Life

Liverpool, gazda Eurovision 2023. Mesajul primarului din oraș pentru Ucraina, câștigătoarea din acest an

Liverpool, gazda Eurovision 2023. Mesajul primarului din orașul englez pentru Ucraina, țara care a câștigat concursul anul acesta.
07.10.2022 | 23:27
Liverpool gazda Eurovision 2023 Mesajul primarului din oras pentru Ucraina castigatoarea din acest an
Liverpool, gazda Eurovision 2023. Mesajul primarului din oraș pentru Ucraina, Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Liverpool va fi gadza concursului Eurovision 2023, după ce Ucraina a anunțat că nu poate susține show-ul după ce a izbucnit războiul.

Liverpool, gazda Eurovision 2023. Ce mesaj a avut primarul din orașul englez: „Vă vom face mândri”

A fost aleasă gazda din 2023 a faimosului concurs Eurovision, fiind vorba despre orașul Liverpool. A existat o bătălie între Liverpool și Glasgow, dar acesta dintâi a fost câștigătorul.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce s-a aflat numele orașului câștigător, primarul din Liverpool a avut un mesaj pentru ucraineni, deoarece țara lor trebuia să găzduiască competiția, fiind câștigătoarea de anul trecut, dar acest lucru nu se poate din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, care nu s-a terminat nici în ziua 226.

Astfel, Joanne Anderson a ținut să le promită locuitorilor din Ucraina că îi va face mândri cu show-ul pus în scenă pentru Eurovision 2023.

ADVERTISEMENT

“Acum încep luni de muncă pentru a pune la cale cea mai bună petrecere din toate timpurile. Ucraina – aveți promisiunea mea că vă vom face mândri”, a spus primarul englez.

Ucrainenii, „prieteni” ai orașului gazdă Liverpool. Concursul nu a mai avut loc niciodată aici

De asemenea, primarul din Liverpool, noul oraș gazdă al Eurovision 2023, a spus că ochii întregii lumi vor fi ațintiți asupra lor, inclusiv ucrainenii, care nu au putut găzdui evenimentul din cauza circumstanțelor actuale. Pe ucraineni, primarul Joanne Anderson i-a numit „prieteni”:

ADVERTISEMENT

“Liverpool s-a confruntat cu o concurență puternică din partea orașului Glasgow. Acesta este un eveniment de amploare și ochii lumii vor fi ațintiți asupra noastră în luna mai, în special cei ai prietenilor noștri din Ucraina”, a spus ea.

Concursul Eurovision 2023, la care va participa și România, în ciuda scandalului din 2022, va avea loc pe M&S Bank Arena.

ADVERTISEMENT

Anul acesta au fost 160 de milioane de telespectatori din întreaga lume care s-au uitat în direct la TV la Eurovision, astfel că Liverpool va fi în atenția sute de milioane de oameni.

Liverpool va fi pentru prima dată gazda concursului, în timp ce în țara din care face parte Eurovision a mai fost prezentat de opt ori, ultima dată acum 25 de ani.

ADVERTISEMENT