Fotbal international

Liverpool i-a găsit înlocuitor lui Virgil van Dijk: dă 30 de milioane pe un fundaș din Bundesliga

22.10.2020 | 20:24
Liverpool ia gasit inlocuitor lui Virgil van Dijk da 30 de milioane pe un fundas din Bundesliga
ADVERTISEMENT

Liverpool este într-o situație delicată la nivelul lotului și i-a găsit deja înlocuitor lui Virgil van Dijk. „Cormoranii” pregătesc transferul lui Ozan Kabak, un fundaș central care evoluează în Bundesliga.

Van Dijk ar putea rata tot sezonul după accidentarea din meciul cu Everton. Pickford, portarul gazdelor, nu a încercat nicicum să protejeze adversarul în timpul coliziunii cu fundașul olandez, ceea ce a determinat o accidentare extrem de gravă.

ADVERTISEMENT

Liverpool trebuie să se orienteze rapid spre a transfera un fundaș ținând cont că își dorește să facă față atât în Premier League, cât șî în Liga Campionilor.

Liverpool i-a găsit înlocuitor lui Virgil van Dijk: dă 30 de milioane pe Ozan Kabak

Zvonurile spun că Jurgen Klopp vrea să îl aducă pe Ozan Kabak, fundașul de 20 de ani al celor de la Schalke 04. Tânărul fundaș de origine turcă este la al treilea sezon în Bundesliga, iar evoluțiile bune i-au atras atenția antrenorului lui Liverpool, conform Sport Mediaset.

ADVERTISEMENT

Fundașul este cotat la 30 de milioane de euro și se pare că este urmărit și de alte cluburi de top din Europa, printre care și AC Milan.

Kabak a început fotbalul de performanță la Galatasaray, iar în ianuarie 2019 a ajuns la Stuttgart, pentru el plătindu-se 11 milioane de Euro.

ADVERTISEMENT

După doar o jumătate de sezon, fundașul a fost cumpărat de Schalke pentru 15 milioane de Euro, iar anul trecut a evoluat în 26 de partide din Bundesliga, în care a reușit să și înscrie de trei ori.

Ozan Kabak a fost chemat și la naționala de seniori a Turciei, acumulând deja trei selecții în meciuri oficiale, după ce evoluase la naționalele de juniori U17 și U18.

ADVERTISEMENT

Liverpool mai are doar trei fundași centrali în lot

Clubul britanic este în situația de a nu mai avea soluții pentru postul de fundaș central. Pe lângă Joe Gomez și Joel Matip, Liverpool se mai poate baza doar pe Sepp van der Berg, un puști de doar 18 ani.

De aceea, Klopp l-a trecut pe Fabinho fundaș central în meciul de miercuri câștigat cu 1-0 în fața lui Ajax în Liga Campionilor, prestația sa împotriva olandezilor fiind extrem de bună.

Cu toate acestea, pe lângă cei trei fundași, Gomez, Matip și Fabinho, antrenorul german consideră că ar mai nevoie de întăriri, probabil van der Berg nu va prinde multe partide în acest sezon din cauza lipsei sale de experiență, iar Kabak ar putea să constituie o soluție extrem de bună.

ADVERTISEMENT
Tags: