Premier League

Liverpool – Manchester City, cele mai importante momente ale rivalității! Cum le-au „suflat” titlurile „cetățenii” de două ori „cormoranilor” și momentul în care Gerrard a alunecat cu tot cu speranțele fanilor

10.11.2019 | 11:07
Liverpool  Manchester City cele mai importante momente ale rivalitatii Cum leau suflat titlurile cetatenii de doua ori cormoranilor si momentul in care Gerrard a alunecat cu tot cu sperantele fanilor
ADVERTISEMENT

Rivalitatea dintre Liverpool și Manchester City este una destul de nouă în fotbal și nu are o tradiție aparte precum un meci între „cormorani” și Everton sau între „cetățeni” și Manchester United. Totuși, în ultimii ani intensitatea meciurilor dintre City și Liverpool a crescut din ce în ce mai mult, mai ales pentru că „cetățenii” le-au „sufalat” două titluri „cormoranilor” (2014 și 2019), iar fanii de pe „Anfield” nu vor uita prea curând ce s-a întâmplat.

Liverpool – Manchester City, o rivalitate nouă, dar aprigă

Rivalitatea dintre Liverpool și Manchester City exista și înainte ca banii șeicului Mansour să o transforme pe City într-o echipă de top din Europa, dar nu era atât de crâncenă ca acum. Simplul fapt că există o rivalitate între orașele Liverpool și Manchester, făcea ca orice partidă între echipe din aceste regiuni să fie mai tensionată decât alte dispute. Primul meci din istorie între cele două a fost pe 16 septembrie 1893, când Manchester City se numea Ardwick AFC, iar Liverpool a câștigat partida cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Primul meci din istorie în care echipele au purtat numele pe care îl cunoaștem noi în prezent a fost pe data de 1 ianuarie 1896, atunci când Liverpool a câștigat pe teren prorpriu 3-1 în fața lui Manchester City.

Rivalitatea a luat proporții când fanii lui Liverpool au atacat autocarul lui City

Vincent Kompany a explicat momentul în care rivalitatea dintre Manchester City și Liverpool a luat proporții. Fostul căpitan al cetățenilor și-a adus aminte de un moment mai puțin fericit, petrecut în aprilie 2018, atunci când ambele formații se întâlneau pentru un meci din sferturile de finală Champions League. Liverpool s-a impus cu 3-0 în acea partidă și ulterior s-a calificat mai departe, dar Kompany a simțit că meciurile împotriva „cormoranilor” au devenit din ce în ce mai intense de la acel moment.

ADVERTISEMENT

„Eram lângă antrenor când autocarul nostru a fost lovit cu o cărămidă. Acel moment a schimbat total soarta meciurilor cu Liverpool. Rivalitatea a crescut, iar ei au devenit echipa principală pe care voiam cu orice preț să o batem!”, a declarat Kompany înaintea derby-ului.

Titlurile pe care City i le-a „suflat” lui Liverpool. Momentul în care Gerrard a alunecat

Manchester City a reușit de două ori să-i „fure” titlurile lui Liverpool, iar aceste momente s-au petrecut în sezonul 2013-2014 și în sezonul 2018-2019. Este vorba de foarte mult ghinion la titlul pierdut de „cormorani” în 2014, mai ales în momentul în care Steven Gerrard, legenda clubului, a alunecat într-un meci cu Chelsea, iar Demba Ba a înscris, iar „cormoranii” au pierdut cu 0-1 un meci vital pentru câștigarea titlului. De asemenea, tot în acel final de sezon, Liverpool a produs încă un moment de neînțeles pentru fanii lor. „Cormoranii” au condus cu 3-0 până în minutul 78 al meciului cu Crystal Palace, atunci când micuța formație a revenit și a reușit să egaleze în minutul 88.

ADVERTISEMENT

Ultimul titlu pe care Mancheter City i l-a „suflat” lui Liverpool a fost în sezonul trecut, în care ambele formații au mers braț la braț până la finalul sezonului. Echipa lui Pep Guardiola a terminat pe primul loc campionatul cu 98 de puncte, iar Liverpool a terminat pe locul secund cu 97 de puncte. Meciul decisiv dintre cele două s-a jucat pe 3 ianuarie, iar „cetățenii” au câștigat cu 2-1.

  • 1 este locul pe care îl ocupă Liverpool îl ocupă în Premier League cu 31 de puncte
  • 4 este locul pe care îl ocupă Manchester City în Premier League cu 25 de puncte
ADVERTISEMENT