Sport

Liverpool, lovitură ucigătoare pentru spanioli! ”Cormoranii” vor să i-l sufle Barcelonei pe Gavi!

FC Barcelona nu a reușit să-l securizeze pe Gavi, iar dacă negocierile nu se finalizează rapid, îl poate pierde pe puștiul de 17 ani, Liverpool fiind dispusă să achite clauza de reziliere!
28.05.2022 | 15:55
Liverpool lovitura ucigatoare pentru spanioli Cormoranii vor sa il sufle Barcelonei pe Gavi
Liverpool vrea să profite de faptul că FC Barcelona nu i-a prelungit contractul lui Gavi și este dispusă să achite clauza de reziliere a jucătorului. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FC Barcelona a prelungit contractele câtorva dintre jucătorii importanți pentru noul proiect al lui Xavi, dar nu și pe cel al lui Gavi. Negocierile trenează, Laporta și agentul jucătorului Ivan De la Peña se acuză reciproc de tergiversare. Iar Liverpool a intrat pe fir. Și este dispusă să achite clauza de reziliere a puștiului: 50 de milioane de euro.

Gavi vrea să continue la FC Barcelona, dar contractul întârzie

Situația este ciudată pe Camp Nou. Xavi și FC Barcelona mizează pe Gavi. Nici nu este de mirare. A prins 34 de meciuri în La Liga, cu două goluri și șase pase decisive. Plus alte 11 jocuri în Europa.

ADVERTISEMENT

Mai mult, prestațiile sale au fost foarte bune. Astfel că l-a trimis pe Frenkie de Jong pe bancă. Și este și un jucător care este considerat o piesă importantă pentru reprezentativă.

Firesc, catalanii au dorit să îi prelungească acordul scadent în vara lui 2023. Iar jucătorul și-a exprimat permanent dorința de a rămâne la FC Barcelona. Doar că negocierile nu s-au finalizat.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta, spunea recent, într-un interviu pentru L’Esportiu: ”Reprezentantul său are pe masă oferta de reînnoire de mult timp. Nu avem nicio veste că au acceptat-o. Mai mult, am aflat că o compară cu alte propuneri.

La un moment dat va trebui să spună ceva. Noi ne-am precizat poziția. Momentan propunerea nu a fost acceptată de agentul jucătorului”.

ADVERTISEMENT

Ivan De la Peña, agentul jucătorului, a spus însă pentru Sport că lucrurile nu stau deloc așa. Și că, în fapt, nu a primit încă vreo ofertă concretă din partea clubului.

Liverpool este decisă să acționeze

Ei bine, disensiunile existente între FC Barcelona și agentul lui Gavi pică tocmai bine pentru cei de la Liverpool. Jürgen Klopp știe că la mijlocul terenului are o mulțime de jucători care au ajuns la vârsta de 30 de ani. Și privește spre viitor.

ADVERTISEMENT

Este motivul pentru care și-l dorește pe Tchouameni, dar și pe internaționalul spaniol. Pe care ar putea să-l ia, dacă ajunge la un acord cu jucătorul, fără ca Barcelona să poată protesta. Plătind clauza de reziliere de 50 de milioane de euro.

Liverpool Echo scrie, de altfel, că tehnicianul german așteaptă răspunsul lui Gavi. Iar banii nu sunt o problemă. Un semn că în absența unei înțelegeri rapide între clubul catalan și jucător Barcelona ar putea pierde încă un fotbalist important în această vară.

 

ADVERTISEMENT