Sport

Liverpool dă lovitura după ce Jurgen Klopp a semnat prelungirea contractului! Calificarea în finala Ligii Campionilor va aduce sume uriaşe de la sponsori

Jurgen Klopp a semnat prelungirea contractului cu Liverpool şi se pregăteşte să-i ducă pe "cormorani" în finala Ligii Campionilor. Cele două acţiuni pot aduce bani grei din partea sponsorilor.
03.05.2022 | 16:17
Liverpool da lovitura dupa ce Jurgen Klopp a semnat prelungirea contractului Calificarea in finala Ligii Campionilor va aduce sume uriase de la sponsori
Liverpool poate primi bani grei după ce Jurgen Klopp şi-a prelungit contractul cu Liverpool
ADVERTISEMENT

Liverpool e la 90 de minute de calificarea în finala Ligii Campionilor, după 2-0 cu Villarreal în manşa retur. Între cele două manşa, Jurgen Klopp a semnat prelungirea contractului şi ar urma să stea pe “Anfield” până în vara lui 2026. Conducătorii clubului au gândit această decizie nu doar din perspectivă sportivă, ci şi prin prisma negocierilor cu sponsorii pentru noi acorduri.

Contractul cu Nike aduce bani în plus cu ajutorul performanţelor

Nike şi Liverpool au semnat un contract pe mai mulţi ani, în ianuarie 2020, iar producătorul american a devenit sponsor tehnic al clubului din startul sezonului 2020-2021. “Cormoranii” primesc 30.000.000 de lire sterline pe sezon, însă în afacer sunt stipulate şi procente din vânzări.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Liverpool ia 20% din vânzările produselor Nike cu sigla cublului, astfel că suma, la final de sezon, ajunge la aproape 70.000.000 de lire sterline. Stabilitatea la nivelul băncii tehnice, dar şi o posibilă calificare în finala Ligii Campionilor, ar putea să crească suma primită pentru actuala stagiune.

De asemenea, trupa de pe “Anfield” păstrează şanse la câştigarea titlului şi va juca finala Cupei Angliei. Liverpool poate obţine o cvadruplă istorică pentru fotbalul britanic, astfel că fanii se vor înghesui să cumpere tricouri speciale ca să le aducă aminte de această performanţă.

ADVERTISEMENT

Liverpool a pornit negocierile cu principalul sponsor de pe tricouri

În prezent, Liverpool joacă având numele companiei Standard Chartered pe tricouri, iar cele două entităţi au un contract care a început în sezonul 2010-2011. Conform actualului acord, care se va încheia în vara lui 2023, “cormoranii” primesc 40.000.000 de lire sterline pe sezon de la multinaţionala bancară.

Liverpool şi Standard Chartered au început negocierile pentru un nou contract, iar rămânerea lui Jurgen Klopp pe “Anfield” a jucat un rol esenţial. Oficialii clubului vor dublarea sumei, la 80.000.000 de lire sterline pe sezon, iar un succes în Liga Campionilor ar fi încă un atu în negocieri.

ADVERTISEMENT

Conducătorii lui Liverpool mai au un as în mânecă pentru negocierile cu Standard Chartered. Dacă Mohamed Salah va semna prelungirea contractului, “cormoranii” vor arăta încă un plus de stabilitate la nivelul lotului, din moment ce egipteanul este una dintre vedetele echipei.

Liverpool are şi varianta unui sponsor din sectorul “Crypto”

Presa din Anglia a anunţat că oficialii lui Liverpool ar fi în discuţii şi cu alte companii pentru poziţia centrală de pe tricouri. O variantă ar fi o firmă din sectorul “Crypto”, cel al criptomonedelor, însă pentru această variantă va fi obligatorie o consultare cu fanii.

ADVERTISEMENT

Companii din domeniile media, produse electronice sau turism s-au arătat interesate pentru discuţii cu oficialii clubului, însă nicio altă negociere nu a fost confirmată încă. Liverpool vrea ca până la mijlocul verii să încheie discuţiile şi să semneze contractul, iar cele mai mari şanse le are Standard Chartered.

ADVERTISEMENT
Tags: