Fotbal international

Liverpool ca FC Botoșani! ”Cormoranii” au scăpat de excluderea din Cupa Ligii chiar dacă au încălcat regulamentul

03.10.2019 | 09:03
Liverpool ca FC Botosani Cormoranii au scapat de excluderea din Cupa Ligii chiar daca au incalcat regulamentul
ADVERTISEMENT

Echipa FC Liverpool a scăpat de excluderea din Cupa Ligii, deși a încălcat regulamentul, același lucru întâmplându-se și cu FC Botoșani în 16-imile de finală ale Cupei României. ”Cormoranii” au fost judecați pentru folosirea unui fotbalist fără drept de joc la partida câștigată cu 2-0 în fața celor de la Milton Keynes Dons, din data de 25 septembrie, din turul trei al Cupei Ligii Angliei.

Liverpool scapă de excluderea din Cupa Ligii, dar este amendată ca și FC Botoșani

La partida din turul trei al Cupei Ligii Angliei, Liverpool l-a folosit pe spaniolul Pedro Chirivella Burgos, fotbalist pentru care clubul nu primise autorizaţie internaţională după un împrumut expirat. Liga Engleză a analizat situaţia și a ajuns la concluzia că excluderea din Cupa Ligii nu ar fi o decizie corespunzătoare, astfel că Liverpool a scăpat de o sancțiune drastică, așa cum s-a întâmplat și cu FC Botoșani în Cupa României.

ADVERTISEMENT

În schimb, FC Liverpool a primit o amendă de 200.000 de lire sterline, sumă din care jumătate reprezintă o pedeapsă cu suspendare până la finalul sezonului 2020/2021. Oficialii clubului au acceptat pedeapsa și și-au cerut scuze față de adversarii de la Milton Keynes Dons. În optimile de finală ale Cupei Ligii Angliei, ”cormoranii” vor întâlni Arsenal Londra, partida urmând să se dispute la 29 octombrie pe Anfield Road.

Jurgen Klopp îl felicită pe Pedro Chirivella Burgos, după ce FC Liverpool s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Ligii Angliei

Sunderland a avut parte de aceeași pedeapsă în 2014

Conform BBC, un caz similar s-a produs în 2014, atunci când clubul Sunderland a fost amendat de Premier League și Liga Engleză după ce l-a folosit pe jucătorul Ji Dong-won în patru meciuri din campionat și unul din Cupa Ligii deși sud-coreeanul nu era eligibil.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani a învins CFR Cluj în 16-imile de finală ale Cupei României, dar ardelenii au depus o contestație împotriva moldovenilor, pe care îi acuză că au încălcat regulamentul FRF privind jucătorii din lot crescuți de echipă. Comisia de Disciplină a federației a decis că nu este cazul să excludă Botoșaniul din competiție, dar i-a amendat cu 6.300 de euro.

Tags: