Fotbal international

Liverpool – Chelsea în Supercupa Europei. A treia finală europeană din Premier League!

14.08.2019 | 12:09
Liverpool  Chelsea in Supercupa Europei A treia finala europeana din Premier League
ADVERTISEMENT

# Miercuri, 14 august, ora 22:00, „Vodafone Arena”, Istanbul. # După finalele Champions League şi Europa League, şi Supercupa Europei va fi o afacere între supuşii Majestăţii Sale Regina Angliei, semn că şi fotbalul se supune celor puternici financiar

Pe 14 august, în noua casă a lui Beşiktaş Istanbul, „Vodafone Arena”, tribunele vor fi arhipline înainte de ora 22:00, pentru că pe teren se vor afla două echipe din Premier League. Iar zecile de mii de suporteri ai acestora nu vor rata ocazia de a-și susține live favoriții. Liverpool a câştigat cu 2-0 în faţa lui Tottenham finala Champions League, în timp ce londonezii de la Chelsea i-au lăsat fără obuze pe „tunarii” de la Arsenal, cu un 4-1 scris în a doua repriză, la Baku, după 0-0 la pauză!

ADVERTISEMENT

Diferență pe banca tehnică…

Liverpool este în continuare cu charismaticul ei antrenor pe bancă, germanul Jürgen Klopp, în timp ce adversara dintre londoneză nu îl mai are pe omul cu care a câştigat Europa League, Maurizio Sarri fiind acum antrenorul lui Juventus Torino. Pe „Stamford Bridge” a sosit un fost nume de legendă al clubului „albastru”, golgheterul „all time for The Blues”, fostul internaţional englez Frank Lampard. Între cei doi tehnicieni prăpastia este deocamdată adâncă. Lampard a mai pregătit doar pe Derby County şi este ca şi cum ar intra în cuşca cu lei. Din acest punct de vedere, deja vorbim de un statut de favorită pentru Liverpool.

…diferență și pe teren

Al doilea element care poate face clar diferenţa în favoarea „The Reds” este faptul că pot cumpăra orice jucător doresc, în timp ce „The Blues” au interdicție pe un an la orice transfer, ca urmare a deciziei FIFA, după ce londonezii au fost depistați cu grave nereguli comise în privința transferului de jucători minori.

ADVERTISEMENT

Un al treilea aspect care crează decalaj este pierderea de către Chelsea a vedetei sale, belgianul Eden Hazard, plecat la Real Madrid pentru 100 de milioane de euro. Deși în iarna lui 2019 a venit de la Dortmund americanul Christian Pulisic, e greu de crezut că acesta va avea valoarea predecesorului său. Este greu de crezut, privind componența celor două loturi, că oamenii lui Frank Lampard ar putea spera la ceva mai mult decât un egal în timpul regulamentar.

Jürgen Klopp refuză să semneze un alt mega-contract

Toate ar merge perfect la Liverpool, dacă nu ar fi grija patronilor de a nu-l pierde pe antrenorul Jürgen Klopp. Germanul mai are contract până în vara lui 2022, însă şefii de pe „Anfield Road” deja sunt preocupaţi să îl păstreze cât mai mult posibil pe omul care le-a adus Champions League şi i-au oferit un nou contract pe o perioadă de 6 ani. Evident, cu îmbunătăţiri substanţiale şi la partea financiară. Salariul lui Klopp este de 8,5 milioane euro anual şi ar urma să crească prin noul contract la 11,5 milioane pe sezon. În total, 68,5 milioane pentru cei 6 ani.

ADVERTISEMENT

Jürgen Klopp a declinat, însă, oferta şi, deşi a explicat acest lucru pe motive de sănătate, pentru că niciodată nu a stat într-un loc mai mult de 7 ani, şefii lui Liverpool au intrat în fibrilaţii la gândul că un alt club ar putea să fie la mijloc şi din acest motiv germanul să nu mai vrea să rămână.

Jürgen Klopp a făcut multe declaraţii frumoase la adresa lui Liverpool din toate punctele de vedere, inclusiv despre oameni şi oraş, însă neamţul are filosofia că banii nu înlocuiesc niciodată sănătatea, motiv pentru care este bine ca după un volum substanţial de muncă să vină şi o perioadă ca lumea de pauză. Ceea ce ar da de înţeles că după ce va expira contractul cu „The Reds”, în 2022, Klopp şi-ar putea lua un an sabatic, în care să nu facă altceva decât să se relaxeze.

ADVERTISEMENT