Cele mai citite

Klopp îl desfiinţează pe Guardiola: “Nu e nici o magie. Jucătorii sunt de superclasă”

În apropierea sfertului de finală din Champions League Liverpool - Manchester City germanul Jurgen Klopp neagă meritele omologului său, PepGuardiola, la City.
03.04.2018 | 15:01
Klopp îl desfiinţează pe Guardiola:
ADVERTISEMENT

Liverpool – Manchester City va fi derbyul de Premier League al sferturilor de finală din Champions League. Antrenorul german al cormoranilor, Jurgen Klopp, nu este deloc impresionat de parcursul de metronom al cetăţenilor în campionat, pe care l-au condus aproape cap-coadă detaşat şi în sprijinul teoriei sale vine rezultatul înregistrat între cele două echipe pe Anfield Road, în cel mai frumos meci al sezonului, Liverpool – Manchester City 4-3.

Mai mult, acesta este singurul eşec în 32 de etape înregistrat în Premier League de către echipa lui Pep Guardiola şi de acolo va pleca germanul în motivarea elevilor săi, care au văzut că se poate şi că în nici un caz nu vor avea în faţă nişte extratereştri invincibili. Cunoscut pentru felul său direct, de multe ori deranjant, de a spune ceea ce gândeşte, Klopp minimalizează meritele lui Guardiola la performanţele lui City.

ADVERTISEMENT

Klopp, invidios pe jucătorii de top ai lui Guardiola

“Nu este nici un fel de magie. Nu e nimic anormal şi nu e meritul lui Guardiola pentru faptul că echipa a mers atât de bine. Pur şi simplu este numai meritul jucătorilor. Pep a avut peste tot unde a fost numai jucători extraordinari. La Barcelona, la Bayern, acum la City. La City are jucători precum Aguero, Sterling, Sane, Jesus, Silva, Gundogan, ca să enumăr doar câţiva. Cu astfel de jucători orice tactică este funcţională.

Nu e nici un secret. Sunt toţi jucători care ştiu ce să facă. Fundaşii laterali urcă mult şi cu folos şi orice jucător se mişcă în funcţie de cât este de liber să primească mingea. De acolo ceea ce face diferenţa este calitatea individuală a jucătorilor. Nu mai căutaţi magie. Magia e pur şi simplu valoarea jucătorilor. Cu astfel de jucători orice tactică e uşoară.”

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri