Sport

Champions League optimi de finală, retur. Liverpool pierde, dar merge în sferturi. Calificare fără emoții pentru Bayern

FANATIK vă prezintă informații despre meciurile din returul optimilor de finală ale Champions League programate marți, 8 martie: Liverpool - Inter 0-1 (2-0 în tur) și Bayern Munchen - Salzburg 7-1 (1-1).
08.03.2022 | 23:59
Champions League optimi de finala retur Liverpool pierde dar merge in sferturi Calificare fara emotii pentru Bayern
ADVERTISEMENT
08-03-2022
19:11

FINAL: Liverpool – Inter 0-1, Bayern – Salzburg 7-1

Liverpool – Inter Milano 0-1 (Martinez 62)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+5: FInal de mci. Liverpool pierde, dar se califică datorită victoriei din tur cu 2-0.

Min. 90+3: Luis Diaz ratează o ocazie imensă pentru Liverpool, șutul lui din 6-7 metri fiind respins de Vidal.

Min. 77: Salah trimite mingea în bară, din alergare.

Min. 63: Sanchez este eliminat după un fault cu talpa pe glezna lui Fabinho.

Min. 62: GOOOL Inter! Lautaro Martinez trimite mingea la vinclu cu un șut de la 17 m.

Min. 60: Sanchez șutează de la 8-9 metri, dar mingea este deviată de un fundaș al lui Liverpool și trece milimetric pe lângă poartă.

Min. 52: Salah are toată poarta în față, dar șutează de la 10-11 metri în bară.

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 45+7: Repriza se încheie cu lovitura liberă din afara careului executată de Alexander-Arnold, dar rămasă fără rezultat.

Min. 45+4: Sanchez intră cu talpa pe gamba lui Alcantara, dar este iertat de cartonaș galben.

Min. 41: Calhanoglu șutează puternic pe poartă din lovitură liberă, dar Alisson respinge.

Min. 30: Matip trimite cu capul spre poarta oaspeților, dar mingea lovește transversala.

Min. 25: Arbitrul de centru a oprit meciul și a adunat echipele la centrul terenului. Partida s-a reluat după 3 minute. The Sun scrie că unul dintre spectatori a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Min. 6: Inter are prima ocazie de poartă, dar șutul lui Dumfries din afara careului este reținut de Alisson.

Min. 1: A început meciul.

  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Jones, Fabinho, Alcantara – Salah, Jota, Mane. Rezerve: Adrian, Kelleher – Milner, Keita, Gomez, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Tsimikas, Luis Diaz, Origi, Elliott. Antrenor: Juergen Klopp
  • Inter Milano: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Dumfries, Vidal, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Martinez, Sanchez. Rezerve: Cordaz, Radu – Gagliardini, Vecino, Dzeko, Ranocchia, Gosens, Correa, Dimarco, D`Ambrosio, Darmian, Caicedo. Antrenor: Simone Inzaghi

Bayern Munchen – Salzburg 7-1 (Lewandowski 11-penalty, 21-penalty, 23, Gnabry 31, Muller 54, 83, Sane 86 / Kjaergaard 71)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+1: Final de meci. Bayern se califică fără emoții în sferturi.

Min. 86: GOOOL Bayern! Leroy Sane își trece și el numele pe lista marcatorilor fructificând o pasă cu călcâiul primită de la Lewandowski: 7-1.

Min. 83: GOOOL Bayern! Muller combină cu Sane, reprimește de la acesta și înscrie cu un șut plasat din mijlocul suprafeței de pedeapsă: 6-1.

Min. 71: GOOOL Salzburg! Contraatac 3 contra 3 al echipei austriece și danezul de numai 18 ani Maurits Kjaergaard reușește primul său gol în Liga Campionilor: 5-1

Min. 54: GOOOL Bayern! Muller copiază pivotarea lui Lewandowski și șutează necruțător: 5-0.

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 45: Pauză pe Allianz Arena. La acest scor, Bayern este calificată în sferturile Ligii Campionilor.

Min. 31: GOOOL Bayern! Coman iese din nou la rampă cu o pasă decisivă, iar Gnabry șutează pe colțul scurt pentru 4-0.

Min. 23: GOOL Bayern! Hat-trick pentru Lewandowski, după un contraatac devastator al bavarezilor. Muller dă pasa decisivă, din contra portarului Kohn mingea trimisă de polonez se duce în bară, dar sare tot la vârful lui Bayern, care îndeplinește o simplă formalitate: 3-0.

Min. 20: GOOOL Bayern! Wober este devansat din nou de Lewandowski. Inițial Turpin acordă lovitură liberă, dar din camera VAR este informat că infracțiunea s-a produs în careu. Penalty, iar Lewandowski înscrie cu un șut în același colț: 2-0.

Min. 15: Nicolas Seiwald este găsit excelent în careu, șutează sus, dar Neuer se ”întinde” și respinge în corner.

Min. 12: GOOOL Bayern! Coman centrează de pe partea stângă, Lewandowski îl elimină din preluare pe Wober și este cosit de fundașul austriecilor. Penalty indiscutabil, iar Lewandowski deschide scorul: 1-0.

Min 3: Două ocazii în aceeași fază. Mai întâi șutul lui Lewandowski este oprit de Kohn, după care, pe un contraatac 2 contra 1, Capaldo șutează, din 12 metri, în blocaj, și nu se alege decât cu un corner.

Min. 1: A început meciul.

  • Bayern Munchen: Neuer – Pavard, Sule, Hernandez – Gnabry, Kimmich, Musiala, Coman – Muller, Lewandowski, Sane. Rezerve: Ulreich – Upamecano, Richards, Choupo-Moting, Wanner, Sabitzer, Sarr, Marc Roca, Nianzou, Vidovic, Tillman, Stanisic. Antrenor: Julian Nagelsmann
  • Salzburg: Kohn – Kristensen, Solet, Wober, Ulmer – Capaldo, Camara, Seiwald – Aaronson – Adeyemi, Adamu. Rezerve: Mantl, Walke – Van Der Brempt, Piatkowski, Bernede, Kjaergaard, Junuzovic, Sucic, Sesko, Guindo, Tijani, Bernardo. Antrenor: Matthias Jaissle
08-03-2022
18:05

Statuile celor 4 Beatles-i, luate în derâdere de suporterii Interului

Mai sunt aproximativ două ore până când încep primele două retururi din optimile de finală ale Ligii Campionilor, Liverpool – Inter Milano și Bayern Munchen – Salzburg.

Învingătoare în tur cu 2-0, Liverpool are prima șansă la accederea în sferturi, dar fanii lui Inter speră la o minune. Ei au făcut deplasarea în Anglia și au dorit să-și facă simțită prezența.

Ca urmare, unii dintre ei au agățat fularele echipei favorite în jurul gâtului statuilor celor patru Beatles-i, John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr și George Harrison.

Champions League își continuă seria partidelor din cadrul optimilor de finală de această dată cu primele patru partide din manșa secundă, două marți, 8 martie, alte două miercuri, 9 martie. Următoarele patru jocuri retur sunt programate săptămâna viitoare, marți, 15 martie, și miercuri, 16 martie.

Programul meciurilor retur din optimi de finală Champions League

Marți, 8 martie, ora 22:00

  • Liverpool – Inter (tur 2-0)
  • Bayern Munchen – Salzburg (tur 1-1)

Ca rezonanță este clar că meciul de pe Anfield Road, Liverpool – Inter, deține poziția de cap de afiș. Însă numai ca rezonanță. Pentru că aici zarurile au fost aruncate în proporție mare încă din primul meci. „Cormoranii” s-au impus cu 2-0 la Milano, cu două goluri după pauză, și e foarte greu de crezut că ar mai putea fi amenințată calificarea lor.

ADVERTISEMENT

Este clar că echipa italiană nu va veni în orașul Beatleșilor pentru a face turism, pentru că există acel orgoliu care nu moare nici după un scor destul de concludent în favoarea adversarului în prima manșă și italienii vor căuta să moară frumos, trăgând de un rezultat bun la Liverpool.

Liverpool merge ceas, Inter a revenit la victorie cu lanterna roșie din Serie A

Pentru echipa lui Simone Inzaghi nu este tocmai momentul optim al evoluțiilor ei. A câștigat în ultima lună doar în etapa din weekend de campionat, acasă cu lanterna roșie Salernitana, dar acel 5-0 are valoare foarte redusă, cunoscând calitatea slabă a jocului campanilor, la care Radu Drăgușin a fost în nota echipei.

ADVERTISEMENT

Liverpool, în schimb, are un parcurs constant bun, reușind să reducă distanța în Premier League față de liderul Manchester City la șase puncte. Echipa lui Jurgen Klopp practică un fotbal foarte ofensiv, care ține mult sub presiune careul advers.

„Cormoranii” au trei absențe, dar nu sunt jucători cheie

La Liverpool sunt trei absențe, dar Klopp are soluții pentru fiecare post, așa că nu va fi o problemă. Nu vor juca Matip în centrul apărării, Thiago Alcantara în compartimentul median și brazilianul Roberto Firmino în atac. Dar când ai trei oameni de gol precum Salah, Mane și Jota este clar că Firmino nu mai este o absență.

ADVERTISEMENT

Inter a recuperat cei doi jucători care au lipsit ceva timp până weekendul trecut. Atât germanul Robin Gosens, cât și argentinianul Joaquin Correa au și jucat, fiind introduși pe parcurs de antrenorul Simone Inzaghi, cel care a stârnit zâmbete când a declarat că mai există un retur la Liverpool în care situația se poate întoarce.

Bayern Munchen, avertizată după egalul de la Salzburg

Mult mai interesant din punctul de vedere al rezultatului din tur și al modului în care s-a desfășurat partida se anunță a fi celălalt meci de marți seară, pe Allianz Arena din Munchen, Bayern – Salzburg. În tur a fost 1-1, golul lui Coman din ultimele minute salvându-i pe bavarezi de la eșec.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Julian Nagelsmann a recunoscut calitatea jocului campioanei Austriei și faptul că nu se aștepta la o asemenea replică atât de consistentă, dar acum el și echipa sa sunt pe deplin avertizați că au în față un rival demn de tot respectul, pe care îl vor trata cu atenție maximă.

Alphonso Davies are probleme cardiace

Nagelsmann așteaptă de la medici verdictul în privința utilizării portarului titular Manuel Neuer, o piesă vitală în planurile sale tactice. A primit și vestea proastă în privința canadianului Alphonso Davies, care trebuie să facă niște investigații cardiace, pentru a ști exact dacă are sau nu probleme cu inima.

Nu sunt singurele probleme de lot la Bayern. Și polivalentul mijlocaș Leon Goretzka este în continuare out, iar francezul Tolisso este recordmanul de săptămâni de indisponibilitate din istoria clubului bavarez. Și Salzburg nu se poate baza pe câțiva jucători importanți: Koita, Okafor, Okoh, Onguene și Valic, în special elvețienii Okoh și Okafor fiind pierderi grele.

ADVERTISEMENT