legate de meciul cu pricina și de decizia incredibilă, deși pandemia izbucnise în lume, din partea organizatorilor, de a sfida orice reguli de prevenție, permițând ca stadionul să fie plin.

S-a jucat cu stadionul plin şi la Glasgow Rangers – Leverkusen

Dacă partida Atalanta – Valencia e considerată acum bomba biologică de unde a început nebunia la Bergamo și în Lombardia în general, dar pe atunci chiar nu se știau prea multe despre faptul că virusul ar fi ajuns deja în Europa, Liverpool – Atletico Madrid a fost o crasă lipsă de judecată din partea englezilor.

ADVERTISEMENT

Așa cum avea să fie două zile mai târziu și partida din Europa League Glasgow Rangers – Leverkusen, meciul în care Ianis Hagi avea să intre pe teren abia în a doua parte.

Noaptea de sărbătoare la Liverpool a devenit coşmarul Madridului

3000 de suporteri din Madrid au umplut avioanele pentru a merge la meci, într-un moment în care Spania anunța doar două persoane pozitive. Au făcut show după meci pe străzile din Liverpool, au băut și au cântat, neștiind ce avea să urmeze.

ADVERTISEMENT

Pentru că în interval de numai două săptămâni Madridul s-a transformat în epicentrul coronavirusului în Spania, cu cel mai mare număr de îmbolnăviri și, firește, de decese.

ADVERTISEMENT