Sport

Liverpool câștigătoarea Premier League? Supercomputerul mizează pe ”cormorani” în stagiunea 2022-23

Conform tradiției, un supercomputer a oferit previziunile pentru modul în care va arăta ierarhia în Premier League 2022-23 și merge pe Liverpool în privința campioanei, dar și pe retrogradarea în bloc a nou-promovatelor.
28.06.2022 | 14:32
Liverpool castigatoarea Premier League Supercomputerul mizeaza pe cormorani in stagiunea 202223
Supercomputerul Mirror Football anticipează că Jurgen Klopp își va lua revanșa în fața lui Pep Guardiola și Liverpool va câștiga Premier League 2022-23. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Liverpool i-a dat bătăi de cap lui Manchester City până în ultimele secvențe ale ediției trecute din Premier League. Însă ar urma să se revanșeze în stagiunea 2022-23, potrivit previziunilor realizate de supercomputerul care analizează, în mod tradițional, lupta la vârf și în zona retrogradării în prima ligă engleză.

Supercomputerul a ”ghicit” campioana, primele trei clasate, dar și poziția lui Arsenal

Noul sezon din Premier League va începe în weekend-ul 5-7 august, programul competiției fiind stabilit la jumătatea acestei luni. Iar acum a sosit momentul tradiționalelor predicții anuale.

ADVERTISEMENT

Înainte de a trece în revistă modul în care vede supercomputerul lucrurile pentru Premier League 2022/23, să spunem că anul trecut a avut o acuratețe demnă de remarcat.

A mizat pe un succes al lui Manchester City, dar și de faptul că echipa lui Guardiola va fi urmată de Liverpool. Mai mult, a prezis că Chelsea va termina pe podium, iar pe Arsenal a văzut-o pe cinci. Singura eroare a fost reprezentată de ocupanta locului 4. A mizat pe Manchester United, dar ultima poziție de Premier League i-a revenit lui Tottenham.

ADVERTISEMENT

Liverpool, 71% șanse la titlu

Potrivit jurnaliștilor de la Mirror, Liverpool este favorită să devină campioana Angliei. Supercomputerul le acordă “cormoranilor” 71% șanse să își ia revanșa.

Chiar dacă Pep Guardiola a reușit deja să dea lovituri importante pe piața transferurilor, precum Haaland sau Julian Alvarez, și-l așteaptă acum și pe Kalvin Philips. În pofida acestor ”întăriri”, campioana în exercițiu este creditată cu numai 24% șanse să repete isprava din sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

Ambele formații sunt însă creditate cu șanse 100% să prindă locurile care duc în UEFA Champions League. Dintre formațiile cu veleități, Arsenal este creditată ca favorită să facă parte din cvartetul de vârf (59%). Este urmată de Tottenham, cu 49 de procente.

În replică, Chelsea, cu un ”mercato” fără strălucire până acum, primește 39% șanse. În timp ce Manchester United este creditată cu 15%, fiind de așteptat ca primul sezon al lui Erik ten Hag la noua sa echipă să fie mai degrabă modest.

ADVERTISEMENT

Supercomputerul celor de la Mirror Football a prezis, în plus, că echipele nou-promovate (Nottingham, Bournemouth și Fulham) se vor reîntoarce în Championship după numai un an. Everton și Southampton sunt și ele văzute în lupta pentru evitarea retrogradării. Cea din urmă fiind și ea, potrivit predicțiilor computerizate, în mare pericol de retrogradare.

ADVERTISEMENT