Klopp îl desfiinţează pe Guardiola: “Nu e nici o magie. Jucătorii sunt de superclasă”

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
03/04/2018, 15:01
Klopp îl desfiinţează pe Guardiola: “Nu e nici o magie. Jucătorii sunt de superclasă”

Liverpool – Manchester City va fi derbyul de Premier League al sferturilor de finală din Champions League. Antrenorul german al cormoranilor, Jurgen Klopp, nu este deloc impresionat de parcursul de metronom al cetăţenilor în campionat, pe care l-au condus aproape cap-coadă detaşat şi în sprijinul teoriei sale vine rezultatul înregistrat între cele două echipe pe Anfield Road, în cel mai frumos meci al sezonului, Liverpool – Manchester City 4-3.

Mai mult, acesta este singurul eşec în 32 de etape înregistrat în Premier League de către echipa lui Pep Guardiola şi de acolo va pleca germanul în motivarea elevilor săi, care au văzut că se poate şi că în nici un caz nu vor avea în faţă nişte extratereştri invincibili. Cunoscut pentru felul său direct, de multe ori deranjant, de a spune ceea ce gândeşte, Klopp minimalizează meritele lui Guardiola la performanţele lui City.

Klopp, invidios pe jucătorii de top ai lui Guardiola

“Nu este nici un fel de magie. Nu e nimic anormal şi nu e meritul lui Guardiola pentru faptul că echipa a mers atât de bine. Pur şi simplu este numai meritul jucătorilor. Pep a avut peste tot unde a fost numai jucători extraordinari. La Barcelona, la Bayern, acum la City. La City are jucători precum Aguero, Sterling, Sane, Jesus, Silva, Gundogan, ca să enumăr doar câţiva. Cu astfel de jucători orice tactică este funcţională.

Nu e nici un secret. Sunt toţi jucători care ştiu ce să facă. Fundaşii laterali urcă mult şi cu folos şi orice jucător se mişcă în funcţie de cât este de liber să primească mingea. De acolo ceea ce face diferenţa este calitatea individuală a jucătorilor. Nu mai căutaţi magie. Magia e pur şi simplu valoarea jucătorilor. Cu astfel de jucători orice tactică e uşoară.”

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×